DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Libertatea de miscare, Decretul 646 din 20 iulie

Korben_Dallas
post 25 Jul 2005, 16:14
Post #1

Membru

Group: Members

Poate știți, poate nu știți
Acest decret limitează dreptul la libertatea de mișcare prin introducerea necesității de a prezenta pe lângă cele de până acum și invitație sau voucher (dovada că aveți cazarea asigurată)
Deci dacă nu sunteți invitați în statele UE, nu mai plecați, puteți să aveți și 5000 de dolari la voi, că nu interesează pe nimeni
Sau plecați cu rezervare făcută la o agenție de turism
Probabil că urmează să predăm pașapoartele la Poliție și să plecăm o dată la doi ani, ca pe vremurile de tristă amintire
Apoi va trebui să ne și înscriem în Partid, care desigur, va fi unic mad.gif

--------------------
- - -
Ce să faci, la tăți ni-i greu!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bertro
post 25 Jul 2005, 16:20
Post #2

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

faza e ca decretul respectiv a fost luat la cererea UE, in mare parte ca urmare a comportamentului in spatiul schengen al unor minunati cetateni ai nostri. e regretabil si poate nu e chiar echitabil, dar noi ne-am facut-o si e dreptul tarilor respective sa-si protejeze cat pot teritoriul si cetatenii.

mi-a fost rusine ca sunt roman anul trecut cand aratau in ce hal au putut devasta niste "nomazi" gara istorica din Milano. Se uitau carrabinierii cu niste ochi cat cepele, nu le venea sa creada ca o mana de oameni poate face atata mizerie.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
BogdanF
post 25 Jul 2005, 16:24
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Da da ia mai da-ti-o in kk. Cine ii lasa sa iasa din tara? Pe toti tiganii aia cine ii lasa sa iasa la cersit ca ei nici buletin nu au. Dau banii si ies si au inpanzit Europa. Si trebuie sa suferim toti

--------------------
Ford Focus - ...
FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro
+
asarban
post 25 Jul 2005, 16:26
Post #4

Membru autentic

Group: Banned

Ia puneti voi mana si puneti decretul asta aici...ca nu apare pe nici o baza de date...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
bertro
post 25 Jul 2005, 16:35
Post #5

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

QUOTE(HotNews.ro)
In urma modificarii prevederile legale privind conditiile de intrare a cetatenilor romani in statele membre ale UE, acestia trebuie sa prezinte in plus si un set de documente care sa justifice scopul si conditiile sederii, iar cei care efectueaza o vizita pe baza unei invitatii nu mai sunt exceptati de la prezentarea unei sume minime in valuta la iesirea din tara.

Prevederile legale privind conditiile de intrare a cetatenilor romani in statele membre ale UE, precum si reglementarile referitoare la regimul pasapoartelor in Romania au fost modificate si completate printr-o ordonanta de urgenta.

Astfel, la iesirea din tara, cetatenii romani trebuie sa prezinte in plus si un set de documente care sa justifice scopul si conditiile sederii, iar cei care efectueaza o vizita pe baza unei invitatii nu mai sunt exceptati de la prezentarea unei sume minime in valuta la iesirea din tara.

Potrivit reglementarilor, eliberarea si emiterea pasapoartelor pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate se poate face si prin mandatar, cu procura speciala autentificata in strainatate de Oficiul Consular.

nu scrie insa ce numar de identificare are ordonanta respectiva.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
kaspersky
post 25 Jul 2005, 16:35
Post #6

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

eu n-am gasit decit asta: http://www.mai.gov.ro/Documente/Prima%20Pa...in%20MAI%20.pdf
si
http://www.mai.gov.ro/Documente/Prima%20Pa...022%20iulie.pdf

in al doilea document este si adresa unde puteti sa va scrieti parerile smile.gif

This post has been edited by kaspersky: 25 Jul 2005, 16:38

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
asarban
post 25 Jul 2005, 16:44
Post #7

Membru autentic

INtra in vigoare la 1 octombrie 2005
M-am scos!

