sonda benzina, probleme sonda benzina
![]() ![]() ![]() |
sonda benzina, probleme sonda benzina
gogutu-ubuntu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 18 January 12 ![]() |
|
||
--------------------
ford
sierra
1987
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
A ta ce are?
Desfa-o si vezi care-i problema. Poate e doar plutitorul si atunci merge adaptat orice alt plutitor. Daca e intrerupt circuitul cred ca se poate repara, este practic ca un reostat: are o bobina infasurata pe ceva si un cursor care se plimba pe bobina. Practic plutitorul actioneaza printr-o tija cautatorul si in functie de pozitia acestuia pe bobina modifica rezistenta circuitului si de acolo indicatia in bord. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
gogutu-ubuntu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 18 January 12 ![]() |
prima data imi statea acul la jumatate si la indemnul cuiva am desfacut bordul si m-am uitat la indicator.inauntru are doua bobine,cu priza mediana inte ele,si un fel de rezistanta in paralel cu bobinele.dupa ce am varificat cu ohmetrul sa nu fie intrerupta vreo bobina am aplicat tensiune de 12v pe fiecare in parte si am observat ca acul are deviatie stanga dreapta cand cuplam tensiunea.l-am montat inapoi dar acum sta pe zero .adaug si o schita pentru a pute exemplifica mai bine.din cate am citit pe mai multe forumuri am tras concluzia ca daca se incearca sa se desfaca sonda de pe rezervor pocnesc conductele (imbatrinite)de aceea as vrea sa pun alt tip de sonda dar nustiu daca va functiona cu ceasul care il are masina.
Attached thumbnail(s) schema_indicator_bord_benzina.JPG ( Size: 7.47k ) Number of downloads: 96 |
--------------------
ford
sierra
1987
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ca sa verifici bordul ar trebui sa localizezi sonda si sa pui firul (sau firele) pe rand la masa. Sonda poate avea un singur fir pt indicator, sau un fir pt indicator si altul pt martorul de rezerva. Cand pui firele la masa, acul ar trebui sa urce la maxim si la al 2-lea fir, becul de rezerva ar trebui sa se aprinda.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:52 |