DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> nu se stinge PC-ul, si se mai reseteaza cateodata

Yva
post 29 Jul 2005, 20:31
Post #31

Membru anormal

Group: Members
From: Timisoara

Sass? Adica e neam cu Maslan. Ala e enerveant de tot. Am patit-o si eu. Si tot da disable la unele chestii necesare windowsului. Eu sincer le-as taia boasele la excrementele astea de oameni care fac virusi. Pai daca as avea o ditamai compania de masini sa zicem si cu o retea de calculatoare de vre-o 2000 de statii, si as prinde un virus, eu i-as lua gatul la ala. Noua ne indiferent pe o parte, dat imaginati-va marile industrii ce pierderi au...

Luati de aici un removal tool pentru oricce eventualitate. NU se stie niciodata.
http://wirusy.antivirenkit.pl/en/szczepionki/Maslan.html
Asta e removal tool la MASLAN.

This post has been edited by Yva: 29 Jul 2005, 20:36

--------------------
VW GOLF 4 2001 - TM86PSY
Want me to press Accelerate?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Yva
post 29 Jul 2005, 21:51
Post #32

Membru anormal

Aha! NU e de gluma fratilor. L-am luat iar. Maslanu ( Sasser, dar depinde cum il numeste anti virusul vostru ) se juka la mine pe HDD. Ia sa va atasez o poza sa vedeti ce frumos ma distraaaaaaam... si dupaia mi-a aparut aia cu 60 de secunde... Car e Winlogon.exe din system 32. Asta de mult nu mi-a mai aparut. Si din cate tin eu minte ala e W32.blaster si W32.Korgo.

Deci acuma intrebarea este: De ce nu suntem in siguranta cu toate ca avem Av-ul update-at?

Poftim dovada la panarama mea. F protu ( trebuia sa-i zica F prostu - cred ca vine de la foarte prost ) cu update din 25 iulie si mie imi intra woms si toti virusii. Si acuma ma chinui cu 2 AV-uri sa-mi scot ramele din calculator. F protu nici cu update-ul de azi nu mi-a detectat unii virusi pe care MC Afee-ul i-a detectat. E aiurea rau de tot. Nu stii ce AV sa-ti pui pe calculator ca toti sunt cu teapa.

This post has been edited by Yva: 29 Jul 2005, 22:26

Attached thumbnail(s)
New_ACDSee_BMP_Image.jpg ( Size: 136.76k ) Number of downloads: 495
Altu__uite_l_.JPG ( Size: 165.38k ) Number of downloads: 512

--------------------
VW GOLF 4 2001 - TM86PSY
+
bertro
post 30 Jul 2005, 00:08
Post #33

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

primul si cel mai important antivirus nu e nici Norton, nici Kaspersky, nici McAffee, ci insusi utilizatorul care foloseste in acea secunda un sistem. In afara de cazurile cu gauri mari de securitate (servere de remote access sau similare), nimeni in afara de cel cu mana pe mouse nu poate lansa in executie o aplicatie, script, etc pe un calculator. in categoria asta intra si aplicatiile sau serviciile care ruleaza cu buna stiinta a userului si care deschid la randul lor in mod "automat" noi procese in sistem.
multi veneau la mine si-mi spuneau "vai, am fost infectat de un virus de pe retea/internet". analizandu-le sistemul ii intrebam: -"dar chestia asta cine a instalat-o/rulat-o?" -"pai eu, ca mi-a zis (windozul) ca-i trebuie, ca sa afiseze pagina x/ actualizeze programul y/etc." -"deci nu ai fost infectat, ci te-ai infectat singurel. data viitoare inainte sa dai orbeste click pe next>next>yes>finish, incearca sa afli ce anume instalezi si daca ai cu adevarat nevoie de el sau nu"
o mentalitate cu adevarat orientata spre securitate nu e ceva de genul "mi-am pus 7 antivirusi, 2 Fw si 2 anti-spyware, deci pot sa dau click unde imi tuna, ca nu am ce pati". asta e exact ca si cum ti-ai lasa masina descuiata in parcare pe motiv ca oricum ai CASCO sau alarma.
o buna securitate se obtine prin 2 actiuni majore ale utilizatorului:
-1. securizarea "intrarilor" din retea prin FW si oprirea serviciilor de risc (telnet, remote...)
-2. (si cel mai important!) controlarea atenta si constienta a tuturor proceselor care urmeaza a fi lansate in executie, mai ales (dar nu numai), daca sursa nu prezinta incredere.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
argon
post 30 Jul 2005, 00:59
Post #34

