DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Testul Elanului la Logan, Sorry guys...

carman
post 27 Jul 2005, 16:07
Post #331

Membru

Group: Members

turatii,

eu stiu. informatia a venit pe agentiile de presa la toata mass-media, dar nimeni n-a publicat-o. la fel si cea cu 1.3 milioane de autoturisme mercedes rechemate in service.

--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 27 Jul 2005, 16:07
Post #332

Membru autentic

From: Bucuresti

mai Andrei ca s-o rastorni trebuie sa-i faci balans, stg/dr . Asta-i testul elanului.
Ala de zici tu, doar cu evitare stinga SAU dreapta e testul canalului smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
mil
post 27 Jul 2005, 16:08
Post #333

ocupat

From: x

nu inchideti mai...acu' cand ne-a venit si noua apa la moara si ii luam si pe UAP la rand...destul ca ni s-a reprosat ca ne-am vandut departamentului de la marketing...pe naiba ei ne-au vandut noua masina, ei ar trebui sa faca ceea ce facem noi acum...sa ne linisteasca sa dea solutii...sa trimita faxuri la ziare...sa vorbeasca cu germania si ii ia o declaratie completa lui Max...sa dea filmul diseara la TV cu comentariu...sa zica se lucreaza, mergeti si voi mai potolit, umflati rotile mai tare...sa zica ceva...in sfarsit.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
cosmin_m
post 27 Jul 2005, 16:08
Post #334

Membru autentic

QUOTE(RABADU @ 27 Jul 2005, 15:49)
Si in continuare sunt nedumerit :sa fiu bucuros sau ingrijorat ?
*

Sa mai astepti !

In urmatoarele zile problema probabil ca va fi clarificata. Cum a spus si Klaus, daca e un test (parametrii de intrare stabiliti si rezultate reproductibile) e cam nasol.
Daca nu e un test, si conditiile nu sunt clare, atunci pot intervenii prea multe variabile in discutie.
Orice masina are limite si la atingerea acestora se comporta neasteptat. Intrebarea este daca Loganul in cauza fusese dus spre acele limite prin "decizii" tehnice sau de soferie.

Dar cum am observat ceva mai inainte, "test-ul" a constat in 2-3 amici cu 20 jaloane si o camera foto care s-au amuzat putin si au gasit o buba interesanta. Tare mi-e ca va ramane la stadiul de interesanta, fara o secventa video care sa clarifice comportamentul masinii.

Deocamdata ce am retinut eu este ca in _anumite_ conditii Logan-ul se poate rasturna la 65km/h, ceea ce nu mi se pare o chestie asa extraordinara. Starea mea de ingrijorare depinde direct de valorile multimii conditiilor. Cu cat sunt mai aproape de situatii reale din trafic, cu atat mai mult ma panichez.

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
asarban
post 27 Jul 2005, 16:12
Post #335

Membru autentic

Group: Banned

Sa asteptati voi mult si bine vreo reactie CREDIBILA de la Dacia...
In cel mai rau caz o sa bage o gargara cum ca LGN a tracut testele oficiale, ala era ceva neoficial, ca era masina AIA de vina ...bla bla bla..

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
mil
post 27 Jul 2005, 16:15
Post #336

ocupat

daca e pe asa, sa il invite Max sa le mai tranteasca odata un Logan ales la intamplare din curte la 65 de km...sa vedem...altfel mananca...ce mananca...

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 16:15
Post #337

Membru incepator

QUOTE(cosmin_m @ 27 Jul 2005, 16:08)
Sa mai astepti !

In urmatoarele zile problema probabil ca va fi clarificata. Cum a spus si Klaus, daca e un test (parametrii de intrare stabiliti si rezultate reproductibile) e cam nasol.
Daca nu e un test, si conditiile nu sunt clare, atunci pot intervenii prea multe variabile in discutie.
Orice masina are limite si la atingerea acestora se comporta neasteptat. Intrebarea este daca Loganul in cauza fusese dus spre acele limite prin "decizii" tehnice sau de soferie.

Dar cum am observat ceva mai inainte, "test-ul" a constat in 2-3 amici cu 20 jaloane si o camera foto care s-au amuzat putin si au gasit o buba interesanta. Tare mi-e ca va ramane la stadiul de interesanta, fara o secventa video care sa clarifice comportamentul masinii.

Deocamdata ce am retinut eu este ca in _anumite_ conditii Logan-ul se poate rasturna la 65km/h, ceea ce nu mi se pare o chestie asa extraordinara.  Starea mea de ingrijorare depinde direct de valorile multimii conditiilor. Cu cat sunt mai aproape de situatii reale din trafic, cu atat mai mult ma panichez.
*

Gresit. Nu e o joaca de copii. E un test normal facut de ADAC pentru revista lor MotorWelt pe care 99% masini il trec.

