Renault Megane Sedan II, Am rugamintea de a nu posta Off Topic
![]() ![]() |
Renault Megane Sedan II, Am rugamintea de a nu posta Off Topic
Gabryel.GLN |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|||
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Pai asta a fost principalul motiv pentru care le-am montat. Arata mai bine cu ele de cat cu plasticile alea. Oricum cred ca nu am simtit mai mult de 2 ori nevoia de proiectoare in ultimii 10 ani, deci nu a fost asta criteriu.
This post has been edited by TheSting: 8 Jul 2012, 12:34 |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Adevărul e că arată mult mai ok cu proiectoare, dar butonul ăla mi se pare super urât (plus că trebuia montat invers).
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Nu avea loc invers. Pe partea din spate imi lovea in margine, plus ca suprafata butonului este dreapta iar panoul acela este curbat si nu intra cum trebuie.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
mac1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 2 March 12 From: Bucuresti ![]() |
Ptr a proteja contactele releului ( distrugerea lor in timp datorita aparitiei scanteii) montezi in paralel pe cele doua contacte un condensator de 100nf/25-50v.
Iar pentru evitarea tensiunilor inverse care pot aparea la cuplare, poti sa montezi pe plusul si minusul releului o dioda redresoare(1N4001-1N4007) bineinteles cu plusul la plus si minusul la minus. Condensatorul si dioda le poti gasi cam in majoritatea aparatelor electronice (casetofoane stricate, aparate radio, etc...), nu trebuie sa dai bani pe ele. Asta daca vrei sa faci o treaba buna si sa te tina acel releu o viata. Daca nu, merge si simplu fara cele enumerate mai sus. Spor. |
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Nu trebuie nici un condensator sau dioda ca nu isi au rostul, curenti ,,inversi" nu au de unde sa apara iar condensatorul nu isi are rostul atata timp cat releul este dimensionat pe consumul proiectoarelor.Cate relee montate OEM ai vazut cu condensatori si diode ?
@ Sting: musai monteaza releul ala si o siguranta de 15-20A pe + la alimentarea proiectoarelor (nu la bobina) inainte de releu ,daca deja alimentarea este luata de pe o siguranta existenta ar trebui marita dar nu recomand deoarece fara sarcina proiectoarelor siguranta va deveni supradimensionata, dar nu pune condensatori si diode ca nu ai de ce . Spor la treaba ! EDIT : ai aici o schema facuta de bygy007 ! This post has been edited by l@u: 8 Jul 2012, 14:40 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
mac1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 2 March 12 From: Bucuresti ![]() |
l@u;
Inseamna ca nu ai vazut niciodata vreo bobina de releu arsa! Si sa nu mai vorbim de scanteile aparute la cuplare, care distrug in timp contactele releului. Eu nu am spus ca nu merge si simplu, dar exista si mai bine. Iar daca citesti cu atentie postarea lui @TheSting in care a montat proiectoarele (#349) ai sa vezi ca a montat siguranta si pe plusul de forta si pe plusul de la proiectoare, ceea ce este foarte bine. Iar plusul de forta l-a luat direct din baterie (foarte bine), nu de la alti consumatori cum ii sugerezi tu (mare greseala). This post has been edited by mac1: 8 Jul 2012, 16:44 |
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu ai cautat daca exista mufa de cablajul pentru proiectoare?
Te legai din mufa+maneta cu comanda proiectoare+releu in UCH si gata treaba. @+ This post has been edited by espacern: 8 Jul 2012, 16:56 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(mac1 @ 8 Jul 2012, 17:31) l@u; 1 Inseamna ca nu ai vazut niciodata vreo bobina de releu arsa! 2 Si sa nu mai vorbim de scanteile aparute la cuplare, care distrug in timp contactele releului. 3 Iar daca citesti cu atentie postarea lui @TheSting in care a montat proiectoarele (#349) ai sa vezi ca a montat siguranta si pe plusul de forta si pe plusul de la proiectoare, ceea ce este foarte bine. Iar plusul de forta l-a luat direct din baterie (foarte bine), 4 nu de la alti consumatori cum ii sugerezi tu (mare greseala). 1 bobina aia se arde datorita sarmei din ea subdimensionate si a izolatiei proaste.asa ca poti pune si mama protectiei la ea ca tot o sa cedeze 2 releul tocmai aia face iar daca este bine dimensionat pe consum nu are cum sa cedeze contactul 3 recunosc ,mi-a scapat 4 nu i-am sugerat (,,,daca deja alimentarea este luata de pe o siguranta existenta ")ba chiar i-am contraindicat. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Nu am citit tot ce ati discutat voi, dar intr-adevar, pentru protectia circuitului de comanda se recomanda conectarea unei diode (daca circuitul e un buton, nu prea vad ce mare protectie e nevoie). Cand se intrerupe comanda apare o tensiune autoindusa in bobina de valoare mare. Pe principiul asta se obtine tensiune mai mare pentru LCD-urile de la laptopuri (cam 70v din ce am vazut pe un HP cu LCD de la Samsung).
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
TheSting |
![]()
|
Stati sa-ne intelegem, ca eu din punct de vedere al electrici nu sunt prea stalucit.
