Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
clio4edc12 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 6 August 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|||
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ma injinerilor, da' voi cum calculati consumul din retea la incarcarea bateriei? Inmultim kwh pe care-i debiteaza bateria cu pretul de la retea si gata? Eficienta transformatorului si alea alea? Ca am eu un feeling ca sa incarci o baterie de 40 kwh o sa consumati ceva ma mult de atat din retea. Ma gandesc la vreo 30% macar...
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Jun 2019, 16:43) Am avut și Scorpio, care arăta ca o broască sașie. Și tot îmi plăcea. ![]() Dar în materie de electrice, în afară de e-Golf și de Tesla toate arată foarte ostentativ, ca și cum ar zice "uitați-vă la mine, am mașină electrică, sînt eco, sînt hipster, vreau ca toată lumea să știe ce verde sînt eu". Nu suport chestia asta. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunt destule exemple pe net, depinde de masina, tipul de incarcare, putere, type 2, CCS, Schuko, etc. O eficienta de 90% la incarcare e o aproximare ok.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.226 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Oricum am un feeling că dacă, teoretic, toată lumea se electrizează începând de mâine, taxele și accizele regăsite azi la produsele petroliere vor trece instant și la energie electrică....
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
În privința asta nu există nici un dubiu. Și dacă s-ar inventa mașina cu aer sau apă, statul ar impozita și ar acciza aerul și apa.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Jun 2019, 16:46) @Ironick, nu e consum la pompa, ca nu e calculat cu contorul de curent al prizei, e doar procentajul de baterie afisat de masina* capacitatea nominala a bateriei and era noua. Joja de baterie NU e liniara nici ea, depinde de temperaturi, echilibrarea celuleor etc E ca si cum ai face consumul asa : am plecat d ela 9 barete,adica 45 de litri, am mers pana la fetesti unde aveam 5 barete, deci 25 de litri, inseman ca am consumat 20 d elitri deci consum 10 la suta. Da ma rog, ce stiu eu, la cursul de incercare autovehicule nu aveam masini electrice. Dai rateuri in ultimul timp si nici nu te documentezi cum ai procedat aia. This post has been edited by IRONICK: 24 Jun 2019, 16:55 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(YRX @ 24 Jun 2019, 17:44) Ma injinerilor, da' voi cum calculati consumul din retea la incarcarea bateriei? Inmultim kwh pe care-i debiteaza bateria cu pretul de la retea si gata? Eficienta transformatorului si alea alea? Ca am eu un feeling ca sa incarci o baterie de 40 kwh o sa consumati ceva ma mult de atat din retea. Ma gandesc la vreo 30% macar... curent consumat la intrarea in statia de incarcare, e bine? Consumi si cu conditionarea bateriei, racire, incalzirea masinii daca e nevoie nu ai 30% pierderi, ar trebui sa ai charger racit cu apa, si nu e cazul nici macar de racire activa cu aer. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.175 Joined: 13 October 06 ![]() |
QUOTE Poate isi permite romanul sa dea bani pe o masina de 18.000 de euro, dar e obtuz, sigur pe ideile lui fixe si nici nu se oboseste sa se informeze. Suna cunoscut? Iarta-ma, dar citind postarile tale din ultimele doua pagini, mi se pare ca te-ai autocaracterizat perfect. Pari sa fi descoperit gaura de la gogoasa, in persoana unui Zoe, si nu intelegi cum restul nu intelege ce descoperire epocala ai facut. Noroc ca nu e Twizy eligibil la pomana de 11k euro, ca uitai si de zoe. Bine ca te duci in slip si-n slapi la dealer...ce sa-ti mai zic. Lasa-ne pe restul in ignoranta si in saracia noastra, suntem irecuperabili. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
sigmax |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 23 January 19 ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 24 Jun 2019, 16:08) Cu tot cu baterie? Sau mai dai și 80 de euri pe lună pe chirie? Tot repeți treaba cu strugurii ca o moară stricată. ![]() Îmi permit un Zoe. Am dat pe Mondeo dublu față de cît zici tu că e un Zoe. Am deci voie să vorbesc de acreală? Ceea ce nu-mi permit este o mașină electrică. Recte, o Teslă. Pe-aia recunosc că nu mi-o permit; dar pe de altă parte, aia nici n-am susținut vreodată că ar fi acră. ![]() De bogat ce esti ti-ai luat jante in rate la Mondeo?! ![]() |
--------------------
Renault
Kadjar
2019 /Zen 1.33 Tce 140 Gpf
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
QUOTE(mircea_aq @ 24 Jun 2019, 17:04) Iarta-ma, dar citind postarile tale din ultimele doua pagini, mi se pare ca te-ai autocaracterizat perfect. Pari sa fi descoperit gaura de la gogoasa, in persoana unui Zoe, si nu intelegi cum restul nu intelege ce descoperire epocala ai facut. Noroc ca nu e Twizy eligibil la pomana de 11k euro, ca uitai si de zoe. Bine ca te duci in slip si-n slapi la dealer...ce sa-ti mai zic. Lasa-ne pe restul in ignoranta si in saracia noastra, suntem irecuperabili. Si? Te simti mai bine acum? Cand vei ajunge aseara acasa, o sa-ti spui "Ba ce barbat adevarat am fost azi, ma simt implinit, i-am zis aluia ca adidasii lui sunt slapi." Sau care e scopul reply-ului tau? Ca nu pentru tine postez. Postez pentru alti oameni care poate sunt interesati, dar sunt nevoiti sa treaca prin zeci de posturi de calitate foarte redusa produse de oameni irecuperabili, cum ii numesti tu. Si poate vor sa citeasca si ceva mai inteligent. This post has been edited by clio4edc12: 24 Jun 2019, 17:24 |
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Da Einstein, cati kwh de la retea consum sa incarc bateria, cu chargerul pentru acasa, sa nu ne complicam. Nu ne intereseaza mai departe cum se consuma bateria.
