DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

105 Pages « < 22 23 24 25 26 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Alegere laptop, Alegere laptop

l@u
post 5 May 2008, 06:04
Post #691

Membru autentic

Group: Members

Cumpara-l pe cel de 2506 ron adica pe cel cu 256 la video caci daca bagi XP-ul are de unde sa ia memorie caci daca il iei pe cel cu procesorul ala mai slab nu poate nimeni sa-ti compenseze diferenta.

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lord Hades
post 5 May 2008, 20:15
Post #692

Memento Mori

From: Brasov

De acum nu imi mia ramane decat sa astept ... miercuri e ziua cea mare biggrin.gif e pe vine, L-am comandat pe cel cu placa video de 512. Poate si pentru ca la PC am avut probleme mai degraba cu placa video decat cu procesorul. Aveam procesor, aveam RAM dar nexam placa video. Procesorul duce linistit si CARBON la ora actuala cu vreo 700 si ceva de RAM. Dar am placa video de 128 RAM ca altfel eram pe nicaieri.

Am sa revin cu concluzii spre sfarsitul saptamanii.

Multumesc tuturor care au contribuit cu sfaturi smile.gif

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
Lord Hades
post 7 May 2008, 05:19
Post #693

Memento Mori

Ca sa nu mai fac un topic separat scriu aici. Am inteles ca XP nu vede HS SATA si ca s-ar putea sa am probleme cu instalarea lui. Cineva mi-a spus ca trebuie ori sa gasesc un XP care contine driverul de SATA pentru laptopul meu, ori sa scot driverul si sa il combin cumva cu un XP si abia pe urma sa fac instalarea. Am mai auzit ca pot sa fac nu stiu ce prin BIOS si sa anulez o treaba, pe urma merge instalarea, si pe urma sa fac undo la modificarea din BIOS. Cred ca nu sunt prea explicit sad.gif Poate cei care si-au luat cu HD SATA inteleg mai bine care e dilema mea. Azi ar trebui sa vina jucaria smile.gif

Merci de ajutoare

7 May 2008, 20:56:
Mi-a venit jucaria sad.gif is not working ... sad.gif ... un mare ecran negru si in rest nimic ... doar o liniste amara intrerupta discret de un zumzet de coolere ... acum e in drum spre bucuresti ... astept un frate geaman de al lui inapoi ... maine ... sau poimaine ... nu mai am somn ...

This post has been edited by Lord Hades: 7 May 2008, 19:56

--------------------
+
koldun
post 7 May 2008, 20:46
Post #694

un om

From: CT

bye2.gifrip.gifImi pare sincer rau pentru tine. Dar de ce vrei sa treci pe XP? Ai experiente negative cu Vista sau ce? Ca iata ce ziceai
2. Vreau sa instalez Windows Vista (adica minim 2Gb RAM ... cred)

Parerea mea sa il lasi asa cum e el de la mama lui (bine, in cazul astuia de s-a dus, o mama foarte vitrega!). Faci update-urile pentru SP1 sa fii la zi si esti ok.
Sunt sigur ca urmatorul o sa fie in regula, mai ales daca (mai ai timp) te razgandesti si schimbi comanda!hands.gif
Succese!

smilie_xp.gif

This post has been edited by koldun: 7 May 2008, 20:47

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
fnp
post 7 May 2008, 20:56
Post #695

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Lord Hades @ 7 May 2008, 07:19)
. Am mai auzit ca pot sa fac nu stiu ce prin BIOS si sa anulez o treaba, pe urma merge instalarea, si pe urma sa fac undo la modificarea din BIOS.

*

Nu merge! O sa-ti dea un mare ecran albastru in cel mai bun caz (de obicei duce la un restart perpetuu). In plus nu toate bios-urile au optiunea respectiva. (SATA native / compatible). Daca are compatible mode te-ai scos, merge, alegi optiunea si-l lasi asa.

In afara de variantele enumerate de tine mai poti folosi un floppy pe USB. Copiezi driverele pe discheta si dai F6 cand afiseaza in timpul bootarii cd-ul de instalare XP.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
Lord Hades
post 8 May 2008, 05:37
Post #696

Memento Mori

Multumesc fnp smile.gif deocamdata nu am pe ce sa instalez sad.gif. Se gaseste de cumprat floppy pe USB? Daca ii pun un stik pe USB nu merge?

Referitor la BIOS, despre asta era vorba. O sa astept acum sa vina celalaltl laptop si revin cu noutati.

--------------------
+
Andy_ACS
post 8 May 2008, 08:36
Post #697

Yes, I'm not!