--------------------
Nissan Almera 2.2 TDI - SECRET
+
Deceneus
post 27 Jul 2005, 16:18
Post #338

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(mmariusel @ 27 Jul 2005, 17:56)
Klaus daca faceai de cenzurat comunicatul celor de la ADAC atucni era nasol. Renaultul fiind de fata si acceptand ca nu gasesc nici o explicatie, e clar ce sa intamplat.

Pe langa ca o picat testul nici macar nu shtiu de ce domnii reno.
*

In textul in limba germana scrie ca din punctul de vedere al Renault evenimentul este "nicht nachvollziehbar", ceea ce in general poate insemna doua lucruri:
ori ireproductibil (cel mai des intalnit sens) ori de neinteles. In cazul de fata eu cred ca este vorba de primul sens.

Revin si spun, la fel ca si Klaus: atata timp cat nu ni se spun conditiile, parametrii din timpul producerii "minunii" nu ne putem da cu parerea doar ca pensionarii in piata. Eu NU as da sfaturi oamenilor sa fie "foarte ingrijorati" etc, etc...
Oameni buni, stati pe fundurile proprii si nu va agitati, este exact ca in povestea cu drobul de sare, din nou... Daca nu sunteti amatori de a impinge masina pana la limitele fizicii nu va veti rasturna cu loganu'.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 16:20
Post #339

Membru incepator

Deci in principiu conduceti dar fara sa trageti brusc de volan. In rest o sa mearga bine nu?!?!?

--------------------
+
costi
post 27 Jul 2005, 16:22
Post #340

Membru autentic

Deceneus nimeni nu este amator sa-si duca Loganul la limita, de acord, numai ca vezi tu, nu poti sti niciodata cind traficul iti rezerva o surpriza care vrei, nu vrei, seamana cu testul elanului..... Hm ?

Si daca un ciine il calci (cum foarte frumos se exprima un co-forumist iubit) ce te faci cu un copchil sau variantele de elan autohtone (cai, vaci)

This post has been edited by costi: 27 Jul 2005, 16:24

--------------------
DSN/SLZ
+
mil
post 27 Jul 2005, 16:23
Post #341

ocupat

la hotnews exagereaza...numarul corect il stiu de aici...dar asta e viata...

a mai cazut o speranta, filmul nu exista

sunt 8 foto din care 6 le-m vazut (3 la rezolutie buna)...sper ca una dintre cele ramase sa arate ce a patit masia dupa avarie...

Continental sau nu aici e enigma pe de-o parte zice ca nu, dar Continental a fost intrebat de ele?...cum vine asta monser?

In sfarsit cei cu Michelin Energy...puteti sta linstiti smile.gif ...cei cu Kormo/Montane chiar f. linistiti ca derapeaza de nu se vad smile.gif

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
klaus
post 27 Jul 2005, 16:25
Post #342

步步

Group: Moderatori

QUOTE(mmariusel @ 27 Jul 2005, 16:15)
Gresit. Nu e o joaca de copii. E un test normal facut de ADAC pentru revista lor MotorWelt pe care 99% masini il trec.
*

Pai daca e un test normal facut, inseamna ca il fac stiintific. Aici e buba, ca nu recunoaste nimeni asta, nici ADAC, nici Renault...
Repet, nu e loganul un model de stabilitate, insa eu am inteles ca testele standard le-a trecut, si nu a trecut nu stiu ce test de care lumea se fereste sa zica cum a fost facut...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mmariusel
Post #343

Membru incepator

Inca nu au ajuns imaginile inca astept. Daca nu ajung o sa revin oricum cu un telefon la Max.

--------------------
+
asarban
Post #344

Membru autentic

QUOTE(mil @ 27 Jul 2005, 17:23)
Continentale...sunt pneurile aderente si deformante...asta e smile.gif cei cu Michelin...puteti sta linstiti smile.gif ...
*

Parerea ta..ai vazut ce s-a intamplat la Indianapolis...tisc tisc tisc..
Mi bune sunt Loganurile pe Bridgestone

--------------------
+
Deceneus
Post #345

Membru incepator

From: Timisoara

NU, ma refer aici la conditii de sofat normale, in care nu faci doua curse de volan de 270 grade consecutive intr-o fractiune de secunda la viteze mari de exemplu. La asemenea viraj se rastoarna multe masini, nu numai loganu'.

Si in nici un caz nu inseamna ca peste noapte a devenit loganu' un cotet cu care te dai peste cap la prima adiere de vant, asa cum ar vrea unii sa sugereze.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM
+
asarban
post 27 Jul 2005, 16:26
Post #346

Membru autentic

Din punctul unora de vedere nu a devenit peste noapte pt ca asta presupune o transformare..pricepi matale...