Mesaj semiautomat

Spyware-ul se instaleaza singur, fara sa-l lansezi tu in executie..nu te intreaba, intra automat...bine asta in cazul in care nu stai numai pe yahoo sau Daciaclub, unde deocamdata nu intra spyware:)

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Yva
post 30 Jul 2005, 01:02
Post #35

Membru anormal

eu am incercat sa opresc telnetu si nu mi se mai conecteaza. Nu stiu cum la tine merge.

Si ceea ce zici tu, nu e valabil in majoritatea cazurilor.
1.Nu ti s-a intamplat niciodata sa navighezi pe internet si sa apara o reclama cand vrei sa apesi pe ceva? si apesi reclama si te baga pe un site xxx si deja ai pus-o. ( Sa zicem ca e ghinion sau coincidenta )

2. Nu ti s-au intalat singure search bar-uri niciodata?

3. Poti deschide un email cu virus. poate fi de la un prieten care habar n-are dar tu stii ca e curat mailul lui.

4. Cateodata nu e nevoie sa instalezi sau sa copiezi ceva. E destul sa dai pe un link capcana care contine doar cateva comenzi ca sa-ti rescrie niste fisiere.
Si mai pot fi "virusi" simpli facuti din fisiere text si transformate in *. bat. ( cand eram in clasa a 10-a modificam autoexec.bat-u' si puneam mesaje sau erori ca sa nu facem ora de info... biggrin.gif ) Si din a 11-a cand am facut visual basic vaaaaiiii ce frumos a fost... ala chiar e amuzant la facut erori smile.gif). Nici nu trebuie sa fie distructiv virusul. E destul sa afiseze mesaje asemanatoare cu erorile de windows si userul se sperie si incepe sa scaneze. De unde ca e in startup si e instalat manual biggrin.gif

This post has been edited by Yva: 30 Jul 2005, 02:01

--------------------
VW GOLF 4 2001 - TM86PSY
+
argon
post 30 Jul 2005, 10:18
Post #36

Mesaj semiautomat

Pt bertro:
De 2 ore navighez pe internet si am Panda antivirus activ.
Mi-a dat de 4 ori mesaj in 2 ore ca a oprit accesul unor virusi spre calc meu(diferiti, nu acelasi)
Oare ce se intampla daca nu aveam antivirus, asa cum zici tu...

--------------------
+
bertro
post 30 Jul 2005, 21:31
Post #37

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

@sandman: in nici un caz nu am recomandat sa nu ai antivirus!!!! am zis doar ca primul antivirus trebuie sa fii tu, dupa tine e celalalt smile.gif daca nu esti tu cu puterea ta de decizie la capatul "lantului", orice antivir poate fi ocolit de anumite magarii.

nu confundati virusii cu exploit-urile ActiveX, atacurile in JavaScript/vbs, etc. astea sunt altceva. sunt simple prostii care in cel mai rau caz provoaca neplaceri, nu instaleaza fisiere pe HDD si nu lanseaza in executie aplicatii (doar daca ai un browser la pamant cu securitatea). in afara de situatia in care ai dezactivat in IE confirmarea la rularea scripturilor ActoveX si VBS (ceea ce e o greseala grava de securitate), browserul nu va permite de capul lui nici unui script sa faca prostii mari in sistemul tau. Mai ales VBS-uri, care sunt cele mai periculoase. JavaScript-ul e facut "din constructie" in asa fel incat sa nu aiba dreptul de a crea/modifica fisiere pe client (in afara de cookies). VBS merge numai in IE (si poate si in clonele lui, gen Avant Browser, Maxthon, etc), si by default cere confirmare inainte de rulare.

