Inchidere geamuri din telecomanda cheie
![]() ![]() ![]() |
Inchidere geamuri din telecomanda cheie
dydycom |
![]()
|
||
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|||
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dydycom @ 18 Sep 2005, 23:17) in post-ul 94 al lui danco(mai sus pe pagina) ai schemele butoanelor acum..eu nu stiu exact...m-am luat dupa ceea ce ai scris tu...si chiar cu ce ai zis..inseamna ca e un banal temporizator.....dar ce te faci cand geamul e deschis doar 2 cm?? cat timp e motorul tinut alimentat??? si gandeste-te ca in blocaj motorul consuma 10A.....asa ca mai gandeste-te Ce te faci cand geamurile nu sunt deschise de loc, modulul nu stie asta si incearca sa le inchida, deci le tine alimentate si in suprasarcina un timp prestabilit? Orice modul de genul asta ar trebui sa aibe detectie de suprasarcina, spre binele tuturor! |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
L O G A N |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 21 September 04 From: craiova ![]() |
Danco ceva noutati despre schema conceputa de tine?
fiabilitate, bug-uri, si detalii pt. a ne construi si noi un astfel de modul? ![]() |
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4MPI
- DJ-YY-XXX
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(L O G A N @ 22 Sep 2005, 22:43) Danco ceva noutati despre schema conceputa de tine? fiabilitate, bug-uri, si detalii pt. a ne construi si noi un astfel de modul? ![]() Deocamdata merge bine, cu singura observatie ca de cand s-a facut mai frig (ultimele 2-3 zile) se pare ca nu-i mai place impulsul primit, nu mai e destul de scurt si se ridica geamurile doar pe durata impulsului de comanda, ca si cum ai tine apasat pe buton, in loc de a-i da un impuls scurt. Am sa rezolv problema inserand pe firul care aduce comanda la module un condensator si o rezistenta de valori potrivite. De fapt ma asteptam de la inceput la problema asta, dar daca a mers fara am zis ca impulsul e destul de scurt si am lasat-o asa. Alte indicatii decat schemele si pozele date nu vad ce-as mai putea arata, va stau la dispozitie cu alte detalii pe PM, dar nu-mi cereti sa va fac eu treaba ca stau foarte prost cu timpul, si asa a durat vreo luna si inca nu am pus si pe spate, stau cu butoanele pe masa ca sa le modific. |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
Hannddy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 19 September 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(klaus @ 20 Aug 2005, 23:02) Pentru alarma si deschidere din cheie, avand in vedere necesitatea utilizarii de soft specific prin interfata, luati legatura cu qgabi ( http://www.daciaclub.ro/index.php?showuser=9013 ) Pinul de antena este A10 de pe mufa cu multi pini si mai aproape de timisoara nu exista cineva....ca de la tm la mioveni..cam e distanta... |
-------------------- Logan Ambition 1.6 Verde Cameleon
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
QUOTE(Hannddy @ 8 Feb 2006, 11:10) Teoretic se poate face in orice service autorizat, daca ai 'prieteni'. O sa incerc si eu sa ma duc sa negociez contra cost (platesc si manopera). Am si eu o intrebare, daca butonul de geamuri fara impuls e protejat sau nu la curent? Am inteles ca ala cu impuls opreste releele cand detecteaza motorase blocate (curent ridicat). |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ala fara impuls NU este protejat la curent. E un boton chior
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
dydycom, cu cat iesi mai ieftin la montajul asta fata de un modul cumparat?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
rrw |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 February 06 From: craiova ![]() |
cheile scoase din contact ,deschideti o usa si incercati ridicarea geamului respectivei usi , din buton, cu usa deschisa
va rog confirmati/infirmati daca functioneaza |
--------------------
lgn
laureate dci
2005 decembrie
- dj-00-ooo
|
|
dydycom |
![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(Sony @ 12 Feb 2006, 13:10) daca ai timp si nu ai ce face..cca 250k, daca nu ai prea mult timp de hobby...tot mai bine e cu bani...deocamdata e frig...si imi dau seama imediat daca l-am uitat deschis...mai dupa sesiune asa trec din nou la plansa de proiectare si incerc sa imbunatatesc .... |
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
ciprishor |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 272 Joined: 18 August 06 From: Iasi ![]() |
Dupa ce am facut deschiderea electrica a portbagajului am mai prins curaj si m-am hotarat sa faca alta imbunatatire.
