DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rabla 2012, 3.800 RON/voucher

Cypher4laguna
post 16 Jan 2012, 16:24
Post #31

Honda Driver

Group: Members
From: Bucuresti

jalnic, ce sa zic. macar sa fi ridicat valoarea unui tichet.

sau daca ar fi acceptat 5 tichete in loc de doar 3 ca anul trecut as fi fost tentat sa le fac o vanzare. asa...

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dandee
post 17 Jan 2012, 18:02
Post #32

Membru autentic

nu 5, macar 4, dar asa....

--------------------
dacia berlina 1999
+
Squirrel
post 17 Jan 2012, 18:56
Post #33

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Las' că merge și cu 3, dată fiind noua taxă de înmatriculare/poluare.

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
Bacu
post 17 Feb 2012, 12:28
Post #34

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

mai stie cineva ceva cand incepe programul rabla 2012? dupa ceva cautari second hand, cred ca incep sa ma indrept incet dar sigur spre una noua, pana acum nu am gasit decat rahaturi...

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
P-A-C-O
post 17 Feb 2012, 16:36
Post #35

What you see is what you get!

QUOTE(Bacu @ 17 Feb 2012, 12:28)
mai stie cineva ceva cand incepe programul rabla 2012?

ti-e frica sa te inscrii pe dacia.ro? frustrat.gif
nu mai scapi de ei odata ce se anunta inscrierile pentru programul RABLA!... te gasesc astia si-n gaura de sarpe laugh.gif

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
Bacu
post 17 Feb 2012, 17:35
Post #36

Membru Privilegiat

biggrin.gif serios, asa sunt? e o idee, o sa incerc si asta. smile.gif

--------------------
+
b76bgaarh
post 17 Feb 2012, 17:43
Post #37

Membru autentic

bacule de ce mai astepti rabla? sunt o multime de masini stoc 2011 la super preturi.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Bacu
post 17 Feb 2012, 21:50
Post #38

Membru Privilegiat

pai si ce daca, mi-ar strica inca 6000 lei reducere? biggrin.gif nu cred ca o sa iau de pe stoc, ca eu vreau una cu mai multe dotari, si pe stoc nu se gasesc d-astea.

--------------------
+
bobo77
post 17 Feb 2012, 23:16
Post #39

...........................

From: Mangalia

Daca dealerul vrea iti poate gasi o astfel de masina, nu se poate in toata tara sa nu fie una.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
edv_ro
post 19 Feb 2012, 22:22
Post #40

Membru autentic

From: Hamburg

Cei care isi cumpara o masina apeland la credit au doua variante:

1. credit de nevoi personale, caz in care, intr-adevar, banca nu te obliga sa asiguri masina, iar in caz de eveniment (eventual dauna totala) achiti reparatia din buzunar (sau ramai fara masina) dar mai ales platesti ratele in continuare.

2. credit auto (dedicat achizitionarii unui autoturism), caz in care banca te obliga sa platesti CASCO pe toata perioada creditului.

Aceasta a doua varianta este de preferat datorita unei dobanzi mai mici cat si a unei prime CASCO mai mici. Procentul CASCO este ceva mai mic, fiind parte a unei intelegeri dealer-banca-asigurator.

--------------------
Skoda / Renault Octavia 3 FL Combi / Twingo 3 1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017 - HH / HH
+
wanderer
post 23 Feb 2012, 13:50
Post #41

Membru incepator

Sudsemnatu: ti-ai facut calculul taxei aplicabile la masina ta? Doar daca ai Euro 3 este o taxa atat de mare incat sa descurajeze vanzarea. Si, din cate stiu eu, aplicarea noii taxe s-a amanat pana in 2013, deci limitarea care apare este ca anul acesta ar cam trebui sa aiba prioritate la vanzare masinile cu Euro 3 ( ma refer la prioritate la oferta de pe piata, nu de cine stie ce regula legala).
In continuare modul de aplicare al acestei taxe de poluare/revanzare/adunare de bani de vile pentru diversi sau cum s-o mai numi ramane tembel si de nedorit. Ca orice alta taxa, dealtfel, caci toti ne-am dori un univers fara taxe. Dar...sa zicem merci, (inca) nu au gasit formula prin care sa ne gatuiasca de tot. Speram sa nici nu o gaseasca.

