Problema servodirectie
![]() ![]() ![]() |
Problema servodirectie
Badr Hari |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 27 April 11 From: Bucuresti-Tulcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Skoda
Solenza / Fabia
2005 Confort / 2001 Combi Elegance Cand eram mai mic faceam p**i pe mine... Acum am crescut si fac pe altii!
|
|||
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
1. exista destule topicuri de probleme tehnice asemanatoare si puteai sa cauti ;
2. exista topicul de sus de tot , unde fiecare isi scrie problemele arzatoare si urgente si este ajutat in cel mai scurt timp ; 3. orice service Dacia trebuie sa stie sa-ti rezolve problema , cu zeama de bani , bineinteles . Eu personal as lua-o prin eliminare , adica mai intai as desface cureaua de accesorii ca sa vad de unde se aude zgomotul mai precis . Daca face zgomot pompa , atunci trebuie sa verifici daca mai ai lichid de servodirectie si sa actionezi in consecinta , daca nu mai ai , atunci trebuie sa verifici pe unde a curs si sa rezolvi acea problema. Daca este de al pompa trebuie sa vezi daca rulmentul sau semeringul e dus . Daca face zgomot de la alte "accesorii" trebuie sa vezi de unde . Se presupune ca ai schimbat tot ce trebuie la timp , adica si cureaua de accesorii si alternator si rola intinzatoare de la ele . Daca te duci in service direct cu problema asta , poti ajunge sa dai si 12 mil pentru reparatie , deci mai intai diagnostica bine problema si apoi cauti piesele respective . Ar trebui mutat topicul la problemele tehnice respective ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
daca zici ca sa mers cu pompa fara ulei e problema ,a mers fier pe fier ,de unde frezulta uzura ,acolo cand a vazut fostu proprietar ca ,curge uleiu trebuia data jo cureaua ,i mers in ervice au circulat fara curea ,acuma degeaba e tarziu
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
anecula_08 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut, ti-am zis si ieri, problema nu este de la rola intinzatoare. Undeva la servo este problema. Daca era de la rola facea tot timpul. La tine face doar cand misti de volan.
|
--------------------
Dacia Solenza
Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2
Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
|
|
Badr Hari |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 27 April 11 From: Bucuresti-Tulcea ![]() |
Va multumesc pentru raspunsuri.
Precum spunea si colegul anecula_08, cel mai probabil problema este de la servo. Deci e posibil sa fie dusa pompa servo. @ marius80_eugen, precum am spus la inceput, nu a mai pierdu lichid deloc de cand am inlocuit caseta de directie (acum un an). A ramas doar zgomotul enervant atunci cand misc de volan pe loc (si in mers se aude putin, dar la viteza mica si la fel, doar la viraj). Problema asta era: ca nu stiu unde sa fac diagnosticarea problemei sa ma ajunga mai ieftin, ca asa ma duceam si eu din prima la Reprezentanta Dacia si aia era. |
--------------------
Dacia / Skoda
Solenza / Fabia
2005 Confort / 2001 Combi Elegance Cand eram mai mic faceam p**i pe mine... Acum am crescut si fac pe altii!
|
|
hhd_0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 27 September 10 ![]() |
QUOTE(Badr Hari @ 5 Mar 2012, 17:47) Va multumesc pentru raspunsuri. Precum spunea si colegul anecula_08, cel mai probabil problema este de la servo. Deci e posibil sa fie dusa pompa servo. @ marius80_eugen, precum am spus la inceput, nu a mai pierdu lichid deloc de cand am inlocuit caseta de directie (acum un an). A ramas doar zgomotul enervant atunci cand misc de volan pe loc (si in mers se aude putin, dar la viteza mica si la fel, doar la viraj). Problema asta era: ca nu stiu unde sa fac diagnosticarea problemei sa ma ajunga mai ieftin, ca asa ma duceam si eu din prima la Reprezentanta Dacia si aia era. Problema servo este greu de diagnosticat de majoritatea service-lor. Multi nu prea stiu pe ce lume traiesc , si toata lumea da vina pe pompa servo desi cel mai des cedeaza rola intinzatoare sau caseta de directie . Asa am patit eu la un service Dacia autorizat , destul de mare . Diagnoza gresita . M-a costa 40 sau 50 ron diagnoza , dar a meritat banii . Dupa ce le-am demonstrat ca au gresit am avut reduceri peste reduceri la manopera . Nu este de joaca cu diagnoza , pt ca piesele sunt foarte scumpe. ( 700-800 pompa servo , peste 1000 caseta de directie ). Verifica si conductele de inalta presiune si poate scapi mai ieftin . Daca ai nevoie de pompa servo , o am pe "stoc" din cauza greselei de mai sus. This post has been edited by hhd_0: 6 Mar 2012, 09:47 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- AG-38-RLR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:32 |