Alegere laptop, Alegere laptop
![]() ![]() ![]() |
Alegere laptop, Alegere laptop
l@u |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|||
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
De acum nu imi mia ramane decat sa astept ... miercuri e ziua cea mare
![]() Am sa revin cu concluzii spre sfarsitul saptamanii. Multumesc tuturor care au contribuit cu sfaturi ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Ca sa nu mai fac un topic separat scriu aici. Am inteles ca XP nu vede HS SATA si ca s-ar putea sa am probleme cu instalarea lui. Cineva mi-a spus ca trebuie ori sa gasesc un XP care contine driverul de SATA pentru laptopul meu, ori sa scot driverul si sa il combin cumva cu un XP si abia pe urma sa fac instalarea. Am mai auzit ca pot sa fac nu stiu ce prin BIOS si sa anulez o treaba, pe urma merge instalarea, si pe urma sa fac undo la modificarea din BIOS. Cred ca nu sunt prea explicit
![]() ![]() Merci de ajutoare 7 May 2008, 20:56: Mi-a venit jucaria ![]() ![]() This post has been edited by Lord Hades: 7 May 2008, 19:56 |
--------------------
OOOO
A3
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
bye2.gifrip.gifImi pare sincer rau pentru tine. Dar de ce vrei sa treci pe XP? Ai experiente negative cu Vista sau ce? Ca iata ce ziceai
QUOTE 2. Vreau sa instalez Windows Vista (adica minim 2Gb RAM ... cred) Parerea mea sa il lasi asa cum e el de la mama lui (bine, in cazul astuia de s-a dus, o mama foarte vitrega!). Faci update-urile pentru SP1 sa fii la zi si esti ok. Sunt sigur ca urmatorul o sa fie in regula, mai ales daca (mai ai timp) te razgandesti si schimbi comanda!hands.gif Succese! smilie_xp.gif This post has been edited by koldun: 7 May 2008, 20:47 |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 7 May 2008, 07:19) . Am mai auzit ca pot sa fac nu stiu ce prin BIOS si sa anulez o treaba, pe urma merge instalarea, si pe urma sa fac undo la modificarea din BIOS. Nu merge! O sa-ti dea un mare ecran albastru in cel mai bun caz (de obicei duce la un restart perpetuu). In plus nu toate bios-urile au optiunea respectiva. (SATA native / compatible). Daca are compatible mode te-ai scos, merge, alegi optiunea si-l lasi asa. In afara de variantele enumerate de tine mai poti folosi un floppy pe USB. Copiezi driverele pe discheta si dai F6 cand afiseaza in timpul bootarii cd-ul de instalare XP. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Multumesc fnp
![]() ![]() Referitor la BIOS, despre asta era vorba. O sa astept acum sa vina celalaltl laptop si revin cu noutati. |
--------------------
OOOO
A3
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@Lord Hades ai 2 variante:
1. intri in BIOS si setezi la AHCI modul compatibility, instalezi win, instalezi din win driverul pt sata, dai restart, intri in BIOS si setezi la AHCI la loc cum era. (ca dezavantaj - de fiecare data cand instalezi win trebuie sa faci operatia asta ) 2. downloadezi nLite(google it) si driverul sata, iar cu ajutorul nLite integrezi in kitul de windows driverul sata. apoi scrii un cd cu windowsul cu driver integrat si instalezi de pe el. (ca avantaj ca de fiecare data cand instalezi vei folosi acest cd si va merge fara pb) Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Sau gasesti o distributie de windows xp care stie de SATA. Eu nu am avut niciodata probleme cu instalarea xp-ului pe harduri SATA.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, de cele mai multe ori asa este, mai ales daca hardware-ul e putin mai vechi si e vorba de XP SP2. Adica au avut ei timp sa integreze in kitul de xp driverele sata. In caz ca nu vrea iti faci tu cd propriu in care integrezi driverele sata de care ai nevoie cu nLite.
Edit: La Vista nu prea sunt probleme dinastea, tocmai pentru ca e un SO mai nou in care s-au integrat o gramada din cele mai comune drivere. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 8 May 2008, 13:26 |
--------------------
-
-
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Stimati forumisti multumesc mult de informatii imi sunt de real folos.
