Comunismul, solutie alternativa?
![]() ![]() ![]() |
Comunismul, solutie alternativa?
fefeleaga |
![]()
|
||
![]() NU! comunistilor (USL, PSD, PCR) Group: Members Posts: 20 Joined: 26 April 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Fluence
2012
- alb-negru
|
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.488 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Nu, alea erau Snagoavele.
Si nush' cum sa-ti zic, dar dpdv al calitatii sunetului, eu inca tin magnetofoanele destul de sus in lista. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.232 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Cine dracu' (om serios) fuma carpati cu filtru ?!
![]() La mag-uri era mai greu cu benzile de calitate, in afara de or-wo nu prea se gase ceva mai de doamne-ajuta; alea rusesti erau jalnice. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
ha,mi-ai adus aminte de Modern Talking..si io am fost lesinata dupa ei..
![]() la intalneala de 20 de ani dupa terminarea liceului fostii colegi erau consternati pt ca nu mai ascultam muzica lor..poi,bai colegilor,le-am spus, ce naiba am mai crescut si io in circumvolutiuni care tin de latura muzicala.. ![]() esti antifumatori,sa inteleg? ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
A fost și Carpați cu filtru creponat.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.488 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Au aparut si Carpati cu filtru, prin '99 parca. Da' aveau gust de aracet.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
fefeleaga |
![]()
|
![]() NU! comunistilor (USL, PSD, PCR) Group: Members Posts: 20 Joined: 26 April 12 ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 29 May 2012, 11:57) Eu prefer flac-ul. Are si avantajul ca spre deosebire de banda de magnetofon e ascultabil in masina, la purtator si acasa. @iulia: m-am lasat de doi ani de tigari. Dar prima tigara fumata a fost "Carpati fara" ![]() This post has been edited by fefeleaga: 29 May 2012, 11:04 |
--------------------
Renault
Fluence
2012
- alb-negru
|
|
iulia_boris |
![]()
|
io am fumezat Vega,Snagov si care or mai fi fost..da' Carpati never..singura far'de filtru a fost Ligueros..de la care te luau niste ameteli..
![]() acum m-am dat pe tigari fabricate de mandea din tutun adus,cu masinarie de ambalat si tuburi goale,din vecina Ungaria si care ies la pret redus la juma' fata de un pachet gata ambalat cu timbru....mare smecherie.. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
N-ai cosmaruri ca incurajezi evaziunea? Cu ce sa mareasca Micul Papagal pensiile?
This post has been edited by corbex: 29 May 2012, 12:08 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 29 May 2012, 10:41) Apropo, daca stie vreunu' daca se mai gasesc pe undeva (auzisem pe undeva ca se redeschide fabrica de la Bucuresti), nu ma supar daca-mi zice si mie. Ca nu se prea asorteaza tricoul asta cu lemeuri ![]() In Regie, asta toamna, era o carciuma dezafectata si-o gradinita, sau asa ceva. QUOTE(maho @ 29 May 2012, 11:47) Poate ma-nsel, da' nu cumva erau si Carpati de Tg. Jiu ? Ca stiu c-am incercat ceva d-acolo, si erau oribile, mai ceva ca Amiralu'. Ba da. Ce-a trecut vremea peste mine. ![]() QUOTE(fefeleaga @ 29 May 2012, 11:56) QUOTE(bucatzel @ 29 May 2012, 11:57) QUOTE(bucatzel @ 29 May 2012, 12:01) Aparuse inainte de 89. In '99 deja se uita lumea urat la carpati, bucegi, marasesti, pescarus... Bagau Bond, Assos, Chesterfield, Pall Mall rosu cu alb, lucky strike fara filtru, gitanes... ![]() QUOTE(iulia_boris @ 29 May 2012, 12:11) acum m-am dat pe tigari fabricate de mandea din tutun adus,cu masinarie de ambalat si tuburi goale,din vecina Ungaria si care ies la pret redus la juma' fata de un pachet gata ambalat cu timbru....mare smecherie.. ![]() Si zici ca nici n-ai scapat si-o sfaraiala de iarba p-acolo, din greseala. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Eu ascult si acum cu placere Modern Talking... chestie de gusturi, care nu are legatura oricum cu comunismul
![]() |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Stiti voi ce e muzica buna!
http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/ans...a-mareata-vatra http://www.trilulilu.ro/colectie/suliko-in...-choral-version This post has been edited by corbex: 29 May 2012, 12:22 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 29 May 2012, 13:08) Aparuse inainte de 89. In '99 deja se uita lumea urat la carpati, bucegi, marasesti, pescarus... Bagau Bond, Assos, Chesterfield, Pall Mall rosu cu alb, lucky strike fara filtru, gitanes... ![]() Posibil, da' io in '89 nu fumam ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Snagov,prin '80 si ceva, avea filtru normal, de vata. Mai tarziu au bagat filtru de hartie. Iar carpati, cand i-au bata filtru, era d-ala de hartie creponata. Un fel de n-ar mai fi. Nu bag mana-n foc, dar dupa '89 nu vad ce motive ar mai fi avut sa nu-i puna filtru bun.
