Curs perfectionare, Obligare despagubire
![]() ![]() ![]() |
Curs perfectionare, Obligare despagubire
cielo99 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|||
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
in principiu,da;depinde foarte mult ce contract ai semnat.
de asemenea depinde si daca semnezi anexa ca ai fost prezent la acel curs... de curiozitate,la ce firma lucrezi? |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
atata timp cat nu semnezi nimic pentru acel curs nu te pot obliga sa il platesti -bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Daca n-ai semnat nimic referitor la asta pe contractul de munca, LEGAL n-au ce sa-ti faca; practic, insa, iti pot face alte necazuri: neplata la timp a contributiilor, nedepunerea declaratiilor, eliberarea cu intarziere a cartii de munca (daca e la ei) sau a foii de lichidare + adeverinta cu ultimele salarii, a hartiei de transfer nu va fi cazul, sau chiar plata "cu frecusuri" a ultimului salariu (cel mai probabil). Se gasesc metode, depinde cat de ofticosi sunt, si cum pui problema.
This post has been edited by maho: 23 Jan 2012, 15:57 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
garantie ai la ei?
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
cielo99 |
![]()
|
Problema e destul de spinoasa mai ales ca vreau sa raman in relatii bune cu firma, motivul plecarii fiind ca mi-am deschis o firma de distributie, deocamdata vand marfuri conexe celor produse si comercializate de firma unde lucrez, dar dupa plecare vreau sa comercializez si produsele lor.
Si pentru cei curiosi e o firma producatoare de abrazive la care lucrez pe vanzari, iar eu comercializez burghie, scule aschietoare si organe de ansamblare, tocmai pentru a nu face concurenta neloiala. |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
E chiar atat de important si folositor (in viitor) cursul ala ? Daca nu, cauta si tu un motiv "plauzibil" sa-l fentezi. Nu strica deloc sa ramai in relatii amiabile cu aia de la care pleci.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
cielo99 |
![]()
|
Cursul nu ma ajuta dar nu stiu ce motive sa bag sa-l fentez.
|
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
aleksanders |
![]()
|
un concediu de 2-3 zile la inceperea cursului cu promisiunea ca il vei face cu prima ocazie
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Faci un curs care nu te ajuta, dupa care mai ramai cateva luni. Nu vad de ce nu ai ramane in relatii bune...
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
cielo99 |
![]()
|
Daca tu ai fi patron si ai plati un curs unui angajat care peste doua luni pleaca sunt convins ca o sa ramai in relatii bune cu el, mai ales ca nu vrea sa-ti dea inapoi banii pentru curs.
Pana la urma am doua solutii: ori le spun ca vreau sa plec si nu are rost sa fca acest curs, ori ma imbolnavesc pe perioada cursului.Cursul tine 2 zile si e in Week-end. This post has been edited by cielo99: 23 Jan 2012, 17:38 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
verifica si tu calendarul ortodox, si daca-i "verde" la nunti/botezuri , zi-le ca esti ocupat cu asa ceva.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Eu i-as spune cum e situatia in realitate.
This post has been edited by Filip: 24 Jan 2012, 14:06 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Ar trebui sa iti propuna semnarea unui act aditional in care sa se precizeze clar care este perioada de timp in care daca pleci trebuie sa platesti cursul, care este valoare cursului si daca, in cazul in care pleci in perioada respectiva, platesti sau nu proportional cu perioada ramasa de lucrat pana la momentul in care nu mai este nevoie sa suporti costul cursului.
Acum, stand un pic mai stramb si judecand drept, cat poate costa un curs de 2 zile astfel incat sa fie o asa problema la o plecare? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
gotty |
![]()
|
Ai sa fii uimit:cateva sute de euro lejer...
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Depinde ce cursuri sunt, specificul lor.
Am facut si eu niste cursuri fiind trimis de catre angajator. Am semnat un act aditional chiar inainte sa intram la respectivele cursuri. Nu mai retin exact perioada specificata, 3 sau 4 ani, nici nu prea m-a interesat pentru ca n-am de gand sa plec. Au fost impartite pe mai multe module, pentru fiecare modul am semnat cate un act aditional. Fiecare modul era cateva sute de euro, dar consta in parte teoretica si parte practica. In cazul meu, daca refuzam sa semnez sau sa merg la respectivele cursuri, imi semnam demisia. This post has been edited by cristio_79: 24 Jan 2012, 17:18 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
gotty |
![]()
|
pai sunt cursuri de vanzari:la cel mai praf curs,cu cel mai putin calificat trainer,firma cheltuie minim 200 euro.
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
cielo99 |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri.Ultimul post a lui Tamango mi-a fost de ajutor. Am decis sa port o discutie cu sefa inainte cu o saptamana de curs, sa o informez ca mai vreau sa stau maxim 6 luni (in realitate maxim 2) si ca nu am de gand sa platesc acel curs cand plec. O sa hotarasca cei din conducere daca sa fac sau nu cursul, daca asteapta sa plec eu sau ma pun ei pe liber.
Pana la urma dupa 9 ani in care angajatorul a fost corect cu mine, cred ca e frumos din partea mea sa fiu si eu corect cu el. |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
gotty |
![]()
|
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
cielo99 |
![]()
|
Multumesc de incurajare.
![]() |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
aleksanders |
![]()
|
pentru o eventuala colaborare pe viitor, cred ca o discutie corecta cu ei e cea mai buna solutie- bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
ideea este in felul urmator: daca esti om de vanzari si angajatorul te trimite la un training de vanzari/negociere, care dureaza 2-3 zile...nu iti poate cere nimic. de ce pentru ca genul acesta de training (pe profilul tau) fac parte din programul de dezvoltare continua pe care angajatorul trebuie sa il faca pt angajati (asa zice codul muncii). daca vorbim de un curs mai complex (gen MBA, de ex) atunci te poate lega cu ceva. cert e un singur lucru, nu au de ce sa iti ceara bani. subterfugii de genul asta fac, in general, firmele mici sau cu management romanesc. sunt o gramada de procese pe tema asta care se judeca in contencios. asa ca....eu zic ca poti pleca fara sa le platesti ceva. oricum, vezi bine ce ai semnat, ce clauze, etc
bafta |
--------------------
Renault
Fluence
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
- numere roșii
|
|
cielo99 |
![]()
|
Nu e o firma mica.Avem 200 de angajati, mare parte din ei pe partea de productie. Intradevar este un training de vanzari/negociere, dar avand in vedere ca vreau sa raman in relatii cat mai bune cu firma, o sa-i anunt totusi inainte sa cheltuiasca banii cu mine si sa hotarasca ei ce cum sa-si cheltuie banii alocati instruirii mele.
This post has been edited by cielo99: 26 Jan 2012, 14:13 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
cielo99 |
![]()
|
Mi-am anuntat azi sefa de intentii.
![]() ![]() |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
La o cafea, printre dinti, intr-un e-mail?
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
cielo99 |
![]()
|
La o discutie in biroul sefei. Batut frumos la usa, intrebat daca putem discuta 10 minute si facut anuntul. M-a asigurat ca o sa ma sustina ceea ce vreau sa fac, dar a zis ca o sa discute mai sus sa vada in ce mod ma poate ajuta cu preturi si termene de plataa.
A fost bine pana acum, am avut impresia ( sper ca nu gresita) ca sustinerea afacerii mele din partea lor va fi reala. A apreciat faptul ca i-am anuntat inainte de curs sa nu cheltuie banii cu mine. Deocamadata astept sa vad ce se mai intampla. |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Frumos, Bafta!
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:10 |