From: Craiova

@Lord Hades ai 2 variante:
1. intri in BIOS si setezi la AHCI modul compatibility, instalezi win, instalezi din win driverul pt sata, dai restart, intri in BIOS si setezi la AHCI la loc cum era. (ca dezavantaj - de fiecare data cand instalezi win trebuie sa faci operatia asta )
2. downloadezi nLite(google it) si driverul sata, iar cu ajutorul nLite integrezi in kitul de windows driverul sata. apoi scrii un cd cu windowsul cu driver integrat si instalezi de pe el. (ca avantaj ca de fiecare data cand instalezi vei folosi acest cd si va merge fara pb)

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
ssilviu
post 8 May 2008, 12:01
Post #698

F1 Man

From: Nicaieri

Sau gasesti o distributie de windows xp care stie de SATA. Eu nu am avut niciodata probleme cu instalarea xp-ului pe harduri SATA.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Andy_ACS
post 8 May 2008, 13:26
Post #699

Yes, I'm not!

Da, de cele mai multe ori asa este, mai ales daca hardware-ul e putin mai vechi si e vorba de XP SP2. Adica au avut ei timp sa integreze in kitul de xp driverele sata. In caz ca nu vrea iti faci tu cd propriu in care integrezi driverele sata de care ai nevoie cu nLite.

Edit: La Vista nu prea sunt probleme dinastea, tocmai pentru ca e un SO mai nou in care s-au integrat o gramada din cele mai comune drivere.

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 8 May 2008, 13:26

--------------------
- - -
+
Lord Hades
post 8 May 2008, 20:49
Post #700

Memento Mori

Stimati forumisti multumesc mult de informatii imi sunt de real folos. smile.gif recunosc ca am fost putin depasit de tehnologie in ultima vreme smile.gif am facut rost de un cd cu XP care are SP3 (am ramas putin uimit eu stiam ca ultimul e SP2) si voi incerca instalarea direct de pe el. Daca nu merge, fac treaba aia prin BIOS, si mai incolo imi fac CD cu nLite. Maine imi vine noua jucarie, dar abia duminica am sa am timp sa ma ocup de ea. Revin cu vesti smile.gif

Toate cele bune.

--------------------
+
DAVIDK
post 9 May 2008, 13:14
Post #701

Membru autentic

Am un AmiloPro cu Sata si am putut sa instalez XP-ul doar dupa ce am dat "Disable AHCI" din BIOS.

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
Lord Hades
post 9 May 2008, 17:24
Post #702

Memento Mori

Good news smile.gif a venit jucaria si merge bine (din ce am auzit ca nu am facut eu testul). Abia astept sa ma distrez putin cu ea. Daca considerati util pot pune niste poze. Ca si design arata superb.

Bafta

--------------------
+
Lord Hades
post 12 May 2008, 21:20
Post #703

Memento Mori

Am promis ca revin cu detalii asa ca ma tin de cuvant.

Am insalat XP fara frobleme, ba si mai mult de atat driverul continut de kitul de instalare este mai nou decat cel scos de pe siteul thosiba. Windows XP SP3 cu interfata de Vista smile.gif. Am instalat si testat o gramada de drivere, totul e ok pana acum. Azi am testat si reteaua wireles ... si mi-a luat o ora de incercari si dureri de cap, pana am observat ca am de trecut pe ON un mic comutator smile.gif) si abia atunci am reusit sa gasesc ceva retele. Un singur punct negativ: touch padul pentru mouse se poate trasforma intr-un touch pad cu ceva comenzi rapide. Ei bine cu vista functiona, acum nu mia merge, desi am instalat si driverul pentru el. O sa mai studiez problema in viitor.

Am testat pe el filme muzica, torul e OK, e fain ca are 2 difuzoare. Am bagad NFS Carbon cu setarile la maxim is merge brici, fara comentarii. Hardul l-am partitionat foarte lejer cu un programel simpatic (Partition Magic ma face cu nervii), si dispun de aprox 150 Gb smile.gif

Ce ar mai fi? A da, 4 porturi USB rulls! Pe unul tin mouseul, iar pe restul merg de minune alte jucarii. 2 pe dreapta 2 pe stanga. Iesirea pe monitor nu am apucat sa o testez inca. Displayul m-a fermecat pur si simplu. Are o claritate si o profunzime a culorilor sublima. Cam atat deocamdata.

--------------------
+
C a t a l i n
post 19 May 2008, 15:11
Post #704

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Andy_ACS
post 19 May 2008, 17:11
Post #705

Yes, I'm not!

