Aer Conditionat pentru apartament, diverse
![]() ![]() ![]() |
Aer Conditionat pentru apartament, diverse
Valentine |
![]()
|
||
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Firmele "no name" sunt toate o apa si-un pamant, facute in china (unde de altfel sunt doar vreo 2-3 fabrici care exporta la noi). Nu sunt rele, doar ca sunt mai zgomotoase decat cele mai scumpe (care de altfel multe se fac tot in... china). Ca info, firmele alea din China iti pun ce nume vrei pe AC (vrei sa scrie futaki, asa va scrie, no pb). Asa ca nu te crampona de nume.
Indicat ar fi sa iei un AC si cu incalzire (iti prinde bine in perioadele intermediare, cand Radetul nu da drumul la caldura, dar e suficient de racoare). Ca diferente intre cele mai ieftine si cele mai scumpe, ar mai fi lungimea traseului inclus in pret, faptul ca cele mai scumpe au in ele deja freonul, nu ti-l pun cei de vin sa faca montajul, au niste suruburi mai de calitate, au kitul de instalare gata facut ) De principiu, cele 12000 btu o sa-ti ajunga sa faci temperatura suportabila in cele 2 camere (asta daca nu stai al ultimul etaj...) Iar la instalare, tine minte sfatul meu: suna la firma de instalare, cere telefonul sefului de echipa care se ocupa de tine, agita-te sa ti-l dea, suna-l pe ala si zi de la obraz: daca vii la mine se lasa x lei (daca e durata lunga pe care ti-o zic pana la instalare - ca daca e o saptamana, ai pus-o cu caldurile de sunt si or veni) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Sfat la instalare. Nu-i lasa sa iti faca gaura in zid in zona de imbinare a peretilor. Sigur dau de fier si dupa aia mai incearca o data. unui vecin i-au dat patru gauri in perete pana sa nimereasca. Unuia i-a dat doua in plus. La mine a mers din prima insa le-am cerut sa dea gaura la vreo jumatate de metru de colt. Mai bine asa decat sa stau cu chitul dupa aia sa carpesc.
Ca functii 9% au incalzire dar nu se merita. Daca mori iarna de frig mai bine bagi un calorifer in priza si iesi mai ieftin la factura de curent. a/c-ul iarna se opreste la intervale regulate ca ii ingheata compresorul si nici extraordinar de eficient nu e. Eu am unul de 18.000 si si-a meritat banii. Pe caldurile astea la mine in casa e o temperatura mai mult decat rezonabila. Dar cand vad discul de la contor cum se invarte de zici ca-i freesbie.... |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am luat acum vreo 3 luni AC de la Artic de 12mii btu gasindu-l la oferta.Baietii care ti-l monteaza sunt super de treaba si la sfarsit o sa vrei tu sa le dai o atentie ca au fost super ok....Aparatul e din Coreea si la noi se face decat ansamblarea pieselor....si la fel e la mai toate.Totusi ar fi bine de evitat aere de genu Yutixxx adica chiar no name ca sa zica sa....Furtun ai 3m gratuit la orice aer!
|
--------------------
Toyota
Corolla
- B-01-LEXY
1,6 VVTI / SOL Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
![]() E low end-low cost dar nu no name(nu lucrez acolo ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E Articul din Koreea... cum sunt eu din Bangladesh...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
"E Articul din Koreea... cum sunt eu din Bangladesh..."
asa mi-a zis si mie la reprezentanta..ca piesele pt Arctic le aduce din Koreea ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
am citit ceva despre a/c si am inteles ca se aleg in functie de putere, si am vazut si niste grafice
![]() stiti ceva practic adica raportat mc sau cum se alege un aparat de a/c ca nu se mai poate mai oameni buni, m-am trezit ca scos din piscina (34 grade) ![]() |
--------------------
Nissan
Leaf
- RLU
cu baterie
|
|
divizia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 18 July 05 ![]() |
9000btu =max 20mp
12000btu=max 35mp 16000btu=max 50mp Nu-ti lua un AC ca sa-ti faca rece in toata casa,nu vei avea efectul scontat. Se ia AC pentru fiecare camera ,in speta de 7000btu,9000btu si vei avea rece in camere si consum aproape la fel |
--------------------
daewoo
matiz
- B-XX-OOO
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
ma gandesc la ceva cu sistem de distributie, ca nu vreau sa cumpar 4 aparate, sau doar pt zona de zi, ...
|
--------------------
Nissan
Leaf
- RLU
cu baterie
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Driver, ce vrei tu se cheama dublu-split sau triplu-split. Mai mult nu am vazut. Ideea e ca o sa ai o unitate exterioara si 2 sau 3 de interior.Dar mai bine le iei separat, adica sigle-split-uri clasice. Asta pentru ca (,) consumul cel mai mare de energie il ai la compresor (unitate exterioara). Daca iei una dublu-split si dai drumul doar la un aparat, unitatea exterioara oricum iti consuma curent mai mult decat ar fi consumat o unitate exterioara corespunzatoare acelui aparat de interior. Nu o sa consume dublu dar oricum mult maimult. Si difereneta de pret nu e chiar asa de mare intre ele. Adica daca iei un dublu-split o sa iesi poate cu 2-3 milioane mai ieftin decat daca ai fi luat doua single-split-uri de aceeasi putere.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
parca tin minte ca erau unele firme de electrocasnice care ofereau instalarea in pretul aparatului.