--------------------
+
klaus
post 25 Jul 2005, 18:45
Post #8

步步

Group: Moderatori

ce am citi eu acolo este fara discutie limitarea libertatii de miscare.... fara doar si poate...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
andu911
post 25 Jul 2005, 20:10
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

asa trebuie, daca astia lasa toti parazitii sa plece...

--------------------
- - -
+
Lexy
post 25 Jul 2005, 20:48
Post #10

Just ME

Bine zis Andu paraziti!Bine zis....ne fac tara de rusine si pe noi la fel...toate hahalerele au iesit din tara asta..eu daca eram vames nu-i lasam....

--------------------
Toyota Corolla - B-01-LEXY 1,6 VVTI / SOL
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
draku
post 25 Jul 2005, 21:41
Post #11

Membru autentic

mda....ca in Ferma Animalelor....
unele animale sunt mai egale decat altele in drepturi....
adicatelelea, unii sunt mai europeni decat altii....
mama lor, lasa sa traiasca si sa vada si ei cum e cu tiganii si cu "nationalitatile conlocuitoare", sa nu mai vorbeasca aiurea despre drepturile omului...
ca din cauza lor s-a ajuns asa... drepturile omului si minoritatilor in sus, in jos, si acum nu le convine......
acu' sa vada cum e "unitatea in diversitate"....
mai rau e ca sufera ceilalti.....

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 - Barkas 1989
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
madalina
post 25 Jul 2005, 22:54
Post #12

Membru autentic

Oameni buni, pe baza cui a avut Guvernul Nastase crestere economica?

Cati romani muncesc in strainatete si cati au contracte legale? De ce ii lasa sa iasa din tara desi este clar pentru oricine ca merg la munca/furat/prostitutie/cersit? Simplu, pentru aceia nu mai trebuie sa plateasca statul roman ajutoare sociale, ba chiar ii mai ajuta si pe cel putin altul ramas in tara. Trimit bani lunar in tara, creste puterea de cumparare a romanilor, raportam multe si minunate victorii economice...

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
klaus
post 25 Jul 2005, 23:05
Post #13

步步

Group: Moderatori

In primul rand, eu nu inteleg de ce sunteti impotriva sa plece hahalerele din tara. Sa plece toate, toate. Sa se duca la altii, sa le dea lor cu smangla, sa ii intretina aia, sa le dea aia drepturi minoritare (apropo, ati mai vazut voi in ultimul timp discursuri fulminante din partea UE cu minoritarii tigani?) si pe noi sa ne lase in pace...
Foarte bine, sa plece toate lichelele. Si dupa aceea sa vad eu care din democratele state europene mai au curajul sa zica de tratament discriminatoriu la minoritatile "de culoare" mai mult sau mai putin.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ashu
post 25 Jul 2005, 23:26
Post #14

Membru erectil

klaus, e bun rationamentu tau. Insa ce te faci la nivel mai jos, adica perceptia locuitorilor din tarile vizitate de respectivii? Aia o sa ramana cu impresia ca asa sunt romanii si prind boala pe noi si cand ajungem noi, oameni normali si civilizati sa interactionam cu ei, vom fi priviti ca niste infractori sau cersetori.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi - - 2002
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Laurentiuu
post 25 Jul 2005, 23:48
Post #15

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(ashu @ 26 Jul 2005, 00:26)
...ce te faci la nivel mai jos, adica perceptia locuitorilor din tarile vizitate de respectivii? Aia o sa ramana cu impresia ca asa sunt romanii si prind boala pe noi si cand ajungem noi, oameni normali si civilizati sa interactionam cu ei, vom fi priviti ca niste infractori sau cersetori.
E valabil si reversul medaliei. Vezi, mai recent, firmele germane care si-au umplut buzunarele prin tot felul de asa zise inginerii financiare in RO, dupa care au impins fuga lasindu-i pe oameni cu buza umflata.
Si Occidentul are uscaturile lui si sint chiar multe dar deh, ei vad DOAR paiul din ochii nostri.