This post has been edited by YRX: 24 Jun 2019, 17:19 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
VladSoare |
![]()
|
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
Eficienta e undeva intre 80 si 92%. Vezi aici mai multe:
https://ncst.ucdavis.edu/wp-content/uploads...ship-Report.pdf |
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti lua o estimare de vreo 80 - 90% randament.
EDIT: un redresor monoalternanta are randamentul pe la 0.4, unul dubla alternanta pe la 0.8. Un transformator cinstit si bine facut trebuie sa fie pe la 0.9 - 0.95. In trifazic nu ma bag. Deci ar iesi pe la un 0.7 - 0.8 randamentul de pus tensiune la bornele bateriei vehiculului electric. Cautam si randamentul de incarcare de acolo? Cat se pierde? This post has been edited by tatabobu: 24 Jun 2019, 17:31 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
YRX |
![]()
|
In legatura cu ce v-ati mai agitat pe aici am si io o parere.
Daca mergem pe acelasi principiu de subventionare a masinii electrice, a energiei, nu platim impozite etc. o sa facem un mare fass. Daca eu ii dau juma din pretul masinii de la buget, daca eu ii construiesc statii de incarcare de la buget, daca ii platesc si impozitul si taxa de drum, ii mai fac si locuri de parcare speciale ca la handicapati, atunci contributia hipsterului care e? Doar ne laudam cu ce eco suntem? Investitiile in infrastructura vor fi masive si parca vad cateva taxe pentru prostime ca doar n-o sa le faca Enel din banii lui. Facem ca la solare si eoliene, subventionam ani de zile cu certificate verzi, cu cogenerare, cu accize ca apoi sa vad in factura 5% solar si eolian? Ca au facut parcurile numai sa ia subventiile? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
Pai asta e rolul statului. Sa investeasca in infrastructura. Ca nu o face bine, eu stiu? Sigur, e clar mai eficient energetic sa investeasca banii tot in calea ferata. Si sa nu mai faca autostrazi. Sa mearga toata lumea cu trenul, ca asa se consuma mai putina energie. Cine o sa vrea asta?
|
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
YRX |
![]()
|
E rolul statului dar banii ii ia tot de la noi. Exemple, pe langa parcurile eoliene si solare subventionate de statul roman sunt multe. Si vad ca din ce in ce se iau bani cu nemiluita de la prostime sa subventioneze toate fanteziile unora si altora. N-am nimic cu electricele, dar sa fie vandute la pret normal, sa fie incarcate cu banii proprietarilor, sa aibe impozit si sa nu ajunga un fel de vaca sfanta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.977 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
Garnituri de metrou la suprapret pentru Bucuresti pe spagi imense?
![]() ![]() This post has been edited by clio4edc12: 24 Jun 2019, 18:27 |
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Avocații electricelor, câte rable decât cu baterie aveți în garaj?
PS vlade aici nu ești tu Gică contra, ce performanta |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.977 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Eu n am nici garaj.
Nici nu mai am cum sa l fac, trebuie sa mut casa mai în spate cu vreo 7 metri. Aștept sugestii |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.175 Joined: 13 October 06 ![]() |
Gandeste liber !
