DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

116 Pages « < 89 90 91 92 93 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> gazele de sist, castig sau dezastru

kum
post 18 Jan 2014, 13:11
Post #2701

Banat

Group: Banned
From: Galati

Hai ma, nu ma fa sa scormon acu' printre postarile tale ca nu am chef.
Te-am intrebat eu puntual daca ai fi de acord sa se exploreze/exploateze la tine-n sat si tu ai raspuns ca numai in conditiile in care ar fi ca in SUA (adica sa te despagubeasca CORECT).
Ce naiba, nu mai avem proprietatea propriilor idei? huh.gif

This post has been edited by kum: 18 Jan 2014, 13:11

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 13:27
Post #2702

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Elfii imobiliari wub.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Garett
post 18 Jan 2014, 13:47
Post #2703

Membru autentic

Bai, tu cred ca esti Gollum! radmasa.gif
Numai ala era obsedat de elfi, spiridusi, hobbiti si alte creaturi de gen!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 13:51
Post #2704

membru violet

La cat de palizi erau elfii, cu siguranta nu ar fi supravietuit poluarii cauzate de raficul greu in cele 20 zile cat se lucreaza efectiv la o sonda.
Exact ca pungestenii despre care insa nu am retinut de ce stau fix langa santierul poluant in conditiile in care cele mai apropiate case sunt la 600 metri.

This post has been edited by vijelie: 18 Jan 2014, 13:53

--------------------
+
kum
post 18 Jan 2014, 14:39
Post #2705

Banat

#ForumCuratNuTroli

--------------------
+
kato
post 18 Jan 2014, 15:39
Post #2706

Membru autentic

From: barlad

QUOTE(vijelie @ 18 Jan 2014, 13:51)
La cat de palizi erau elfii, cu siguranta nu ar fi supravietuit poluarii cauzate de raficul greu in cele 20 zile cat se lucreaza efectiv la o sonda.
Exact ca pungestenii despre care insa nu am retinut de ce stau fix langa santierul poluant in conditiile in care cele mai apropiate case sunt la 600 metri.
*

acu ai inteles diferenta dintre pulesteni si mineri? vezi ca nu ai raspuns la niste intrebari smile.gif

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 16:00
Post #2707

membru violet

Universitatea Ecologica din Pungesti, catedra de Marketing si Medicina Muncii

IMG_275613581428855.jpeg ( Size: 74.57k ) Number of downloads: 208

--------------------
+
kato
post 18 Jan 2014, 16:02
Post #2708

Membru autentic

trolul tot trol! alea sunt de la relatii internationale si ingineria mediului!

--------------------
+
Garett
post 18 Jan 2014, 16:02
Post #2709

Membru autentic

@Kato: Nu-l mai intreba ca oricum doar bate campii!
N-o sa obtii un raspuns cu subiect si predicat de la el, nu e in "fisa postului"! wink.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
kato
post 18 Jan 2014, 16:07
Post #2710

Membru autentic

stiu! dar de, imi place sa-l servesc cu aceeasi moneda! wink.gif

--------------------
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 16:08
Post #2711

membru violet

@Garett
Ai putea sa-i raspunzi tu, sa oferi un exemplu de dezbatere cu argumente, nu trolangeala.
Ce zici, poti mai mult decat coji de seminte de pe margine ?

This post has been edited by vijelie: 18 Jan 2014, 16:09

--------------------
+
kato
post 18 Jan 2014, 16:11
Post #2712

Membru autentic

nu bre, ca ntrebarea era adresata tie! nu e frumos sa se bage peste trol! rolleyes.gif
p.s. intrebarile, ca sa fim mai exacti! wink.gif

--------------------
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 16:14
Post #2713

membru violet

Maine cum deosebim elfii pungesteni de elfii de aiurea ?

IMG_308489901105685.jpeg ( Size: 69.22k ) Number of downloads: 291

--------------------
+
kato
post 18 Jan 2014, 16:17
Post #2714

Membru autentic

vezi ca ai alte intrebari la care trebuie sa raspunzi!
#troliinusuportaelfii

This post has been edited by kato: 18 Jan 2014, 16:18

--------------------
+
Markos
post 18 Jan 2014, 16:38
Post #2715

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(vijelie @ 18 Jan 2014, 16:14)
Maine cum deosebim elfii pungesteni de elfii de aiurea ?