Majoritatea producatorilor fac astfel de teste. Mi se par foarte foarte binevenite. ar trebui sa se aplice si la masini - inchidere + deschidere usa, sa vedem cat ar rezista un opritor de Supernova wink.gif

Bafta!

--------------------
- - -
+
koldun
post 18 Jun 2008, 01:34
Post #706

un om

Am bagat pe lap driver modate de desktop acu' vreo saptamana si surpriza nu a fost mica deloc.

Scor in 3D Mark06 cu driver-ul vechi:
3d2006wj0.jpg

Scor in 3D Mark06 cu driver-ul modat normal si putin dat in gusa (OC):
3dmark06gx9.jpg

Placut impresionat in aplicatii 3d si fara crash-uri sau alte alea. Totusi l-am lasat fara OC. wink.gif E si asa o crestere de ~40%!!

Succese!

--------------------
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
Asi
post 22 Jun 2008, 16:39
Post #707

Camaro SS

OC pe laptop.. asta da inventie.. nedumerire.gif

Oricum.. ma intereseaza si pe mine undea intre 1000-1500 euroi (preferabil 1200euro), un laptop cu placa video dedicata si un proc potent (presupun ceva T7xxx) in mare pt CAD/CAM si randari (nu la un nivel profesional, dar totusi, nu jucarie).. acuma nu stiu daca renteaza ceva pro la placa video (am vazut laptopuri cu quadro/fire la placa video.. dar parca erau mult mai scumpe).
Deci la ce ma incadrez?

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
koldun
post 22 Jun 2008, 16:52
Post #708

un om

Pai cel mai important pt. tine e un ecran mare cu rezolutie mare si putere de procesare mare (CAD/CAM) ca sa nu albesti pana iti randeaza chestia respectiva. Pe vremuri Matroxul era tatic in asa ceva. Acum nu stiu ce sa zic. O sa ma uit si eu putin si mai vedem. Te grabesti?

LE: uite ce configuratie se doreste a fi optima pt ce vrei tu:
#
Intel Core 2 Duo Processors
#
Up to 4GB High Speed Memory
#
NVIDIA Quadro FX 1600M 512MB Graphics
#
Next Generation Programmable GPU
#
S-ATA Hard Disk Technologies (7,200rpm)
#
Up to 250GB of Hard Disk Storage
#
17" Widescreen LCD X-Black Display
#
High Definition LCD Display (1920 x 1200)
#
Integrated Wireless LAN & Bluetooth
#
Dual Layer +/- DVD/RW Drive
#
Full Width Keyboard inc. Numeric Pad
#
Multiple FireWire & USB 2.0 Ports
#
External Dual-Link DVI Output (Dual Screen)

Sa vedem ce gasim.... wink.gif

This post has been edited by koldun: 22 Jun 2008, 17:04

--------------------
Homer Simpson
+
Asi
post 22 Jun 2008, 17:14
Post #709

Camaro SS

danke de promtiudine.. totusi.. la ce pret ajunge o jucarie din asta?. ca bugetul e limitat.. la 1000-1500 euro maxim, preferabil mai aproape de 1000, deci presupun ca orice comp actual cu un proc ok (t7xxx, sau altele) si placa video decenta (si aici ma refer exclusiv la una dedicata.. un 8600gs de exemplu sau am auzit si de 8800M) cativa giga de ram (2), si ar trebui sa fie cat de cat ok. Asta ca sa incapa in buget.. n-as vrea sa bag banu intr-un quadro si sa ramana pe tusa restul, iar la monitor e ok ala de 15.4 sunt si de 17 si de 19"-apple dar nu ma pasioneaza nici monitor mai mare, nici apple).

La ora actuala pe desktop merge decent (e4600, 2x7600gt sli'd,2gb ram), deci nu stiu daca e cazul sa ma infig la quadro si fire..

si edit: nu prea ma intereseaza ghidusiile gen parola cu amprenta, card reader/bluetooth/firewire/webcam.. sunt utile (mai putin ala de amprente), dar primeaza performanta.
iar bateria e semi de forma.. adica banuiesc ca o ora tot tine, si pt rest am adaptor de priza, deci nu-i problema.

This post has been edited by Asi: 22 Jun 2008, 17:18

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
koldun
post 22 Jun 2008, 17:23
Post #710

un om

Pai uite ce am gasit aici. Iar aici ai comparatii la Quadro (ce am gasit eu la pretul ala are al doilea Q. din lista) iar aici ai fetures-urile pt Q.
Continuam... wink.gif
LE:"ghidusiile" de multe ori sunt acolo si n-ai ce le face. Cauti o configuratie care te intereseaza si cand o gasesti mai are si o "floricica", doua pe langa dar asta este, dai banu'! Uite, asta de mai sus e vreo 1350 €. Intra in calcul?

