DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> alternativa, metoda de inlocuire a cuiului de Solenza

catalin80
post 11 Jul 2005, 10:32
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

ce am facut eu: am dat doua gauri de 4 mm in suportul cu belciugul ala de inchide haionul ( undeva deoparte si de alta a surubului cu care se prindea de tabla)si bineinteles in tabla masinii , apoi le-am facut filet si am insurubat doua suruburi de vreo 3 cm. Rezultat : haionul se inchide numai prin apasare( pt a sta lipit cat mai bine de cheder), dar nu se mai misca nici orizontal, nici vertical( la denivelari) si se elimina si problema apei care intra in portbagaj pe la chederul haionului. Investitie: 10 minute de munca si 1 RON. Poze nu am dar cred ca s-a inteles ceea ce am facut

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 11 Jul 2005, 10:34
Post #2

the 7 stars of Pleiades constellation

pozele ar fi de ajutor smile.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
catalin80
post 11 Jul 2005, 10:39
Post #3

Membru autentic

da pt mine pare clar ceea ce am scris( pb pt voi nu)...Hai ca explic altfel. Stiti incuietoarea de la haion ( cea prinsa in partea de jos nu cea de pe haion), cea cu capacul de plastic negru. Cand dai capacul ala la o parte se vede surubul ( care are o saiba mare) care e prins in tabla. Sub surubul ala am dat doua gauri...samd

--------------------
+
klaus
post 11 Jul 2005, 10:51
Post #4

步步

Group: Moderatori

Dar totusi niste poze, asa pentru noi, astia care intelegem mai greu? smile.gif
Ca eu de ex. nu inteleg cine pe ce prinde, ce nu se mai misca, de ce nu se mai misca, pe cine blocheaza suruburile alea etc.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
catalin80
post 11 Jul 2005, 11:00
Post #5

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 11 Jul 2005, 11:51)
Dar totusi niste poze, asa pentru noi, astia care intelegem mai greu? smile.gif
Ca eu de ex. nu inteleg cine pe ce prinde, ce nu se mai misca, de ce nu se mai misca, pe cine blocheaza suruburile alea etc.
*

n-am poze.N-am zis ca voi sunteti "mai grei de cap", ci ca cu piesa in fata s-ar intelege mult mai repede ceea ce am explicat ( recunos nu in termeni de specialitate smile.gif . De prins prinde incuietoarea de tabla in mai mult de un surub (cel din fabrica, care oricum se putea regla iar la denivelari o mai lua in sus, cel putin asa facea la mine)Astfel cu cele doua suruburi i se ofera stabilitate, rigiditate ...cum vrei sa-i zici. Dupa cum am zis haionul trebuie apasat a.i sa preseze cat mai mult pe cheder.

--------------------
+
klaus
post 11 Jul 2005, 11:37
Post #6

步步

Group: Moderatori

Acum sa zic si eu ce am inteles:
S-a fixat mai bine urechea zavorului hayon. Ca sa nu se mai deplaseze.
Insa acest lucru nu va duce, la un mers pe drum denivelat/piatra cubica la eliminarea torsionarii si deplasarii hayonului de DSN. Dar mai stii...
Sa speram ca va tine!

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
catalin80
post 11 Jul 2005, 11:44
Post #7

Membru autentic

Deplasarile atat pe orizontala cat si pe verticala sunt 100% eliminate ....asta pt ca am probat pe tot feluri de drumuri ( piatra cubica, denivelari). Iar despre rezistenta in timp nu vad de ce nu ar tine. Oricum daca nu rezista...decat desfac doua suruburi si ....revin la ceea ce a fost
"S-a fixat mai bine urechea zavorului hayon. Ca sa nu se mai deplaseze."- iar prin asta s-a realizat o fixare mai bine a haionului care preseaza indeajuns pe cheder nepermitandu-i miscarile alea enervante

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th June 2025 - 15:56
Forum Renault