DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> am schimbat din a 4-a in a 3-a la 100 km/h. Consecinte???

B30YYP
post 13 Jun 2003, 20:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!

Am o DSN Rapsodie, iar dupa circa 600 km. am facut o tampenie. Am schimbat, din greseala, din viteza a 4-a intr-a 3-a pe la 100 km/h. Eu am impresia ca de atunci motorul a devenit mai zgomotos. Din ce-am citit prin forum am vazut insa ca si altii au probleme cu zgomotul (acel... tacanit). Acum am trecut de 12.000 km, iar zgomotul a ramas la fel.
E posibil sa se fi bulit atunci? Care ar putea fi conscintele in astfel de situatii?
Multumesc.

--------------------
Dacia Logan 2007, Prestige 1,6 16V - ??-??-???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 14 Jun 2003, 00:21
Post #2

the 7 stars of Pleiades constellation

From: Bucuresti

fssss... nu conteaza daca aveai 200 si ii dadeai a treia mai se putea intampla ceva, in cel mai rau caz ai facut o mare frana de motor biggrin.gif
stai linistit ca nu se intampla nimic rau, benzina se taie la 6200 de ture, dupa indicatorul meu biggrin.gif testat azi, in rest masina suporta super bine forje si nesimtire biggrin.gif cutia rezista la frane de motor si mai puternice (din a treia la 100 in a doua , ehehe acolo sa te vad !!!) am incercat si a rezistat , fac rotile scartz si masina parca se loveste de un zid !!!

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
DSops
post 14 Jun 2003, 10:38
Post #3

Membru autentic

From: Timisoara

E o simpla coincidenta sau abia dupa aia te-ai stresat si ascultat mai atent. Singura componenta solicitata este cutia de viteze, motorul nu urca in sarcina. Chiar si asa nu este prea turat.

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
MoneyTalks
post 14 Jun 2003, 22:42
Post #4

-

From: Ireland

Eu cind ma pregateam sa dau examenul de sofer am fost in masina cu unul care voia sa dea si el examenul icon_twisted.gif si a schimbat dintr-a doua intr-a-ntiia pe la 50km/h :shock: (evident ca nu a luat examenul, a fost o intreaga aventura atunci in Timisoara in 1992 icon_twisted.gif ). Asa ca nu iti fa mari probleme 8)

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
B30YYP
post 15 Jun 2003, 13:51
Post #5

Membru incepator

Va multumesc tuturor.
Acum m-am linistit smile.gif

Pentru DSops: probabil ca a fost o coincidenta si am observat zgomotul dupa schimbare.

--------------------
Dacia Logan 2007, Prestige 1,6 16V - ??-??-???
+
Sergiu
post 16 Jun 2003, 07:57
Post #6

Membru autentic

Eu vin din partea cealalta: de bulit nu s-a bulit nimic, sigur! Dar este posibil sa se fi dereglat vreun culbutor... La mine a inceput sa tacane ceva mai tare dupa niste forje cu 5000+ mers mai mult timp (cica sa desfund injectoarele!).

Daca crezi ca este cazul, mai ales daca zgomotul ala marit nu e regulat (adica daca face tacatacaTACAtaca), poate rogi pe un meserias la service sa asculte motorul si sa regleze jocul la distributie. La mine s-a rezolvat asa.

Pe de alta parte, sa stii ca zgomotul mai mare e normal la motoarele astea! Si la unele Renault-uri este la fel. Este din cauza culbutorilor cu role, care dau acel specific de diesel.

