Mi-am montat filtru de aer sport
![]() ![]() ![]() |
Mi-am montat filtru de aer sport
caphonne |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu nu stiu cum sa fac sa fie mai silentios motorul/evacuarea, si voi sa se auda cat mai puternic.
![]() This post has been edited by Maskatu: 15 Nov 2010, 09:28 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
pai pune inapoi carcasa la filtru de aer in caz ca ai demontat-o, zic si eu...
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Pulsar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 4 December 05 ![]() |
bun, si pana la urma pe ce dimensiune trebuie sa cumpar filtru? Vreau conic K&N si din cate vad in oferta nu sunt filtre generale cu adaptoare pe diverse diametre.
|
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Parca avea userul Bogyciu de vanzare kit intreg de filtru de aer sport, vezi pe la bursa...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Recunoaste!!! Am vazut eu poze cu ce ai tu sub capota...
![]() |
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Maskatu |
![]()
|
De demontat am mai demontat-o cand am schimbat filtrul de aer sau curatat mpp-ul, dar cu ea scoasa nu am rulat... Arata aiurea motorul fara carcasa cu Renault 1.4 scris pe ea.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
scuze, eu stiam ca ai filtru sport din poze... (ma mir de ce)
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
La mine la ITP cand aveam filtru de aer sport, cum era motorul fara filtrul original nu m-a crezut ala ca-i motorul de SN. S-a tot uitat la seria de pe motor, se mai uita iar la el si cred ca nici in ziua de azi nu-i sigur ca era motorul original
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai nu ai motor original
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Pulsar |
![]()
|
Deci. L-am montat. Momentan prins direct de corpul clapeta sa vad cum se aude etc. etc. Maine revin si cu poze.
Cateva informatii pe care eu nu am reusit sa le gasesc pe forum: -diametru corp clapeta de care se prinde filtrul: 68mm. Am cumparat un filtru universar dotat cu diverse adaptoare de cauciuc. Am incercat cu un adaptor de 65mm pt filtru insa nu am reusit sa il prind (spatiu mic, forta prea putina). Am folosit adaptorul de 70mm, si am strans colierul la maxim. -diametru furtun vapori de ulei: 19mm. Aici ar trebui din cate stiu sa se monteze un "filtru de gaze" sunt ceva mai ieftine pe la 20-30lei. Ca un filtru de aer insa in miniatura. - carcasa filtrului original se tine in 4 suruburi. Acele suruburi au capul intr-un fel de stea, anyway merg desfacute cu dubulara de 10. E foarte greu de scos surubul din dreapta sus (cum stai tu si te uiti la motor cu capota desfacuta, nu din perspectiva soferului). - neaparat aveti nevoie de flansa pentru prinderea corpului clapeta (chestia aia la care vine cablul e acceleratie). Aceasta e tinuta in pozitie prin presare de catre carcasa filtrului original. Cautati pe net dupa "flanse pentru filtru de aer sport logan, solenta, super nova". Eu am gasit pe okazii.ro la 50lei. - ca sa dati jos filtrul original trebuie dessfacuta carcasa. Apoi undeva in drepata, in interiorul carcasei, se afla fixat cu 4 cleme furtunul de vapori de ulei. Dupa mai mutle incercari am reusit sa strang toate cele 4 cleme apasand cu tubulara de 10 pe ei. Acestia se trang si ies prin orificiul respectiv. Apoi ridicati carcasa filtrului. - intre carcasa originala si corpul clapeta exista o garnitura. Inlaturati-o si pe aceea. - montare: fixati in pozitie corpul clapeta (are un mic ghidaj la baza-jos cum te uiti de sus spre el). Prindeti flansa cu 2 suruburi in filetele care tineau in pozitie carcasa originala (later edit: intre filete si flansa puneti cate 2 saibe la fiecare, in caz contrt o tija de la acceleratie va lovi de flansa si astfel aveti acceleratie doar jumatate de cursa). Puneti filtru si strangeti coleriul. Puneti si filtrul pentru vaporii de ulei. Cam atat. Daca gresesc pe undeva, va rog sa ma corectati. La mecanica sunt ca praf, insa ma adaptez si astept sfaturi. ![]() PS. Am testat si putin. Cai in plus?! Pur placebo, adica dupa parerea mea, si imi cunosc f bine masina, niciun calut. Sunetul are o frecventa mai joasa daca treci de 2500rpm. Se aude mai interesant decat cu filtrul standard, mai barbatesc. Acum intrebare pentru cunoscatori. Am montan un filtru care am inteles ca e cam 90 de lei pe piata: Pilot Lampa. Daca as pune un K&N sunetul scos de motor ar fi si mai sportiv? This post has been edited by Pulsar: 20 Nov 2010, 16:10 |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Pulsar, sa ne impartasesti impresiile, te rog, si dupa ce montezi filtrul de aer intr-un loc mai adecvat , cum ar fi in spatele farului. undeva de unde sa traga aer rece. Vreau sa stiu ce diferente se simt, daca se simt...