Vrea sa fac asa: Cand incui masina din telecomanda sa mi se ridice geamurile; Sa transform butoanele chioare de comanda a geamurilor in butoane cu impuls (atunci cand apesi butonul lung sa mearga motorasul atat timp cat se tine apasat si cand se apasa scurt sa se efectueze cursa completa). Vreau ca, in continuare, atat timp cat nu este pus contactul, sa nu se poata actiona geamurile decat atunci cand se comanda incuierea masinii (ridicare automata a geamurilor). Toate astea le fac cu un microcontroler care sa masoare si curentul ce-l consuma motorasul ca sa-l opreasca atunci cand ajunge la capat sau cand e blocat mecanic. M-am apucat deja de proiectat si sunt in faza construirii montajului, asa ca daca sunt si altii interesati de ideea asta poate mai stangem ceva idei sa iasa ceva elegant. Costul construirii unui astfel de modul (pentru 1 geam) il estimez cam la 20RON (facut cu mana proprie ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 2 Prestige, Easy-R 2016,
Clio IV 2019
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
Gasesti asa ceva gata facut pentru 4 geamuri ... ca sa nu te mai chinui.
E cam 80 de lei. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
ciprishor |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 272 Joined: 18 August 06 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
QUOTE(ciprishor @ 11 Sep 2006, 13:13) Nu au nici o legatura cu butoanele cu impuls. Pur si simplu se taie firul de comanda pentru ridicare si acolo se leaga firele de la modul ... in momentul in care se armeaza alarma modulul ridica automat geamurile pe rand. Are relee care in momentul cand a ajuns geamul sus comuta pe ridicare la urmatorul geam. Chiar am montat sambata o asemenea instalatie pe un cielo. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
ciprishor |
![]()
|
eu nu am precizat nimic de nici o alarma.
Datele initiale ale problemei sunt ca nu exista alarma pe masina. Si nu se rezolva problema butoanelor cu impuls, nu? This post has been edited by ciprishor: 11 Sep 2006, 13:27 |
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
QUOTE(ciprishor @ 11 Sep 2006, 14:26) eu nu am precizat nimic de nici o alarma. Datele initiale ale problemei sunt ca nu exista alarma pe masina. Si nu se rezolva problema butoanelor cu impuls, nu? Se rezolva si fara ... iei un + de la un actuator pe inchidere si da comanda la modulul de ridicat geamurile. Mai simplu nu se poate. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
el se refera la altceva: cu ajutorul acestui modul pe care il va construi va 'transforma' simplele butoane de geamuri in butoane 'cu impuls', modulul construit va prelua impulsul de la butonul standard si va face treaba mai departe..
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
ciprishor |
![]()
|
Exact Bassfreak, zilele astea sper sa postez schema poate e mai clar.
|
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
ciprishor |
![]()
|
Am proiectat si schema pe care o atasez la mesajul asta.
