DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Contestatie examen de atestare profesionala, Ministerul dezvoltarii regionale si turismului

radian
post 25 Dec 2011, 23:19
Post #1

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

De curand am sustinut un examen de atestare profesionala organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Examenul a constat din test grila si sustinere proiect.

Cine nu a promovat testul grila nu si-a mai sustinut proiectul.

La testul grila, baremul era de 16 raspunsuri corecte din 20 de intrebari. Adica echivalentul notei 8.

Eu am obtinut 13 puncte, deci am fost declarat respins.

Am depus contestatie la MDRT prin care am contestat doua chestiuni:

1. Exigenta exagerat de mare (80% raspunsuri corecte) in conditiile in care de exemplu la examenul de rezidentiat pentru medici, baremul de propmovare este de 60%, iar la examenul de definitivat pentru un avocat, media finala minima de promovare este de 7. Am solicitat ca baremul de promovare sa fie redus la 50% rapsunsuri corecte.

2. Faptul ca din cele 20 de intrebari, 5 erau total aiurea: fie erau din afara bibliografiei oficiale indicate pe siteul MDRT, fie cunoasterea raspunsului corect presupunea memorarea de date tabelare (e vorba de normative tehnice care insumeaza cateva mii de pagini si multe sute de tabele), fie variantele de raspuns din chestionar erau diferite fata de definitiile din bibliografia oficiala. Am solicitat ca cele 5 intrebari sa fie eliminate din chestionar si sa mi se recalcuzeze punctajul raportat la restul de 15 intreabari, si sa-mi fie evaluat rezultatul in functie de baremul redus conform punctului anterior.

E discutabil daca motivele invocate de mine (sau solutiile propuse...) merita sau nu sa fie luate in considerare. Ceea ce ma intereseaza este urmatorul lucru: stiu ca oirce petitie / cerere / contestatie adresata unei institutii publice trebuie sa primeasca un raspuns oficial in termen de 30 de zile. In caz contrar petitia / cererea / contestatia din oficiu se considera a fi justificata si aprobata.

In cazul meu, am trimis contestatia prin posta, cu confirmare de primire. Recipisa primia dovedeste ca, contestatia mea a fost inregistrata la MDRT in data de 23.11.2001. Termenul de 30 de zile a inceput sa curga incepand de a doua zi, 24.11.2011. Cele 30 de zile au expirat in data de 23.12.2011, neprimind niciun raspuns.

A mai trecut careva prin procedura aceasta? Lipsa rapsuns in termenul legal? Care ar fi pasii de facut de aici in continuare, si care ar fi legea care reglementeaza chestiunea aceasta?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 25 Dec 2011, 23:42
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Din toate alea, singurele motive care pot fi luate in considerare sunt cele cu "din afara bibliografiei" sau cele cu "raspunsuri gresite" (diferite de cele din bibliografie, indiferent daca in bibliografie erau de fapt gresite).
Restul (nota de admitere, examene similare in alte profesii etc) sunt apa de ploaie. Ba mai mult, avocatii nu au nici o legatura cu statul. Dar absolut niciuna, nu-s platiti de la buget, nu le face statul testele, isi fac singuri regulamentele de examen etc.
Modul de contestare trebuie sa fie prevazut in regulamentul de desfasurare a examenului de atestat (care probabil e vreo anexa la un ordin al ministerului), trebuie citit acolo.
Daca nu ti se da raspuns in 30 de zile treaba ar mai putae fi rezolvata, in general, doar in contencios (judecata)
De asemenea, nu cred ca ca o contestatie de examen intra sub incidenta OG 27 pe 2002 privind petitiile.
Raspunsul nu trebuie sa ajunga la tine in 30 de zile, trebuie sa fie transmis in 30 de zile. Daca aia au transmis plicul pe 23 decembrie, are ceva drum de facut, mai ales daca il trimit cu confirmare simpla, nu cu prioripost.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
radian
post 26 Dec 2011, 10:31
Post #3

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Klaus multumesc pentru raspuns.

Contestatia am trimis-o in termenul legal de 5 zile prevazut in HGul care reglementeaza chestiunea cu pricina, autoritatii competente.

Exemplul cu avocatii l-am pus doar aici pe forum.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:11
Forum Renault