Reguli circulatie, Sageata dreapta verde intermitent
![]() ![]() ![]() |
Reguli circulatie, Sageata dreapta verde intermitent
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Și doar din ce citate ai dat tu și e suficient, dar mai este, mai caută! Oricum nu sunt obligat să-ți dau nici o explicație. Vrei să mă crezi... bine, nu... nu!
![]() |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
paulus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 20 July 05 ![]() |
QUOTE(bogdan20020 @ 23 Jul 2005, 18:33) Pai daca vrei sa mergi inainte de ce sa te incadrezi pe prima banda. ![]() Iar pentru ati raspunde la intrebare: DA poti sa mergi pe verde intermitent si inainte doar in cazul in care semaforul care are verde intermitent are sageata si pentru inainte si pentru dreapta.Daca are sageata doar pentru dreapta atunci la dreapta trebuie sa virezi. ![]() Nu e deloc gresit sa mergi inainte de pe prima banda daca nu sunt marcaje care sa interzica acest lucru. Iar in nebunia de trafic bucurestean incadrarea pe o anumita banda devine de multe ori foarte dificila daca nu chiar imposibila. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-99-AAA
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pei unde scrie acolo ca fara marcaj sau indicator esti obligat sa faci dreapta ? Mai dau citatul o data:
QUOTE( Regulament de aplicare a noului Cod Rutier ( 25 02 2003 )) Art. 27. La intersecțiile cu marcaje, conducătorii de vehicule se vor încadra pe benzile corespunzătoare direcției de mers voite, cu cel puțin 50 m înainte de intersecție, având obligația de a respecta semnificațiile indicatoarelor și marcajelor pentru semnalizarea direcției de mers. La intersecțiile fără marcaje, conducătorii vehiculelor vor ocupa în mers, la o distanță de cel puțin 50 m de intersecție, următoarele poziții: a) cei care vor să schimbe direcția de mers spre dreapta, banda din dreapta; ![]() c) cei care vor să meargă înainte, oricare dintre benzi. Art. 29. Dacă în apropierea unei intersecții este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcție, vehiculele vor fi conduse numai în direcția sau direcțiile indicate. Cand faci o afirmatie asa transanta: QUOTE(dragOn @ 23 Jul 2005, 18:28) LEGAL, semaforul cu verde de dreapta nu are ce căuta împreună cu alt semn pe jos decât cel de obligatoriu dreapta! Deci... chiar dacă nu e nimic pe jos, chiar dacă apare alt semn pe jos, este doar pentru că s-a făcut o greșeală! Ne-am înțeles? Unde e semaforelul... pe banda întâi se face NUMAI dreapta! ar trebui sa o si sustii dpdv legal. Asa e elegant. This post has been edited by cosmin_m: 23 Jul 2005, 19:00 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dragOn @ 23 Jul 2005, 16:21) E absolut irelevant, dar pentru ca tot ii dai inainte, incerc sa-ti explic: in constructia de mai sus, formularea e echivoca, o exprimare clara nepermitand asemenea interpretari (m-am luat de ea mai mult pentru tonul didactic pe care il abordasei cand i-ai dat replica celui de mai sus, dar scapand tu insuti asemenea formulari precare). Virgula de care ziceam eu ar fi condus, de ex., la o formulare de genul: "... pietonilor si, evident, masinilor ce le vin din stanga, etc" Crede-ma, e o constructie permisa de limba romana si prin clasa a VII-a se poate afla ca exista constructii in care virgula si cuvantul "si" (dar nu folosit ca si conjunctie!) pot sta alaturi. All the best! PS: cu claxonatul ai omorat-o definitiv, acum urmeaza sa ne zici ca nici tu nu-i intelegi pe aia de calxoneaza... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Nu am zis ca e gresit dar cand prima banda e pentru viraj la dreapta cam trebuie s-o lasi libera cu atat mai mult ca mai este si verde intermitent.Iar cu mersul inainte pe verde intermitent cred ca am rezolvat-o, mai ales cu fragmentele citate din Regulament.
![]() |
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Dar e simplu. Daca pe banda aia e sageata cu obligatoriu la dreapta sau daca exista un indicator in acest sens atunci da, ai obligatia sa faci virajul la dreapta. daca nu, poti sa o iei si inainte. Semaforul nu e sa te oblige sa faci la dreapta ci numai sa iti permita acest lucru. Daca vrei sau nu e alegerea ta. Nu semaforul te obliga sa o iei intr-o directie sau alta. Marcajele si indicatoarele fac lucrul asta iar in lipsa lor se merge pe aliniatul din regulament care spune ca, in cazul de fata, de pa banda din drepata poti sa o iei fie inainte fie la dreapta.
Ce am spus mai sus e din punct de vedere legal. Omeneste ar fi ca, daca stii ca de pe banda aia majoritatea o iau la dreapta ca au semaforul cu verde intermitent sa nu te pui tu acolo numai asa, ca idee. Daca te-ai pacalit insa si marcajul nu te obliga la altceva poti face ce vrei. Iar aia cu claxoanele sa se abtina ca si ei gresesc. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Mai oameni, si eu am zis pe pagina anterioara ca nu ai ce sa te bagi pe banda respectiva, si ca e frumos si elegant sa o lasi pentru cei la care fac dreapta.