IMG_308489901105685.jpeg ( Size: 69.22k ) Number of downloads: 291

*

De unde ai fesul ăla?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
radian
post 18 Jan 2014, 18:04
Post #2716

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(kato @ 14 Jan 2014, 21:43)
... renunti la tot *casa, slujba* fara nici o retinere *si fara nici o despagubire io nu pot sa cred. si doar din patriotism...
*

QUOTE(kato @ 14 Jan 2014, 22:52)
... conteaza ca este posibil ca oamenii aia sa piarda tot, ca o zona va fi distrusa ...
*

QUOTE(kato @ 15 Jan 2014, 00:17)
... in caz de dezastru, costurile, pagubele vor fi extrem de mari daca ne referim la cele materiale...
*

QUOTE(vijelie @ 18 Jan 2014, 13:27)
... Daca vine exploatatorul si vrea sa faca sonda, trebuie sa aiba acordul proprietarilor terenului ...
*

Kato patetismul tau e mai greu de digerat decat un film indian. Esti direct implicat? Ai proprietati in zona sau doar te preocupa soarta bietilor oameni? Probabil, Kum, bodyguardul cauzelor pierdute si al tuturor oropsitilor iar o sa-mi zica ca-s cinic, dar inainte sa o tot dai cu lozincile tale te-ai documentat macar cat de cat ce si cum s-a intamplat in alte zone ale tarii care au fost afectate de industria extractiva?

Ce a fost inainte de '89 nu se pune, din motive evidente. Atunci un activist de partid iti stabilea dreptul la despagubire si daca nu erai multumit te rezolva si de un sejur de relaxare ...

Dar, dupa '89 lucrurile s-au schimbat radical. Ia de exemplul bazinul carbonifer al Olteniei. Acolo au fost stramutate sate intregi. Tot tarani cu nadragii rupti in cur si care traiesc la limita supravieturii din agricultura de subzistenta sunt si cei din Pungesti si cei din satele Olteniei (ca de altfel din majoritatea satelor romanesti). Poate mica diferenta ar fi ca luptatorii din Tabara de rezistenta sunt reprezentanti de seama ai celei mai sarace regiuni a UE (adica gaura din turul nadragilor lor e un pic mai mare) in timp ce oltenii au asa un fel de smechereala nativa care ii face sa aiba un simt practic mult mai dezvoltat.

In Gorj cand compania miniera a anuntat ca vrea sa cumpere terenuri de la particulari sa-si extinda carierele (care chiar produc poluare reala, palpabila, nu ca cea ipotetica de la Pungesti) taranii nu s-au organizat in tabere de rezistenta si nici nu s-au dat cu capul de toti peretii de grija gliei stramosesti ci au aplicat mottoul stramosilor latini "Ibi bene, ubi patria". Chiar au dat din coate, care cum a putut ca proprietatea sa sa intre pe lista de prioritati. Fie au acceptat casele (incomparabil mai confortabile comparativ cu cele "parintesti") construite de Compania miniera la cateva zeci de km distanta + terenurile agricole echivalente cu cele avute anterior, fie si-au luat sacii de bani si si-au rezolvat problema pe cont propriu. Am destui colegi de facultate care inca se mai joaca de-a minieritul prin Gorj si cunosc destui si din randul celor despagubiti. Te asigur ca multe familii s-au scos din foame la propriu. Proprietati de genul o casa darapanata + acareturi + gradina + cateva hectare teren agricol au fost despagubite cu sume de ordinul a 100.000 euro. Adica, sume pe care taranul nu le-ar fi castigat din agricultura sa rudimentara nici in 10 generatii...

Ar fi interesant de analaizat si sumele la care au fost evaluate proprietatile celor de la Rosia Montana care au acceptat sa-si vanda proprietatile catre RMGC. Vorbim de sume care cu siguranta unuia din Tabara de rezistenta i s-ar parea imposibil pana si de imaginat. Si, te asigur ca nici aia nu erau mai breji din punct de vedere material decat pungestenii tai. Poate avem vreun forumist din Alba Iulia care sa confirme sau sa infirme, daca e cazul. Eu stiu ca la marginea orasului Alba Iulia RMGC a cosntruit cartiere intregi de vile cochete pentru cei care au optat la despagubire in formula casa + bani.