--------------------
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 16:27
Post #347

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 27 Jul 2005, 16:25)
Pai daca e un test normal facut, inseamna ca il fac stiintific. Aici e buba, ca nu recunoaste nimeni asta, nici ADAC, nici Renault...
Repet, nu e loganul un model de stabilitate, insa eu am inteles ca testele standrd le-a trecut, si nu a recut nu stiu ce test de care lumea se fereste sa zica cum a fost facut...
*

Tu chiar nu stii ce inseamna ADAC?

Uite testele lor pe masina ca sa iti dai seama ca nu se joaca.

Testul fiind pentru revista nu cred ca au intentionat sal publice decat in numarul lor urmator. Acolo probabil o sa fie testul complet.

Ceea ce a facut ADAC a fost sa publice efectiv evenimentul. Fiti siguri ca in reevista va fii intreg testul dscris.

Attached File(s)
Attached File  AT1524_Dacia_Logan_14_Ambiance.pdf ( 141.97k ) Number of downloads: 177

--------------------
+
asarban
post 27 Jul 2005, 16:30
Post #348

Membru autentic

Ma scuzati!
A se observa ca ADAC-ul deja ia in considerare existenta a 4 motorizari:1,4 1,6 1,616V si 1,5dci

--------------------
+
AL
post 27 Jul 2005, 16:34
Post #349

Member

mmariusel...cu greu m-am abtinut panacum sa nu te acuz de partizanat in favoarea ADAC.... stim ce este, stim ca au fost doua comunicate etc... unul al lui ADAC care se autodescalifica datorita neprecizarii conditiilor de testare si datorita inserarii unui pasaj pur comercial care sugereaza intentia de defaimare a loganului, deci o pozitie interesata... si comunicatul Renault .. cele doua se cam bat cap in cap... sau in orice caz nu vorbesc despre aceleasi rezultate si conditii de test... asta te rog sa comentezi si nu sa-i dai inainte iar si iar la nesfarsit despre "cat de profesionist e testul".... daca a fost facut in mod profesionist si cu bunacredinta, de ce nu au precizat conditiile REALE de testare (teste succesive, unele oficiale si unele suplimentare, cu conditii diferite) si rezultatele reale ale fiecarui test... de ce nu elimina erferirile comerciale la SH... de ce?...asta dorim sa ne ajuti sa clarificam! si poate ii anunti si pe distinsii de la ADAC ca opinia publica asta asteeapta... apoi putem vorbi de profesionalismul lor...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
mil
post 27 Jul 2005, 16:40
Post #350

ocupat

mai ADAC nu pot fi neutrii in afacere si e de inteles, e o organizatie de consumatori deci, cum am fi noi sa zicem numa ca de 1000 d eori mai mare...nu e un test oficial, sau omologare...e un test-drive facut de o revista aparuta sub egida ADAC, dupa normele lor...si cu girul Renault care le-a dat o masina cum a dat si la Autoshow si la altii pe mana...daca rino a fost cu ochii pe ei pana la sfarsit...cica da...

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
FLEX
post 27 Jul 2005, 16:40
Post #351

Membru autentic

Io inteleg in felul urmator:
1. s-a facut un test (ma rog, o serie de teste urmarind diversi parametri) pentru omologrea de tip, pentru a se putea vinde masina in Germania; Logan a trecut fluierind, deci a primit "bun pentru piata germana". Procedura de testare a fost cea standard PENTRU OMOLOGARE, elaborata de Comisia pentru Securitate Rutiera, autorul testului a fost ADAC.
2. ca tot s-a vazut cu masina pe mina, ADAC a facut si niste teste DE ALE LOR, INTERNE, PRIVATE, cam cum le face Quattroruote la Vairano; Logan a picat testul; ce nu se stie e daca la respectivul test privat s-a urmat procedura ADAC sau Max a pus-o in cap incercind limitele masinii. In acest context, ADAC nici macar nu poate fi acuzat de partinire, el isi face datoria de a informa membrii clubului despre problemele unei masini - cum pe acelasi palier de pret cu Logan se afla DOAR SH-uri, concluzia lor a fost "mai bine SH".

In concluzie mai e de aflat daca Max a facut un test si o procedura (ADAC) ca s-o puna cu burta la soare, sau era la partea de "freestyle".

