am schimbat din a 4-a in a 3-a la 100 km/h. Consecinte???
![]() ![]() ![]() |
am schimbat din a 4-a in a 3-a la 100 km/h. Consecinte???
B30YYP |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 29 May 03 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007, Prestige 1,6 16V
- ??-??-???
|
|||
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
fssss... nu conteaza daca aveai 200 si ii dadeai a treia mai se putea intampla ceva, in cel mai rau caz ai facut o mare frana de motor
![]() stai linistit ca nu se intampla nimic rau, benzina se taie la 6200 de ture, dupa indicatorul meu ![]() ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
E o simpla coincidenta sau abia dupa aia te-ai stresat si ascultat mai atent. Singura componenta solicitata este cutia de viteze, motorul nu urca in sarcina. Chiar si asa nu este prea turat.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Eu cind ma pregateam sa dau examenul de sofer am fost in masina cu unul care voia sa dea si el examenul
![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020
|
|
B30YYP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 29 May 03 ![]() |
Va multumesc tuturor.
Acum m-am linistit ![]() Pentru DSops: probabil ca a fost o coincidenta si am observat zgomotul dupa schimbare. |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Prestige 1,6 16V
- ??-??-???
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Eu vin din partea cealalta: de bulit nu s-a bulit nimic, sigur! Dar este posibil sa se fi dereglat vreun culbutor... La mine a inceput sa tacane ceva mai tare dupa niste forje cu 5000+ mers mai mult timp (cica sa desfund injectoarele!).
Daca crezi ca este cazul, mai ales daca zgomotul ala marit nu e regulat (adica daca face tacatacaTACAtaca), poate rogi pe un meserias la service sa asculte motorul si sa regleze jocul la distributie. La mine s-a rezolvat asa. Pe de alta parte, sa stii ca zgomotul mai mare e normal la motoarele astea! Si la unele Renault-uri este la fel. Este din cauza culbutorilor cu role, care dau acel specific de diesel. P.S. Cum a reusit sa-i dea ala I din II la 50? Ce masina era? ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE P.S. Cum a reusit sa-i dea ala I din II la 50? Ce masina era? ![]() O Dacie berlina... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
hop si eu dupa o saptamana de distractie , eu nu am reusit sa ii dau a 1-a la 35km dar nici nu am fortat in schimb nu are ce sa se poate strica la motor daca mergi cu a 3-a la 100 km eu mai tot timpul ajung cu a 3-a la 100km si eu am 24000km si asa merg cu ea de la inceput si mi se pare ca tot mai bine e sa turezi motorul decat sa il subturezi eu asa am invatat-o pe a mea si nu face zgomot chiar merge ff fromos motorul ,stiu eu pe unul care merge cu ea subturata schimba cam pe la 2000 de ture viteza si vreau sa zic cand o urci in turatie e super zgomotoasa fata de a mea e adevarat ca a facut si 46000km cu ea ma rog parerea mea sa le turati!!! mai bine decat sa mergeti cu ele subturate si sa va ganditi la acel tacanit
|
--------------------
dacia /bmw/vw
supernova europa/318/passat 2.0tdi
11-01, 06-98, 04-07 b27upz,b28wpz,b280wpz
|
|
alex klm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 15 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Zgomotul care il ai e de la injectoare care la benzina noastra trebuiesc curatate din 20.000 km iar filtru de scimbat pe la 5.000 km
Apropo de schimbat viteze aiurea , cred ca detin un mic record. O data de nervi dupa ce am terminat treapta a 3 -a in forja adik 120km/h din greseala am intr-o dus-o in treata a 2-a si atunci cred ca motorul a facut cele mai multe ture. Au mai trecut vreo 12.000 km de atunci si nu a avut nimik. ![]() ![]() |
-------------------- |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Zgomotul care il ai e de la injectoare care la benzina noastra trebuiesc curatate din 20.000 km iar filtru de scimbat pe la 5.000 km
Apropo de schimbat viteze aiurea , cred ca detin un mic record. O data de nervi dupa ce am terminat treapta a 3 -a in forja adik 120km/h din greseala am intr-o dus-o in treata a 2-a si atunci cred ca motorul a facut cele mai multe ture. Au mai trecut vreo 12.000 km de atunci si nu a avut nimik. :lol: :lol: Si io am facut cam aceeasi chestie numai ca cu a mea Liberta (aveam vreo 100) si nu a patit decat ca i-a cam zburat lantul de distributie impreuna cu intinzatorul. P.S.: Acul turometrului a lovit cu putere limita celor 8000 de turatii... |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
muhahaha
da` d`n tra 5cea`ntra 2ua ce zici? tot la 100km/h performanta a reusit`o nevasta care s-a `otarat in sfarsit sa depaseasca un tir, da semnal si retrogradeaza dar n`a nimerit a 4-a ci a 2-a.... sai vezi p`aia d`n spate ce fugeau ca potarnichile in stg si`n dr ca sa nu facem trenulet... rad io dar cam eram ud cand am vazut faza... masina n`a avut nici o reactie nici atunci nici dupa , dar sunt convins ca a oftat si ea... deh ...femeile |
-------------------- |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca o sa fiu un pic off-topic dar tre sa va povestesc!