Inainte de a mai continua cu abordarea patetica, gandeste-te, cand pungestenii or sa simta in buzunar avantajul de a se fi nascut pe niste zacaminte bogate or sa-si bage pwla in ea ecologie instantaneu ...

This post has been edited by radian: 18 Jan 2014, 18:11

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
kato
post 18 Jan 2014, 18:58
Post #2717

Membru autentic

"Kato patetismul tau e mai greu de digerat decat un film indian. Esti direct implicat? Ai proprietati in zona sau doar te preocupa soarta bietilor oameni? Probabil, Kum, bodyguardul cauzelor pierdute si al tuturor oropsitilor iar o sa-mi zica ca-s cinic, dar inainte sa o tot dai cu lozincile tale te-ai documentat macar cat de cat ce si cum s-a intamplat in alte zone ale tarii care au fost afectate de industria extractiva?"

foarte direct implicat radiane. ca astia vor sa exploateze in tot judetul. ori tu crezi ca efectele sunt numai acolo unde e sonda?

"Ce a fost inainte de '89 nu se pune, din motive evidente. Atunci un activist de partid iti stabilea dreptul la despagubire si daca nu erai multumit te rezolva si de un sejur de relaxare ..."
astia sunt si mai tari, nu dau nimic. mai are rost comparatia? smile.gif

"Dar, dupa '89 lucrurile s-au schimbat radical. Ia de exemplul bazinul carbonifer al Olteniei. Acolo au fost stramutate sate intregi. Tot tarani cu nadragii rupti in cur si care traiesc la limita supravieturii din agricultura de subzistenta sunt si cei din Pungesti si cei din satele Olteniei (ca de altfel din majoritatea satelor romanesti). Poate mica diferenta ar fi ca luptatorii din Tabara de rezistenta sunt reprezentanti de seama ai celei mai sarace regiuni a UE (adica gaura din turul nadragilor lor e un pic mai mare) in timp ce oltenii au asa un fel de smechereala nativa care ii face sa aiba un simt practic mult mai dezvoltat.

nu ai sa crezi dar aici vorbim si de afectarea unui oras, barladul. si daca inainte daca nu puteai sa te opui ca era dictatura, acum e democratie si teoretic se poate. de ce privim inapoi totusi? si daca pot sa fac ceva sa-mi apar meleagurile am sa fac. ca altii nu vor, nu au chef e fix problema lor.

"In Gorj cand compania miniera a anuntat ca vrea sa cumpere terenuri de la particulari sa-si extinda carierele (care chiar produc poluare reala, palpabila, nu ca cea ipotetica de la Pungesti) taranii nu s-au organizat in tabere de rezistenta si nici nu s-au dat cu capul de toti peretii de grija gliei stramosesti ci au aplicat mottoul stramosilor latini "Ibi bene, ubi patria". Chiar au dat din coate, care cum a putut ca proprietatea sa sa intre pe lista de prioritati. Fie au acceptat casele (incomparabil mai confortabile comparativ cu cele "parintesti") construite de Compania miniera la cateva zeci de km distanta + terenurile agricole echivalente cu cele avute anterior, fie si-au luat sacii de bani si si-au rezolvat problema pe cont propriu. Am destui colegi de facultate care inca se mai joaca de-a minieritul prin Gorj si cunosc destui si din randul celor despagubiti. Te asigur ca multe familii s-au scos din foame la propriu. Proprietati de genul o casa darapanata + acareturi + gradina + cateva hectare teren agricol au fost despagubite cu sume de ordinul a 100.000 euro. Adica, sume pe care taranul nu le-ar fi castigat din agricultura sa rudimentara nici in 10 generatii..."

si acum ce propui? sa vindem toti, sa ne batem sa vina chevron la fiecare? smile.gif) nu conteaza ca distrugem totul? chiar totul se gandeste la "eu si mine acum"?????

