nu se stinge PC-ul, si se mai reseteaza cateodata
![]() ![]() ![]() |
nu se stinge PC-ul, si se mai reseteaza cateodata
Yva |
![]()
|
||
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
VW
GOLF 4
2001
- TM86PSY Want me to press Accelerate?
|
|||
Yva |
![]()
|
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
Aha! NU e de gluma fratilor. L-am luat iar. Maslanu ( Sasser, dar depinde cum il numeste anti virusul vostru ) se juka la mine pe HDD. Ia sa va atasez o poza sa vedeti ce frumos ma distraaaaaaam... si dupaia mi-a aparut aia cu 60 de secunde... Car e Winlogon.exe din system 32. Asta de mult nu mi-a mai aparut. Si din cate tin eu minte ala e W32.blaster si W32.Korgo.
Deci acuma intrebarea este: De ce nu suntem in siguranta cu toate ca avem Av-ul update-at? Poftim dovada la panarama mea. F protu ( trebuia sa-i zica F prostu - cred ca vine de la foarte prost ) cu update din 25 iulie si mie imi intra woms si toti virusii. Si acuma ma chinui cu 2 AV-uri sa-mi scot ramele din calculator. F protu nici cu update-ul de azi nu mi-a detectat unii virusi pe care MC Afee-ul i-a detectat. E aiurea rau de tot. Nu stii ce AV sa-ti pui pe calculator ca toti sunt cu teapa. This post has been edited by Yva: 29 Jul 2005, 22:26 Attached thumbnail(s) New_ACDSee_BMP_Image.jpg ( Size: 136.76k ) Number of downloads: 495 Altu__uite_l_.JPG ( Size: 165.38k ) Number of downloads: 512 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
primul si cel mai important antivirus nu e nici Norton, nici Kaspersky, nici McAffee, ci insusi utilizatorul care foloseste in acea secunda un sistem. In afara de cazurile cu gauri mari de securitate (servere de remote access sau similare), nimeni in afara de cel cu mana pe mouse nu poate lansa in executie o aplicatie, script, etc pe un calculator. in categoria asta intra si aplicatiile sau serviciile care ruleaza cu buna stiinta a userului si care deschid la randul lor in mod "automat" noi procese in sistem.
multi veneau la mine si-mi spuneau "vai, am fost infectat de un virus de pe retea/internet". analizandu-le sistemul ii intrebam: -"dar chestia asta cine a instalat-o/rulat-o?" -"pai eu, ca mi-a zis (windozul) ca-i trebuie, ca sa afiseze pagina x/ actualizeze programul y/etc." -"deci nu ai fost infectat, ci te-ai infectat singurel. data viitoare inainte sa dai orbeste click pe next>next>yes>finish, incearca sa afli ce anume instalezi si daca ai cu adevarat nevoie de el sau nu" o mentalitate cu adevarat orientata spre securitate nu e ceva de genul "mi-am pus 7 antivirusi, 2 Fw si 2 anti-spyware, deci pot sa dau click unde imi tuna, ca nu am ce pati". asta e exact ca si cum ti-ai lasa masina descuiata in parcare pe motiv ca oricum ai CASCO sau alarma. o buna securitate se obtine prin 2 actiuni majore ale utilizatorului: -1. securizarea "intrarilor" din retea prin FW si oprirea serviciilor de risc (telnet, remote...) -2. (si cel mai important!) controlarea atenta si constienta a tuturor proceselor care urmeaza a fi lansate in executie, mai ales (dar nu numai), daca sursa nu prezinta incredere. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Spyware-ul se instaleaza singur, fara sa-l lansezi tu in executie..nu te intreaba, intra automat...bine asta in cazul in care nu stai numai pe yahoo sau Daciaclub, unde deocamdata nu intra spyware:)
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Yva |
![]()
|
eu am incercat sa opresc telnetu si nu mi se mai conecteaza. Nu stiu cum la tine merge.
