Problema cutie viteze, nu stiu de la ce poate fi...
![]() ![]() ![]() |
Problema cutie viteze, nu stiu de la ce poate fi...
Andyno |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|||
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Sau la Darmanesti (pe Ploiesti-Targoviste). Sunt poate, 20 de comercianti de piese de Dacia.
Cutia ta nu are nimic, las-o in continuare asa, numai sa fi atent mereu la ulei. Pentru cutia care fluiera, trebuie depistat ce fluiera, pinioanele unei trepte de viteza sau grupul. Pinioanele pot fi uzate, iar grupul fluiera cand are joc mare sau nu e pereche coroana cu pinionul de atac |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
si-a mea fluiera,are ulei,e curata,dar fluiera in a-5-a,nu exagerat dar fluiera. Cat priveste pierderea de ulei,acum 2-3 luni i-am schimbat la a mea toate simeringurile si acum cand m-am bagat sub ea sa schimb toba mica,bucurie: tot imi pisa ulei
![]() ![]() This post has been edited by sebymesteru: 31 Jan 2012, 20:25 |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
sa numai deschid in topic...
imi trosneste/balanghane ceva naspa pe spate pe la punte...nu mi dau seama deloc de unde vine. am miscat de topa, nimic..am misca de masina nimic...se aude doar cand merg cu ea. ori am gheata cu zapada ori nu stiu... frana de mana nu pot sa ridic nici 1 mm..in ce hal a putut sa inghete..si nici azi cand a fost putin mai cald nu s a dezghetat. cutia mea, chiar daca este cu 4, nu a fluierat niciodata. din cate tine eu minte, 1300 a lui tataimiu fluierea de mama focului cand mergea la mare..dar nu stiu din ce an este masina. This post has been edited by Andyno: 31 Jan 2012, 21:32 |
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Seby, "nu asa mult ca inainte" ? Pai acum nu mai are ce sa curga. Doar nu s-a reparat singura. E o "placere" sa iesi acum afara, dar verifica-l. E mai usor sa previ.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
QUOTE(PH-06-BOA @ 31 Jan 2012, 22:31) Seby, "nu asa mult ca inainte" ? Pai acum nu mai are ce sa curga. Doar nu s-a reparat singura. E o "placere" sa iesi acum afara, dar verifica-l. E mai usor sa previ. Da,stiu Nelu,am verificat-o,inca e ulei destul,nu te gandi ca imi curge ca la robinet ![]() ![]() |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
Centaurus |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 April 10 ![]() |
Salutare - am o dacia 1310 CLI 2002 - anul trecut am fost la un service auto si mi-au schimbat discul de ambreiaj (numai atat - restul nu trebuiau schimbate - asa mi-au spus mecanicii de acolo) -- problema e in felul urmator : anul trecut am schimbat cablul de kilometraj unde a curs putin ulei din cutie - de acum 2 luni se auzea un rontait de fier (ca si o rasnita de cafea dar care merge in gol) - sunetul se aude intre motor si cutie de viteze - am zis ca e de la cutia de viteze ca nu ar avea ulei -- astazi am golit cutia de viteze de vechiul ulei (avea cam 500 de grame -- putin stiu ) am pus 2 litri de motorina am mers cu ea vreo 2 km - am golit cutia si am pus noul ulei (vreo 2 litri -- nu mai stiu modelul ,insa era ceva mai bun) -- din rontaitul ala s-a mai ameliorat putin (cam 30-40 %) insa tot il am - tot se aude intre motor si cutie de viteze -- mentionez ca imi intra in viteze foarte bine am demaraj bun ,insa cand accelerez in oricare viteza se tot aude acel rontait de fier pe fier - ma puteti ajuta cu ceva solutii ?
|
--------------------
Dacia
1310 CLI
2002
- IS - 20 - CSR
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
cati km estimezi ca ai realizat cu masina in conditiile in care aveai foarte putin ulei in cutiie?
cutia de viteze are rulmenti si pinioane in ia, daca nu au ungere si racire fenomenul de eroziune se accelereaza, in final rezulta jocuri mari, si zgomote. eu am auzit de cutie gripata din cauza lipsei de ulei. |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
revo7 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 26 November 12 From: bucuresti ![]() |
eu am patit-o cu o dacie papuc , care nu mai avea ulei in cutie. s-a stricat in mers pe A2. nu e de joaca cu asa ceva. intra foarte usor in viteza si mergea normal.fara zgomote fara trepidatii.
este bine k ai reusit totusi sa depistezi lipsa uleiului inainte sa se strice cutia This post has been edited by revo7: 29 May 2013, 20:17 |
--------------------
Peugeot
307sw
2007, 1.6HDI EX:1300, Supernova, Logan
Vreau sa zambiti cand va conduc de la spate / Cu focuri de artificii..........AUTOMATE |
|
Centaurus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 April 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 CLI
2002
- IS - 20 - CSR
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
I-am trimis eu un mesaj.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
un meserias in cutii de viteze cu 5 trepte cunoasteti? bucuresti/ilfov
a mea curge ca la balamuc si huruie.....trebuie sa existe o metoda sa o fac sa nu mai curga si sa mearga bine fara zgomote intre timp ma interesez si de schimbat cu una de pe o injectata multumesc |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:34 |