This post has been edited by Laurentiuu: 25 Jul 2005, 23:51

--------------------
Oltcit Club 11 RL - IS-XX-YYY
Toate cele bune si s-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!!!
+
nicolau.cosmin
post 26 Jul 2005, 04:14
Post #16

Membru incepator

From: Galati

QUOTE(Lexy @ 25 Jul 2005, 22:48)
Bine zis Andu paraziti!Bine zis....ne fac tara de rusine si pe noi la fel...toate hahalerele au iesit din tara asta..eu daca eram vames nu-i lasam....
*

Repet a nu stiu cata oara!!! Vamesii nu au treaba cu intrarea sau iesirea din tara a persoanelor fizice ci cu marfurile(sau bunurile) pe care le au!
Nu mai confundati vamesii cu politistii de frontiera!
Politistii de frontiera pot interzice iesirea sau intrarea unei persoane in tara!

--------------------
Dacia Solenza Scala - GL-05-UJR
Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
+
nvmirel
post 26 Jul 2005, 07:21
Post #17

Membru incepator

Nu cumva se incalca si un drept constitutional, acela care spune "libera circulatie a persoanelor..."? Adica am dreptul sa calatoresc in afara granitelor DAR numai daca am la cine sa ma duc. Am rude - ma duc, n-am rude - stau acasa. Poate eu vreau sa fac turul europei si sa dorm la motelurile de pe autostrazi acolo unde ma prinde noaptea. Cum justific la frontiera asta? Poate eu ma hotarasc sa plec pentru 10 zile iar pe drum imi vine cheful sa mai stau 10. Ce fac? Cate sute de euro trebuie sa arat la granita? Pe cate zile sa-mi fac asigurarea medicala? E neaparat necesar sa am bani pentru cate zile de asigurare medicala am?
Nu tebuie sa raspundeti la intrebari, sunt mai mult retorice. Din pacate cunosc raspunsurile, dar ma mai descarc si eu scriind. Uf!

--------------------
Dacia Solenza
+
Como
post 26 Jul 2005, 08:19
Post #18

Membru autentic

Cine s-a descurcat pana acum o sa se descurce si de acum incolo. Soferii de autocar o sa continue sa imparta bani la frontiera, pentru ca nu le convine sa fie intoarse masinile din drum. Mai bine bagau un politist sub acoperire in autocare si aplicau sanctiuni usturatoare pentru situatiile astea. Eu ma cam indoiesc ca toti tiganii care pleaca iau altceva decat autocarul. (Off topic: In toate zborurile din/dinspre/inspre SUA sunt acum agenti FBI, asa ca putem face si noi efortul sa bagam un politist in autocar, chit ca sunt 200/zi care ies din tara... Iar firmele care practica chestia asta ar putea avea licenta de transport suspendata si sa vezi ce se cumintesc).

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
bj
post 26 Jul 2005, 09:02
Post #19

membru de nevoie

nu am citit decretul dar mi se pare o stupizenie. Cei care vor vrea sa plece pentru munca la negru vor face oricum rost de 2 vouchere si cand se vor vedea acolo se vor apuca de treaba pentru care au plecat.

My 2 cents: cred ca aceasta reglementare loveste chiar in turistii "de buna credinta" dar fara venituri extraordinare si trateaza efectul si nu studiaza cauza. E o alta lege facuta cu picioarele pentru a "da la numar" masurile contra imigratiei ilegale.

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra - B-65-xxx exLeon, exDSN
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
Iuliana
post 26 Jul 2005, 10:38
Post #20

QUOTE(bj @ 26 Jul 2005, 11:02)
My 2 cents: cred ca aceasta reglementare loveste chiar in turistii "de buna credinta" dar fara venituri extraordinare si trateaza efectul si nu studiaza cauza. E o alta lege facuta cu picioarele pentru a "da la numar" masurile contra imigratiei ilegale.
*