Si ceea ce zici tu, nu e valabil in majoritatea cazurilor. 1.Nu ti s-a intamplat niciodata sa navighezi pe internet si sa apara o reclama cand vrei sa apesi pe ceva? si apesi reclama si te baga pe un site xxx si deja ai pus-o. ( Sa zicem ca e ghinion sau coincidenta ) 2. Nu ti s-au intalat singure search bar-uri niciodata? 3. Poti deschide un email cu virus. poate fi de la un prieten care habar n-are dar tu stii ca e curat mailul lui. 4. Cateodata nu e nevoie sa instalezi sau sa copiezi ceva. E destul sa dai pe un link capcana care contine doar cateva comenzi ca sa-ti rescrie niste fisiere. Si mai pot fi "virusi" simpli facuti din fisiere text si transformate in *. bat. ( cand eram in clasa a 10-a modificam autoexec.bat-u' si puneam mesaje sau erori ca sa nu facem ora de info... ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Yva: 30 Jul 2005, 02:01 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pt bertro:
De 2 ore navighez pe internet si am Panda antivirus activ. Mi-a dat de 4 ori mesaj in 2 ore ca a oprit accesul unor virusi spre calc meu(diferiti, nu acelasi) Oare ce se intampla daca nu aveam antivirus, asa cum zici tu... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
@sandman: in nici un caz nu am recomandat sa nu ai antivirus!!!! am zis doar ca primul antivirus trebuie sa fii tu, dupa tine e celalalt
![]() nu confundati virusii cu exploit-urile ActiveX, atacurile in JavaScript/vbs, etc. astea sunt altceva. sunt simple prostii care in cel mai rau caz provoaca neplaceri, nu instaleaza fisiere pe HDD si nu lanseaza in executie aplicatii (doar daca ai un browser la pamant cu securitatea). in afara de situatia in care ai dezactivat in IE confirmarea la rularea scripturilor ActoveX si VBS (ceea ce e o greseala grava de securitate), browserul nu va permite de capul lui nici unui script sa faca prostii mari in sistemul tau. Mai ales VBS-uri, care sunt cele mai periculoase. JavaScript-ul e facut "din constructie" in asa fel incat sa nu aiba dreptul de a crea/modifica fisiere pe client (in afara de cookies). VBS merge numai in IE (si poate si in clonele lui, gen Avant Browser, Maxthon, etc), si by default cere confirmare inainte de rulare. Deci pana la urma tot la user se ajunge. Daca pagina cere confirmare pentru a rula/instala ceva si tu dai OK fara sa citesti, nu inseamna ca e browserul vulnerabil. Tab-ul "security" din meniul "Options" are o gramada de setari, pe care daca le pui unde trebuie nu mai ai probleme. @YVA: 1. normal ca da, dar nu am fost infectat cu nimic. doar mici scripturi "malitioase" care au fost oprite de AV. repet: nu am zis sa aruncam AV-urile la gunoi. doar sa le ajutam cu puterea noastra de decizie. 2. nu, niciodata nu mi s-a instalat vreun toolbar sau altceva fara confirmarea mea. si nu stau doar pe daciaclub si YM ![]() 3. virusii in email pot fi doar in atasamente. in rest sunt exploituri, daca mesajul e in HTML-format. daca nu esti atent si nu ai un AV, normal ca te infectezi. nu te pune nimeni sa deschizi fisiere de genul pamela_anderson_naked.jpg.exe ![]() 4. oho, cate faceam si noi cu autoexecul, dar tot tu dai click pe shortcut-urile "capcana" (link-urile n-au cum sa fie capcana, ca nu te lasa browserul sa dai redirect spre fisiere locale. cel mult cere confirmare, click aici sa te convingi). Iar daca te-ai trezit cu un shortcut nou/modificat pe masina ta dupa vizita unui "prieten", atunci ar fi bine sa-ti alegi mai bine prietenii ![]() imi aduc aminte acu muuulti ani (prin 98) cand aparuse SUB7, ce ne mai tineam de glume in mica noastra retea. Pusesem trojanu in share cu numele fungame.exe si deja dupa prima zi am gasit vreo 15 masini infectate. ![]() deci, revenind la subiect: sandman, urmeaza pasii pe care i-am scris eu cu vreo 3 mesaje mai sus si o sa scapi de problema. This post has been edited by bertro: 30 Jul 2005, 21:37 |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
Vip3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 24 July 05 ![]() |
Ma baieti lasati-o naiba de treaba
![]() ![]() ![]() |
--------------------
una noua
Fast ...