P.S. Cum a reusit sa-i dea ala I din II la 50? Ce masina era? smile.gif

--------------------
Dacia SupeRNova
+
MoneyTalks
post 16 Jun 2003, 08:46
Post #7

-

From: Ireland

P.S. Cum a reusit sa-i dea ala I din II la 50? Ce masina era? smile.gif

O Dacie berlina... icon_twisted.gif Saracul a vrut sa bage intr-a treia. Dar de priceput ce era a bagat intr-a-ntiia icon_twisted.gif Inchipuie-ti senzatia, asemanatoare cu a intrarii intr-un zid laugh.gif Si sa vezi ce "fericit" era instructorul... icon_twisted.gif Desi cunosc destule injuraturi, atunci am mai auzit unele, in premiera absoluta tongue.gif laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
djtzeava
post 24 Jun 2003, 17:44
Post #8

membru bosorog :D

From: beler

hop si eu dupa o saptamana de distractie , eu nu am reusit sa ii dau a 1-a la 35km dar nici nu am fortat in schimb nu are ce sa se poate strica la motor daca mergi cu a 3-a la 100 km eu mai tot timpul ajung cu a 3-a la 100km si eu am 24000km si asa merg cu ea de la inceput si mi se pare ca tot mai bine e sa turezi motorul decat sa il subturezi eu asa am invatat-o pe a mea si nu face zgomot chiar merge ff fromos motorul ,stiu eu pe unul care merge cu ea subturata schimba cam pe la 2000 de ture viteza si vreau sa zic cand o urci in turatie e super zgomotoasa fata de a mea e adevarat ca a facut si 46000km cu ea ma rog parerea mea sa le turati!!! mai bine decat sa mergeti cu ele subturate si sa va ganditi la acel tacanit

--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
+
alex klm
post 17 Jul 2003, 02:59
Post #9

Membru incepator

Zgomotul care il ai e de la injectoare care la benzina noastra trebuiesc curatate din 20.000 km iar filtru de scimbat pe la 5.000 km

Apropo de schimbat viteze aiurea , cred ca detin un mic record. O data de nervi dupa ce am terminat treapta a 3 -a in forja adik 120km/h din greseala am intr-o dus-o in treata a 2-a si atunci cred ca motorul a facut cele mai multe ture. Au mai trecut vreo 12.000 km de atunci si nu a avut nimik. laugh.gif laugh.gif

--------------------
+
dragOn
post 18 Jul 2003, 19:18
Post #10

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Zgomotul care il ai e de la injectoare care la benzina noastra trebuiesc curatate din 20.000 km iar filtru de scimbat pe la 5.000 km

Apropo de schimbat viteze aiurea , cred ca detin un mic record. O data de nervi dupa ce am terminat treapta a 3 -a in forja adik 120km/h din greseala am intr-o dus-o in treata a 2-a si atunci cred ca motorul a facut cele mai multe ture. Au mai trecut vreo 12.000 km de atunci si nu a avut nimik.  :lol:  :lol:

Si io am facut cam aceeasi chestie numai ca cu a mea Liberta (aveam vreo 100) si nu a patit decat ca i-a cam zburat lantul de distributie impreuna cu intinzatorul.
P.S.: Acul turometrului a lovit cu putere limita celor 8000 de turatii...

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
MBZ
post 21 Jul 2003, 12:27
Post #11

Membru autentic

Group: Banned

muhahaha
da` d`n tra 5cea`ntra 2ua ce zici?
tot la 100km/h
performanta a reusit`o nevasta care s-a `otarat in sfarsit sa depaseasca un tir, da semnal si retrogradeaza dar n`a nimerit a 4-a ci a 2-a....
sai vezi p`aia d`n spate ce fugeau ca potarnichile in stg si`n dr ca sa nu facem trenulet...
rad io dar cam eram ud cand am vazut faza...
masina n`a avut nici o reactie nici atunci nici dupa , dar sunt convins ca a oftat si ea...
deh ...femeile

--------------------
+
dragOn
post 21 Jul 2003, 20:52
Post #12

Cred ca o sa fiu un pic off-topic dar tre sa va povestesc!
Eram odata cu un prieten de familie in masina, (a lui, un A4) si veneam pe drumul dinspre Jilava si aveam vre-o 70. Nu stiu de ce, dar aveam centura pe mine. Si se face ca noi tot discutam si era intr-a 3-a si da sa sichimbe viteza, si ce face omu... o da pe a 2-a... Atunci am simtit ce inseamna frana de motor... Pe mine m-a tinut centura, da el a dat un cap in volan de si-a facut cucui, oricum eram rosu rau de la centura aia...

