Monarhia, - ultima solutie?!
![]() ![]() ![]() |
Monarhia, - ultima solutie?!
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Kasperski se referea la dezvoltarea multilaterala economica si sociala. Pai, avind in vedere ca ardelenii, de toate natiile. traiau in 1918 la fel ca in 1328 sau ca in 1671, s-ar pune problema cu ce a contribuit monargia ungureasca la ridicarea ardealului. In afara de niste investitii austriece in Banat, nu s-au observat schimbari. Ba da, la un moment dat a aparut consumul de tutun si cafea, dar numai la clasele mijlocii-superioare. Pina si constructia de biserici a stagnat. A trebuit sa apara fericitul Daniil sa urneasca lucrurile.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(dacis @ 12 May 2014, 09:12) Drept de vot aveau, binenteles, doar ca isi votau reprezentantii in Parlamentul de la Budapesta... ![]() Corbex, la 1918 romanii din Ardeal aveau un nivel de trai incomparabil mai ridicat decat restul romanilor. Asistenta sociala, asistenta medicala, invatamant, conditii de locuit, etc etc, etc. Le-a trebuit unirea cu patria muma din motive patriotice, emotionale, completeaza lista cu ce vrei tu, dar cu siguranta nu din motive materiale. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Da v-ati gandit de ce nu sunt inundatii pe acolo ?
![]() A avut Boia asta interviu la Dupa 20 de ani - PorcTV. F. tare! Cine vede Voyo poa sa mai inteleaga niste chestii despre natia noastra! ![]() This post has been edited by luck33ro: 12 May 2014, 11:09 |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cauta pe net filme cu inundatii 1971. Acolo gasesti raspunsul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Io tot nu m-am lamurit de ce sunt unii atat de pasionat monarhisti. Pen'ca, daca facem un inventar al regilor, rezultatu' aritmetic e cam ca la inventarul marilor conducatori republicani: doi regi OK (primii doi), un golan (Carol II) si unul perfect sters (Mihaita).
Asta ma deruteaza pe mine: pentru marii nostri pro-monarhisti regii pot fi (si uneori si sunt) fix varza, dar Monarhia, dom'le, Monarhia!... This post has been edited by dacis: 12 May 2014, 11:46 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
De la Bogdan descalecatorul si pina in 1947 ce-am avut? Republica? Era o problema fiindca romanii-si numeau regii "Domni"? Domn avea sensul de loctiitoru al celuilalt domn (stie Dragos) pe pamint.
This post has been edited by corbex: 12 May 2014, 11:49 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE(dacis @ 12 May 2014, 11:45) Asta ma deruteaza pe mine: pentru marii nostri pro-monarhisti regii pot fi (si uneori si sunt) fix varza, dar Monarhia, dom'le, Monarhia!... le urez la monarhisti un rege "jucator" ca doar se poarta prefer sa indur pe unul ca bashescu 10 ani decit un monarh handi o viata insa pina la urma e o chestie de gust |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai avem si noi unul mai rau decat base, da na casa regala rromaneasca....
ps dupa balbaitu urecheat, pe cine sustineti? |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
badie ejti cam opsedat de ponta. te plateste chirou la cuvant?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 12 May 2014, 05:51) Din păcate cam ăsta e nivelul discuțiilor pe care le duce prietenul nostru relocat în Cluj: un vs continuu, distructiv, în care contează răul făcut ȘI de celălalt. cind unii se erijeaza in detinatorii adevarului absolut, in practicanti ai unicei religii adevarate, reprezentanti ai alei mai nobile natii etc desconsiderindu-i pe toti ceilalti atunci imi rezerv dreptul de a atrage atentia ca asta este doar in capsorul lor si daca o fac prin a da exemple negative este tocmai pentru a arata ca ceea ce considera ei perfectiune are hibe. vorbind de nivelul discutiilor este bine ca vorbim de "discutii", in cazul tau cred ca nu putem considera discutii raspunsurile savante de tipul "intreaba-l tu, intreaba-l pe taica corby" This post has been edited by kaspersky: 12 May 2014, 12:09 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Înțelegi greșit. N-am desconsiderat NICIODATĂ pe nimeni.
N-am pomenit NICIODATĂ de ars pe rug. N-am NICI o problemă cu ungurii, țiganii și alte popoare din zonă sau nu. Te poftesc să-mi indici unde am desconsiderat eu ceva sau pe cineva. Dacă eu, ca moderator, conform cu regulamentul îți dau un warn/ban înseamnă că te desconsider? Că sunt intolerant? Haida de! Așa și cu celelalte puncte de pe ordinea de zi relativ la desconsiderare și intoleranță. ![]() This post has been edited by DragosP: 12 May 2014, 12:19 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 12 May 2014, 12:18) Dacă eu, ca moderator, conform cu regulamentul îți dau un warn/ban înseamnă că te desconsider? Că sunt intolerant? Haida de! Așa și cu celelalte puncte de pe ordinea de zi relativ la desconsiderare și intoleranță. ![]() daca-mi dai warn/ban inseamna ca nu am respectat regulamentul pe care "eu" am consimtit ca-l voi respecta |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
DragosP |
![]()
|
Și care-i deosebirea?
În altă ordine de idei invitația de a indica punctual unde am făcut ce zici tu că am făcut rămâne. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Io am gasit unde ai facut matale ce zise colegul dar a aparut pixelul albastru fir-ar mama lui si se duse naibii tot.