![]() ![]() ![]() Toate cele bune. |
--------------------
OOOO
A3
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am un AmiloPro cu Sata si am putut sa instalez XP-ul doar dupa ce am dat "Disable AHCI" din BIOS.
|
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Good news
![]() Bafta |
--------------------
OOOO
A3
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Am promis ca revin cu detalii asa ca ma tin de cuvant.
Am insalat XP fara frobleme, ba si mai mult de atat driverul continut de kitul de instalare este mai nou decat cel scos de pe siteul thosiba. Windows XP SP3 cu interfata de Vista ![]() ![]() Am testat pe el filme muzica, torul e OK, e fain ca are 2 difuzoare. Am bagad NFS Carbon cu setarile la maxim is merge brici, fara comentarii. Hardul l-am partitionat foarte lejer cu un programel simpatic (Partition Magic ma face cu nervii), si dispun de aprox 150 Gb ![]() Ce ar mai fi? A da, 4 porturi USB rulls! Pe unul tin mouseul, iar pe restul merg de minune alte jucarii. 2 pe dreapta 2 pe stanga. Iesirea pe monitor nu am apucat sa o testez inca. Displayul m-a fermecat pur si simplu. Are o claritate si o profunzime a culorilor sublima. Cam atat deocamdata. |
--------------------
OOOO
A3
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Majoritatea producatorilor fac astfel de teste. Mi se par foarte foarte binevenite. ar trebui sa se aplice si la masini - inchidere + deschidere usa, sa vedem cat ar rezista un opritor de Supernova
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
Am bagat pe lap driver modate de desktop acu' vreo saptamana si surpriza nu a fost mica deloc.
Scor in 3D Mark06 cu driver-ul vechi: 3d2006wj0.jpg Scor in 3D Mark06 cu driver-ul modat normal si putin dat in gusa (OC): 3dmark06gx9.jpg Placut impresionat in aplicatii 3d si fara crash-uri sau alte alea. Totusi l-am lasat fara OC. ![]() Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
OC pe laptop.. asta da inventie..
![]() Oricum.. ma intereseaza si pe mine undea intre 1000-1500 euroi (preferabil 1200euro), un laptop cu placa video dedicata si un proc potent (presupun ceva T7xxx) in mare pt CAD/CAM si randari (nu la un nivel profesional, dar totusi, nu jucarie).. acuma nu stiu daca renteaza ceva pro la placa video (am vazut laptopuri cu quadro/fire la placa video.. dar parca erau mult mai scumpe). Deci la ce ma incadrez? |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
koldun |
![]()
|
Pai cel mai important pt. tine e un ecran mare cu rezolutie mare si putere de procesare mare (CAD/CAM) ca sa nu albesti pana iti randeaza chestia respectiva. Pe vremuri Matroxul era tatic in asa ceva. Acum nu stiu ce sa zic. O sa ma uit si eu putin si mai vedem. Te grabesti?
LE: uite ce configuratie se doreste a fi optima pt ce vrei tu: QUOTE # Intel Core 2 Duo Processors # Up to 4GB High Speed Memory # NVIDIA Quadro FX 1600M 512MB Graphics # Next Generation Programmable GPU # S-ATA Hard Disk Technologies (7,200rpm) # Up to 250GB of Hard Disk Storage # 17" Widescreen LCD X-Black Display # High Definition LCD Display (1920 x 1200) # Integrated Wireless LAN & Bluetooth # Dual Layer +/- DVD/RW Drive # Full Width Keyboard inc. Numeric Pad # Multiple FireWire & USB 2.0 Ports # External Dual-Link DVI Output (Dual Screen) Sa vedem ce gasim.... ![]() This post has been edited by koldun: 22 Jun 2008, 17:04 |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
danke de promtiudine.. totusi.. la ce pret ajunge o jucarie din asta?. ca bugetul e limitat.. la 1000-1500 euro maxim, preferabil mai aproape de 1000, deci presupun ca orice comp actual cu un proc ok (t7xxx, sau altele) si placa video decenta (si aici ma refer exclusiv la una dedicata.. un 8600gs de exemplu sau am auzit si de 8800M) cativa giga de ram (2), si ar trebui sa fie cat de cat ok. Asta ca sa incapa in buget.. n-as vrea sa bag banu intr-un quadro si sa ramana pe tusa restul, iar la monitor e ok ala de 15.4 sunt si de 17 si de 19"-apple dar nu ma pasioneaza nici monitor mai mare, nici apple).
