Mazda 3, LR Discovery Sport si Mazda 2
![]() ![]() |
Mazda 3, LR Discovery Sport si Mazda 2
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Da, dupa aia mi-am dat seama ce enormitate am scos. Deh, daca nu am avut niciodata masina de noua...
Am rasfoit istoricul masinii, care a avut toate reviziile facute la acelasi concesionar de la care a fost luata si aia au sarit grav peste etape importante ale cerintelor cartii service, deci nu ma mira ca nu am vazut niciun update de soft pe acolo. O sa sun si o sa intreb. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.614 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Up-date-urile de soft la vw skoda se fac in garantie numai in cazul unor defecte reclamate de client sau in cazul unor adrese primite de la fabrica(la revizii). In rest, la revizii nu se conecteaza masina la service fabrica pentru cautare soft nou. Se interogheaza cu laptop-ul, se sterg erori stocate, etc, lucruri facute de mecanicul respectiv. Pentru update de soft doar inginerul cu parola in sistem poate opera aceste modificari.
Dupa expirarea garantiei, update-urile de soft se fac(se cauta daca sunt mai intai) doar la cererea clientului(eventual in urma unor defecte reclamate) si numai pe raspunderea lui, intrucat au fost cazuri de ECU crapate. Vrei update de soft (ceea ce e posibil sa gasesti unul nou mai ales la motoarele mai noi) trebuie sa dai cca 150 lei si sa fii psihic pregatit de 1000-1500-2000E pentru un ecu nou(sau cat pana mea mai costa). Stiu pe propria piele, pentru motorul meu exista soft mai nou(pe care l-au pus unii aflati inca in garantie si care au reclamat putere scazuta a masinii-bine, nu au obtinut mare lucru) dar cand l-am cerut l-a reprezentanta mi s-au adus la cunostinta toate cele de mai sus. This post has been edited by bogdanbiciusca: 6 Jan 2016, 10:27 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Adica daca prin update de soft, facut de ei, conform procedurilor stabilite de constructor, ti se buleste ECU, tu clientul esti bun de plata? Asta e chiar tare
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ma intreb daca e valabila treaba si pe timpul garantiei.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
mstaniloiu |
![]()
|
Membru entuziast :) Group: Members Posts: 448 Joined: 17 February 05 From: DN1 ![]() |
E foarte putin probabil sa crape fizic ECU, daca se intampla ceva pe timpul transferului noii versiuni , ECU nu va mai restarta corect, dar si asta se poate remedia din configuratie. Spun pentru ca stiu asta, sa nu credeti ca ECU "crapa " asa ca si cum s-ar arde un bec.
|
--------------------
Dacia
(SupeR)Nova, 1310
- SN 2001
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.614 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Nu crapa asa usor, dar si daca...........esti pus in garda de cat te costa.
Pe perioada garantiei nu au spus absolut nimic, am facut vreo 3 sau 4 softari ca urmare a unor functionari defectuoase(balbaieli in relanti la temperaturi joase si chiar oprire, ulterior lipsa putere, actiunea saiba, etc), deci daca se strica ECU era treaba producatorului. Dupa iesirea din garantie cand am solicitat mi s-a adus la cunostinta ce se poate intampla si ca voi semna si imi voi lua raspunderea. Evident ca am renuntat chiar la recomandarea unui prieten din sistem care mi-au spus ca sunt ceva ECU crapate si costurile sunt imense. Mstaniloiu, nu inteleg ce zici tu prin craparea fizica a ECU, e vorba de arderea unor componente electronice care vor necesita inlocuirea totala a acestuia. This post has been edited by bogdanbiciusca: 6 Jan 2016, 13:16 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Ciudata procedura, ce sa zic. te-ai astepta ca la asa ceva sa isi asume raspunderea. Daca eu ma duc la service sa imi schimbe uleiul si mecanicul imi pune in loc de ulei antigel, nu o sa imi impute mie motorul terminat...asa ar trebui sa functioneze si la update-urile de soft.
