Comunismul, solutie alternativa?
![]() ![]() ![]() |
Comunismul, solutie alternativa?
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(dizzy @ 30 Nov 2017, 15:56) Daca e laptele tau, e cam treaba ta ce faci cu el. Ca il bei, il dai vacii inapoi sa il bea ea, il dai la leaganul de copii, il dai la canal, e fix treaba ta. . Asa e. Totusi daca il dai la canal, cineva trebuie sa proceseze deseurile. Asadar, trebuie sa platesti, asa cum costa colectarea, transportul, pasteurizarea.. asa costa si epurarea apelor menajere. In plus, daca tu arunci laptele, inseamna ca ai poluat degeaba, cu colectarea, cu transportul, cu pasteurizarea, ambalarea si refrigerarea.. Drept pentru care e normal sa platesti pentru a descuraja astfel de practici.. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
pai punem poza de la 1907
https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2...ste-de-istorie/ laptele-i biodegradabil ![]() ![]() This post has been edited by dizzy: 30 Nov 2017, 16:17 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Dacise, si kkt-ul e biodegradabil asa ca e ok, stai linistit.
|
--------------------
...
..
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.344 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Deci o sa scape lumea si de tine (la noiman ma refeream), doar esti biodegradabil. Ca te lasam in wc, canal sau pe camp tot aia e, doar esti biodegradabil.
![]() This post has been edited by cristic1982: 30 Nov 2017, 18:10 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Felicitari, noimane. Inseamna ca ai un meniu diversificat. Sa ai pofta!
This post has been edited by dacis: 30 Nov 2017, 18:09 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
neumann |
![]()
|
bine bre tiganusilor, v-am inteles pozitia (cum era aia cu capra, animal sau pozitie). Succesuri la vize!
|
--------------------
...
..
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Suni direct la Trump si te rezolva
![]() |
--------------------
**
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(neumann @ 29 Nov 2017, 15:31) Comunismul (social democratia) e mai bun decat capitalismul (globalizare corporatista). QUOTE(neumann @ 30 Nov 2017, 15:50) N-am facut nicio afirmatie tembela. Cineva cu un interes anume a scos-o din context. Vad ca nu ti-a spart nimeni contul si ca tot insisti in povestea asta. Asadar, ce este scos din context si cine are un astfel de interes. In plus, din ceea ce scrii, rezulta ca notiunile de comunism si social democratie sunt acelasi lucru, ceea ce nu are legatura cu realitate. QUOTE(neumann @ 29 Nov 2017, 17:19) Ok. Atunci n-am idee de ce scrie asa in citat. Cred ca ar fi mai util sa iti selectezi sursele de informare. Pur si simpul este total aiurea ceea ce ai scris mai sus. Despre sistemul de reciclarea din Germania [garantia la doza de aluminiu si sticla de plastic] am zis cateva vorbe in povestea turei de la Berlin. Am apreciat foarte mult sistemul si mai ales faptul ca guvernul federal german a stiut sa impuna supermarket-urilor sa faca reciclarea si sa implice cetatenii in asta. In RO nu se poate, pentru ca guvernului nu poate deranja profitul marilor supermarket-uri. Asadar, exemplul din Germania este unul de eficienta. La fel ca si cel din Franta cu donarea alimentelor. Insa nu inteleg ce treaba au astea cu comunismul. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Pai e normal sa nu intelegi. Pentru ca n-au.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Tov. Pleshea si-a mai castigat un partizan. Traiasca RSR, luptam pentru popor!
