Batrana mea Solenza, La ce surprize sa ma astept?
![]() ![]() ![]() |
Batrana mea Solenza, La ce surprize sa ma astept?
Cata_B |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 4 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Amortizoare + arcuri = 600-700 ron
Rulmenti fata spate = 200-300 ron Bucsi si pivoti = 100-120 ron toba finala si intermediara = 300 ron preturi fara manopera O vopsire completa in service este aproximativ 1000 de euro. Daca ai noroc si gasesti un vopsitor "amator" scapi cu 400-500 euro (materiale si manopera), dar asta fara cuptor. Probabil ca si discurile sunt pe duca, la fel si placutele de frana. Verifica si lichidele (ulei motor, antigel, lichid frana), schimba lichidul de la cutia de viteze si cam atat. Daca mai apare ceva o sa afli de la cei cu itp-ul. La km astia poate aparea orice problema, este greu de facut o lista exacta. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Cata_B |
![]()
|
Discurile si placutele le-am schimbat anul trecut. Ma cam ingrijoreaza ambreiajul.
O alta intrebare: uleiul din cutia de viteze, cand se schimba? Sau trebuie doar completat? Nu cred ca cel de la care am cumparat-o a facut asa ceva. ITP-ul l-am facut anul trecut, in mai, iar cei de acolo nu pareau prea preocupati. Despre eventualele probleme am aflat in service-ul Meridian, din Militari, cand mi-am reparat franele. This post has been edited by Cata_B: 14 Feb 2011, 09:34 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
wheelman2011 |
![]()
|
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul Group: Members Posts: 172 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
arcurile nu e neaparat nevoie sa le schimbi daca masina nu sta prea jos, deci poti sa schimbi doar amortizoarele, daca deja are 75ooo km vezi daca a fost sau nu schimbata distributia, iar vopsitoria te duce cam 1500-2000 lei, acum depinde si unde gasesti si cum sti sa mai negociezi.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 CLIMA 1.4 MPI Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
|
|
Cata_B |
![]()
|
Va multumesc!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
211CFL |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 147 Joined: 21 November 10 From: bucuresti ![]() |
distributia ai schimbat-o?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-211-CFL sofer din nou :)
Vand roata sandero |
|
Cata_B |
![]()
|
Da, distributia am schimbat-o la 60.000, la cateva luni dupa ce am cumparat masina.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
Hai salut.La 75.000 km inca nu are ce sa va ingrijoreze chiar asa. Ca trozneste ,asa face ea , mai ales cele fabricate pana in noiembrie 2003 care sunt fara ranforsari in aripi si usi. In aldoilea randdaca ai fost intr-un service autorizat , este ca si cum ai merge la medic. Acolo toata lumea se mira cum de nu ai murit inca la cate boli ai , asa si in unele service-uri. Asa ca , parerea mea:
1. Amortizoare fata/spate - dupa ce ai spalat masina , preferabil cu jet , te uiti si vezi daca amortizoarele sunt scurse , sau daca prezinta urme de lichid scurs , exclus apa.Daca vi se pare ca nu este apa, atunci intr-adevar se poateca acestea sa fie uzate si merita schimbate , in conditii normale nu prea.Am in vedere chiar si cazul in care masina a fost taxi. 2. Rulmenti fata/spate- daca masina , in mers uruie suspect sunt dusi rulmentii. Poate e de ras sau nu , dar in timpul mersului , pune mataluta urechea pe centura , daca este pusa si auzi orice zgomot suspect,si ma refer aici la orice zgomot legat de rulajul masinii in afara de sunetele care in mod obisnuit se aud . Excludem cazul cauciucurilor de iarna care produc un uruit specific si al celebrelor "Matador" de vara sau iarna care fac urat de tot oricand. 3.4. Bucsi , pivoti - intr-adevar la acest numarde kilometri ar putea necesita schimbare, dar nu costa chiar asa de mult. 5.Toba finala si intermediara - adica : camera detenta si evacuarea la acest numar de kilometri poate necesita inlocuirea. Dac o faci cu piese de origine Dacia , ai grija sa prinda baietii- a se citi maimutele din service - bine elementele pentru a elimina trepidatiile sistemului de evacuare sistem pentru care solenza e cunoscuta ca face nazuri. Spun aceste lucruri din experienta . Posesor solenza 2003 , 166.500 km, fara schimbat amortizoare , arcuri , doar bucsi , un rulment spate care a inceput sa uruie in urma unui accident minor. In privinta vopselei , atata vreme cat nu vedem o poza este prematur sa emitem pareri.In functie de bugetul dumitale vei decide.O seara buna! |
--------------------
Dacia
Solenza
2003, Scala
- Cj-75 LAR
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
160.ooo km . Slz inca rezista
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Bitu_dej |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 March 11 ![]() |
Salut!is nou pe site si vreau sa iti zic, ca detin o solenza din 2004 si are aproape 278.000 de km si merge inca foarte bine!tot ce trebuie sa faci ii sa ii schimbi la timp consumabilele si sa ai grija de ea! s-o folosesti sanatos
|
--------------------
Dacia Solenza
berlina cu hayon
2004 prima versiune
- CJ 66 VBA
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
'Ai de plm... pune poze... urgent. Te rog... ca eu nu te cred. A mea are aproape cat are a ta (doar ca la a ta mai este un "2" in fata)... adica vreo 75000
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
inamicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 20 August 08 ![]() |
sal all si eu am o solenza din 2004 cu 234600 si merge perfect is de acord ca daca ii schimbi consumabilele at knd trebuie si o tii putin din scurt rezista fara nici o pb pacat ca unele piese se gasesc cam greu bft tuturor
|
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
A mea are aproape 105.000 si NU o consider deloc batrana , cel putin ea nu se comporta ca atare
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
birkof |
![]()
|
![]() birkof Group: Members Posts: 184 Joined: 14 August 07 ![]() |
Pentru a nu deschide alt topic am sa ma folosesc de acesta pentru a-mi felicita minunatia care tocmai a ajuns la o suma rotunda de Km.
![]() 100000.jpg ( Size: 48.17k ) Number of downloads: 729 Toate bune. |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
supertorr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 October 11 From: Targoviste ![]() |
rugina nu este de neglijat si daca exista trebuie eliminata....eventual verifica discurile de frana ...oricum ai putini kilometrii cu ea...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005 CONFORT [B][COLOR=blue]Dacia Solenza 1.4MPI Confort 2005[/COLOR][/B]
|
|
Ming |
![]() ![]()
|
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
vai, deci daca uni considera masina "batrana" la 100000 km, 200000 km ...
a mea ca are peste 350 000 km ce e? =)) se tine foarte bine, nu face probleme si nu scoate gram de fum, e tare cuminte ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|
mozzart |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 20 November 11 ![]() |
Sa ai mare grija la coroziune. Tabla nu este punctul ei forte.
In rest este o masina care cere mult mai putin decat alte marci |
--------------------
Dacia
1300/solenza
1971/2005
|
|
Solenzul |
![]()
|
![]() Membru curios Group: Members Posts: 404 Joined: 18 March 08 From: Campulung-Muscel ![]() |
Si daca tot ai ajuns la 100000 km poti sa ii dai un antifon pe sub ea. O protejaza mai bine in zonele cele mai expuse la pietre, zapada, sare, apa, etc...
|
--------------------
Dacia
Solenza 2004 Clima ;
Duster Explorer 2017 ;
- AG-09-***, AG-26-***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th July 2025 - 15:38 |