Dupa mine, Snagov era mult peste rahatul de BT, cea mai proasta tigara din toate timpurile. Mai era o tigara buna, si n-am mai vazut-o, Memphis. Erau intr-un pachet grena. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Bey băieți, filtrele din hârtie creponată au apărut prin '85 și-au dispărut după lovitura de stat.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Victoras,am imbunatatit reteta cu niste tutun aromat..cam atat..
![]() sa stii ca la prima tura m-a dus gandu' departe..doar ca stiind ca alea-s mai scumpe am mers pe incredere..pana acum n-am dat-o-n balanganeala deci sunt autentice mahoarcele.. nene Corbex,mi se rupe de evaziune,of course.. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Markos |
![]()
|
Trecusem pe fițe străineze
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ba, io deja-s nervos rau. La mine-n curte ploua fara contenire de 7 zile si lumea deschide topic cum ca e umezeala-n portbagaj.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
npleshea |
![]()
|
![]() 34 de ani degeaba Group: Members Posts: 54 Joined: 14 December 11 ![]() |
QUOTE(ady77 @ 29 May 2012, 10:09) Asa e, pana in '80 numai mitinguri anticomuniste erau. <span class='edit'>29 May 2012, 11:13:</span> Te cred ca si eu mai mint. Pe timpul lui Ceasca valuta o vedeai scrisa in catastif, nu o aveai fizic, ca nu aveai voie, riscai parnaia. Nici p' asta nu o cred, doar daca au venit cu dedicatie, dar atunci nu mai luau spaga. Pana in '80 se traia bine. N-avea lumea de ce sa critice regimul. In rest eu zic sa te mai documentezi. QUOTE(fefeleaga @ 29 May 2012, 10:26) Ia uite, tovarasu' npleshea, niste realizari ale epocii comuniste dupa care suspini: http://www.daciaclub.ro/-VAND-2-Magnetofoa...ml#entry3443953 Ce-ai scris in postul tau sunt minciuni de securist. Recunoaste ca ai tai au fost pe statul lor de plata si de aia regreti tu atat traiul bun de atunci. O duci bine si acum (excursie in Coreea de Nord, 3600 EUR + cheltuieli personale; de banii aia faci un concediu in Positano, cu avion si all inclusive!) dar probabil nu te mai bucuri de anumite privilegii. Care ar putea fi acelea, habar n-am. Acele magnetofoane se pot numi `entry-level` si sunt bune. Mai bune erau cele Rostov: capete sticla/ferita, contor electronic de banda, led-uri in taste, comenzi electromagnetice si alte chestii de finete pe care le putea intalni la echipamentele produse in Vest. Ai mei au fost doar simpli membri de partid ca multi altii care acum sunt anticomunisti. N-am avut niciun privilegiu in schimb am avut siguranta zilei de maine. Pot sa zic - spre deosebire de bion - ca am avut o situatie materiala mai putin buna in comunism, dar regret vremurile acelea. Acum imi permit mai multe datorita situatiei materiale mai bune dar situatia tarii este mai proasta. E frumos la Positano, am fost si eu. La ce hotel ai stat? |
--------------------
Lada
Niva
2001
- strain Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pentru tine Domnul Bion
![]() Zicea un savant atomist p-aici ca YU era economic peste RO. O plwa . Repet traiau din banii primiti moca de Tito. Pana si studiourile tv color le-au primit de la Herr Brandt cadou . sarbovetii erau atat de pe langa plus ca beau de stingeau la job incata tot timpul aveau Smetnja( defectiuni tehnice care tineau si cate o ora) ![]() Sarboaicele sunt toate cu nas si cur mare si vorbesc tare. Cui ii place genu si baloseste poa sa vina in iunie s-o vada scoasa de la resapat pe sexbombizda lor de acu 30 de ani. ![]() FMCC e marca inregistrata ![]() This post has been edited by bion: 29 May 2012, 18:27 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
[coforumistului npleshea n-o sa-i raspund, ca oricum nu intelege]
Carpati cu filtru: au existat practic intotdeauna (Markos: si inainte de '85). Filtrul era din hartie creponata. Insa aveau numai numele in comun cu cele fara-filtru: erau mult mai rele (nu ca alea fara ar fi fost vre-o minune). Din cauza asta erau fumate de foarte putine persoane. imi amintesc de un coleg care a inceput la un moment dat sa-si cumpere C. cu f. La intrebarea mea stupefiata daca a innebunit, mi-a zis: nu - de astea nu-mi cere nimeni. Dar mai spun o data: nu le regretati nici pe alea cu, nici pe alea fara - si mai ales epoca lor care a distorsionat societatea. This post has been edited by os: 29 May 2012, 18:42 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Tigarile mele preferate in al doilea an de fumator 242238326_2509891_700_700.jpg ( Size: 48.06k )
Number of downloads: 216
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Markos |
![]()
|
Tovarășe npleshea, eu nu-ți înțeleg nostalgia după comunism, dacă zici că n-ai fost odraslă de securist sau de activist.