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 16:43
Post #352

Membru incepator

QUOTE(AL @ 27 Jul 2005, 16:34)
mmariusel...cu greu m-am abtinut panacum sa nu te acuz de partizanat in favoarea ADAC.... stim ce este, stim ca au fost doua comunicate etc... unul al lui ADAC care se autodescalifica datorita neprecizarii conditiilor de testare si datorita inserarii unui pasaj pur comercial care sugereaza intentia de defaimare a loganului, deci o pozitie interesata... si comunicatul Renault .. cele doua se cam bat cap in cap... sau in orice caz nu vorbesc despre aceleasi rezultate si conditii de test... asta te rog sa comentezi si nu sa-i dai inainte iar si iar la nesfarsit despre "cat de profesionist e testul".... daca a fost facut in mod profesionist si cu bunacredinta, de ce nu au precizat conditiile REALE de testare (teste succesive, unele oficiale si unele suplimentare, cu conditii diferite) si rezultatele reale ale fiecarui test... de ce nu elimina erferirile comerciale la SH... de ce?...asta dorim sa ne ajuti sa clarificam! si poate ii anunti si pe distinsii de la ADAC ca opinia publica asta asteeapta... apoi putem vorbi de profesionalismul lor...
*

Eu am oferit explicatiile ce le am primit.
Telefonul celui de la ADAC va sta la dispozitie. El e responsabil pentru testul logan:

Maximilian Maurer
Tel. +498976762632

Pentru cei posesori de Logan, Renault are un partener de discutie direct implicat in teste:

Martin Zimmermann, Leiter Unternehmenskommunikation
Tel. +492232739270
E-Mail: martin.zimmermann@renault.com

Eu am facut astazi un simplu indreptare a unei prostii ce incepuse sa se extinda: aka: Elan test in loc de Fahrdynamic Test si alte chestii expuse mai sus.

Pentru 10 lei poti sa suni si tu sa auzi cu urechile tale de la Renault pozitia oficiala.Daca cea de pe site in care eu au recunoscut ca nu isi pot explica de ce o picat Loganul testul atunci suna si obtine altfel de raspuns.

Oricum daca eu am de ales intre Logan si ADAC, clar as alege ADAC. Nu as crede nici o firma care mi-ar spune ca masina e sigura cand ADAC va spune altfel.

--------------------
+
Ake
post 27 Jul 2005, 16:44
Post #353

Morderator

Apropo de articolul din hotnews.
Imi pare rau pentru nenea Max ala. Acu ca a vazut toata Romania numarul lui de telefon, sa vezi ce de-a felicitari o sa primeasca pentru ziua lu "deine mutter", si SmS-uri cu Wurst smile.gif

Sorry de OT
apropo de portbagaj, cautati explicatia lui Flex cu nucile vrac si caramizile. De aiciapr diferentele de volum

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 16:44
Post #354

Membru incepator

QUOTE(carman @ 27 Jul 2005, 16:43)
mmariusel,

intr-adevar nu se joaca. rolleyes.gif o adevarata mostra de seriozitate pdf-ul: au gresit pana si masuratoarea portbagajului: 445 litri ?!!! (50 litrin in minus?!!) ...si greutatea totala a masinii - 1085 ?!!! (100kg in plus ?!!)
*

Fa diferneta intre modeulul din RO si cel de export.

--------------------
+
mil
post 27 Jul 2005, 16:47
Post #355

ocupat

Max Bond asta o sa fie al doilea Urs Meier saracu' wink.gif

mai nu tabarati pe ADAC, chit ca au jucat un pic urat, problema ramane , trebuie lamurita sursa...inlaturata si repetat testul in aceleasi conditii, fara roata de rezerva si alte chestii contestabile...

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Marty
post 27 Jul 2005, 16:50
Post #356

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Va rog frumos, stergeti numerele alea de telefon si adresa de mail. Oamenii aia n-au nici o vina ca unii de pe aici iau tot testul ala ca pe un afront personal!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 16:55
Post #357

Membru incepator

Hotnews sunt fara lipsa de rusine. Au publicat celele scrise de mine fara sa imi ceara aprobarea. Daca eu spuneam ca ala mio spus ca o inviat Elvis ei publicau?

Dumnezeule ce presa rusinos de prost informata. Ce sa mai spun de dorinta de informare. De asta dimineata puteau 100 de ziaristi sa faca ceea ce am facut eu dar nu s-a deranjat unul s-o faca.

--------------------
+
mil
post 27 Jul 2005, 17:07
Post #358

ocupat

asa e ...bine ca pe softpedia e gresit smile.gif si asa l-a preluat si hotnews

stergeti ...stergeti dar puneti si o mentiune ca il furnizezi doar pe PM celor care isi declina identitatea si sunt jurnalisti etc.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
os
post 27 Jul 2005, 17:11
Post #359

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Ba eu n-as sterge adresele si telefoanele: daca au fost publicate in Internet de ADAC respectiv de Renault, inseamna ca-s publice. Simplu. Cel putin cea de la Renault este publicata...

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
mmariusel
post 27 Jul 2005, 17:14
Post #360

Membru incepator

Amandoua telefoane sunt publice.

--------------------
+
20 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 09:52
Forum Renault