Exact ! M-am chinuit sa le spun celor din Grecia, unde ma duc, sa-mi faca invitatie, mai bine zis ei s-au chinuit s-o faca si s-o autentifice, ca apoi sa aflu ca se amana aceste masuri pana in octombrie ! Shit ! Iar cu banii, zau daca stiu ce sa fac. Suntem 4 -doi adulti si doi copii, unul de 12 ani, trecut pe pasapaortul lui taica-sau si fata de 16 ani. Deci cati bani imi trebuie la vama : 100/zi pentru 3 sau pentru 4 persoane ? Si daca nu-mi mai trebuie invitatie (unde banuiesc ca se scria perioada pe care stai) si vreau sa stau mai mult de 5-6 zile, sa zicem 10, cine stie sa ma controleze cat trebuie sa am ?
Off topic :
bj, ce mai face mens.ro ? Sau gresesc ?

This post has been edited by Iuliana: 26 Jul 2005, 11:45

--------------------
Super Nova Super Nova an 2002 - B-82-YMA
+
Liviu M
post 26 Jul 2005, 12:52
Post #21

Membru

From: Germania

Pai daca ai invitatie foloseste-o cu incredere. In conditiile astea ar trebui sa nu mai trebuiasca sa dovedesti ca ai bani (daca in invitatie e specificat ca cel care va invita suporta toate cheltuielile).
Amanarea pana in octombrie inseamna ca invitatie nu e obligatorie pana atunci, da' nimeni nu te impiedica s-o folosesti daca o ai.

--------------------
Ford Mondeo
+
Iuliana
post 26 Jul 2005, 13:29
Post #22

QUOTE(Liviu M @ 26 Jul 2005, 14:52)
Amanarea pana in octombrie inseamna ca invitatie nu e obligatorie pana atunci, da' nimeni nu te impiedica s-o folosesti daca o ai.
*

Thanx ! Asa ma gandeam si eu, dar cu banii cum ramane ? Cati im trebuie sa dovedesc ca am ? 1500 sau 2000 euro ?

--------------------
Super Nova Super Nova an 2002 - B-82-YMA
+
vv
post 26 Jul 2005, 13:49
Post #23

dilbert.com

500/persoana

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
teodor
post 26 Jul 2005, 13:55
Post #24

.

Sa inteleg ca ma obliga sa am o invitatie pentru locul unde merg, hartii la mana pt. cazare sau invitatie daca merg la o pers.anume.
Bun si daca fac rost de asta, ma urmareste politi de frontiera daca am ajuns in locul respectiv???Sau imi cere pasaportul la intrare si verifica unde am stat , daca am ajuns in Germania sau am mers in Franta(tara in care nu aveam invitatie).
Asa si cu banii, au observat ca unii cetateni ai Ro faceau rost de bani si mergeau la furat sau la munca.
Categoric ca se incalca dreptul la libera circulatie, dar sigur unii cetateni romani or sa faca asa cum am zis eu mai sus.
Mie mie frica sa nu te intrebe politia dintr-o tara UE , sa ii arati invitatia sau cazarea, daca nu ai te da pe usa afara..... huh.gif
Si adio turism sau concediu in UE popa.gif
Nu numai tiganii fura , fura si romanii, problema este ca daca 1-2 mil. de romani muncesc cinstit, si 10 000 fura , doar ultimii apar in ziare si la TV. gun3.gif

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel - BZ-xx-www 2006
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
Gaby
post 26 Jul 2005, 14:13
Post #25

neica nimeni

@Iuliana
Din cate stiu eu, daca un minor e trecut pe pasaportul unuia dintre parinti, nu mai trebuie luat in calcul la banii care trebuie prezentati la vama, dar poate ma insel, si e bine sa ai o reyerva.
De asemenea, daca minorul respectiv este insotit numai de unul dintre parinti, trebuie un acord scris si legalizat ca celalalt parine este de acord cu iesirea din tara a minorului.

