Rabla 2012, 3.800 RON/voucher
![]() ![]() ![]() |
Rabla 2012, 3.800 RON/voucher
hepea |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Editia 2013 a programului Rabla ar putea demara in martie, iar prima de casare ar putea sa creasca de la 3.800 lei, la 1.500 euro. Deocamdata totul este in faza de proiect si nu s-a decis nimic oficial, insa trebuie sa ne asteptam la schimbari radicale. Prin Program au fost casate 305.964 autoturisme uzate in 2010 si 2011 si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de origine autohtona. In 2012 Programul a fost mult mai putin eficient. Se are in vedere ca prima de casare sa creasca de la 3.800 lei, la 1.500 euro si sa existe un singur voucher, nu trei. Daca totul merge bine, Programul ar putea incepe in martie. Cei de la Ministerul Mediului spuneau, fara a detalia insa, ca tichetul valoric ar trebui sa ajunga direct la cetatean, fara a mai trece pe la intermediari. Prin Programul Rabla au fost casate 305.964 autoturisme uzate in 2010 si 2011 si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de origine autohtona. In 2012 programul a fost mult mai putin eficient. Astfel, in prima etapa a Programului, care a inceput in data de 3 aprilie 2012, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar in etapa a II-a, demarata pe 8 august 2012, au fost alocate alte 57 milioane de lei pentru casarea a inca 15.000 de masini. Din cele 45.000 de tichete aferente acestui Program tiparite de AFM si repartizate colectorilor (REMAT-uri), 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice. http://0-100.hotnews.ro/2013/01/23/program...-de-1-500-euro/ |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
da, dar daca va fi valoarea de 1500 euro o sa fie lumea gramada si dupa aia le va vinde cu 1200 euro pe niste masini care valorau 100 euro
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Nu chiar pentru ca va trebui sa treci prin tot procesul de vanzare/cumparare (asta insemnand si identificare RAR si ITP valabil si taxa de timbru, etc etc)
This post has been edited by hepea: 23 Jan 2013, 15:52 |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Ministerul Mediului vizează schimbări în Programul "Rabla", printre care creșterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar și acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. Programul "Rabla" 2013 ar putea începe în martie și s-ar putea aplica mașinilor non-euro, Euro 1 și Euro 2, potrivit Mediafax. Prevederile valabile în 212 au inclus în program mașinile cu o vechime mai mare de zece ani sau, chiar, de cinci ani, în ultimele luni ale anului trecut, după modificarea legislației. In vechiul program au putut fi incluse astfel și autoturisme Euro 3 sau, chiar, Euro 4. Rovana Plumb a spus, de asemenea, că se discută ca reducerea la achiziționarea unei mașini noi să se facă în schimbul unui singur voucher. În prezent, prin Progamul "Rabla", o persoană poate cumpăra o mașină nouă prezentând, pentru o reducere mai mare, până la trei vouchere, dat fiind faptul că acestea pot fi tranzacționate pe piața liberă. De altfel, în octombrie anul trecut, premierul Victor Ponta declara că "ar trebui să fie un singur tichet, iar această facilitate să fie pentru cel care își casează mașina, nu pentru cel care o tranzacționează, pentru că este un fel de bursă ilegală a tichetelor, nereglementată și neimpozitată". http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/e...o-2-291177.html |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Am inteles de la TV ca nu vor mai exista tichete, ci cel care isi caseaza masina va primi direct banii. Va dispare piata tranzactiilor cu vouchere rabla.
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
daca va fi asa vor fi cozi pe km, dar daca iti da banul nu ai mai fi obligat sa cumperi o masina noua
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Oricum, mai eliberează ceva locuri de parcare și prin orașe, nu numai prin curți…
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Trebuie sa fie o neintelegere la mijloc. N-au niciun interes sa-ti dea banii fara conditia de a cumpara o masina noua. Va dati seama cate rable se pot aduce din vest pentru 500 euro? Am ajunge sa importam masini vechi din Bulgaria!
![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Parca trebuia ca masina sa fie inmatriculata in Romania de cel putin un an.
|
--------------------
-
-
-
|
|
zerookool |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 9 October 10 From: Alba Iulia ![]() |
Se pare ca vor sa ii dea drumul in data de 15 aprilie, la programul rabla 2013.
QUOTE Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat, sâmbătă, că programul de înnoire a parcului auto va fi implementat începând cu 15 aprilie, iar valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro, ministrul neputând preciza câte tichete vor fi emise. Ministrul Rovana Plumb a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Ploiești, că autoritățile sunt "în perioada de evaluare și analiză" a programului de înnoire a parcului auto și că anul acesta implementarea programului Rabla se va face începând cu 15 aprilie "în mod cert". sursa |
--------------------
DACIA
1310
2003 Berlina
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
daca nu sunt transferabile tichetele respective rezultatul este fix "0"
cine mai are "rabla" ori o pastreaza pentru restaurare sau chiar este restaurata ori nu-si permite sa-si achizitioneze o masina prin programul respectiv si se tareste cu rabla respectiva cat isi mai permite si/sau cat ii mai permite statul roman (CTT-RAR) This post has been edited by P-A-C-O: 30 Mar 2013, 22:19 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cred ca se pot face smecherii, cel putin intre cunostinte. Adica daca ai tu o rabla, si eu vreau masina, poate o cumparam initial pe numele tau, si dupaia mi-o vinzi mie pe un leu.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa nu uiti de timbrul de mediu.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
N-are treaba timbrul de mediu. Eu cumpar masina acum si peste 5 minute o vand cu 1 leu. Cine o cumpara plateste timbrul de mediu la fel cul l-ar fi platit daca o lua direct el din reprezentanta.