![]() |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
DragosP |
![]()
|
Da, da. Sunt sigur. Și chiar convins.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 12 May 2014, 11:45) Io tot nu m-am lamurit de ce sunt unii atat de pasionat monarhisti. Pen'ca, daca facem un inventar al regilor, rezultatu' aritmetic e cam ca la inventarul marilor conducatori republicani: doi regi OK (primii doi), un golan (Carol II) si unul perfect sters (Mihaita). Asta ma deruteaza pe mine: pentru marii nostri pro-monarhisti regii pot fi (si uneori si sunt) fix varza, dar Monarhia, dom'le, Monarhia!... Pai tu nu ai inteles nimic din tot ce s-a discutat aici... De ce vrei sa te mai lamurim pana la urma ? Avem o republica parlamentara care merge ceas nu-i asa? ![]() |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
Si un viitor presedinte care va sparge Guiness book-ul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
luck33ro |
![]()
|
Presedintii nostri is din popor, alesi pe spranceana desigur
![]() Se vede ca o ducem din ce in ce mai bine, nemtii deja incearca sa ne copieze modelul tigrului european ![]() |
--------------------
**
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
germania, acea monarhie .......
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Cosstel |
![]()
|
babaieti treaba e nasoala, ungurii o au mai mare ca noi
![]() [URL=http://www.descopera.ro/dnews/12619708-cat-de-dotati-sunt-romanii-un-studiu-arata-care-este-dimensiunea-medie-a-penisului-infografic]Dintre europeni, cei care se pot lăuda la acest capitol sunt în special georgienii (16 cm), belgienii (15,85 cm), bosniacii (15,67 cm), ungurii (15,61 cm) și bulgarii (15,02 cm). Românii se situează mai jos, cu doar 12,73 cm dimensiunea medie.[/URL] cum se rezolva problema ? eu parca as fi un pic ungur ![]() This post has been edited by Cosstel: 12 May 2014, 16:31 |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Costele, ești beat?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(dacis @ 12 May 2014, 12:45) Io tot nu m-am lamurit de ce sunt unii atat de pasionat monarhisti. Pen'ca, daca facem un inventar al regilor, rezultatu' aritmetic e cam ca la inventarul marilor conducatori republicani: doi regi OK (primii doi), un golan (Carol II) si unul perfect sters (Mihaita). Asta ma deruteaza pe mine: pentru marii nostri pro-monarhisti regii pot fi (si uneori si sunt) fix varza, dar Monarhia, dom'le, Monarhia!... Ai indicat doi "regi OK". Dincolo de termenul total inadecvat, pentru ca regii astia au facut istorie, ar trebui sa spui si pe care dintre presedintii republicii instaurate in 30 decembrie 1947 ii poti numi ca "presedinti OK"..pentru echivalenta ![]() ![]() Si un sfat, daca permiti: nu mai folosi tipare verbale ale baietilor..ca nu da bine, nu de alta. Aia cu "Mihaita" e demult si des folosita, conform instructajului ![]() This post has been edited by Dan73: 12 May 2014, 18:14 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE Doamnelor și domnilor senatori și deputați, Sunt mai bine de șaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară națiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie și cu speranță invitația reprezentanților legitimi ai poporului. Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Ultimii douăzeci de ani au adus democrație, libertăți și un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, își împlinesc visele și încearcă să-și consolideze familia și viața, spre binele generațiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii. Mersul României europene de astăzi are ca fundament existența Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană și NATO nu ar fi fost posibil fără acțiunea, întru libertate și democrație, a Legislativului românesc de după anul 1989. Dar politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor Statului. Multe domenii din viața românească, gospodărite competent și liber, au reușit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători și companiile mijlocii, tinerii și profesorii din universități, licee și școli, cei din agricultură. Încearcă să-și facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomații și funcționarii publici, deși sunt puternic încercați de lipsa banilor și descurajați instituțional. Își fac datoria față de țară instituții precum Academia Română și Banca Națională, deși vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit față de ierarhia valorilor din societatea românescă. Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democrație, oamenii bătrâni și cei bolnavi sunt nevoiți să treacă prin situații înjositoare. România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile și aeroporturile moderne sunt parte din forța noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Școala este și va fi o piatră de temelie a societății. Regina și cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susține interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre. Nu m-aș putea adresa națiunii fără a vorbi despre Familia Regală și despre importanța ei în viața țării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie. Doamnelor și domnilor senatori și deputați, Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos. În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra ființei națiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agățarea de putere și bunul plac nu au ce căuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989. Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul. Uniți între noi și cu vecinii și frații noștri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați. Am servit națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare națiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere. Democrația trebuie să îmbogățească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca și toate țările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectați și pricepuți. Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați. Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. Ei sunt toți parte a națiunii noastre și așa vor rămâne totdeauna. Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu! Un pic diferit de țiganca împuțită, nevasta suicidară a lui Crin, aia borțoasă-n 6 luni a lui Viorel, vodka consumată de Rogozin. Am mai zis: unii apreciază președinții-șmecheri-smardoi-mardeiași. Li se par cul, se mulează pe preferințele personale. Io aș vrea, totuși, altceva. Dar e doar o dorință personală, nimic mai mult. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Cosstel |
![]()
|
|
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 02:34 |