DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intrebari accident si asigurare

klaus
post 11 Mar 2012, 23:19
Post #31

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(prody @ 11 Mar 2012, 23:13)
Ce diferenta este intre faptul ca au zgariat un stalp si un accident cu victime ? Poate cel cu nasul spart a zis ca se simte bine...
*

Pai e o diferenta. O zice art. 79 din OUG in mod expres:
Art. 79. - (1) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:
a) sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b ) sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.
(2) Se excepteaza de la obligatiile prevazute la alin. (1) lit. b ):
a) conducatorii vehiculelor care incheie o constatare amiabila de accident, in conditiile legii;
b ) conducatorul de vehicul care detine o asigurare facultativa de avarii auto, iar accidentul de circulatie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 11 Mar 2012, 23:44
Post #32

Membru nesuferit

Group: Members

@crysMM
Ce tot te freaca ala mah pe tine? Ai declarat ca ai intrat pe contrasens, ai vrut amiabila, el n-a vrut amiabila si a vrut Politie deci te ai dus la Politie (evident a vrut la Politie sperand ca faza cu contrasensul te va incrimina pe tine 100 %), i-ai dat lu' ala bani de gard, ce pana mea mai vrea?
Sa si-o faca pe CASCO, asta e, tu din ce scrii aici ai avut toata disponibilitatea de a ajuta.

Stiu ca e neplacut sa-l eviti pe unu' si sa dai cu masina in gard in timp ce ala n-a patit nimic, dar se intampla....si eu m-as oftica, intra la anu' cu eveniment, poate are de platit si el fansiza, se cearta cu sefu'.....stiu....da pe de alta parte si el e bulangiu un pic asa. A sperat ca Politia o sa te f#ta pe tine si cand nu s-a intamplat asa.....o da in diverse. Greseala lui este ca nu s-a interesat exact de la inceput care e cea mai buna varianta pentru el, atat timp cat tu ai avut disponibilitatea sa-l ajuti.

Puteai de exemplu sa pleci mai departe linistit si daca te reclama la Politie, gaseai 5 martori care declarau ca erai cu ei la baute, nicidecum in masina ( exagerez si eu evident ). Puteai sa declari ca de fapt a dat singur in gard ca sa-si ia banii de la CASCO pe duna totala.....(exagerez din nou).

Sa dea autoritaile locale in judecata ca nu au curatat toata zapada si din aceasta cauza n-a avut loc de manevre. La amiabila si daca te duci nu are ce sa-ti mai facam probabil mai vrea sa te ciupeasca de niste bani.

This post has been edited by vallixx: 11 Mar 2012, 23:46

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
CrysMM
post 12 Mar 2012, 00:58
Post #33

Membru autentic

From: Braila - Ulmu

Eu la amiabila nu mai merg, nu am ce cauta, ne dau aia afara. Si asa am pierdut ceva timp pe la politie. Trebuie sa merg la oras pentru asigurare, 80 km. Oricum, dupa ce am aflat de la politie astazi, acum imi explic de ce nu l-am vazut venind, datorita vitezei care o avea.

In plus, conducatorul masinii nu lucreaza la firma respectiva, mama sa lucreaza acolo. El nici nu mai este in localitate. La politie mi-au spus sa stau linistit, sa nu mai vorbesc cu ei, ca nu am de ce. Au sesizat si ei ca am vrut sa-i ajut, dar nu este chiar asa, politia nu face amiabila, constata ce sa intamplat.

--------------------
Dacia 1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b 1999 / 2001 / 2010
+
prody
post 12 Mar 2012, 11:13
Post #34

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

@klaus : tocmai, ca nu este nicio diferenta,asta incercam sa spun, nu poti incheia amiabil in niciuna din situatii,ori ca ai lovit un stalp,ori ca e accident cu victime, te duci la politie , in cazul din urma te mai alegi si cu dosar penal.
La articolul 2 litera a),zice ca sunt exceptati de la mersul la politie cei care incheie amiabil,in conditiile legii(!) , ori legea nu iti permite sa inchei amiabil in cazurile de mai sus, asa ca obligatiile vor fi cele din primul articol : scoaterea masinilor in afara carosabilului si mergerea la politie.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
kxz
post 12 Mar 2012, 11:29
Post #35

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

Omul isi va face masina pe casco. Teoretic, casco poate da in judecata asiguratorul tau, nu pe tine. In acel proces tu vei fi citat ca "intervenient fortat", asta e denumirea oficiala, de fapt e o denumire mai pompoasa pentru notiunea de martor. In caz ca casco va castiga, va plati aiguratorul tau.

Practic, in cazul tau, casco va sta linistit, nu au bani de aruncat aiurea pe procese pierdute din start.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
klaus
post 12 Mar 2012, 11:39
Post #36

步步

Group: Moderatori

@ prody: Mie i se pare ca in articolul ala spune ca daca ai doar paguba la masina si/sau alte poagube materiale (gard, stalp, caruta etc), fara victime (situatiile cand te poti prezenta in 24 de ore la politie), poti opta fie pentru politie, fie pentru amiabila.
Pe scurt, mie mi se pare ca spune ca si daca ai lovit un stalp, fara victime, te poti duce la amiabila.
Singura discutie e ca in constatul amiabil se cere acordul celor ... doi conducatori auto (deci trebuie sa fie implicati cel putin 2 conducatori). Nu inteleg cum ar fi aplicabilitatea in cazul in care e implicat si un al treilea proprietar (al gardului) care nu intra sub incidenta legii privind constatul amiabil, ca nu e conducator auto.
De fapt cred ca aici e problema reala.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
prody
post 12 Mar 2012, 11:55
Post #37

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

pai articolul incepe cu "conducatorii auto...", pare ca se pleaca de la ideea ca sunt cel putin doua vehicule implicate, deci se vor duce la politie sau, daca se intrunesc conditiile,vor face amiabil si nu mai sunt obligati sa mearga la politie.
Este interpretabila treaba cu lovirea unui alt obiect, daca are sau nu avarii, daca o zgarietura pe un stalp inseamna sau nu ca este avariat,etc smile.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Rimio de Vassur
post 13 Mar 2012, 15:39
Post #38

@ CrysMM: de curiozitate, politia nu l-a amendat pe celalalt sofer? mi s-a povestit ca intr-un caz similar formularea lor a fost "esti vinovat deoarece prin incercarea de a evita un accident ai provocat un alt accident" si "trebuia sa intri in el si atunci el era vinovat si suporta consecintele" (partea asta mi se pare deplasata rau). in acel caz "autorul moral" (cum a fost definit mai sus) nici macar nu a intrat in vizorul politiei.

--------------------
. . .
+
CrysMM
post 13 Mar 2012, 22:46
Post #39

Membru autentic

From: Braila - Ulmu

Nu, nu a primit amenda. Fata de mine care mi-am recunoscut partea de vina, el nu a recunoscut ca avea viteza excesiva in localitate. Astazi am discutat cu ceva persoane care erau pe strada si l-au vazut. Citez: "Sareau rotile pe asflat ca floricelele la microunde".

--------------------
Dacia 1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b 1999 / 2001 / 2010
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 05:23
Forum Renault