La ora actuala pe desktop merge decent (e4600, 2x7600gt sli'd,2gb ram), deci nu stiu daca e cazul sa ma infig la quadro si fire.. si edit: nu prea ma intereseaza ghidusiile gen parola cu amprenta, card reader/bluetooth/firewire/webcam.. sunt utile (mai putin ala de amprente), dar primeaza performanta. iar bateria e semi de forma.. adica banuiesc ca o ora tot tine, si pt rest am adaptor de priza, deci nu-i problema. This post has been edited by Asi: 22 Jun 2008, 17:18 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
koldun |
![]()
|
Pai uite ce am gasit aici. Iar aici ai comparatii la Quadro (ce am gasit eu la pretul ala are al doilea Q. din lista) iar aici ai fetures-urile pt Q.
Continuam... ![]() LE:"ghidusiile" de multe ori sunt acolo si n-ai ce le face. Cauti o configuratie care te intereseaza si cand o gasesti mai are si o "floricica", doua pe langa dar asta este, dai banu'! Uite, asta de mai sus e vreo 1350 €. Intra in calcul? This post has been edited by koldun: 22 Jun 2008, 17:34 |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Vreau si eu un laptop, daca ma puteti ajuta cu un sfat. O sa fie folosit pentru office, browsing, filme si posibil .NET 2003/5. HD intre 120 si 160 GB, in principiu vreau sa instalez XP, placa video nu trebuie sa fie cine stie ce pentru ca eu nu ma joc (decat eventual un sah, sudoku). RAM sa aiba 2GB (sau 1GB daca are placa video separata). In rest: WiFi, Bluetooth, web cam.
Mie imi face cu ochiul un Dell 1525 (http://www.emag.ro/notebook_laptop/notebook-dell-inspiron-1525-core2-duo-t7250-20ghz-2x1gb-160gb-negru--pKY503-271484113-08-15-271498989-91-92-271515569-70-77-78bk). Alternative: - Toshiba A300D: http://www.oktal.ro/detalii_laptop_toshiba...00d-126_11852_1 - Toshiba A200: http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...PSAE6E-0EC036G3 Dell-ul pare sa aiba baterie care tine mai mult (vreo 3 ore), lucru care conteaza mai mult pentru mine decat o placa video shared. Nu stiu nimic despre Acer si Asus. Merita? Multumesc! |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@Como - iti recomand ACER Aspire 5315-302G25Mi
http://www.shopit.ro/sisteme/notebook/acer...g25mi?ref=price Pentru ce vrei sa il folosesti si avand in vedere cat costa ~1600 ron zic ca se potriveste de minune. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Uite inca o oferta tentanta pentru browsing, office, muzica, filme:
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook...50-120gb-1gb-l/ Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ceva nu-i in regula cu preturile de pe site-ul ala.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Personal nu am cumparat niciodata de acolo, insa e un site destul de renumit de cumparaturi online, au mai cumparat altii si nu au fost probleme.
Cred ca pur si simplu tehnologia isi urmeaza cursul normal - aparitii de noi configuratii mai puternice care aduc cu ele ieftinirea vechilor configuratii. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Am cumparat eu de la ei si laptop si altele si sunt superok
Nu vreau sa fac reclama dar pur si simplu asa este |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
Lord Hades |
![]()
|
de la astia mi-am luat si eu laptopul. am avut probleme cu el si l-au schimbat fara comentarii. pana acum totul e ok
![]() 18 Jul 2008, 22:21: de la astia mi-am luat si eu laptopul. am avut probleme cu el si l-au schimbat fara comentarii. pana acum totul e ok ![]() This post has been edited by Lord Hades: 18 Jul 2008, 21:21 |
--------------------
OOOO
A3
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 18 Jul 2008, 09:27) e promotie, scrie mare acolo. la altii, e cam cu 100-150 ron mai scump: http://www.price.ro/preturi_hp_compaq_6720...00ea_136938.htm |
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
![]() Help! Buget: cam 1000 epuroi... Minim 17" display, dar mai important, rezoluție full HD sau apropiată... La restul nu sunt așa pretențios. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
virusssp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 31 October 07 ![]() |
|
--------------------
DACIA
1310L
1997 TO LIVE IS TO DIE!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 13:47 |