Deci pana la urma tot la user se ajunge. Daca pagina cere confirmare pentru a rula/instala ceva si tu dai OK fara sa citesti, nu inseamna ca e browserul vulnerabil. Tab-ul "security" din meniul "Options" are o gramada de setari, pe care daca le pui unde trebuie nu mai ai probleme.

@YVA:
1. normal ca da, dar nu am fost infectat cu nimic. doar mici scripturi "malitioase" care au fost oprite de AV. repet: nu am zis sa aruncam AV-urile la gunoi. doar sa le ajutam cu puterea noastra de decizie.
2. nu, niciodata nu mi s-a instalat vreun toolbar sau altceva fara confirmarea mea. si nu stau doar pe daciaclub si YM tongue.gif cum se spunea mai sus, navighez mult si peste tot, inclusiv site-uri cu "licente", care sunt pline de magarii.
3. virusii in email pot fi doar in atasamente. in rest sunt exploituri, daca mesajul e in HTML-format. daca nu esti atent si nu ai un AV, normal ca te infectezi. nu te pune nimeni sa deschizi fisiere de genul pamela_anderson_naked.jpg.exe smile.gif
4. oho, cate faceam si noi cu autoexecul, dar tot tu dai click pe shortcut-urile "capcana" (link-urile n-au cum sa fie capcana, ca nu te lasa browserul sa dai redirect spre fisiere locale. cel mult cere confirmare, click aici sa te convingi). Iar daca te-ai trezit cu un shortcut nou/modificat pe masina ta dupa vizita unui "prieten", atunci ar fi bine sa-ti alegi mai bine prietenii tongue.gif

imi aduc aminte acu muuulti ani (prin 98) cand aparuse SUB7, ce ne mai tineam de glume in mica noastra retea. Pusesem trojanu in share cu numele fungame.exe si deja dupa prima zi am gasit vreo 15 masini infectate. biggrin.gif

deci, revenind la subiect: sandman, urmeaza pasii pe care i-am scris eu cu vreo 3 mesaje mai sus si o sa scapi de problema.

This post has been edited by bertro: 30 Jul 2005, 21:37

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
Vip3r
post 30 Jul 2005, 23:10
Post #38

Membru incepator

Ma baieti lasati-o naiba de treaba dry.gif ... nu am avut timp sa citesc tot ... poate a scris vreunu pe undeva daca nu ... CHESTIA CU 60 de secunde se rezolva in aprox 15 secunde depinde de cat de repede puteti sa tastati in RUN ... '' shutdown /a '' si ati rezolvat ,,, cool.gif tongue.gif

--------------------
una noua Fast ... - B-763987
Of All the things I lost , I miss My mind The Most ...
+
Yva
post 31 Jul 2005, 01:57
Post #39

Membru anormal

"nu confundati virusii cu exploit-urile ActiveX, atacurile in JavaScript/vbs, etc. astea sunt altceva. sunt simple prostii care in cel mai rau caz provoaca neplacer"

Ma lasi sa-ti trimit in mail un fisier sa vezi cum iti dispar multe chestii de pe comp??? Asta doar ca sa vezi ca e mai mult decat o neplacere.

"Ma baieti lasati-o naiba de treaba ... nu am avut timp sa citesc tot ... poate a scris vreunu pe undeva daca nu ... CHESTIA CU 60 de secunde se rezolva in aprox 15 secunde depinde de cat de repede puteti sa tastati in RUN ... '' shutdown /a '' si ati rezolvat ,,, "

Asa, si daca esti intr-o aplicatie sau un joc si prima data vrei sa salvezi ce ai facut??? Si pe langa asta, problema nu e rezolvata. Co doar data la o parte adaugand " lasa ca o rezolv mai tarziu, cand imi aprare iar"

--------------------
VW GOLF 4 2001 - TM86PSY
+
argon
post 31 Jul 2005, 10:12
Post #40