Eu obișnuiesc a face o distincție între niște amintiri plăcute - pe care orice om le are, indiferent de vremurile politice de care aparțin ele, e un lucru cât se poate de firesc - și o nostalgie bine axată pe o perioadă politică, cum observ la tine. Zici că "până în '80 se trăia bine". De fapt, până prin '78 (deși nu împărtășesc definiția ta a binelui). Acum, dacă tot am pomenit despre amintiri și nostalgii, tu - născut fiind în '74 - ne poți povesti despre amintirile tale de la sânul mamei, de la creșă și de la grădiniță, din perioada aia de aur. Și cam atât. Amintiri ușor irelevante pentru o argumentație solidă, părerea mea. Restul e din auzite la tine, vizavi de aspectul ăsta, că "se trăia bine". De la părinți, de la rude, de la vecinii de bloc. Cu alte cuvinte, ești nostalgic din amintirile altora. Ai o opinie vizavi de subiectul ăsta și aș fi fost tentat să ți-o respect, dacă ai fi trăit ca adult, ori măcar ca adolescent, perioada aia pe care o ridici în slăvi pe-aici. Dar nu e cazul. E apă de ploaie. This post has been edited by Markos: 29 May 2012, 19:38 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Nostalgia sanului....
![]() |
--------------------
**
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ady, nu e chiar asa. Mi-e mai usor sa spun in ce tari n-a fost tata decat in ce tari a fost. Si avea banul in buzunar cand iesea din tara. La revenire, ce ramanea, ii preda impreuna cu pasaportul. Mi putin maruntul. Aveam acasa o cutie plina cu monede de toate tipurile si soiurile posibile.
Ii preda... Ii schimba inapoi din cate-mi amintesc. This post has been edited by Victoras2001: 29 May 2012, 21:37 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Markos @ 29 May 2012, 19:28) ... Zici că "până în '80 se trăia bine". De fapt, până prin '78 (deși nu împărtășesc definiția ta a binelui)... Lui tov. PLeshea am incercat mai demult sa-i explic ca lipsurile si criza generalizata care au urmat in anii '80 au fost consecinta directa a "traiului bun" de dinainte. A cheltuielilor aberante atat in obicetive indutriale care nu-au produs niciodata profit cat si in consum. Doar un propagandist fanatic al ciumei rosii poate sa faca o astfel de delimitare in timp. Comunismul bun si comunismul rau... Desi tov. Pleshea zice ca-i absolvent de istorie, n-are capacitatea de a analiza situatia cu o minima obniectivitate. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
garlic_dog |
![]()
|
![]() Membru eutectic Group: Members Posts: 243 Joined: 10 December 04 From: Clipperton Island ![]() |
...iar eu am vazut si gustat din prima cutie de bere, DAB si Tuborg, la Costinesti la un amic al tatalui meu. 1990 era anul.
Asezonat cu mahoarca de calitate: Tigari din foi in cutie de lemn, cutie prevazuta si cu o mica ghilotina. This post has been edited by garlic_dog: 30 May 2012, 08:30 |
--------------------
Tesla
electrică
2015
- B05NWV Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut.
