cablul de ambreiaj, scartaie
![]() ![]() ![]() |
cablul de ambreiaj, scartaie
alecsz99 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cum, nu te-ai obisnuit deja cu scartaitul ala? Eu nici nu-l mai aud... Oricum unge pedala, cablul nu e responsabil pentru respectivul zgomot.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
xyz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 3 January 08 ![]() |
vezi ca pedaua este prinsa d sasiu de un arc care o ajuta sa revina la pozitia initiala...unge arcu unde s prinde d sasiu si peda cu niste ulei fa 5-6 pedale si nu mai ai treaba.
|
--------------------
dacia/opel vectra
1310 L/B,1.8 16V
1997 berlina/1996 berlina
- ph-04-ZVR/ph-42-MMM
|
|
Freelancer |
![]()
|
Membru avansat Group: Members Posts: 119 Joined: 24 January 06 ![]() |
Nu scartaie cablul ci axul pe care sunt atat pedala de frana cat si de ambreiaj. Incearca ori cu un spray degripant ori demonteaza axul si da-i cu vaselina.
|
--------------------
DACIA
1310
1994
- B-05-VYK
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Vezi ca de scartzaie arculetul care tine pedala de ambreiaj si o trage back cand nu mai e apasa. Arculetul ala freaca direct pe fier. Incearca sa-i pui putin ulei cu degetul si scapi de problema.
|
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
arculet(z) ?!?!?!? io nu am asa ceva
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
iuly82 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 17 July 07 From: Pitesti ![]() |
pedala cu arculet este cea de frana, cea de la ambreiaj nu are nici un arc acolo, poate la cv....
|
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() cel mai misto este sa conduci fara arc la acceleratie ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Am schimbat eu tot pedalierul si la ambreiaj sigur are un arculet care dupa un timp scartaie. Problema este ca se rupe foarte repede, eu nici nu-l mai am de ex. Si probabil ca nici voi. Este pozitionat foarte prost si de fiecare data cand se apasa ambreiajul freaca arculetul in draci si se uzeaza repede.
|
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
ct_71_ccl |
![]()
|
![]() ct_71_ccl Group: Members Posts: 195 Joined: 3 February 07 From: constanta ![]() |
vezi sa mai ai bucsele de plastic de la urechea pedalei.dac nu se gasesc si punele la loc,unge cu vaselina arcul si boltul pedalei,pune siguranta pe axul pedalier si nu o sa mai scirtie!bafta!
|
--------------------
dacia,renault
logan,clio
1,2 16 v - 2011;1,6 16 v - 2009
- ct 72 ccl,ct 71 ccl
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
Salut!acelasi scartait il am si eu la ambreaj dar la mine apare atunci cand dau drumul la ambreaj la apasare nu se aude mai nimic (doar cel caracteristic cu care mam obijnuit)
![]() |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
la mine la fel, dar m-am obisnuit
![]() ![]() |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
seby9966 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 26 December 07 From: IASI ![]() |
Cablul scartaie pt ca e ruginit.Si eu am patiti la fel.Cel mai bine ar fi sa il schimbi(cca. 13 ron).Ala vechi s-ar putea sa fi inceput sa se desprinda litele din el.Daca totusi vrei sa il pastrezi pe cel vechi baga niste lichid de franda pe el:o sa curete rugina si o sa scapi .
|
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310 TX
1989
- IS-01-XMD Proietare si executie intalatii electrice, termice, sanitare.Case inteligente-0744996602,0731760222
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
QUOTE(seby9966 @ 21 Feb 2008, 15:22) Cablul scartaie pt ca e ruginit.Si eu am patiti la fel.Cel mai bine ar fi sa il schimbi(cca. 13 ron).Ala vechi s-ar putea sa fi inceput sa se desprinda litele din el.Daca totusi vrei sa il pastrezi pe cel vechi baga niste lichid de franda pe el:o sa curete rugina si o sa scapi . Problema descrisa a aparut tocmai dupa inlocuirea cablului vechi (care s-a rupt) cu unul nou! Voi incerca ungerea componentelor in weekend si va voi tine la curent cu rezultatul. Multumesc tuturor! |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
iuly82 |
![]()
|
la mine a-nceput sa scartaie "pedala de frana", m-am bagat acolo cu o lanterna si am uns cu ajutorul unei seringi cu ulei acel bolt care tine resortul pe pedala de frana si gata.... nu mai scartaie....
|
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Sustin si eu ideea ca de fapt arculetul scartaie.
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
iuly82 |
![]()
|
e dierit scartaitul dat de bolt fata de cel dat de arc....
|
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Salutare.Unde gasesc si eu arculetu ala de la pedala de ambreiaj? M-am tot uitat dar nici macar locu unde vine pus arcu nu il gasesc. Mersi
|
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Dan89 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 20 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Arc la pedala de ambreiaj exista, stiu evident pt. ca s-a rupt si ma intrebam de unde naiba a aparut pe pres:))
|
--------------------
Dacia
Solenza / Scala
2003
- B 136 DAN Drumuri bune!
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Am luat arc nou sa imi pun ca imi joaca pedala de ambreiaj, dar nu gasesc locu unde vine arcu.
Si nici alt arc nu vad pe acolo. Daca ar avea cineva o poza cu locu unde vine arcu pus.Mersi |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
La mine vine prins pe boltul pedalei de (unde se prinde cablul de ambreiaj) si in podea , sus, este o gaurica in marginea de tabla ce vine in jurul cilindrului de la servofrana , nu am poze , m-am chinuit sa-l pun la loc dupa ce am scos pedala sa-i dau cu vaselina ca scârtâia , am vrut sa nu-l mai pun dar nu mai revenea pedala pana sus.
|
--------------------
-
-
-
|
|
paul-tm |
![]()
|
M-am uitat dar degeaba la pedala nu am unde sa prind arcu. Totusi unde vine prins de peadala de ambreia? Pe clema ce tine cablu de ambreiaj? vine prins la boltu si siguranta clemei ce tine cablu de ambreiaj?
Mersi pentru intelegere ![]() |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Dan89 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 20 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Te-as sfatuii sa il lasi asa, eu am mers fara arcul ala un an sau aprox. 20000Km. chiar e mai usor dupa ce te obisnuiesti sa apesi ambreiajul.
|
--------------------
Dacia
Solenza / Scala
2003
- B 136 DAN Drumuri bune!
|
|
paul-tm |
![]()
|
Salutare.Am cumparat alta pedala de ambreiaj deoarece a mea are bucsele uzate.
Ce este cu gaura aia incercuita?La ce foloseste? La pedala veche nu am gaura aia.Mersi Attached thumbnail(s) DSC00395.JPG ( Size: 51.91k ) Number of downloads: 952 |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai exact in gaura asta intra arcul de care s-a tot vorbit mai sus....
Si mie mi-a sarit de la locul lui acest arc, maine incerc sa ii gasesc pozitia. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Magnum_Baracuda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 28 January 09 ![]() |
vorba lunga saracia omului,dai jos pedala o ungi frumos pe interior si axul la fel, montezi la loc pedala ,dai jos cablul de ambreaj cu o seringa ii bagi niste ulei intre miez si camasa,la bolt pui niste vaselina,iar frecatul arcului provine , arcul nu e al lui si e mai mare in diametru decat originalul !
|
--------------------
dacia
1310
1981
- CT 03 BND
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
ALO baietii mai uitativa si la data ultimei postari,au trecut 2 ani de la ultima postare,poate respectivu nu mai are masina
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 11:32 |