"Ar fi interesant de analaizat si sumele la care au fost evaluate proprietatile celor de la Rosia Montana care au acceptat sa-si vanda proprietatile catre RMGC. Vorbim de sume care cu siguranta unuia din Tabara de rezistenta i s-ar parea imposibil pana si de imaginat. Si, te asigur ca nici aia nu erau mai breji din punct de vedere material decat pungestenii tai. Poate avem vreun forumist din Alba Iulia care sa confirme sau sa infirme, daca e cazul. Eu stiu ca la marginea orasului Alba Iulia RMGC a cosntruit cartiere intregi de vile cochete pentru cei care au optat la despagubire in formula casa + bani."

ai fi surprins ce imaginatie bogata avem. si daca aia au vrut sa se vanda de ce ne impui sa ne vindem si noi? unde scrie ca toti trebuie sa facem la fel?

"Inainte de a mai continua cu abordarea patetica, gandeste-te, cand pungestenii or sa simta in buzunar avantajul de a se fi nascut pe niste zacaminte bogate or sa-si bage pwla in ea ecologie instantaneu ..."

ea explica tu cu subiect si predicat avantajele! si nu te grabi, nu cumva sa sari vreunul. rolleyes.gif

--------------------
+
DragosP
post 18 Jan 2014, 19:00
Post #2718

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

N-auzi mă? 100k oiro/cap de vacă furajată.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 18 Jan 2014, 19:04
Post #2719

Banat

QUOTE(radian @ 18 Jan 2014, 18:04)
Te asigur ca multe familii s-au scos din foame la propriu. Proprietati de genul o casa darapanata + acareturi + gradina + cateva hectare teren agricol au fost despagubite cu sume de ordinul a 100.000 euro.
...
Eu stiu ca la marginea orasului Alba Iulia RMGC a cosntruit cartiere intregi de vile cochete pentru cei care au optat la despagubire in formula casa + bani.
...
Inainte de a mai continua cu abordarea patetica, gandeste-te, cand pungestenii or sa simta in buzunar avantajul de a se fi nascut pe niste zacaminte bogate or sa-si bage pwla in ea ecologie instantaneu ...
*

coffee_spitsk.gif
Va ro'sa ma scuzatz... Continuati!
radmasa.gif

L.E. Tu vrei sa bati recordu', sa muara bibi crazys4.gif

This post has been edited by kum: 18 Jan 2014, 19:06

--------------------
+
Markos
post 18 Jan 2014, 19:52
Post #2720

fost programator

Proprietati de genul o casa darapanata + acareturi + gradina + cateva hectare teren agricol au fost despagubite cu sume de ordinul a 100.000 euro.
*

HSBP... mellow.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
kum
post 18 Jan 2014, 19:59
Post #2721

Banat

Autostrada Peking-Beijing, au cum era? nedumerire.gif

--------------------
+
Markos
post 18 Jan 2014, 20:01
Post #2722

fost programator

120 de km, ca-n palmă. A fost pe Discoperii*.

(*) de fapt, era prezentată centura Beijingului, da' s-o fi uitat fără subtitrare

--------------------
Reno Megan Privilej
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 20:02
Post #2723

membru violet

Va agitati degeaba.
Delfinii din Pungesti o sa vada cel mult careva portocale de Craciun.
Singurii beneficiari de ceva CONCRET vor fi proprietarii de terenuri, decazuti la statutul de om (daunator mediului, fireste).

--------------------
+
dacis
post 18 Jan 2014, 20:20
Post #2724

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

In Gorj cand compania miniera a anuntat ca vrea sa cumpere terenuri de la particulari sa-si extinda carierele (care chiar produc poluare reala, palpabila, nu ca cea ipotetica de la Pungesti) taranii [...] chiar au dat din coate, care cum a putut ca proprietatea sa sa intre pe lista de prioritati. Fie au acceptat casele (incomparabil mai confortabile comparativ cu cele "parintesti") construite de Compania miniera la cateva zeci de km distanta + terenurile agricole echivalente cu cele avute anterior, fie si-au luat sacii de bani si si-au rezolvat problema pe cont propriu. [...] Proprietati de genul o casa darapanata + acareturi + gradina + cateva hectare teren agricol au fost despagubite cu sume de ordinul a 100.000 euro. [...]