Catalin: nu trebuie sa te referi la un caz particular ca fiind o regula generala. Persoana respectiva nu si-a facut casco.."bafta" (prostia?) lui. Cazuri sunt multe de discutat...stiu si eu persoane care au dat 9000 de eur pe o masina (nici nu conteaza daca sh sau noua) plus taxe si costuri aferente unei masini, cu care au facut 1-2000 de km in cativa ani...tot prostie se numeste.
Sau cazuri de SH excelente, care si-au meritat banii din plin vs masini noi (inclusiv germane) la care au picat gramezi de piese in primii ani de functionare. Daaa...la cele noi ai garantie, dar stai prin service-uri, si poate nu tot ce pica este recunoscut de garantie.
Sau cazuri de SH-uri la care s-a luat teapa mare. Si tot asa...cazurile particulare pot continua.

Ce trebuie sa iei in calcul cand iti iei o masina este o suma de cazuri generale si particulare: cat te costa cumpararea, cat te costa taxele, ce variante de achizitie ai, cat te costa intretinerea, ce dotari vrei, cat de bine il cunosti pe ala care iti poate vinde un SH, cat rahat ai mancat cand erai mic (da, da, si asta conteaza mult, si la masini noi, si la SH), cati bani de combustibil ai, cata liniste sufleteasca iti mai ofera siguranta masinii actuale vs. stilul tau de mers si vs cat de des o folosesti, samd samd samd. Si in final oricum te alegi tot cu o cheltuiala, caci masina nu este o investitie niciodata...diferenta sta doar intre o cheltuiala mai mare, sau mai mica.

Revenind la programul rabla: eu sunt bucuros ca exista. In urma cu cativa ani eram afumat permanent de rable care circulau pe sosele, precum si de sute de locuri de parcare pline de gramezi de gunoi - caci masini nu se mai puteau numi. Imi este un pic teama de ce se va intampla de la anul incolo...sper ca cea mai mare parte a posesorilor de masini cu motoare sub euro 4 sa le vanda anul asta, daca vor sa le vanda, altfel...in vreo 2 - 3 ani o sa ma intorc la acea situatie. Dar, pana una alta, bine ai venit, program rabla 2012! smile.gif

--------------------
Logan Laureate 1.4MPI - -
+
ukel
post 22 Mar 2012, 08:54
Post #42

Membru incepator

Am o dilema si poate ma ajutati voi..

Am facut contract undeva la inceptului lui martie pe masina cu pret normal fara un termen de livrare clar (nu ma grabesc sa ridic masina). dealer-ul imi zice la data contractului: mai ai rabdare sa intre rabla. conta pe faptul ca oficial se vor putea lua tichete pana la sfarsitul lunii numai ca s-a prelungit ca naiba programul.

ma suna dealer-ul azi si imi spune: vino in saptamana 26-30 martie sa refacem contractul sa prindem si rabla insa vino cu 7000 lei la tine pentru tichete. mie mi-ar ramane diferenta pana la 11400 lei. el se ocupa de tot (inclin sa il las pe el sa se ocupe, stiu ca macar sunt sigure tichetele).

ce nu inteleg eu:

ok, semnez alt contract ca sa prindem rabla. nu cer masina acuma ci undeva pe 15 aprilie ca sa avem timp. cum poate el insa sa imi ceara banii de rabla cand abia pe 3 aprilie incepe distributia de tichete (si nici macar pe 3 ca dureaza ceva zile cu afm-ul sa livreze). de ce vrea banii pe rabla inainte. sa am incredere in el ?

Multumesc frumos

PS: nu imi cereti numele dealer-ului va rog...

--------------------
Dacia Logan Preferance - B 03 XxX
+
b76bgaarh
post 22 Mar 2012, 10:05
Post #43

Membru autentic

cam mult 7000 lei. eu am dat pe 3 tichete 4200 lei, luate de la amici si colegi de forum. daca luam de la dealer negociam un pret mult mai bun.

bafta.

--------------------
+
Cypher4laguna
post 22 Mar 2012, 10:08
Post #44

Honda Driver

Ti-a cerut cam mult. Pe piata le-ai gasi la 4500 doar ca trebuie sa alergi tu sa negociezi tu etc. Eu i-as zice ca mai mult de 5000 nu pot sa-i dau pe 3 tichete.

7000 e cam samsareala pe fata.

This post has been edited by Cypher4laguna: 22 Mar 2012, 10:09

--------------------
+
ukel
post 22 Mar 2012, 10:09
Post #45

Membru incepator

aici nu e vorba de pret (4200 poate la vara ca acuma sunt mai scumpe) ci de faptul ca imi cere banii saptamana viitoare cand nimeni teoretic nu are in mana tichete pentru rabla 2012. oare ii este frica ca vin eu cu alte tichete si vrea sa fie sigur ? cum sa ii dau eu banii daca el nu are tichetele ?

later edit:

am primit acum 1 minut mesaj ca vorbim de tichete in saptamana 9 -15 aprilie. probabil ca nu are deocamdata nici el siguranta lor si asteapta sa vada ce si cum....