Dar legea nu te obliga sa faci dreapta decat daca sunt marcaje sau semne. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Corect.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_m @ 23 Jul 2005, 20:00) Pei unde scrie acolo ca fara marcaj sau indicator esti obligat sa faci dreapta ? Mai dau citatul o data: Cand faci o afirmatie asa transanta: ar trebui sa o si sustii dpdv legal. Asa e elegant. Dacă nu mă luai cu "musiu" ți-aș fi arătat, dar văd că nu te-ai putut abține. Sorry! ursu-alb, ai dat un exemplu... știi foarte bine la ce m-am referit ![]() Iar pe cei ce claxonează îi înțeleg perfect, numai că eu m-am lăsat de sportul ăsta... Încă ceva: De ce încercați să găsiți tertipuli ca să rămâneți pe banda aia când e mai mult decât evident că atunci când greșești trebuie să încerci să repari cât de cât greșeala și faci dreapta, nu să cauți scuză să rămâi acolo. Nu zice nimeni că n-ai voie să greșești, dar să mai rămâi și moț acolo... e chiar PROSTIE! PS: Nu are nimeni ca "language" la tastatură româna?? |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Da, mi se intampla sa devin ironic cand lumea face afirmatii transante sustinand ca au suport legal, iar la cererea de lamuriri suplimentarea adopta o pozitie de paternala de superioritate. Imi cer scuze daca te-am jignit apelandu-te cu musiu, am o fire mai impulsiva.
Dragon, nu neg ca ai putea avea dreptate. Gabi-is-back m-a corectat o data cu privire la regulile de circulatie, cu citate din lege. Discutia nu e numai intre noi doi, plus ca va ramane pe forum si va fi citita de mai multe persoane. Daca "musiu" ma decade din drepturile de partener de dialog, poate macar pentru restul sa faci niste clarificari. [Later edit]: Inca o data, discutam despre aspectul LEGAL al problemei, nu cel moral. La cel moral toata lumea este de acord ca banda respectiva trebuie lasata libera in masura posibilitatilor. This post has been edited by cosmin_m: 23 Jul 2005, 19:22 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Sa incercam si altfel. Exista intersectii (cred ca ati vazut si voi ca sunt o gramada) care au 2 semafoare. Sub unul e plusa placuta cu sageata la stanga iar sub celalalt e pusa placuta cu sageata spre inainte. Cu alapentru stanga nu am nici o treaba. Alta e ideea. Tu vrei sa faci drepata si nu ai semn care sa iti interzica acest lucru. ce faci, nu mai faci dreapta doar pentru ca sub semafor era doar sageata pentru inainte. Sau o iei la dreapta ca si-asa nu ai semafor pentru asa ceva? Eu nu cred. Semafoarele nu te obliga sa o iei intr-o directie anume. Ele iti permit sau nu sa o iei in acea directie.
|
--------------------
Dacia
|
|
dragOn |
![]()
|
andu9111,
1. greșEală nu greșală 2. m-ați obosit De curiozitate, câți dintre înverșunații staționări ca c.. pe banda dreapta au făcut-o vreodată și au de gând să o repete în loc să facă naibi dreapta și să nu mai blocheze întreaga circulație pentru nesimțirea lor??? |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Si eu m-am lamurit cum sta treaba. Lipsa de argumente duce la intrebari retorice si corectari ale greselilor gramaticale.
This post has been edited by cosmin_m: 23 Jul 2005, 19:30 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
ti-as fi raspuns, dar nu vreau sa te mai obosesc...
|
--------------------
-
-
-
|
|
dragOn |
![]()
|
Iar ție cosmin o să-ți răspund când o să ai o altă atitudine.
Ceva s-a înțeles greșit, eu nu zic că din cauză că în semaforașul ăla mic există o săgeată de dreapta e obligaoriu dreapta ci că semaforașul ăla mic este întotdeauna asociat cu o bandă de obligatoriu la dreapta. Pentru cei ce au acces la programe juridice să pună exact paragraful în care se precizează acest lucru. (Eu momentan nu am acces la acest fel de program, dar am avut și m-am documentat) |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
cosmin_m |
![]()
|
www.indaco.ro , parola: evaluare
Numai auto: http://www.autoghid.ro/info.go?page=nc_07 http://www.masini.ro/stiri-detalii,343,6,R...-Cod-Rutier.htm |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Deci nu dati cu parul, nu am citit tot topicul si nici nu pot baga mina in foc pentru ceea ce spun, dar din cite am observat eu pur empiric sageata verde intermitenta se pune pe banda de "obligatoriu" la dreapta in timp ce cea galbena se pune pe marcaj "dreapta sau inainte".