Multumesc anticipat! This post has been edited by andri1940: 20 Nov 2010, 15:29 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
Pulsar |
![]()
|
La nivel de sunet e o diferenta sesizabila, mai ales in habitaclu. Iar sunetul/zgomotul vine dinspre motor si mai putin de la evacuare. Am un amic cu un golf IV 1.6l cu un K&N conic (toba standard): in fata se aude un fasait iar din spate vin joasele. Deci tind sa cred ca si motorizarea face diferenta.
Cel putin la a mea, cu filtrul standard motorul, are acelasi (sau aproape acelasi) sunet si in timp ce accelerez si pe frana de motor. Acum, cu filtru "sport" sunt sunete diferite. |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Urla ca draqu cu filtru conic direct pe admisie
![]() Eu unu nu ador filtru sport fiindca trebuie modificari aduse , si daca tot doresti si o admisie buna trebuie perforata capota si facuta o admisie deasupra filtrului. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Laika |
![]()
|
![]() DaciaClub Group: Members Posts: 555 Joined: 7 November 10 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 21 Nov 2010, 11:20) Urla ca draqu cu filtru conic direct pe admisie ![]() Eu unu nu ador filtru sport fiindca trebuie modificari aduse , si daca tot doresti si o admisie buna trebuie perforata capota si facuta o admisie deasupra filtrului. Si va fi nevoie de o multime de improvizatii pentru a evita inecarea motorului cu apa pe timp de ploaie. ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Laika: 21 Nov 2010, 12:15 |
--------------------
Ex Dacia
Super Nova
2001
- SB 05 APW Pana la capat!
|
|
Pulsar |
![]()
|
observ ca incepe sa urle de pe la 2000rpm daca ai acceleratia la maxim. In schimb daca accelerezi cu ea la jumatate, poti ajunge si la 3500 fara sa urle.
|
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
GabyDSN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 29 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Sall am si io filtru de aer schimba putin soundul dar nu cum zici tu de 2-3000 ci mereu
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
- VIP
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
unde gasesc si eu >
neaparat aveti nevoie de flansa pentru prinderea corpului clapeta (chestia aia la care vine cablul e acceleratie). Aceasta e tinuta in pozitie prin presare de catre carcasa filtrului original. Cautati pe net dupa "flanse pentru filtru de aer sport logan, solenta, super nova". Eu am gasit pe okazii.ro la 50lei. ce am gasit e cu anunt expirat ![]() This post has been edited by shake: 11 Jan 2012, 15:28 |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
fuzzzy |
![]()
|
De curiozitate intreb, gume ti-ai luat? Guma de pe stanga spate era cam cheala...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
tot alea le am ...
![]() |
--------------------
D
S
|
|
fuzzzy |
![]()
|
Pai si iarna asta mergi cu masina? Sau filtrul ti-l faci pentru la primavara?
|
--------------------
reno
clio hb
'02
|
shake |
![]()
|
primavara ,
la prima zapada serioasa ma duc la vulcanizare ( am pile ) ![]() Deci tot caut flansa aceea , daca stie cineva pe careva CUMPAR ! |
--------------------
D
S
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
shake - am eu flansa pentru corpul clapeta. Eu am renuntat la ideea de pune filtru sport. Daca te intereseaza intra pe YM: pfamocanucristian
|
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
shake |
![]()
|
ok , ms te contactez diseara !
|
--------------------
D
S
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:56 |