Schema e gandita in modul urmator: - cand nu e pus contactul apasarea butoanelor de pe consola nu are nici un efect si e activa doar functia de ridicare automata a geamurilor la incuierea masinii; - cand e pus contactul e exact invers (ca sa nu se ridice geamurile daca se doreste incuierea usilor in timpul mersului); - la apasarea pentru scurt timp a butoanelor incepe cursa continua a geamului pana la capat sau, daca se mai apasa inca o data acelasi buton, pana la apasarea acestuia din urma. Inca ma gandesc care sa fie comportamentul geamului daca se apasa butonul pentru functia opusa in timp ce are loc deja o miscare(coborare/ridicare). Am de ales intre a opri miscarea curenta sau initierea miscarii in sens opus. - daca butonul este apasat mai mult de 1 secunda geamul se va misca doar cat se tine apasat butonul. This post has been edited by ciprishor: 16 Sep 2006, 11:22 Attached File(s) |
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ohoo aici trebuie sa fii electrician bun,eu nu ma pricepe, de exemplu deloc
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ciprishor |
![]()
|
Pai asta nu e o problema de nerezolvat
![]() ![]() P.S. : Am uitat sa mentionez in postul anterior ca, in orice moment, curentul absorbit de motor este masurat si daca depaseste limita maxima se va comanda oprirea motorului. This post has been edited by ciprishor: 17 Sep 2006, 07:54 |
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
ciprishor |
![]()
|
Am terminat softul astazi si pe bancul de test functioneaza asa cum am scris mai sus.
Acum ramane proba practica pe teren. Trebuie sa aleg suntul astfel incat sa am o cadere de tensiune mica la functionarea normala pentru a nu influenta functionarea motorului. Dezavantajul caderii de tensiune mici e ca va trebui amplificata pentru a putea fi citita de microcontroler. Asta inseamna un amplificator operational in plus. Saptamana viitoare am sa masor curentul consumat de motor in functionare, sa aleg suntul potrivit si sa leg toata treaba la masina. Probabil o sa apara chestii neprevazute dar sper sa le pot rezolva. |
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
george.enescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 7 December 05 ![]() |
Bun modificam butonul , punem un tranzistor in el si o rezistenta in baza , facem un montaj care sa simuleze o apasare scurta mutam alimentarea pe direct sau printr-un montaj care sa comute alimentarea geamurilor pentru 1-2 minute,DAR DE UNDE luam un + sau - care sa apara numai la inchiderea din cheie ???? . Sa nu spuneti de la acuator ca nu e bine , ce faci cand inchizi usile iti pleaca si geamurile , cu toate ca poti sa le deschizi dupa aia din nou : nu e bine ! > trebuie o comanda numai de telecomanda cheii masinii !
|
--------------------
dacia
logan laureate
2005
- b 42 EIC
|
|
ciprishor |
![]()
|
Raspunsurile la intrebarile tale se gasesc in schema postata de mine ceva mai sus.
|
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
george.enescu |
![]()
|
E buna dar se poate mult mai simplu !
Deci :1 Butoane cu impuls , care sunt foarte utile cand folosesti geamurile , modificate adica un tranzistor si o rez montate pe swtch buton care inchide geamu 2.temporizator cu un releu ce comuta alimentarea normala pe permanent 3. comanda pentru temporizator si tranzistori din buton ASTA E IMPORTANT daca ar exista in UCH , dar am o idee de schema : intrerupator electronic on-off comandat de acuatoare (ma rog comanda lor) care la actionarea din buton inchide-deschide sa bloceze comanda on-off , adica sa nu plece geamurile cand inchizi usile din masina ! Credeti ca se poate mai simplu ?? |
--------------------
dacia
logan laureate
2005
- b 42 EIC
|
|
ciprishor |
![]()
|
Baga o schema sa vedem concret ce ai in minte.
|
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
george.enescu |
![]()
|
Nu stiu sa desenez decat de mana si nu am scaner dar putem vorbi ...
|
--------------------
dacia
logan laureate
2005
- b 42 EIC
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dar se poate face o poza la schema...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
george.enescu |
![]()
|
OFF TOPIC : E greu cu o camera digital8 fara stick de memorie , sau un tel cu camera de jucarie
|
--------------------
dacia
logan laureate
2005
- b 42 EIC
|
|
ciprishor |
![]()
|
Poti desena in mspaint sau ms word. Daca vrei sa impartasesti ceea ce ai gandit fa un efort. Mie la momentul de fata mi se pare ca ce ai spus tu nu are nici un sens (ma refer la ideea ta pt geamurile elctrice). Daca nu e o schema poate te judec gresit....
|
--------------------
Dacia
Clio IV 2019
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 04:07 |