Mesaj semiautomat

Am dezectivat optiunea de reset la eroare si am facut mai rau, in loc sa se reseteze aparea un mesaj cu albastru si trebuia sa-l resetez eu.
Am reinstalat winsows-ul, l-am updatat, si am pus un firewall Panda Platinul, care se actualizeaza automat in fiecare zii.
Pana acum nici o problema.
Ps. imi apare cam de 4 ori pe zii notificare ca firewall-ul a oprit accesul a diversi virusi viermi si spy catre pc-ul meu blink.gif

--------------------
+
Yva
post 31 Jul 2005, 13:03
Post #41

Membru anormal

Nu va jucati cu optriunea aia. V-ati gandit cam ce s-ar putea intampla daca este un conflict intre placa video si un joc care o forteaza??? Si trebuie restart in cateva secunde... altfel se suprasolicita placa si....
The rooof... The rooofff.... The rooof is on fireeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

--------------------
VW GOLF 4 2001 - TM86PSY
+
maddan
post 31 Jul 2005, 15:40
Post #42

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

Cateva chestii care va pot fi de folos:

Scanare antihacker
http://www.gecadnet.ro/securitate/scanare-anti-hacker.php

Pccillin gratuit...
www.gecad.ro/data.downloads/pcc_is.exe

AVIRA gratuit...
http://www.avira.ro/ro/evaluari/AVIRA_Desk...or_Windows.html

Antivirus cu scanare online...
http://ro.trendmicro-europe.com/consumer/h...call_launch.php

Evident, un AV nu este de ajuns. Si un firewall corect setat, precum si update-urile la zi, precum si evitarea site-urilor web dubioase precum si abtinerea de la executarea unor atasamente necunoscute sunt DE ESENTA!
Succese!

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
DRE
post 31 Jul 2005, 16:17
Post #43

Pimp inside

QUOTE(sandman @ 31 Jul 2005, 12:12)
Am dezectivat optiunea de reset la eroare si am facut mai rau, in loc sa se reseteze aparea un mesaj cu albastru si trebuia sa-l resetez eu.
Am reinstalat winsows-ul, l-am updatat, si am pus un firewall Panda Platinul, care se actualizeaza automat in fiecare zii.
Pana acum nici o problema.
Ps. imi apare cam de 4 ori pe zii notificare ca firewall-ul a oprit accesul a diversi virusi  viermi si spy catre pc-ul meu blink.gif
*

Daca citeai atent ultimul meu post ai fi vazut ca asta trebuia sa faci.. wink.gif

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
bj
post 1 Aug 2005, 16:59
Post #44

membru de nevoie

Multe din lucrurile de care se plang oamenii de aici sunt gauri de securitate ale IE-ului. Ati incercat sa folositi si un alt browser?

Eu folosesc de peste 6 luni Firefox si sunt asa mandru cand ajung dimineata la comp si Microsoft Antispyware imi spune ca in cronul de azi noapte nu a gasit nici un viermisor!!! blush.gif

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
DRE
post 2 Aug 2005, 07:37
Post #45

Pimp inside

Sper ca ai luat recent ultima versiune de FireFox ca si ala avea niste gauri de securitate, corectate recent... Ideea este ca daca ai un calculator conectat la internet, e recomandat sa iti actualizezi pe cat posibil toate programele care suporta acest lucru. Nu va opuneti progresului wink.gif

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
Altis
post 4 Aug 2005, 20:24
Post #46

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 29 Jul 2005, 09:28)
Poti sa-ti faci update la Windoza fara probleme. Chestia e ca n-o sa-ti ia in vecii vecilor SP2 daca esti "raufacator"
*

Bagi mana in foc ca nu? wink.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Altis
post 4 Aug 2005, 20:33
Post #47

Membru autentic

Am vazut ca problema si-a gasit rezolvare.
Totusi, spre informarea ulterioara, eu am avut o problema similara cu restart in loc de shutdown de la placa de baza... sad.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 14:30
Forum Renault