gazele de sist, castig sau dezastru
![]() ![]() ![]() |
gazele de sist, castig sau dezastru
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(kato @ 25 Mar 2014, 11:51) 2. Dacă rezultatele explorării sunt pozitive, vor fi inițiate o serie de acțiuni menite să evalueze și să testeze viabilitatea producției de gaz. Este posibilă folosirea forajului orizontal și a fracturării hidraulice pentru a testa potențialul argilitelor de a produce gaz natural." aceasta fraza recunoaste clar ca in procesul de explorare se va efectua fracturarea hidraulica. deci explorarea este similara ca procedura cu exploatarea. 3. daca in cazul explorarii se foloseste fracturarea, de ce contrazici? 70% din suprafata tarii este concesionata pentru explorare. explorarea include fracturarea. ca difera amploarea, total adevarat Jupane, iarta-ma ca ti-o spun, dar ai probleme serioase de intelegere a semnficatiei si a logicii interne a unui text. Io-te ce zice acolo: "daca rezultatele explorarii sunt pozitive...". Asta inseamna dupa ce se constata ca rezultatele explorarii sunt pozitive, ceea ce inseamna ca etapa de explorare a fost finalizata. tu sa nu crezi ca explorarea se face integral la Pungesti. Acolo se foreaza si se filmeaza / fotografiaza, dar interpertarea datelor se face ... oriunde vrea Chevronul si cu ce firma vrea sa colaboreze ea. De regula firmele astea au sediile ori la Bucuresti, ori la Ploiesti. Iar baietii astia fac interpretarea geofizica. Dealtfel si domeniul se numeste geofizica de sonda, iar forajul este o etapa anterioara ... Daca astia zic ca e OK, da, se trece la nivelul urmator, forajele orizontale cu armaghedonul de care ti-i tie teama, cu explozii controlate, cu injectarea acelui cocktail chimic etc.etc.. Dar, repet, asta se face ca sa se valideze concluziile explorarii. Deja vorbim de exploatare "in micro". Daca asta se dovedeste eficienta... padure de sonde... PS Bad news: cica concesionarea este facuta in principiu pentru prospectiuni, explorare si exploatare. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
:)bre dacis ia citeste mataluta aici.
imi permit sa citez: "Fracturarea hidraulica ar putea fi utilizata in ultima faza a lucrarilor de explorare, dar are nevoie de noi avize". dupa ce termini acolo, citeste aici. in concluzie, nici nu este instalata prima sonda, dar se stie ce potential avem. ![]() This post has been edited by kato: 25 Mar 2014, 12:15 |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Mai asteptam mult cifrele alea?
|
--------------------
No
Reno
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 25 Mar 2014, 12:58) 1. Dar daca tot te declari "fanul cifrelor" pune si un grafic cu evolutia pretului la utilitati, combustibili si taxelor pe aceeasi perioada! 2. Plus, bonus, un grafic cu puterea de cumparare raportata la venituri in toate tarile ue! Hait, ca postul asta l-am ratat! ![]() 1. Grafice de-astea n-am acum. Dar am vazut unul zilele trecute pentru gaze, energie electrica si termica si cresterea-i abrupta rau 2. Daca este sa fim onesti, comparatia corecta-i alta: dintre puterea noastra de cumparare de azi si cea de dinainte de demararea procesului de aderare (1999). |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