This post has been edited by ukel: 22 Mar 2012, 10:13

--------------------
+
Cypher4laguna
post 22 Mar 2012, 10:12
Post #46

Honda Driver

Teoretic nu are cum sa-ti traga teapa. Jobul lui e pus in pericol daca face ceva aiurea si lucreaza la un dealer serios. Si daca si ofera contract pt servicii de banii astia sau contract la pretul mai mic al masinii cu 11400 atunci tu esti acoperit.

Dar totusi 2000 sunt un salariu.

--------------------
+
Ampt
post 22 Mar 2012, 10:13
Post #47

Membru autentic

From: București

Simplu, îi spui că-i dai banii atunci când are tichetele !
Și nu ar strica să mai negociezi prețul, că nu te costă nimic ! wink.gif

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
ukel
post 22 Mar 2012, 10:16
Post #48

Membru incepator

multumesc pentru sfaturi. am sa rediscut si suma ceruta, mai ales ca acum am timp si spatiu...

--------------------
+
cenumevrei
post 29 Mar 2012, 08:19
Post #49

Membru incepator

M-am inregistrat azi asa ca, bine v-am gasit!
La acest moment am urmatoarea nedumerire pt. elucidarea careia va cer ajutorul.
Am achitat ieri avansul pt. un renault symbol start.
Vreau sa cumpar 3 tichete remat (cand va incepe vanzarea lor).
Dealerul cu care am discutat a spus ca, impreuna cu cele 3 tichetele, vanzatorul trebuie sa prezinte de fapt si dosarele care cuprind anumite documente, in plus el va verifica similitudinea dintre datele inscrise pe tichet si cele din documentele aflate la dosar, dar, nu si autenticitatea tichetelor (aceasta se va face la Adm. Fondului pt. Mediu, daca am inteles eu bine).

1 Ce documente (dosar) trebuie sa imi dea vanzatorul impreuna cu tichetele?
2 Ce anume ar putea sa nu fie ok. in documente-tichete?
3 Mai e si negocierea impreuna cu vigilenta referitor la persoana-vanzator.

--------------------
renault symbol start 2012
+
Squirrel
post 3 Apr 2012, 12:43
Post #50

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

S-a deschis sezonul…de astăzi joi (5 aprilie 2012)…

This post has been edited by Squirrel: 3 Apr 2012, 20:45

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
george_scala_2004
post 26 Apr 2012, 13:06
Post #51

Membru autentic

da' e in pericol sa se inchida mai devreme:

Editia din acest an a programului Rabla s-ar putea termina mult mai devreme decat in anii trecuti, din lipsa de fonduri, ceea ce ar constitui o adevarata lovitura pentru piata auto locala, care se baza pe acest program.

Potrivit ministrului Mediului, Korodi Attila, programul s-ar putea rezuma doar la casarea a 30.000 de masini mai vechi de 10 ani, ceea ce inseamna 10.000 de autoturisme noi vandute prin Rabla, doar un sfert din cate s-au comercializat anul trecut.

„Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea suntem in imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiti ca programul care a inceputul anul acesta sa se termine la cota alocata pana acum, pentru ca nu mai avem resurse financiare sa suplimentam”, a declarat Korodi Attila, intr-o conferinta de presa.

Rabla 2012 a debutat oricum cu intarziere, pe 5 aprilie, de la Administratia Fondului pentru mediu (AFM) fiind alocate fonduri pentru doar 30.000 de masini vechi casate, respectiv 114 milioane de lei. Initial s-a anuntat ca suma va fi suplimentata, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti. De altfel, in ultimii trei ani, "Rabla" a debutat cu fonduri suficiente pentru casarea a 60.000 de masini. Cota alocata anul acesta se va epuiza, aproape sigur, luna viitoare.

Decizia va lovi in producatorii si dealerii de autoturisme noi, care sperau ca programul Rabla le va mentine afacerile pe linia de plutire. In primele trei luni ale anului, vanzarile de autoturisme noi au scazut cu 6,2%, la 13.832 de unitati, potrivit APIA, in contextul in care oricum, in ultimii ani, piata auto s-a aflat intr-un declin continuu.

„Este o decizie a guvernului, nu apartine ministerului sau ministrului Mediului. Sunt ratiuni bugetare, lucruri care tin de incadrarea intr-o anumita limita a cheltuielilor pentru acest an”, a explicat Korodi. Atat ministrul, cat si seful AFM, Gheorghe Popescu, au tinut sa sublinieze ca Fondul de Mediu are bani ramasi din anii trecuti, dar ca acestia nu pot fi folositi, din ratiuni bugetare.