--------------------
Toyota Avensis 2,0 D4D 2007
"Everything in life is location... "
(Mel Brooks)
+
Korben_Dallas
post 26 Jul 2005, 15:44
Post #26

Membru

Extrem de ciudată mi se pare tăcerea presei cu privire la acest decret
Îi dau dreptate colegului care a scris că este un decret care trebuia să fie bifat la realizările guvernului sau al Președintelui
Eu oricum am intrat și pe site-ul prezidențial și i-am scris, cred eu, Președintelui României
Oricum, nu îmi fac iluzii că îl va citi, dar dacă tot era link-ul pe site, eu l-am folosit

--------------------
- - -
Ce să faci, la tăți ni-i greu!
+
AL
post 26 Jul 2005, 18:26
Post #27

Member

eu cred ca e vorba despre ordonanta emisa de guvern si aparuta in MO nr. 646 ... aceasta se refera la cele invocate de initiatorul topicului... decretul ala cred ca se refera la altceva, si oricum nu a aparut inca in MO (apropos...un decret aproba o Lege... deci textul legii este de fapt de dezbatut!... decretul zice doar "se aproba Legea x")...

deci e vorba de ordonanta care introduce necesitatea prezentarii de cate romanii care vor sa iasa din RO a unor documente suplimentare care vor fi stabilite prin Ordin al MAI... textul modifica de fapt o ordonanta mai veche care stabilea regulile de iesire din RO valabile inca (!)... ambele documente le gasiti la sectiunea Calatorii... eu nu zic ca e bine, nu zic ca e rau, ci doar ca nu e vorbe deloc de o incalcare a drepturilor fundamentale cu privire la libera circulatie asa cum sustine initiatorul topicului... mai concret, se va arata un document din care sa reiasa copul calatoriei, care poate fi invitatie sau alt document SI suma de bani care era necesara si pana acum... singurele categorii lovite fara vina de noile reglementari sunt cei care se duceau in vizita la rude si stateau mai mult... pensionarii care se duceau la copii pentru 3 luni etc. ... va fi greu sa arate 3000 de euro. dar poate in aceste cazuri nu se va proceda strict...

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=4648&st=30

(in clar e textul valabil pana acum... adica cel modificat de ordonanta noua.... iar atasat la final este fisierul cu ordonanta noua...)

--------------------
Skoda KAROQ - B-21-NEW 2019
+
crintea1949
post 27 Jul 2005, 18:13
Post #28

Membru incepator

Libertatea de mișcare este stabilită sus în sferele înalte ale politicului și banului.
Ași fost atenți că în ziua atentatelor de la Londra pe unele ecrane au rulat niște filme ce faceau aluzie la așa ceva, la globalizare, filmul MEGIDO, aluzie și la apocalipsa după sfântul Ioan Teologul. Tanarul englez ajunge președintele US și caută să apareze conducerea lumii etc, interesante teme, de citi printre rânduri.

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
crintea1949
post 27 Jul 2005, 18:21
Post #29

Membru incepator

în completare celor de mai inainte , înainte de câștigarea libertății, care?, inițial am avut liberatea de ieșire și oarecum eram primiți, dar acum se îngrădesc libertățile de ieșire din țară.
Dacă și-ar face datoria la trecerea frontierei atât organele de vamă cât și cele de controlul pașapoartelor ar ieși din țară numai cei care ar avea condițiile economice de trai în timpul călătoriei în strănătate. Dacă la început puteam merge la neamuri în Basarabia pe baza buletinului de identitate acum îmi trebuie pașaport.
Poetul român din Ucraina Vasile Tărâțeanu, știam că îi președintele societății Arcașul din Cernăuți, are o poezie foarte interesantă în completarea marii poezii Doina al poetului național M Eminescu în care care arată că sunt despărțiți frate de frate etc
cu salutări cordiale

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
asarban
post 27 Jul 2005, 19:08
Post #30

Membru autentic

Vaaaai...vrei sa fii capitanul nostru???
Asaaaaa mi-a meeeers la fundul sufletului cuvantarea lu matale de mi-a scapat pe buca dreapta o lacrima!

Ce dracu nene...nu ai simtul ridicolului????
Aici discutam o chestiune mai mult sau mai putin tehnica si vii cu retorica demna de....aici e aici ca nici de RM sau Tricoloru nu e buna...

Recomand reevaluare periodica....

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 03:23
Forum Renault