This post has been edited by marksman: 30 Nov 2017, 23:12 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Trebuie sa recunoasteti, are si Neumann o calitate. Este perseverent. Ia un c.cat in gura nu-l scuipa nici batut il molfaie pana la capat.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.511 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(radian @ 1 Dec 2017, 10:42) Trebuie sa recunoasteti, are si Neumann o calitate. Este perseverent. Ia un c.cat in gura nu-l scuipa nici batut il molfaie pana la capat. Tiganii unuguri scuipa peste tot. Asta nu inseamna ca cineva ii ia in seama.. 1 Dec 2017, 14:17: QUOTE(gibonu @ 30 Nov 2017, 21:54) Vad ca nu ti-a spart nimeni contul si ca tot insisti in povestea asta. Asadar, ce este scos din context si cine are un astfel de interes. In plus, din ceea ce scrii, rezulta ca notiunile de comunism si social democratie sunt acelasi lucru, ceea ce nu are legatura cu realitate. Eu vorbesc de proprietatea comuna asupra resurselor. Ca de restul, am vazut. Catuse, puscarie, DNA, de parca nu oricine trebuie sa se bucure de prezumtia de nevinovatie. Am prieteni italieni, si nu i-am vazut vreodata sa strige "catusele" la Berlusconi. Desi au iesit sa demonstreze impotriva lui. TIne de cultura, civilizatie, altele.. Constat ca nu e mare diferenta in comportamentul social al tefeleului de tip nou, fata de ce crea PCR inainte de opjnoua. QUOTE Cred ca ar fi mai util sa iti selectezi sursele de informare. Pur si simpul este total aiurea ceea ce ai scris mai sus. Despre sistemul de reciclarea din Germania [garantia la doza de aluminiu si sticla de plastic] am zis cateva vorbe in povestea turei de la Berlin. Am apreciat foarte mult sistemul si mai ales faptul ca guvernul federal german a stiut sa impuna supermarket-urilor sa faca reciclarea si sa implice cetatenii in asta. In RO nu se poate, pentru ca guvernului nu poate deranja profitul marilor supermarket-uri. Asadar, exemplul din Germania este unul de eficienta. La fel ca si cel din Franta cu donarea alimentelor. Insa nu inteleg ce treaba au astea cu comunismul. Legatura e ca pe vremea comunismului, duceai o sticla inapoi si iti luai garantia pe ea. Pe vremea "capitalismului" vad ca nu se poate. Tot pe vremea comunismului, nu aveai ambalaje de plastic si cutii de aluminiu. Nereciclabile!! Asta e pur si simplu o catastrofa din punct de vedere a mediului, sa ingropi plastice si cutii de metal. Ma repet, punctul meu de vedere, comunismul e mai bun decat capitalismul, se refera la modul de folosire si alocare a resurselor. Ca organizare sociala, nu cred ca are vreun rost vreo discutie. Atata timp cat ai un sistem electoral, pe care insa nu il respecti. Atat timp cat presedintele dicteaza ce legi trebuie adoptate de catre parlament si scoate oameni in strada.. pentru mine subiectul e inchis. This post has been edited by neumann: 1 Dec 2017, 13:17 |
--------------------
...
..
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Braºov, oraºul olimpic ![]() |
QUOTE(neumann @ 1 Dec 2017, 13:07) Tiganii unuguri .. Am prieteni italieni,..TIne de cultura, civilizatie, altele.. ... presedintele dicteaza ce legi trebuie adoptate de catre parlament si scoate oameni in strada.. La cafenea n-are rost sa ne mai obosim dand reporturi. D-aia care sechestreaza cate-o romanca 10 ani in pivnita? Da, clar civilizatie. Ala doar le promulga (poate retrimite motivat, o data, in parlament), asa ca de unde "dicteaza"? Cu scosul oamenilor, sunt vreo 30 de autocare cu pesedisti venite la copitala; sa vedem ce-o sa iasa, mai pe seara. This post has been edited by maho: 1 Dec 2017, 14:02 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supãrat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Braºov, oraºul olimpic ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
neumann daca iti tine cumva de cald pot spune ca parerile noastre coincid foarte mult
![]() mai ales pe partea cu proprietatea comuna asupra resurselor trebuie insa sa-i apreciez pe preopinentii tai care ti-au dat o replica pe masura ![]() nu au nimerit ideia si au zis ca macar la gioale sa-ti dea curat democratic ![]() Legatura e ca pe vremea comunismului, duceai o sticla inapoi si iti luai garantia pe ea. cite sticle am spalat si am dus la centru ![]() ![]() ba nu rareori mama isi previziona bugetul (mooaaama ce termeni am scos ![]() acum ... cam pauza cineva cu vechi apucaturi, ce lucra la cantina unui spital, m-a umplut de borcane goale, intre timp le-am pasat si eu mai departe la bloc pun PET-urile linga ghena si le aduna femeia de servici si mi se pare ca odata pe luna apare o masina ce aduna saci de peturi strivite QUOTE Daca nu iti place aia cu mersul cu trenul, hai sa ne gandim la un parc auto de 5 masini puse in comun de 10 persoane. Cat timp folosesti masina si cat timp sta in parcare? Ii musai sa fie aceiasi masina, sau te multumesti sa ai de fiecare data alta, conform scopului? adica meri la serviciu, e bun un twingo, meri la tara la taiat porcu, megane estate, samd. problema asta mi-am pus-o si eu masina din dotare are deja 11 ani si un pic peste 75k facuti, un sistem de inchiriere rezonabil pentru perioada in care as fi avut nevoie efectiv de masina ar fi fost mult mai economic pentru bugetul meu si sigur n-ar fi aglomerat spatiul din jurul blocului asa biata masina mai mult sade decit merge dar eu alerg prin parcuri ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Aºa ziceam ºi eu.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supãrat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
neumann |
![]()
|
De asemenea, dupa parerea mea e foarte discutabila strategia de a aduna medicii buni si profesorii buni in scoli private.