Cei doi au precizat insa ca destinatia lor nu va fi schimbata. "Speram ca, la un moment dat, probabil la jumatatea acestui an, cu ocazia unei rectificari bugetare, sa prim fonduri suplimentare. Nu de la buget, ci sa ni se permita sa cheltuim din acesti bani aflati in conturile AFM", a mai explicat Korodi.

Anul trecut, prin programul Rabla au fost casate 116.641 de autovehicule mai vechi de 10 ani, fiind alocate peste 450 de milioane de lei, fiind achizitionale 39.216 de autoturisme noi, din care 15.005 de productie autohtona.

Limitarea programului Rabla la 30.000 de masini vechi va avea efect si asupra pretului voucherelor, care nu se vor mai vinde la o treime din valoarea lor nominala de 3.800 de lei, cum s-a intamplat anii trecuti, cand oferta de tichete Rabla era foarte mare.

In plus, si programul Casa Verde va avea dificultati in derulare in 2012. "Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde, anul acesta, ne concentram eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor si plata sumelor in urma investitiilor facute anul trecut in acest program", a mai explicat Korodi.

http://www.finantistii.ro/piata-auto/progr...-derapaj-72049/

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
bobo77
post 26 Apr 2012, 21:04
Post #52

Acest anunt face ca pretul pe piata neagra pentru ticheta sa ramana unul mai mare deocamdata.

--------------------
+
minny
post 26 Apr 2012, 22:31
Post #53

Membru porcos

Cred ca din anumite puncte de vedere tragerea pe linie moarta a acestui program s-ar justifica desi meritul sau e destul de vizibil pe strazi. Insa toti producatorii au abuzat de el iar toti nu au decat o singura oferta:RABLA.
In conditiile in care un tichet e in jur de 2000 de ron si mergand pe principiu ca mai toti trebuie sa isi cumpere cele 3 tichete, la final reducerea e doar in jur de 1200 de euro lucru care in fond si in definitiv nu e mare lucru. E o suma ce ar putea fi usor suportata de producatori fara sa te mai puna pe drumuri atata.

--------------------
------ ------ ------
+
Markos
post 27 Apr 2012, 00:42
Post #54

fost programator

From: Scursurești Vale

Faptul că RABLA a demarat și în 2012 s-a datorat "încăpățânarii" unui singur om - László Borbély. Cum a zburat de la Mediu, cum a murit și RABLA. Că nah, nu mai sunt bani sleep.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
argon
post 27 Apr 2012, 06:25
Post #55

Mesaj semiautomat

QUOTE(bobo77 @ 26 Apr 2012, 22:04)
Acest anunt face ca pretul pe piata neagra pentru ticheta sa ramana unul mai mare deocamdata.
*

Te-ai uitat prea mult la filme cu gagsteri, e o piata ca oricare alta piata legala, de unde piata neagra? radmasa.gif

This post has been edited by argon: 27 Apr 2012, 06:28

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
b76bgaarh
post 27 Apr 2012, 10:34
Post #56

Membru autentic

ce inseamna sa toci bani pe ultima suta de metri de guvernare. sa le stea in gat.

--------------------
+
bobo77
post 27 Apr 2012, 21:42
Post #57

Acum ca a cazut guvernul sa vedem ce se va mai intampla...

--------------------
+
Spyke46
post 27 Apr 2012, 22:10
Post #58

Membru incepator

Probabil nimic... o sa le ia ceva timp sa vada ce bani mai au ramasi, asta daca mai au ramasi... si totusi parca nu vreau sa imi creez iluzii, prefer sa fiu cinic si apoi placut surprins

--------------------
Ford Mondeo 2006
+
tibitu
post 28 Apr 2012, 00:24
Post #59

slab

From: bucuresti

bun asa, eu de o saptamana ma uit pe ofertele culese de pe la dealeri, aflu ca nu se mai suplimenteaza....in conditiile in care am deja un harb si vorbisem pentru altele doua. Pa-pa masina noua, bun venit 2nd sad.gif

p.s. - un tichet e 2500-2800 lei, adica ramai cu o reducere de aprox 1000, mare scofala nu mi se pare, doar daca aveai de gand oricum sa-ti iei masina noua

--------------------
Nissan MICra 2011
+
argon
post 28 Apr 2012, 06:32
Post #60

Mesaj semiautomat

QUOTE(bobo77 @ 27 Apr 2012, 22:42)
Acum ca a cazut guvernul sa vedem ce se va mai intampla...
*

Nimic, pana nu cade chioru, nu se va schimba nimic in bine in tara asta, indiferent de guvern.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
7 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 00:47
Forum Renault