- B-763987 Of All the things I lost , I miss My mind The Most ...
|
|
Yva |
![]()
|
"nu confundati virusii cu exploit-urile ActiveX, atacurile in JavaScript/vbs, etc. astea sunt altceva. sunt simple prostii care in cel mai rau caz provoaca neplacer"
Ma lasi sa-ti trimit in mail un fisier sa vezi cum iti dispar multe chestii de pe comp??? Asta doar ca sa vezi ca e mai mult decat o neplacere. "Ma baieti lasati-o naiba de treaba ... nu am avut timp sa citesc tot ... poate a scris vreunu pe undeva daca nu ... CHESTIA CU 60 de secunde se rezolva in aprox 15 secunde depinde de cat de repede puteti sa tastati in RUN ... '' shutdown /a '' si ati rezolvat ,,, " Asa, si daca esti intr-o aplicatie sau un joc si prima data vrei sa salvezi ce ai facut??? Si pe langa asta, problema nu e rezolvata. Co doar data la o parte adaugand " lasa ca o rezolv mai tarziu, cand imi aprare iar" |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
argon |
![]()
|
Am dezectivat optiunea de reset la eroare si am facut mai rau, in loc sa se reseteze aparea un mesaj cu albastru si trebuia sa-l resetez eu. Am reinstalat winsows-ul, l-am updatat, si am pus un firewall Panda Platinul, care se actualizeaza automat in fiecare zii. Pana acum nici o problema. Ps. imi apare cam de 4 ori pe zii notificare ca firewall-ul a oprit accesul a diversi virusi viermi si spy catre pc-ul meu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Yva |
![]()
|
Nu va jucati cu optriunea aia. V-ati gandit cam ce s-ar putea intampla daca este un conflict intre placa video si un joc care o forteaza??? Si trebuie restart in cateva secunde... altfel se suprasolicita placa si....
The rooof... The rooofff.... The rooof is on fireeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cateva chestii care va pot fi de folos:
Scanare antihacker http://www.gecadnet.ro/securitate/scanare-anti-hacker.php Pccillin gratuit... www.gecad.ro/data.downloads/pcc_is.exe AVIRA gratuit... http://www.avira.ro/ro/evaluari/AVIRA_Desk...or_Windows.html Antivirus cu scanare online... http://ro.trendmicro-europe.com/consumer/h...call_launch.php Evident, un AV nu este de ajuns. Si un firewall corect setat, precum si update-urile la zi, precum si evitarea site-urilor web dubioase precum si abtinerea de la executarea unor atasamente necunoscute sunt DE ESENTA! Succese! |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sandman @ 31 Jul 2005, 12:12) Am dezectivat optiunea de reset la eroare si am facut mai rau, in loc sa se reseteze aparea un mesaj cu albastru si trebuia sa-l resetez eu. Am reinstalat winsows-ul, l-am updatat, si am pus un firewall Panda Platinul, care se actualizeaza automat in fiecare zii. Pana acum nici o problema. Ps. imi apare cam de 4 ori pe zii notificare ca firewall-ul a oprit accesul a diversi virusi viermi si spy catre pc-ul meu ![]() Daca citeai atent ultimul meu post ai fi vazut ca asta trebuia sa faci.. ![]() |
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Multe din lucrurile de care se plang oamenii de aici sunt gauri de securitate ale IE-ului. Ati incercat sa folositi si un alt browser?
Eu folosesc de peste 6 luni Firefox si sunt asa mandru cand ajung dimineata la comp si Microsoft Antispyware imi spune ca in cronul de azi noapte nu a gasit nici un viermisor!!! ![]() |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Sper ca ai luat recent ultima versiune de FireFox ca si ala avea niste gauri de securitate, corectate recent... Ideea este ca daca ai un calculator conectat la internet, e recomandat sa iti actualizezi pe cat posibil toate programele care suporta acest lucru. Nu va opuneti progresului
![]() |
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut ca problema si-a gasit rezolvare.
Totusi, spre informarea ulterioara, eu am avut o problema similara cu restart in loc de shutdown de la placa de baza... ![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 14:30 |