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
paulus |
![]()
|
QUOTE(Bihomoldoveanul @ 23 Jul 2005, 19:52) Deci nu dati cu parul, nu am citit tot topicul si nici nu pot baga mina in foc pentru ceea ce spun, dar din cite am observat eu pur empiric sageata verde intermitenta se pune pe banda de "obligatoriu" la dreapta in timp ce cea galbena se pune pe marcaj "dreapta sau inainte". ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-99-AAA
|
|
paulus |
![]()
|
QUOTE(dragOn @ 23 Jul 2005, 19:38) Ceva s-a înțeles greșit, eu nu zic că din cauză că în semaforașul ăla mic există o săgeată de dreapta e obligaoriu dreapta ci că semaforașul ăla mic este întotdeauna asociat cu o bandă de obligatoriu la dreapta. Si atunci cand sageata dreapta verde intermitent nu este asociata cu o banda de obligatoriu la dreapta? Adica pe asfalt nu este pictata sageata alba de dreapta. Caci asta este situatia pe care am pus-o in discutie. This post has been edited by paulus: 23 Jul 2005, 20:11 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-99-AAA
|
|
dragOn |
![]()
|
Această situație nu există decât din cauza greșelilor de marcaje!
Oricum, nu am primit nici un răspuns la: "De curiozitate, câți dintre înverșunații staționări ca c.. pe banda dreapta au făcut-o vreodată și au de gând să o repete în loc să facă naibi dreapta și să nu mai blocheze întreaga circulație pentru nesimțirea lor??? " Nici că da, nici că ba... |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
paulus |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-99-AAA
|
|
paulus |
![]()
|
QUOTE(dragOn @ 23 Jul 2005, 20:14) Oricum, nu am primit nici un răspuns la: "De curiozitate, câți dintre înverșunații staționări ca c.. pe banda dreapta au făcut-o vreodată și au de gând să o repete în loc să facă naibi dreapta și să nu mai blocheze întreaga circulație pentru nesimțirea lor??? " Nici că da, nici că ba... Astepti de la mine un raspuns? |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-99-AAA
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Raspund eu la itnrebarea ta. N-am stat niciodata pe banda din dreapta blocand astfel pe cei care vor sa vireze la dreapta (permisiune dandu-le verdele intermitent). De asemenea n-am stat niciodata pe banda din stanga (luand cazul in care pentru dreapta si inainte e un semafor, iar pt stanga e altu') blocandu-i pe cei care vor stanga.
Aa, gresesc. M-am trezit pe banda din stanga dar, atunci cand s-a facut verde pt stanga, am virat corespunzator, desi eu vroiam inainte. Bine... ca era cam acelasi lucru pentru mine, era un drum alternativ. Daca intr-adevar nu vroiam stanga, probabil ca ma plasam ca placinta pe trecerea de pietoni in fata celui de pe banda de mijloc. Haideti mai copii ca topicul asta si-a atins scopul, acuma observ ca se da in offtopicareala, bla bla. Moderatorii sa faca ceva, ce cred ei ca e mai bine. ![]() Bafta |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Te bagi in fata un pic cat sa faca dreapta ala din spate!
Nu e loc, faci dreapta, prima stanga, stanga iar si prima dreapta. Se mai intampla sa gresesti ca doar nu suntem supraoameni. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Inainte dreapta intermitent era un galben. Acum ele sunt sageata verde intermintent.
On topic : Din cate am inteles eu , sa zicem ca sunt 3 benzi pe sens ! Pt inainte e rosu , dar pt dreapta e verde intermitent. Iar tu esti pe banda I , insa stai la culoarea rosie pt ca vrei sa mergi inainte. Pai nene , nu te obliga nimeni sa faci la dreapta , DAR e chestie de bun simt sa te dai mai in fata ca sa poata sa treaca cei care au tot dreptul si posibilitatea sa faca la dreapta! Aia n-ar trebuii sa stea la rosu cand au verde doar ca nu te-ai incadrat tu bine ..chiar daca LEGAL nu ai gresit cu nimic. Exemplu Intersectia dr taberei cu valea ialomitei (langa materna) - BUC ! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
dragOn |
![]()
|
AND, se pare că "mi-am bătut gura" degeaba!!!!
ATUNCI CÂND EXISTĂ SEMAFORAȘ D-ĂLA CU VERDE, ÎNSEAMNĂ CĂ PRIMA BANDĂ ESTE EXCLUSIV DEDICATĂ CELOR CE FAC DREAPTA (OBLIGATORIU DREAPTA) AȘA CĂ NU AI VOIE SĂ STAȚIONEZI ACOLO CÂND E ROȘU PENTRU ÎNAINTE!!! S-a înțeles odată pentru totdeauna???? Și închideți topicul ăsta odată că se mai drezesc "naucefaceacasă" să mai zică că defatpt nu e așa!!!! |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eronezi dragoane, am spus mai demult ca sint extrem de multe intersectii in care banda 1 e de "inainte sau la dreapta" pe marcaj si are semafor dreapta intermitent (verde sau galben).
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
dragOane, dar nu ai aratat ca este asa cum zici tu!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 13:22 |