This post has been edited by koldun: 22 Jun 2008, 17:34

--------------------
Homer Simpson
+
Como
post 14 Jul 2008, 12:09
Post #711

Membru autentic

Vreau si eu un laptop, daca ma puteti ajuta cu un sfat. O sa fie folosit pentru office, browsing, filme si posibil .NET 2003/5. HD intre 120 si 160 GB, in principiu vreau sa instalez XP, placa video nu trebuie sa fie cine stie ce pentru ca eu nu ma joc (decat eventual un sah, sudoku). RAM sa aiba 2GB (sau 1GB daca are placa video separata). In rest: WiFi, Bluetooth, web cam.

Mie imi face cu ochiul un Dell 1525 (http://www.emag.ro/notebook_laptop/notebook-dell-inspiron-1525-core2-duo-t7250-20ghz-2x1gb-160gb-negru--pKY503-271484113-08-15-271498989-91-92-271515569-70-77-78bk).

Alternative:
- Toshiba A300D: http://www.oktal.ro/detalii_laptop_toshiba...00d-126_11852_1
- Toshiba A200: http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...PSAE6E-0EC036G3

Dell-ul pare sa aiba baterie care tine mai mult (vreo 3 ore), lucru care conteaza mai mult pentru mine decat o placa video shared.

Nu stiu nimic despre Acer si Asus. Merita?

Multumesc!

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
Andy_ACS
post 14 Jul 2008, 12:50
Post #712

Yes, I'm not!

@Como - iti recomand ACER Aspire 5315-302G25Mi
http://www.shopit.ro/sisteme/notebook/acer...g25mi?ref=price

Pentru ce vrei sa il folosesti si avand in vedere cat costa ~1600 ron zic ca se potriveste de minune.

Bafta!

--------------------
- - -
+
Andy_ACS
post 18 Jul 2008, 08:24
Post #713

Yes, I'm not!

Uite inca o oferta tentanta pentru browsing, office, muzica, filme:
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook...50-120gb-1gb-l/

Bafta!

--------------------
- - -
+
argon
post 18 Jul 2008, 08:27
Post #714

Mesaj semiautomat

ceva nu-i in regula cu preturile de pe site-ul ala.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Andy_ACS
post 18 Jul 2008, 09:23
Post #715

Yes, I'm not!

Personal nu am cumparat niciodata de acolo, insa e un site destul de renumit de cumparaturi online, au mai cumparat altii si nu au fost probleme.
Cred ca pur si simplu tehnologia isi urmeaza cursul normal - aparitii de noi configuratii mai puternice care aduc cu ele ieftinirea vechilor configuratii.

Bafta!

--------------------
- - -
+
beginer_driver
post 18 Jul 2008, 19:27
Post #716

Membru

Am cumparat eu de la ei si laptop si altele si sunt superok
Nu vreau sa fac reclama dar pur si simplu asa este

--------------------
Dacia Solenza Scala - B xx FIN
+
Lord Hades
post 18 Jul 2008, 21:21
Post #717

Memento Mori

de la astia mi-am luat si eu laptopul. am avut probleme cu el si l-au schimbat fara comentarii. pana acum totul e ok smile.gif asa ca nu va mai mirati.

18 Jul 2008, 22:21:
de la astia mi-am luat si eu laptopul. am avut probleme cu el si l-au schimbat fara comentarii. pana acum totul e ok smile.gif asa ca nu va mai mirati.

This post has been edited by Lord Hades: 18 Jul 2008, 21:21

--------------------
+
Smiley
post 19 Jul 2008, 08:37
Post #718

Membru autentic

QUOTE(argon @ 18 Jul 2008, 09:27)
ceva nu-i in regula cu preturile de pe site-ul ala.
*

e promotie, scrie mare acolo.
la altii, e cam cu 100-150 ron mai scump: http://www.price.ro/preturi_hp_compaq_6720...00ea_136938.htm

--------------------
+
C a t a l i n
post 31 Aug 2008, 19:30
Post #719

up.gif

Help!

Buget: cam 1000 epuroi...

Minim 17" display, dar mai important, rezoluție full HD sau apropiată...

La restul nu sunt așa pretențios.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
virusssp
post 31 Aug 2008, 23:23
Post #720

Membru incepator

--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
+
105 Pages « < 22 23 24 25 26 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 13:47
Forum Renault