Eram odata cu un prieten de familie in masina, (a lui, un A4) si veneam pe drumul dinspre Jilava si aveam vre-o 70. Nu stiu de ce, dar aveam centura pe mine. Si se face ca noi tot discutam si era intr-a 3-a si da sa sichimbe viteza, si ce face omu... o da pe a 2-a... Atunci am simtit ce inseamna frana de motor... Pe mine m-a tinut centura, da el a dat un cap in volan de si-a facut cucui, oricum eram rosu rau de la centura aia... |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
pai daca am nervi eu schimb vitezele cam asa a 1-a o tin pana la 50km a 2-a pana la 85 km a 3-a pana la 120km cu a 4-a am dus-o pana 145km dar intr-o buna zi cred ca o sa incerc sa ajung cu a 1-a la 60km sau sa o bag la 60km sa vad cum face oricum la stilul meu de schimbat viteze cam injur de 4000-4500 si 5000 nu am nici o problema la motor ,eu schimb la 3000 numai daca sant super calm
|
--------------------
dacia /bmw/vw
supernova europa/318/passat 2.0tdi
11-01, 06-98, 04-07 b27upz,b28wpz,b280wpz
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, stimati tovarasi si colegi de drum! Nu sunteti la bordul unui Ferrari sau Porsche! Omorati motoarele!!!!! Asta ca sa nu mai vorbim de cutie la retorogradari exagerate. Eu nu zic sa schimbati ca taximetristii la 1800-2000 de ture, dar cred ca un 3000-3500 ar fi rezonabil si nici motorul nu ar avea de suferit. Ii dati forje in nestire si retrogradari care nu sunt necesare si pe urma bateti la portile service-urilor, dati telefoane la VC si va plangeti ca nu e masina buna, ca are probleme cu motorul, cu cutia de viteze etc. Uitati ca ati dat in jur de 5000 EUR pe masina si vreti performante de 50000 EUR.
Parerea mea e ca DSN si SLZ sunt niste masini modeste fara pretentii de sportive care trebuie protejate pentru a face economie la bani dati aiurea prin service-uri. Va citez din manualul SLZ (fac abstractie de corectitudinea propozitiei din punct de vedere gramatical): "Condusul sportiv costa scump" |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
hans |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 8 September 02 ![]() |
Da ... Eu am bagat in marsarier cand aveam 150 /h ... Ce topic tampit ... :wink:
|
-------------------- |
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
Ai ridicat si ambreajul?
![]() |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ai ridicat si ambreajul? :twisted: ai vrut sa bagi a 6 mai ? |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Pt. HANS : Nu cred ca intra asa usor in mars arriere, iar cand intra faci vraiste pinioanele, mai ales la 150 km/h !
|
-------------------- |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
nu intra deloc, nu ca nu intra usor!
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
florin.c |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 10 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea ca Hans rade un pic in barba shi v-atzi prins cam greu.Acum lasand mishto-ul la o parte ,nu am facut niciodata ce tot se lauda unii mai sus dar intr-a 4-a la 145 km/h cred ca aveam 5000 rot/min,mashina nu uruie mai tare decat a 5-a la 165km/h dar uzura este ffff.mare,asha ca daca vretzi ca shi cel care o cumpara de la voi sa o mai foloseasca tzine-tzi turatzia 2500-3500 shi ve-tzi consuma shi mai putzin.Scuze pt.sarcasm,dar acrobatzii cu Dacia......
|
--------------------
Dacia
Supernova Clima Intotdeauna este ceva de reparat......doar un alt motiv pentru a-ti cumpara o scula noua
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Care uzura e f.f. mare? Uzura psihica a soferului?
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
dragOn |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
claarrrr.... si aia !
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:59 |