Refuz sa vad unde e avantajul societatii daca vine un smecher si dubleaza salariile profesorilor de elita, aducandu-i sub o organizatie privata, urmand ca apoi, practic, sa santajeze parintii pentru a plati taxa exorbitanta. La fel si in cazul spitalelor. Plus ca daca ai profesori si medici buni, in general astia formeaza generatiile tinere, intr-o dezvoltare organica. Daca ii pui la privat, toti intr-un loc, vei restrange dezvoltarea asta, si vei oferi servicii foarte bune, scumpe si numai pentru cei din 2-3 orase mari. Pentru ca nu e rentabil economic sa pui un dispensar la sat, sa tragi un cablu de curent, o conducta de apa.. n-o sa fie actionarii multumiti de astfel de proiecte. |
--------------------
...
..
|
|
ady77 |
![]()
|
Am impresia ca voi visati abureli de binefaceri ale comunismului. Auzi la ei, ca era bine ca puteai duce sticlele la ICVA.
Bre eu si acum am navete de sticle de bere ca sa le duc la schimb cand cumpar, atat doar ca nu cred ca le pot vinde, ca nu mi le cumpara nimeni. |
--------------------
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Si acum se recicleaza si doze si peturi si sticle si baterii si electronicele... Doar ca astia, procomunistii de fac scandal nu au aflat inca si nu ii intereseaza
![]() This post has been edited by luck33ro: 1 Dec 2017, 15:36 |
--------------------
**
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
neumane, teoretic ai dreptate. Dascalii buni ar trebui sa fie in serviciul public, nu privat. Numai ca serviciile publice ar trebui sa ofere conditii acceptabile. Altfel, "ubi bene, ibi patria".
In ultimii 25 de ani nu am vazut un interes real al statului pentru educatie. Iar tu vii acum si ii infierezi pe cei care au gasit o oportunitate de a educa o foarte mica parte a populatiei contra cost... Iar preastimatii tai pesedisti incearca sa-i traga in piept pe toti bugetarii carora le-au promis cresteri salariale de 25%. Ceea ce au si facut, pe hartie si printr-un matrapazlac financiar evident. E inefabila senzatia de pacaleala cand ti s-a promis o crestere de 25% si te trezesti ca de fapt primesti mai putin .. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
neumann |
![]()
|
Da.. cumperi lapte de la tarani care re-folosesc peturile de apa minerala. Alea care ar trebui topite dupa o utilizare, ca incep sa scape ceva cloruri. De-aia apa minerala are garantie, nu ca s-ar strica apa in sine, ci ca iti inghite prea mult clor din plasticul ala dupa o vreme.. 6 luni sau cat scrie pe capac.
Se recicleaza pe draq. Cred ca nici macar 1%. Ideea e sa faci un sistem, sa zicem 1 leu garantie pe pet (e obligatoriu in multe state europene). Sa cresti reciclarea spre 60-80% macar. Ca un pet sau o cutie de aluminiu se decompun in sute de ani. 1 Dec 2017, 16:58: QUOTE(DannyY @ 1 Dec 2017, 16:53) neumane, teoretic ai dreptate. Dascalii buni ar trebui sa fie in serviciul public, nu privat. Numai ca serviciile publice ar trebui sa ofere conditii acceptabile. Altfel, "ubi bene, ibi patria". In ultimii 25 de ani nu am vazut un interes real al statului pentru educatie. Iar tu vii acum si ii infierezi pe cei care au gasit o oportunitate de a educa o foarte mica parte a populatiei contra cost... Iar preastimatii tai pesedisti incearca sa-i traga in piept pe toti bugetarii carora le-au promis cresteri salariale de 25%. Ceea ce au si facut, pe hartie si printr-un matrapazlac financiar evident. E inefabila senzatia de pacaleala cand ti s-a promis o crestere de 25% si te trezesti ca de fapt primesti mai putin .. Macar li s-a dat si nu li s-a luat ca acum cativa ani. Nu cred ca distrugerea serviciilor publice e solutia pentru.. a le imbunatati. Dublata de ceva profituri exportate in paradisuri fiscale, la indemnul binevoitorilor consultanti fiscali, veniti si ei cu plugusorul tot de pe aiurea. This post has been edited by neumann: 1 Dec 2017, 15:58 |
--------------------
...
..
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(neumann @ 1 Dec 2017, 14:07) Legatura e ca pe vremea comunismului, duceai o sticla inapoi si iti luai garantia pe ea. Pe vremea "capitalismului" vad ca nu se poate. Tot pe vremea comunismului, nu aveai ambalaje de plastic si cutii de aluminiu. Nereciclabile!! Daca tu crezi ca punga de lapte si pachetul de unt invelit in "staniol: se inventara in romania fix dupa marele scandal din 89.....inseamna fie ca esti mult prea junior si n-ai prins zilele despre care tot vorbesti, fie ca minti cu nerusinare |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(neumann @ 1 Dec 2017, 14:07) Mai nene, primitivi ca tine, inadaptati la mediul in care traiesc care-si refuleaza insatisfactiile prin atacuri la apartentena etnica la dusmani imaginari am fumat o gramada. Esti jalnic. Doar atata poti? Ramane cum am stabilit. Esti perseverent. Cum ziceam, ai si tu o calitate... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:37 |