Luneta sparta Dacia 1300, Cauze, inlocuire?
![]() ![]() ![]() |
Luneta sparta Dacia 1300, Cauze, inlocuire?
Dacia1974 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 14 March 12 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1974/1,3 l
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Luneta nu-i lipita, e fixata cu cheder. Nu cred ca se pot exercita tensionari atat de mari ale caroseriei incat sa pocnesca un geam cu cheder, fara sa lase urme foarte vizibile asupra caroseriei. As zice ca totusi a fost vorba de o lovitura.
2. Cauta "parbriz" pe google, si apuca-te sa suni la firmele listate. Trebuie sa gasesti. N-ar trebui sa coste mai mult de vreo 2-3 sute de lei, iar montajul ar trebui sa fie in jur de 50. 3. Sigur nu gasesti la pretul ala. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Apa cu care ai spalat luneta o fi fost prea calda
![]() Pe viitor foloseste apa rece. This post has been edited by corbex: 14 Mar 2012, 16:53 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Dacia1974 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 14 March 12 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar, apa era calda, dar nu foarte, era de la robinet. In plus, cand am spalat masina, am inceput cu acoperisul si am continuat cu parbrizul si, pe urma, cu luneta, timp in care apa s-a racit si mai mult. Si-apoi, daca luneta sa spargea din cauza apei, cred ca asta s-ar fi intamplat in timp ce am spalat restul masinii, deci sub ochii mei.
Cred deci ca tatabobu are dreptate, e mai probabil sa fi fost vorba de o lovitura. Dar de ce nu se vede nici un punct de lovire? Multumesc pentru sugestiile de achizitie luneta! |
--------------------
Dacia
1300
1974/1,3 l
|
|
ilieaxx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 13 February 12 ![]() |
la un remat o luneta este foarte ieftina,pentru ca de obicei ei le arunca,daca vrei sa stii cum se monteaza ,aceasta se monteaza cu metoda funiei,daca vrei mai multe detalii iti pot da
|
--------------------
dacia
nova gt
1999
- ph 09 ara
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Corbex, ieri pe la 16:30 pareau a fi vreo 10 grade la soare. Nu stiu cat de oparita ar fi trebuit sa fie apa ca sa dilate suficient luneta (nelipita!) incat s-o crape.
Ma gandesc la doua posibilitati: ori exista un punct relativ vizibil de lovire, dar este intr-un colt al geamului, ori o fi fost borba de un pumn/ picior/ altceva suficient de mare cat sa nu ciobeasca. EDIT: cu luneta de la remat ai putea avea probleme in sensul ca dezaburirea e foarte posibil sa fie intrerupta. This post has been edited by tatabobu: 14 Mar 2012, 17:32 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Dacia1974 |
![]()
|
QUOTE la un remat o luneta este foarte ieftina,pentru ca de obicei ei le arunca,daca vrei sa stii cum se monteaza ,aceasta se monteaza cu metoda funiei,daca vrei mai multe detalii iti pot da Da, si eu cred ca de la un remat e cel mai bine. Vreau si detalii, in caz ca nu gasesc un ajutor specializat. This post has been edited by Dacia1974: 14 Mar 2012, 17:32 |
--------------------
Dacia
1300
1974/1,3 l
|
|
ilieaxx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 13 February 12 ![]() |
se pune o funie mai subtire pe chederul lunetei si se pune luneta pe masina,trebuie sa participe 2 insi la operatiune deoarece,unul impinge de luneta din exterior pe cat posibil,iar cel din masina trage de unul din capetele funiei in asa fel incat chederul sa revina din nou pe pozitia initiala,intr-adevar s-ar putea sa ai probleme cu dezaburirea dar eu zic ca la cat costa una noua,nu prea se merita,faci cum consideri mai bine pentru tine,eu ti-am spus cum as face eu
This post has been edited by ilieaxx: 14 Mar 2012, 17:37 |
--------------------
dacia
nova gt
1999
- ph 09 ara
|
|
Dacia1974 |
![]()
|
QUOTE Corbex, ieri pe la 16:30 pareau a fi vreo 10 grade la soare. Nu stiu cat de oparita ar fi trebuit sa fie apa ca sa dilate suficient luneta (nelipita!) incat s-o crape. Ma gandesc la doua posibilitati: ori exista un punct relativ vizibil de lovire, dar este intr-un colt al geamului, ori o fi fost borba de un pumn/ picior/ altceva suficient de mare cat sa nu ciobeasca. Cam asa m-am gandit si eu, iar ideea asta, ca cineva mi-a vandalizat masina doar pentru a face rau, ma innebuneste! QUOTE cu luneta de la remat ai putea avea probleme in sensul ca dezaburirea e foarte posibil sa fie intrerupta. Nu te contrazic, dar cred ca voi incerca intai la remat, macar ca o solutie provizorie, ca nu pot cheltui prea mult. This post has been edited by Dacia1974: 14 Mar 2012, 17:44 |
--------------------
Dacia
1300
1974/1,3 l
|
|
tatabobu |
![]()
|
Solutiile provizorii tind sa se permanentizeze
![]() Parerea mea: afla cat costa una noua cu tot cu montaj, afla cat costa una de la Remat, vezi daca are cine sa te ajute la montajul celei de-a doua si-n functie de chestiile astea alege. |
--------------------
DACIA
1300
|
|
Dacia1974 |
![]()
|
QUOTE se pune o funie mai subtire pe chederul lunetei si se pune luneta pe masina,trebuie sa participe 2 insi la operatiune deoarece,unul impinge de luneta din exterior pe cat posibil,iar cel din masina trage de unul din capetele funiei in asa fel incat chederul sa revina din nou pe pozitia initiala Funia se pune pe interiorul chederului, intre cheder si luneta? 14 Mar 2012, 17:48: QUOTE Parerea mea: afla cat costa una noua cu tot cu montaj, afla cat costa una de la Remat, vezi daca are cine sa te ajute la montajul celei de-a doua si-n functie de chestiile astea alege. De acord. Dar cred ca, pana la urma, tot la remat ajung, din cauza diferentelor de pret. ![]() This post has been edited by Dacia1974: 14 Mar 2012, 17:48 |
--------------------
Dacia
1300
1974/1,3 l
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
funia o pui intre cheder si caroserie ,in canalu chederului in care vine buza caroseriei bagi funia,pui ff putin vaselina sa iti fie mai usor la tras
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
Dacia1974 |
![]()
|
Am inteles, va multumesc tuturor pentru pareri si lamuriri!
|
--------------------
Dacia
1300
1974/1,3 l
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 14:53 |