Eu am procedat in felul urmator: Am montat proiectoarele si am tras cablaj in interiorul masinii catre butonul on/off. Pe acest cablaj exista 2 sigurante de 10 A pentru proiectorul din stanga si respectiv cel din dreapta. De la butonul on/off am tras in continuare cablaj catre baterie. Pe cablu ce duce la baterie am montat si acolo o siguranta de 10 A. Si acum pe cablu ce face legatura intre baterie si butonul on/off doresc sa montez releul. Deci vine ceva de genul: Baterie- siguranta 10 A- releu - buton on/off - siguranta 10 A proiector stanga apoi siguranta 10 A proiector dreapta. Mai trebuie ceva musai, tinand cont ca eu nu le voi folosi decat in situatii de forta majora? |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
l@u |
![]()
|
ti-am facut o schema ceva mai clara.
Attached thumbnail(s) proiectoare.png ( Size: 12.78k ) Number of downloads: 764 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
TheSting |
![]()
|
Merci mult. Aceasta este genul de schema ce o pot citi si eu.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Urmatorul pas e trixenon?
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.699 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(mac1 @ 8 Jul 2012, 15:01) Iar pentru evitarea tensiunilor inverse care pot aparea la cuplare, poti sa montezi pe plusul si minusul releului o dioda redresoare(1N4001-1N4007) bineinteles cu plusul la plus si minusul la minus Mai nou toate releele dedicate (cele cu soclu) au dioda in ele. Modul tau de conectare este gresit, nu face decat sa o arda. Catodul se pune la plus si anodul la minus. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mac1 |
![]()
|
Cam asa ceva.
This post has been edited by mac1: 9 Jul 2012, 02:02 Attached thumbnail(s) 1111.png ( Size: 71.75k ) Number of downloads: 685 |
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
TheSting |
![]()
|
Il rog astazi pe electricianul de la munca sa-ma ajute. Cu toate ca as fi dorit sa fac eu totul, dar decat sa fac vreo prostie mai bine ii cer ajutorul.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Mac1 te inteleg ca vrei sa fii metodic, dar chiar merita protectia unui buton? Contactele sunt oricum fiabile si nici nu o sa fie folosite des. Si fara protectia prezentata, butonul ala o sa reziste mai mult decat masina. Ceata e un fenomen destul de rar la noi.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
mac1 |
![]()
|
L-am vazut pe @TheSting fr zelos in treaba care o face si m-am gandit ca poate ii dam ceva in plus de lucru, ca tot ii place lui sa mestereasca pe la masini.
This post has been edited by mac1: 9 Jul 2012, 10:23 |
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Decat sa faci treaba cu dioda si condensatori - mai bine legi butonul pe pozitii - sa se stinga proiectoarele odata cu pozitiile.
Ai plus prin pozitii fix alaturi la iluminarea butonului reglaj faruri (de exemplu) Attached thumbnail(s) proiectoare.png.jpg ( Size: 24.93k ) Number of downloads: 605 |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
mac1 |
![]()
|
Si toata noaptea chiar daca nu este ceata el primeste carne in frigider.
|
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
normal...
Se poate rezolva sa nu se aprinda automat la aprinderea pozitiilor - dar asta complica un pic schema. Si face inutilizabil acel buton, trebuind in loc un push-button cu revenire. This post has been edited by madkat: 9 Jul 2012, 10:34 |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
l@u |
![]()
|
cel mai bine era daca schimba si maneta si punea una dedicata si ptr. proiectoare,dar deja a gaurit bordul si a pus buton asa ca poate merge pe schema atasata de mine.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(TheSting @ 9 Jul 2012, 06:11) Il rog astazi pe electricianul de la munca sa-ma ajute. Cu toate ca as fi dorit sa fac eu totul, dar decat sa fac vreo prostie mai bine ii cer ajutorul. Macar du-i schema corecta si completa, nu glumitele de pe forum. Attached thumbnail(s) E0110_6.jpg ( Size: 79.86k ) Number of downloads: 586 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
TheSting |
![]()
|
Gata. Mi-a refacut instalatia un electrician de la munca. A refacut toata instalatia. Mi-a spus ca este minune ca nu am luat foc. Mi-a retras cablajul, mi-a instalat releu ce contine siguranta pe el si mi-a montat si siguranta separata la baterie.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
mac1 |
![]()
|
Pai cum sta treaba domnu' @TheSting? Nu-ti mai doresti sa ia foc masina?
Si acum cu cealalta masina care are aceeasi instalatie proiectata de tine ce faci? Ai sa-i cumperi tu masina omului cand ia foc instalatia? This post has been edited by mac1: 9 Jul 2012, 13:55 |
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
TheSting |
![]()
|
<span class='edit'>9 Jul 2012, 21:39:</span> Astazi mi-a refacut electricianul de la munca instalatia pt proiectoare si in timp ce radea cu lacrimi de ce prostie am facut acolo, mi-a montat releu, cutie pt siguranta si o chestie care arata ca niste componente electronice . Acum merg perfect si cu ocazia asta am invatat si eu cum se face. Legat despre cealalta masina, omul este nebun ca nu vrea sa puna releu. This post has been edited by TheSting: 9 Jul 2012, 20:40 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
V-am zis?
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Poze? Tutorial? Ceva?
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 07:53 |