DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> fuge roata singura

david91
post 16 Jan 2012, 22:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut...revin si eu cu o problema aparuta de curand la batrana mea dacie...Berlina din 2000 si anume am o pronlema la directie...In mers iau mai multa tura de volan pentru a lua o curba fata de cum luam inainte si am observat un lucru...1 la mana-pozitia volanului mi se schimba mai mereu...2 la mana-cand iau curba simt cum se duce roata singura in viraj fara sa iau de volan si acest lucru il simt si la drum drept pe pietris sau nisip..

Am saltat masina pe cric si pe o parte si pe alta si nu am joc la capetele de bara...defapt nu joaca roata deloc (stanga-dreapta) si nici (sus-jos)...

M-am uitat si sub bord unde se imbina axul volanului cu un alt ax(nu stiu exact cum se numeste)..acolo se observa umpic de joc si din cate am inteles este un fel de bucsa acolo care se poate schimba...dar cred ca acel joc il are mai demult nu de acum de cand am aceasta problema...

Care ar fii problema si de ce mi se schimba mereu pozitia volanului?

--------------------
Dacia 1310 2000 Berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 16 Jan 2012, 22:57
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

sa nu ai probleme pe la bucsile de la tirant

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
N E S
post 17 Jan 2012, 08:02
Post #3

Big Daddy

From: Constanta

Incearca sa faci proba la drum dupa ce umflii rotile. Mergi la vulcanizare si baga un 2.2 pe toate (fata ma intereseaza) dupa mergi iarasi la drum cu ea. Daca nu se observa nici o schimbare de comportament atunci treci la verificat bucsi si capete de bara, eventual unghi de fuga dereglat, etc.

--------------------
Dacia 1310L 1999
I may look nice,
But I drive like a motherfucker !!!
+
PH-06-BOA
post 18 Jan 2012, 17:31
Post #4

Membru autentic

Lonjeroanele sunt bune? Pune pe cineva sa se uite cand mergi inainte si inapoi, fara sa virezi, ca sa se vada bine, si sa observe daca rotile isi pastreaza pozitia. Daca la inaintare rotile se apropie jos, rotile au tendinta de apropiere intre ele, ai unghiul de convergenta inchis in fata. Daca se departeaza, e invers, adica rotile sunt mai departate in partea de fata, decat cea de spate (uzura la interior). Uzura bucsilor la bascule, inclusiv la T-eu, nu le poti depista usor, doar cu mana. De aceea, uita-te atent, si incearca-le cu un levier.

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 06:58
Forum Renault