Comunismul, solutie alternativa?
![]() ![]() ![]() |
Comunismul, solutie alternativa?
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Din ce am auzit în jurul meu și din câte am citit, se băgau sub preș la greu chestiile grave, vezi scufundarea navei Mogoșoaia sau avalanșa de la Bâlea în anii '70, o prăbușire de avion undeva lângă Păltiniș tot prin anii '70 etc. Nu știu dacă se luau efectiv măsuri să nu se mai întâmple ulterior.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Ar fi interesant de vazut un drum de exploatare a unei cariere de suprafata, asfaltat.
![]() Iar muncitorii adusi la lucru cu autocarul, a.c. si haine curate. |
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu asfaltat, dar trecut un greder din cand in cand si imprastiat niste pietris cu un incarcator frontal se poate face. Si prin tarile unde directorii nu fura ca la noi se si face .
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pietrisul nu sunt foarte convins ca ar fi o solutie eficienta. Vorbim de drum industrial pentru masini de gabarit mare, grele, pe un sol instabil.
N-am fost la Jilt, dar am fost prin cateva cariere. Drumul de acces spre cariera, daca este drum industrial, de regula este betonat (nu asfaltat). Pana la accesul la cariera, dar in interiorul carierei n-ai sa prea vezi drumuri asfaltate / betonate. Problemele de genul celor care au generat tragedia de la Jilt apar primavara / toamna, cand abunda ploile. Conditii de santier. Pentru cei invatati cu munca in birouri moderne, elegante, este mai greu sa-si imagineze, dar confortul nu este chiar o prioritate. Dupa anul II am facut practica de vara langa Turnu Severin la Husnicioara. Am avut parte de conditi demne de o tabara de munca fortata. Fetele (6 capete) erau cazate in doua garsoniere ale firmei, in Turnu Severin. Baietii, in niste baraci, in camp, fara toaleta, sursele de apa erau fie cisterna care venea odata pe zi, de regula eram plecati din "tabara", fie un izvor la vreo 2 km de baraci. Eram tineri, ni se rupea, hainele murdare (tricouri, lenjeri de corp) le luam in sacose si mergeam in Turnu Severin, la fete. Acolo ne spalam, acolo spalam carpele, acolo dormea, nu mai aveam seara cu ce ajunge la baraci. Si evident, acolo chefuiam pana dimineata. Cele doua garsoniere erau in aceeasi scara de bloc, in cel mai dubios cartier din oras, Crihala. Intr-o duminca dimineata, tin minte, pe la ora 7, bate la usa sectoristul, fusese ceva scandal in scara, nici nu stiu ce cauta de fapt. ne-am imbulzit toti la usa sa vedem cine ne viziteaza, cu ochii beliti de bautura si nesomn. Cand ne-a vazut militanul a incremenit. Eram in pragul usii 3 fete si vreo 5, 6 baieti. In camera erau trei paturi, le-am lipit, incapeam acolo la fix. Ne-a cerut buletinele, i-am povestit ca suntem studenti in practica la Husnicioara. Cu siguranta a ramas cu o parere foarte proasta despre studenti... De la baracile unde eram cazati pana la cantina erau cativa km de mers, de la cantina pana la minele, care pe unde eram repartizati, alti cativa km, eu, fetele si ceilalti ochelaristi am fost repartizati la cariera, restul, subteran. Drum industrial, betonat. Ca sa nu blocheze un autobuz pentru studenti directiunea a dat dispozitie la soferii de pe rabe, care transportau carbunii sa ne ia daca ieseam la "ia-ma nene". Pe drumul ala circulau doar camioane grele, conduse multe de soferi care-si luasera permisul la cursuri de 3 luni. Ce trafic si ce liniute am avut ocazia sa vad acolo... Nu era zi sa nu se imburde cateva camioane. Cu masina mica, mie mi-ar fi fost frica sa circul printre nebunii aia. Noi, care mergeam la cariera, ne cuplam cate doi baieti si o fata pe care o scoteam la inaintare sa opreasca camioanele. Schema de succes. Dupa ce urcam in cabina, erau soferii ca niste armasari care simt miros de iapa in calduri, care mai de care incercau sa ne impresioneze colegele cu abilitatile lor de camionagii. Am avut parte de enduro, poate mai mult decat mi-as fi dorit... Dar, la poarta unde era baraca portarului se termina drumul betonat. Eu am prins perioada de vara, canicula, pamantul uscat. Ce o fi fost acolo in sezonul ploios e greu de imaginat. Sa ceri drumuri asfaltate in cariere, mi se pare un pic fantezist. Revenid la Gorj. Inainte de '89 carbunele exploatat era dus in depozitele termocentralelor cu autoremorci. Neacoperite. Cine nu a trecut pe acolo nu-si poate imagina ce poluare era. Camionele mergeau la viteza maxima sa faca curse multe, curentii de aer genrati de viteza. Plus daca mai batea si vantul, tot praful de carbune era spulberat. Pe marginea soselelor era praful de carbune precum nisipul pe margine unei sosele care trece prin zone nisipoase. Minieritul nu se reduce la niste reportaje lacrimogene la TV. This post has been edited by radian: 27 Jan 2023, 17:25 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Carierele cere folosesc basculante din alea de 100-400 de tone au drumuri cu pietris, ca altfel se afunda animala aia. Deci e o solutie.