eu sunt mandrul posesor al unui Vortex de 12.000 ![]() 30 de mp. frima la care am apelat pt instalare a zis 1 mil opt sute cu tot cu suportul exterior, 1 mil 5 sute fara (furtunele si restul le am, doar suportul imi lipseste). deci cam in pretul asta ar trebui sa rezolvi si tu cu instalarea. desigur, mai pui o mica "atentie" la muncitori. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Hmm, in pretul ala de 9 mil e inclusa si instalarea pentru Vortexul ala de 12.000 btu. In principiu eu vreau sa nu mai am 30 de grade in casa, si mai ales intr-o camera anume
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
deci eu am ceva noname ... lorenz le spune. cred ca au 1 an juma si le-am frecat si pe incalzire si pe racire si merg brici.
am ales 3 mai mici ( 8k btu in dormitoare si 12k btu in sufragerie) decat unul mare pt. ca fiecare membru al familiei vrea o temperatura anume plus ca unul singur care raceste toata casa va face ghetaraie in camera in care e instalat. |
--------------------
Toyota
Yaris
- Bucuresti
TS
|
|
adimicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 25 October 04 From: Constanta ![]() |
la Selgros este o oferta BUNA : Aparat A/C Orion(9ooo Btu) + televizor Orion Diag 54 cm doar 9,5 milioane.Eu zic ca nu este deloc de neglijat oferta.
This post has been edited by adimicu: 31 Jul 2005, 16:09 |
--------------------
Ford
Focus
- CT 82 AUM
2005, 1.6Tdci 109Cp Cu cat maimuta se catara mai sus cu atat isi arata fundul mai bine.
|
|
radunic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Valentine @ 31 Jul 2005, 03:15) Hmm, in pretul ala de 9 mil e inclusa si instalarea pentru Vortexul ala de 12.000 btu. In principiu eu vreau sa nu mai am 30 de grade in casa, si mai ales intr-o camera anume ![]() Eu am Vortex de 9000 BTU (stie si incalzire, cred ca toate a.c. stiu si incalzire) si sunt foarte multumit de el. Cand l-am cumparat din Metro anul trecut era pus langa un Hyundai dar care era cu aprox 25% mai scump. Identice la aspectul exterior (apoi am aflat de la meseriasi ca si pe interior). Practic se fac la aceeasi fabrica in China, doar stickerul cu firma difera. Il am pus pe coridor, bate intre 2 camere (vreo 25 mp camera 1, 25 mp camera2, 10 mp hol) la casa, zid de aprox. 50 cm grosime, termopane lowe. Zilele astea l-am folosit foarte mult si ca si eficenta: cu usa de la 1 camera deschisa, face 23 grade de la aprox 28-29 in casa. Daca deschid si a doua usa, face 24-25 grade. E bine sa nu il lasi sa mearga non-stop mai mult de 4-5 ore, ceea ce la mine nu se intampla, doar la pranz, in rest decupleaza termostatul, deci face fata, eu il tin pe 24 grade. A venit cu freonul in el si nu a necesitat completare. Incalzitul cu a.c. e mai eficent decat cel cu calorifer electric (ex. cel de 9000 btu face calcdura de 2,4 kW la un consum de aprox 1kW, pentru ca merge pe principiul pompei de caldura). Dar e (mult) mai scump decat pe gaz. Si il poti folosi pe incalzire pana pe la cateva grade sub minus parca,2-3, nu mai jos. Legat de cat tine, are garantie 5 ani, asa ca are vreme sa se strice daca e sa fie. Bafta! This post has been edited by RADU TM 08 XKO: 1 Aug 2005, 06:58 |
-------------------- |
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
in afara de precizarea facuta de RADU TM 08 XKO cu privire la consum (intr-adevar, asa e) mai vreau sa indrept o neclaritate aparuta: de regula (eu unul n-am intalnit altfel) ac multisplit au in unitatea exterioara cate un compresor dedicat pentru fiecare unitate interioara;
alte sfaturi pentru achizitie: sa fie programabil; aceasta functie e folositoare noaptea; sa aiba un nivel de zgomot cat mai redus; |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
Ma bag si eu: vortex, aka simbio aka ce mai vreti voi probabil este, surprise, chinezesc.
eu am luat unul de 12000 btu cu 9 mil. din metro si am primit si un aspirator mic si urat cadou, evident, tot vortex. consum max.: 1.22 kW/h pe racire. pe incalzire nu ma intereseaza. habar n-am ce are inauntru (stit si voi textele: "dom'ne, o fi el Huang Dong, dar de fapt inauntru e Chiang Zbang"), dar are 3 ani garantie. best buy de departe, if you ask me. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
radunic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(adso @ 1 Aug 2005, 10:08) consum max.: 1.22 kW/h pe racire. pe incalzire nu ma intereseaza. Energia este putere*timp. Deci corect 1.22 kW pentru consum instantaneu (putere absorbita) sau 1.22 kWh, daca merge non-stop timp de 1 ora. Pe incalzire ar trebui sa fie acelasi consum, procesul este reversibil (pompeaza caldura din interior spre exterior sau din exterior spre interior). |
-------------------- |
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
nu stiu daca ma crezi, dar chiar stiam chestia asta. pe cuvant. ideea e sa discutam despre A/C-uri in termeni "comerciali".
|
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
radunic |
![]()
|
![]() |
-------------------- |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.127 Joined: 11 February 04 ![]() |
Hyundai de 12000BTU, merge f bine de 2 ani, l-am folosit si pe incalzire.
Tine practic 3 camere ca e montat pe hol. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 23:45 |