|
|
fefeleaga |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 29 May 2012, 13:08) Eu ascult si acum cu placere Modern Talking... chestie de gusturi, care nu are legatura oricum cu comunismul ![]() Si eu ii ascult cu placere, dar nu-mi doresc sa am din nou 14 ani si sa-i ascult la magnetofon. QUOTE(npleshea @ 29 May 2012, 18:08) Pana in '80 se traia bine. N-avea lumea de ce sa critice regimul. In rest eu zic sa te mai documentezi. Acele magnetofoane se pot numi `entry-level` si sunt bune. Mai bune erau cele Rostov: capete sticla/ferita, contor electronic de banda, led-uri in taste, comenzi electromagnetice si alte chestii de finete pe care le putea intalni la echipamentele produse in Vest. Ai mei au fost doar simpli membri de partid ca multi altii care acum sunt anticomunisti. N-am avut niciun privilegiu in schimb am avut siguranta zilei de maine. Pot sa zic - spre deosebire de bion - ca am avut o situatie materiala mai putin buna in comunism, dar regret vremurile acelea. Acum imi permit mai multe datorita situatiei materiale mai bune dar situatia tarii este mai proasta. E frumos la Positano, am fost si eu. La ce hotel ai stat? Ai tai au fost simpli membri de partid pe dracu. Daca e adevarat, atunci mai aveau rude pe undeva pe sus, "la judet" sau in CC, ori la securitate. Pentru ca altfel nu inteleg de ce faci cu atata incapatanare propaganda comunista, cand tu spui ca o duci mult mai bine decat pe vremea aceea. Daca esti nascut in '74 inseamna ca ai prins din plin perioada '80-'89 cu toate lipsurile ei, dar tu vorbesti de parca ai fi trait fara griji. Aproape toti copiii au trait fara griji, din cauza ca parintii duceau greul. Daca tie nu ti-a lipsit nimic pentru ca ai tai au beneficiat de pe urma regimului, intelege ca faci parte dintr-o minoritate, o clasa de privilegiati, si ca pentru majoritatea poporului lucrurile nu se petreceau asa. Pana si fosta mea colega de banca, din familie de comunisti nomenclaturisti, care aveau Dacie cu "numere mici" si careia nu i-a lipsit nimic (aveau video, antena parabolica, Telecolor si locuiau la curte, in casa cu etaj) nu regreta vremurile alea. Omule, sa-ti intre bine in cap: comunismul, de orice fel, este o imbecilitate! QUOTE(os @ 29 May 2012, 19:41) [coforumistului npleshea n-o sa-i raspund, ca oricum nu intelege] Carpati cu filtru: au existat practic intotdeauna (Markos: si inainte de '85). Filtrul era din hartie creponata. Insa aveau numai numele in comun cu cele fara-filtru: erau mult mai rele (nu ca alea fara ar fi fost vre-o minune). Din cauza asta erau fumate de foarte putine persoane. imi amintesc de un coleg care a inceput la un moment dat sa-si cumpere C. cu f. La intrebarea mea stupefiata daca a innebunit, mi-a zis: nu - de astea nu-mi cere nimeni. Dar mai spun o data: nu le regretati nici pe alea cu, nici pe alea fara - si mai ales epoca lor care a distorsionat societatea. In '86 am tras primul fum din viata mea: Carpati fara. M-am inecat, am tusit, dar pana la urma am fumat una intreaga. Dupa aia Snagov, mai prindeam cate un Kent, BT-ul era destul de usor de gasit dar nu mi-a placut. QUOTE(Markos @ 29 May 2012, 20:28) Tovarășe npleshea, eu nu-ți înțeleg nostalgia după comunism, dacă zici că n-ai fost odraslă de securist sau de activist. Eu obișnuiesc a face o distincție între niște amintiri plăcute - pe care orice om le are, indiferent de vremurile politice de care aparțin ele, e un lucru cât se poate de firesc - și o nostalgie bine axată pe o perioadă politică, cum observ la tine. Zici că "până în '80 se trăia bine". De fapt, până prin '78 (deși nu împărtășesc definiția ta a binelui). Acum, dacă tot am pomenit despre amintiri și nostalgii, tu - născut fiind în '74 - ne poți povesti despre amintirile tale de la sânul mamei, de la creșă și de la grădiniță, din perioada aia de aur. Și cam atât. Amintiri ușor irelevante pentru o argumentație solidă, părerea mea. Restul e din auzite la tine, vizavi de aspectul ăsta, că "se trăia bine". De la părinți, de la rude, de la vecinii de bloc. Cu alte cuvinte, ești nostalgic din amintirile altora. Ai o opinie vizavi de subiectul ăsta și aș fi fost tentat să ți-o respect, dacă ai fi trăit ca adult, ori măcar ca adolescent, perioada aia pe care o ridici în slăvi pe-aici. Dar nu e cazul. E apă de ploaie. El a trait ca adolescent perioada '80-'89 si probabil a avut o copilarie fericita, parintii ii asigurau tot ce dorea, mergea probabil in tabere la mare, normal pe undeva ca e nostalgic. Ceea ce nu inteleg eu, e incapatanarea cu care sustine un regim care a esuat in aproape toate tarile in care a existat, si care la noi in tara a fost in ultimii 10 ani similar cu cel din Coreea de Nord. Daca nu ma insel, numai Coreea de Nord si Cuba mai sunt comuniste, ca in China e un amalgam de socialism si capitalism. LE: FMCC! (@bion, imi place acronimul asta ![]() This post has been edited by fefeleaga: 30 May 2012, 10:18 |
--------------------
Renault
Fluence
2012
- alb-negru
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 09:41 |