Intr-o alta nota, am vorbit cu mecanicul sa imi comande piesele necesare: ulei, filtre, placute de frana, lichid de frana, kit ambreiaj cu rulment de presiune...si vom vedea la fata locului daca e nevoie si de volanta noua, eu trag nadejde ca nu. Pentru piese am mers pe recomandarile lui, ulei Selenia, filtre ca data trecuta Champion si Bosch pentru AC, placute Textar, ambreiajul cel mai avantajos la pret a fost OEM, rulmentul cel mai ok Valeo...si in caz de ce e mai rau, volanta LUK. |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
AndreiMR |
![]()
|
IMG_0079.JPG ( Size: 2.09mb ) Number of downloads: 546 IMG_0081.JPG ( Size: 1.86mb ) Number of downloads: 560 IMG_0093.JPG ( Size: 2.1mb ) Number of downloads: 553 Ieri, tarziu in noapte, se intampla ce se vede mai sus. Plus revizia obisnuita...au mai ramas de schimbat placutele de frana, bolturile nu au vrut sa iasa si n-am vrut sa riscam sa le rupem si sa ramana masina blocata pe elevator, asa ca zilele care urmeaza facem o noua incercare. Desi am mers cu mare grija cu masina, pana se rodeaza putin piesele, pot sa spun ca diferenta e absolut uriasa...parca e alta masina acum ![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
DMF... cat?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Daca te referi la pret, volanta a fost 2200 de lei, LUK.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu-i rau, la Laguna costa dublu
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Da, pretul a fost bun. Sincer ma asteptam la mai mult, dar mi-a gasit mecanicul oferta asta. De altfel, omul mi-a cerut un pret rezonabil la toate piesele pe care mi le-a procurat, si la manopera...si a fost o gramada de munca, n-a durat decat vreo 8 ore
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.769 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
E rupt spoilerul?
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Yup...fostul proprietar l-a agatat si pe laterale, si in fata...arata foarte nasol. Am mai scris pe aici, vreau sa scap de el dar ar trebui revopsita bara dupa ce il dau jos, si nu vreau sa revopsesc doar bara fiindca mai sunt si alte imperfectiuni de remediat...si daca ma apuc sa o vopsesc integral, nu mai vreau arginitiu...asa ca datul jos duce la o suma considerabila de bani, deci mai asteapta
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
MuciX |
![]()
|
Unul argintiu din dezmembrari, cand il prinzi. Nu mai vopsesti nimic.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Numeri pe degete piesele din dezmembrari pentru 159, si o bara pentru masina cu xenon OEM e si mai greu de gasit...pentru ca alt spoiler Novitec, din dezmembrari, sigur nu gasesc
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
MuciX |
![]()
|
Tocmai ai spus ca nu te grabesti. Nu se poate să nu pice ceva.
|
--------------------
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
O sa pice... ceva pe partea electrica probabil.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Nu nu...pompa de servo urmeaza, are un oarecare zgomot. Piesa GM
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
http://www.epiesa.ro/volanta-renault-lagun...6/subcat-10157/
mie mi-au zis vreo 3.000 kit volanta + ambreiaj This post has been edited by pishky: 16 Jan 2016, 20:40 |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Dacă era benzină, V6, mi-o vindeai mie și-m maxim 6 luni era revopsită
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
AndreiMR |
![]()
|
QUOTE(pishky @ 16 Jan 2016, 20:39) http://www.epiesa.ro/volanta-renault-lagun...6/subcat-10157/ mie mi-au zis vreo 3.000 kit volanta + ambreiaj Chiar livreaza volanta aia? Ca si pentru a mea aveau pe site la vreo 1600 de lei, dar de fapt nu se livra, nu era stoc...si o recomandau pe urmatoarea. Altfel, la mine ambreiajul+volanta au fost 3500 de lei, deci tot pe acolo pretul QUOTE(dr_mKe @ 16 Jan 2016, 22:12) Ce sa faci cu un V6 de Holden? Ca pe 159 ala e motorul, nu e de Alfa. Nu e rau motorul, dar n-are sunetul si caracterul unui V6 italian |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
mars |
![]()
|
QUOTE(pishky @ 16 Jan 2016, 20:39) http://www.epiesa.ro/volanta-renault-lagun...6/subcat-10157/ mie mi-au zis vreo 3.000 kit volanta + ambreiaj Dream on! Nu e sub 3.000 volanta. O sa o dea la intors, ca dupa VIN trebuie alta etc. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
Ma, nu stiu ce sa zi, mie departamentu achizitii de la Mircea, pe baza seriei de sasiu, mi-a zis.
Acuma....grosso modo mi-au zis 2900 lei, doar piesele, fara montaj. Ca si eu ma asteptam la un combo din asta de vre-o 5000 piesele + montaju cat casa. Pe de alta parte, are 253k kmP, ce sa mai vreau de la ea? Cand pica ii pup dintii, arcurile si masa dubla ca a tinut si atat. Io am niste vibratii in covrig la relanti - are careva vre-o banuiala de la ce ar putea sa fie (da, stiu ca e dizel si aia e marea voastra problema, dar in afara de defectul asta, major pentru voi) de la ce ar putea sa mai apara vibratii? |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Pai, daca suportii de motor sunt ok, e volanta. La mine s-au diminuat enorm vibratiile de la relanti dupa schimb...fiind motor in 5 cilindri tot se simte ceva, dar oricum nu mai vibreaza ca inainte.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
pishky |
![]()
|
![]() |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Esti sigur ca functioneaza toti 5?
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Imi pare rau
![]() @Catalin: Absolut sigur ![]() This post has been edited by Synyster: 17 Jan 2016, 10:35 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
MuciX |
![]()
|
Plm, motor mare, in 5 si diesel. La ce te astepti?
|
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 05:01 |