1. Te muti la garsoniera in militari si tragi cablu si prelungitor de la etajul 7. 2. Faci ca baiatul de la 0-100, te duci in parcare la kaufland, lasi masina si faci si tu 2-3 km pe jos dus, 2-3km intors. Numai sa nu uiti sa dai checkin in aplicatie, altfel te trezesti cu ea vandalizata de vreun posesor de electrica mai zelos. 3. Iti dai seama ca momentan electrica e o fita, pe care unii oameni si-o permit relaxat, alaturi de-o decapotabila, ca a cincea masina in garajul familiei. Nu e cazul majoritatii romanilor. La noi din nefericire se manifesta homo-electricus, care-si rupe de la gura pentru coaja respectiva cu suptventie cu tot, umbla hamesit dupa curent gratis prin tot orasul, vara asuda abundent dar tine ac-ul pe eco, iar iarna face de obicei frigul. Se crede special, dar de fapt e doar fudul. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
axabrt |
![]()
|
Asta cu încălzirea iarna chiar doare la baterie. Cred că le taie 50% din range
Sa vad Io autonomie reală pe frig d ăla de crapă pietrele și îmi iau și eu...... un mic teren pe care sa construiesc un garaji cu acoperiș din panouri solare. Și aș lega și garajul la 380. . După aia îl închiriez la doritori. Cred că ar fi afacerea viitorului. Se găsesc prin orașe destule terenuri sub 50 mp de vânzare. Iese un garaj de doua mașini. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
mcNelu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 2 June 19 ![]() |
1.Ce este aceea, subventie suta la suta? Ca si scutirea de impozit. Se incalca un principiu. Plata, cel putin modica trebuie sa existe, ce este aceea, o gratuitate, deturnare de unde si pana unde.
2. Alimentarea la electrica, cu adaugarea punctului 1 ar fi similara alimentarii de la statia de carburant, ,,etajul 1...7...110 se exclude. |
--------------------
rar
3
2019
- Alte situatii ATENTIE
|
|
axabrt |
![]()
|
Pai subventia înseamnă doar că plătesc alții pentru tine.
Și e limitată oricum, până prinde mai multi fraieri. După aia schimbam regulile. Fiindcă ei poate |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Bibanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 19 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Cu frigu' exista un avantaj!La temperaturi scazute scade rezistenta cablurilor de conectare a bateriei la echipamentele masinii.Partea proasta este ca superconductivitatea apare la -271 grade celsius si atunci nu mai ies electronii pe circuit! Lasand gluma la o parte sfaturile privind prelungirea duratei de viata a bateriilor la masinile electrice spun ca incarcarea sa se faca pana la 80% din capacitatea nominala iar descarcarea, adica in utilizare, pana la 50% din capacitate.In conditiile astea autonomia reala scade drastic chiar si vara.Iarna....Un concediu nu mai este cu vizitare de orase, monumente, locuri istorice, de agrement...este o cautare de locuri de incarcare, de asteptarea unui loc liber si speranta sa te intorci acasa in masina si nu langa masina, impingand-o!
|
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 24 Jun 2019, 14:44) Hmmm... M-am uitat la ultima factură și văd că-mi iese mai mult. Poate greșesc eu undeva. Am plătit 206,98 lei pentru un consum de 351 kWh. Asta înseamnă în medie 0,589 lei pe kWh. Prețul energiei active e 0,4 lei pe kWh, dar mai intră certificate verzi, tarif de cogenerare (ce dracu' o mai fi și aia), accize și alte bălării. 0,589 * 7 kW * 10 h = 41,23 lei pe noapte. Nu pare o afacere prea grozavă. ![]() Poate că n-am eu tipul de contract potrivit pentru așa ceva. Am tariful standard, reglementat. Poate că mi-ar trebui un contract mai fancy, cu tarif special de noapte. Totuși, chiar și la prețul de care zici tu, 12,25 lei pe noapte, ar însemna 367 de lei pe lună, ceea ce e mai mult decît dau eu pe benzina pentru hibrid, și cam la fel cu cît dau pentru Kuga. Alo, scuzatz ca ma bag... ce calculati voi e costul ca sa-i faci plinul la baterie in fiecare noapte. Faci zilnic 200 kmp? Daca da, si te costa benzolul 367 de lei pe luna, ma duc acum sa ma postez in poarta la ford, ca vreau si eu... Calculati si voi cum trebuie, in lei/km daca vreti sa faceti comparatii. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
axabrt |
![]()
|
ca și rentabilitate nu cred că bate un Logan din ăla vechi cu gpl .
Daca tot vrei sa te deplasezi ieftin. E drept că poluează, dar cum s a discutat de nspe pagini p aci și electrica poluează. Daca tot vreți electrice, și pentru oraș zău s a inventat troleul, tramvaiul pentru când plouă și e naspa. In rest o bicicletă. Pentru afara tot chestii electrice. Cică au plecat ieri unii cu trenul din Timișoara la mare și n și ajuns inca. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
VladSoare |
![]()
|
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:57 |