Oricum vor fi putine astfel de smecherii, ca pana la urma eu dau rabla, celalalt plateste masina noua iar eu daca am chef i-o mai vand cu 1 leu sau raman cu ea daca imi place masina. ![]() This post has been edited by cielo99: 31 Mar 2013, 08:25 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Cati dintre posesorii de "rable" isi permit sa-si cumpere o masina noua ? Programul rabla a avut succes cand mergea cu 3 tichete si erau transmisibile . Asa e frectie la picior de lemn , si daca nu ma insel ca sa beneficiezi de el , trebuie sa fii proprietarul masinii casate de minim un an !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
edv_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 7 May 05 From: Hamburg ![]() |
Din cate stiu, pentru a putea casa un autoturism mai vechi de 12 ani, trebuie sa fii proprietarul masinii casate de minim un an, in schimbul careia vei primi un voucer nominal. Acest voucer va putea fi instrainat o singura data. Practic, asa se doreste eliminarea intermediarilor. Posesorul voucer-ului il va putea da/instraina NUMAI celui care va cumpara o masina noua.
|
--------------------
Skoda / Renault
Octavia 3 FL Combi / Twingo 3
1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017
- HH / HH
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 31 Mar 2013, 08:14) Pai ala se plateste o singura data. Dar tu de fapt ai inteles gresit ce am vrut eu sa spun. Intre prieteni, oameni care nu s-ar tepui aiurea, se pot face combinatii, in caz ca nu s-ar putea instraina voucherul deloc. Cum eu am un vecin care are un Oltcit, vorbesc cu omu', se duce cu el la Remat, cumpara el o masina, pe care ulterior mi-o vinde mie. Tu ai crezut ca ma refer sa cumperi rabla... Pana la urma e interesant daca se poate instraina, chiar si o singura data. Sunt curios cu cat se vor vinde tura asta. This post has been edited by Merced: 31 Mar 2013, 23:00 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Eu cunosc cel putin 10 personae,care desi au $,pana acuma nu si-au luat masina cu programul rabla;Inca mai sunt multe rable pe strazi si prin curti/garaje/hangare!Prin rabla aici,eu inteleg masina care nu mai este apta de a functiona,nu automobile vechi.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Numai la mine la bloc sunt doua dacii nemiscate de cel putin o jumatate de a, una, iar cealalta are cativa ani(nu stiu exact).. Proprietarii mai au alte masini.
|
--------------------
-
-
-
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
La mine in parcare este un BMW seria 3 model E46 care nu s-a miscat de cand m-am mutat unde locuiesc acum (2010) si e inmatriculat. Chiar si in 2010 avea crescute buruieni la roti.
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
QUOTE(edv_ro @ 31 Mar 2013, 16:47) acuma trebuie 12 ani? paca erau 10..ma gandesc sa-mi dau supernova, dar saracuta nu are numa 11 ani...plus ca daca vouceru nu este transmisibil nu fac nimic...daca l-as putea vinde, vouceru, si cu 500 euro nu as sta pe ganduri. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
pai tu cu cat te gandesti ca dai voucerul?
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
zerookool |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 9 October 10 From: Alba Iulia ![]() |
QUOTE(quick @ 1 Apr 2013, 21:01) acuma trebuie 12 ani? paca erau 10..ma gandesc sa-mi dau supernova, dar saracuta nu are numa 11 ani...plus ca daca vouceru nu este transmisibil nu fac nimic...daca l-as putea vinde, vouceru, si cu 500 euro nu as sta pe ganduri. Ministrul a spus non euro, euro 1 si euro 2 nu a mentionat nimic de vechimea masinii. Se mai gandeau sa introduca in program si euro 3 mai vechi de 10 ani. Daca tichetul va avea o valoare de 1500 de euro si va fi transmisibil, eu zic ca l-ai putea vinde si cu 1000 de euro. Daca ne gandim ca anul trecut valoarea era de 3800 de lei si se vindeau in jurul sumei de ~2700 de ron. |
--------------------
DACIA
1310
2003 Berlina
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Erata: se cereau ~2700. Nu stiu cine dadea atatia bani pt un voucher.
|
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
zerookool |
![]()
|
De acord si cu mentiunea ta. O cunostinta a cumparat 3 la 2650 lei bucata.
Prin noiembrie am auzit si de 2000, 2200 de lei. |
--------------------
DACIA
1310
2003 Berlina
|
|
barbus |
![]()
|
![]() barbus Group: Members Posts: 161 Joined: 16 May 10 ![]() |
La noi,anul trecut se vindea dosarul complect cu 1300 -1500 ron
|
--------------------
ex Reno
clio bicorp 1999//-
Ford Focus 2 ,2011
- MM 11 EPV
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La cat de bisnitar e romanul, ma astept sa ceara 1300 de euro, pe o rabla ce valoreaza in rest 50 de euro la fier vechi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Da, da' ala nu vinde rabla, vinde "vauceru' " .
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
diesel_power |
![]()
|
Eu nu as plati niciodata asa un pret mare pt un voucher, in semn de protest.
In toamna 2010 cand am avut nevoie de vouchere, le-am cumparat cu 900 si 800 lei bucata. |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 04:44 |