--------------------
+
djtzeava
post 22 Jul 2003, 23:36
Post #13

membru bosorog :D

From: beler

pai daca am nervi eu schimb vitezele cam asa a 1-a o tin pana la 50km a 2-a pana la 85 km a 3-a pana la 120km cu a 4-a am dus-o pana 145km dar intr-o buna zi cred ca o sa incerc sa ajung cu a 1-a la 60km sau sa o bag la 60km sa vad cum face oricum la stilul meu de schimbat viteze cam injur de 4000-4500 si 5000 nu am nici o problema la motor ,eu schimb la 3000 numai daca sant super calm

--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
+
bogdan_o
post 1 Aug 2003, 00:56
Post #14

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Oameni buni, stimati tovarasi si colegi de drum! Nu sunteti la bordul unui Ferrari sau Porsche! Omorati motoarele!!!!! Asta ca sa nu mai vorbim de cutie la retorogradari exagerate. Eu nu zic sa schimbati ca taximetristii la 1800-2000 de ture, dar cred ca un 3000-3500 ar fi rezonabil si nici motorul nu ar avea de suferit. Ii dati forje in nestire si retrogradari care nu sunt necesare si pe urma bateti la portile service-urilor, dati telefoane la VC si va plangeti ca nu e masina buna, ca are probleme cu motorul, cu cutia de viteze etc. Uitati ca ati dat in jur de 5000 EUR pe masina si vreti performante de 50000 EUR.

Parerea mea e ca DSN si SLZ sunt niste masini modeste fara pretentii de sportive care trebuie protejate pentru a face economie la bani dati aiurea prin service-uri. Va citez din manualul SLZ (fac abstractie de corectitudinea propozitiei din punct de vedere gramatical): "Condusul sportiv costa scump"

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
hans
post 28 Aug 2003, 04:59
Post #15

Membru incepator

Da ... Eu am bagat in marsarier cand aveam 150 /h ... Ce topic tampit ... :wink:

--------------------
+
Wolfmark
post 28 Aug 2003, 07:03
Post #16

Membru autentic

Ai ridicat si ambreajul? icon_twisted.gif

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
aviasol
post 28 Aug 2003, 07:06
Post #17

Membru autentic

Ai ridicat si ambreajul?  :twisted:

ai vrut sa bagi a 6 mai ?

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
post 1 Sep 2003, 17:11
Post #18

Group:

Warn: (0%) -----

Pt. HANS : Nu cred ca intra asa usor in mars arriere, iar cand intra faci vraiste pinioanele, mai ales la 150 km/h !

--------------------
User is offlinePM
+
Valentine
post 14 Nov 2003, 19:29
Post #19

Old Timer

From: California

nu intra deloc, nu ca nu intra usor! biggrin.gif trebuie sa fii arnold ca sa o bagi in mars arriere la 150km/h.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
florin.c
post 16 Nov 2003, 23:49
Post #20

Membru incepator

Parerea mea ca Hans rade un pic in barba shi v-atzi prins cam greu.Acum lasand mishto-ul la o parte ,nu am facut niciodata ce tot se lauda unii mai sus dar intr-a 4-a la 145 km/h cred ca aveam 5000 rot/min,mashina nu uruie mai tare decat a 5-a la 165km/h dar uzura este ffff.mare,asha ca daca vretzi ca shi cel care o cumpara de la voi sa o mai foloseasca tzine-tzi turatzia 2500-3500 shi ve-tzi consuma shi mai putzin.Scuze pt.sarcasm,dar acrobatzii cu Dacia......

--------------------
Dacia Supernova Clima
Intotdeauna este ceva de reparat......doar un alt motiv pentru a-ti cumpara o scula noua
+
DSops
post 17 Nov 2003, 10:01
Post #21

Membru autentic

Care uzura e f.f. mare? Uzura psihica a soferului?

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
dragOn
post 17 Nov 2003, 10:30
Post #22

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
+
Valentine
post 17 Nov 2003, 10:51
Post #23

Old Timer

From: California

claarrrr.... si aia ! biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 20:59
Forum Renault