This post has been edited by einstein1984: 30 Jan 2023, 09:52 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
As zice ca, basculantele golesc carierele.
![]() Autocamioane de gabarit mare, de care vorbesti tu, nu cred ca au rulat prea multe in RO. Pietris, asfalt, beton, sau ce alte solutii constructive or mai fi, ideea este ca sunt drumuri grele, iar in perioadele ploioase sunt greu practicabile. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
As banui ca exista niste standarde si pentru astfel de cai rutiere ca sa reziste la conditii meteo . Dar trebuie un inginer de constructii sa ne zica ce si cum.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Radian, nu te mai obosi. El a studiat istoria și știe mai bine ca tine, care ai fost acolo.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
einstein1984 |
![]()
|
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/385 vad ca legea asta din 1975 acopera si drumuri de exploatare/
@yoncv, degeaba ai acces la internet, ar trebui sa ma iau dupa cretinii de pe FB care au trait pe vremea lu impuscatu si-mi zic ce bine era atunci??? This post has been edited by einstein1984: 30 Jan 2023, 11:06 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Reglmentari legale sunt cam pentru toate. Problema e cu punerea lor in practica. In cazul exploatarilor miniere, in toate domeniile si in toata tara, problema majora este cu subfinantarea.
Cred ca am despicat destul firul in patru, hai s-o lasam balta. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
si daca era de 5 tone merge si fara drum, prin namol, nu? de 3 -4 ori pe zi..... Sau o fi greu de inteels ca daca era drum facut poate nu derapa? Ca in camioane din alea tot au mai mers la munca.Sau daca erau intr-unul din asta https://torsus.eu/ si cadea 3m ca nu era drum era ok?
This post has been edited by einstein1984: 30 Jan 2023, 15:44 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
Vezi ca i-au matrasit pe directorii de acolo, nu te bagi? Daca le zici sa asfalteze (sau macar sa pietruiasca) drumul pana-n cariera, te angajeaza aia imediat, si-s salarii babane.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
radian |
![]()
|
Einstein, la vara cand pleci in vacanta, include in traseu si o vizita la o cariera. Oricare ar fi ea. Vara, cand e canicula, totul uscat. Discutam dupa.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am lucrat in cariera, furnizam si montam echipamente pe excavatoarele alea de mananca pamant.
Vara o arsita de neinchipuit, pui mana pe balustrada metalica, ramane mana acolo pielea. Sufla praful de carbune de pleci negru fara exagerare, nu poti tine ochii deschisi de cat praf e in aer. Si nu aveam 8 ore zilnic Pe vreme ploioasa te luptai sa tragi piciorul cu tot cu cizma din namol, altfel continuai in sosete. Se afunda piciorul pana la genunchi in 2 secunde. Accesul era cu masini cu 6x6, si alea o luau pe laterale si mai chemau excavatoare senilate sa le scoata din namoale Iarna un vant viscolit rece de iti ingheata sufletul. Pui mana pe ceva metalic, acolo ramai pana la primavara. Si de la "sediu" pana la punctul de excavare aveai zeci de kilometri. Am vazut piatra pusa pe drumuri doar unde se intersectau mai multe "secundare" dar nesemnificativ fata de reteaua lor de acolo |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Cetatenii vobeste de exploatarile de carbune la suprafata.Carierele e de mai multe feluri.De obicei praful e beleaua si rezulta silicoza.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
Aia parca era de cupru.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu i-ar fi zis "cuprucoza"?
![]() Da, știu, ziceai de cariera. Nu de boala. This post has been edited by tatabobu: 31 Jan 2023, 18:46 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Dat fiind ca nu sapau nimic (nu stiu daca de obicei sau pentru ca are aperioada sarbautorilor de iarna) si era si ud pe jos/inghetat, cred ca era mai curat aerul ca la bucuresti.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Esti pe dinafara, ramai la domeniul auto.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
de cand asteptai sa o spui pe asta....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Daca simteam nevoia ti-o spuneam din prima, dar te incrancenezi prea tare sa despici firul in patru intr-un domeniu despre care nu stii nimic.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
E un hobby de-al lui.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
E o metoda buna de invata ceva nou, daca ai si de la cine.
This post has been edited by einstein1984: 1 Feb 2023, 12:04 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Cei care vor sa invete ceva asculta, nu vorbesc.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 08:50 |