Ar fi interesant de analizat si sumele la care au fost evaluate proprietatile celor de la Rosia Montana care au acceptat sa-si vanda proprietatile catre RMGC.
*

Radiane, argumentul tau e irelevant. Nu mincinos, cum insinueaza, subtili ca o bata-n nas, unii mai sus, ci doar irelevant. Adica, mai corect inadecvat ori inaplicabil situatiei pungestenilor.

Pentru ca:
- in Gorj exploatarea este de suprafata si s-a facut pe sute si sute de ha care, inevitabil, trebuiau cumparate de firma care facea exploatarea;
- la Pungesti suprafetele sunt mult mai mici, iar subcontractorii Chevron si Chevronul insusi nu au nici un interes sa cumpere terenul, ci vor doar sa il concesioneze, pe timp scurt si sume muuult mai mici decat cele vehiculate de tine;
- in Gorj poluarea este certa, dar vizibila si, deci cu efecte si cu raza de afectare a solului, subsolului (asta nu prea) si aerului predictibile
- la Pungesti poluarea nu-i decat (mai mult ori foarte putin) probabila, dar efectele sunt necunoscute, iar, dupa cum stim, necunoscutul inspaimanta

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
Markos
post 18 Jan 2014, 20:21
Post #2725

fost programator

Să vezi merțuri și penfeuri în Pungești, soon...

--------------------
Reno Megan Privilej
+
dacis
post 18 Jan 2014, 20:25
Post #2726

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(Markos @ 18 Jan 2014, 20:21)
Să vezi merțuri și penfeuri în Pungești, soon...
*

Se apuca iar turcii de facut gume cu surprize? rolleyes.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 20:30
Post #2727

membru violet

Cum adica efectele sunt necunoscute?
Elfii se tem de cutremure, de noxele camioanelor, de apa stricata de metan, de pamantul otravit de fluidul de foraj etc.
Asta e punctul de plecare, nu vrajeli troliste cu milioane de sonde, 2 ani de plangeri si o intelegere amiabila.

--------------------
+
kato
post 18 Jan 2014, 20:46
Post #2728

Membru autentic

trolul are dreptate. efectele sunt cunoscute dar minimizate si luate peste picior. smile.gif

--------------------
+
ady77
post 18 Jan 2014, 20:53
Post #2729

راحتزیل یو

From: near Bacau

Domnu' Kato va rog sa folositi cu incredere functia quote, astfel postarile dvs vor fi mai usor de urmarit.

#unitisalvamrosiamontanasigazeledesist

This post has been edited by ady77: 18 Jan 2014, 20:53

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
vijelie
post 18 Jan 2014, 21:00
Post #2730

membru violet

Elfule, fii atent sa vezi ce prosteala vi se serveste:

Some upstate New York water wells naturally have explosive levels of methane gas, even in areas that aren’t near oil or gas drilling, according to a new federal study released Tuesday.
The U.S. Geological Survey study found that 15 percent of groundwater samples from 66 household wells across south-central New York contained naturally occurring methane at levels high enough to warrant monitoring or remediation, even though none of the water wells was within a mile of existing or abandoned natural gas wells. Methane is an odorless, colorless gas that can be explosive in high concentration.
USGS scientist Paul Heisig said the levels in four of the wells were so high that water coming out of a tap could potentially be lit with a match, or be an explosive risk.
Heisig added the study found significant differences between water wells in valleys and upland areas: Nearly 30 percent of groundwater samples from valleys tested at or above levels that suggest cause for concern, but none of the samples from upland wells did.

Maine, inainte sa rupeti gardul alora, sa ii intrebi pe elfii de la Bucuresti, care va informeaza spunand ca in statul NY este interzisa fracturarea hidraulica DECI aceasta este daunatoare, cum isi explica faptul ca nici macar sondele existente (de exploatare cu metode conventionale) nu au provocat probleme si de ce apa este "poluata" cu metan fara ca omul sa faca ceva.
De ce nu crapa elfii din New York ?

This post has been edited by vijelie: 18 Jan 2014, 21:02

--------------------
+
116 Pages « < 89 90 91 92 93 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 15:29
Forum Renault