1. Told you so!
2. La faza asta cel mult pot sa ma raportez la veniturile alor mei, eu eram in facultate pe vremea aia, dar tot da cu virgula... |
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 25 Mar 2014, 15:00) Sa stii ca chiar ai luat-o pe ulei! Ca vad ca ai luat pauza la corelatii. Intai spuneam ca Nastase e de vina, apoi il laudam pentru ca a reusit sa incheie favorabil negocierile pentru aderare si la urma iti trimiteam tratatul de aderare. Cand totusi nu pricepeai, spuneam explicit ca QUOTE(dacis @ 25 Mar 2014, 08:13) Dimpotriva, daca vrei sa stii opinia mea, el si trupa din preajma lui au meritul ca au reusit sa termine negocierile cu UE si sa ajunga la forma finala fara ca Romania sa indeplineasca toate criteriile, din care unele insemnate. Tehnic, Romania nu trebuia sa incheie negocierile in 2004, iar faptul ca acest lucru s-a intamplat este un mare maretit al guvernului Nastase si al aomenilor din jurul lui. Mai ales al clujenilor si mai ales al unui anume clujean. Asta ca sa clarificam problema meritelor si a vinovatiilor. PS Hai, ca zilele astea m-ai enervat! Rau... Coroborand cele de mai sus constatam ca: 1. am terminat in 2003 negocierile la capitolul concurenta, care presupunea (cu unele prorogari!) deschiderea pietelor si liberalizarea preturilor; 2. tot in 2003 a intrat in vigoare noua Constitutie care consacra prioritatea legislatiei europene fata de cea nationala. De aici rezulta ca pentru orice efect al faptului ca suntem membri ai UE, chiar si peste 25 de ani, tot Nastase-i de vina! Capisci, acuma?!... ![]() PS SPun asta pentru ca trebuie sa ne asumam odata pentru totdeauna aderarea la UE cu consecintele ei bune si cu cele rele, laolalta. La pachet! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
S-a inteles??
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nu
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
Tu traiesti intr-o lume a ta, cu feti frumosi-ue si zmei-oricine nu e pro-ue!
RNPtopia! |
--------------------
No
Reno
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 26 Mar 2014, 07:02) Sa stii ca chiar ai luat-o pe ulei! Ca vad ca ai luat pauza la corelatii. Intai spuneam ca Nastase e de vina, apoi il laudam pentru ca a reusit sa incheie favorabil negocierile pentru aderare si la urma iti trimiteam tratatul de aderare. Vezi ca ti-am raspuns la gogomania "Nastase 2003" pe topicul cu centralele ![]() Eu m-am referit punctual la chestia asta, atunci cand am intervenit în discutie. Discutie în care era vorba despre calendarul de liberalizare a pretului la gaze si energie electrica. Chestie inventata de UE în anul de gratie 2009. Iar tu te-ai trezit cu "Nastase 2003" ![]() Dupa care m-ai umplut cu pedefeuri si alte linkuri fara nicio legatura directa cu subiectul. Si cu texte de-alea interminabile marca proprie, în care aberai la greu. Da' m-am obisnuit, nu-i problem ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 26 Mar 2014, 11:38) Eu m-am referit punctual la chestia asta, atunci cand am intervenit în discutie. Discutie în care era vorba despre calendarul de liberalizare a pretului la gaze si energie electrica. Chestie inventata de UE în anul de gratie 2009. Iar tu te-ai trezit cu "Nastase 2003" ![]() Inca nu te-ai prins cum functioneaza UE? Vor mai fi si altadata asemenea decizii, luate - anul asta, anul viitor, peste cinci ani etc.. Iar eu tocmai asta am vrut sa subliniez: asumanadu-ne dorinta de a intra in UE, plus schimbarea Constitutiei din 2003 (toate sub guvernarea Nastase, da?!), deciziile UE trebuie neaparat puse in practica de guvernul roman, fie ca e vorba de Boc, Ponta ori cine-o mai veni. Avea Boc de ales? Asta-i o intrebare adevarata! Daca nu, de ce? Din cauza lui? |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Bai ia carati-ca d-aci cu prostiile voastre cu tot. Azi, maine americanu' ii spurca apa si ogoarele lui Kato si voua va arde uraniu sa despicati firu-n 4x4 cu teoria UE.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Rocologii de frunte sustin ca cea mai importanta magistrala freatica a tarii se situeaza pe directua Birlad-Petrosani, sensul de curgere fiind est-vest. Te crezi la adapost?
This post has been edited by corbex: 26 Mar 2014, 12:13 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Via Bcuresti sau via Secuiland?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Garett |
![]()
|
Pai in al doilea caz te-ai scos, ca se contamineaza cu palinka pana la tine!
|
--------------------
No
Reno
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Bine ca stau la etaj ca s-a modernizat lumea, acu `30 de ani veneau pe vagoane acu pe subterane
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(radian @ 26 Mar 2014, 12:10) Bai ia carati-ca d-aci cu prostiile voastre cu tot. Azi, maine americanu' ii spurca apa si ogoarele lui Kato si voua va arde uraniu sa despicati firu-n 4x4 cu teoria UE. stai lin radiane, ca le spurca la toti. 70% din suprafata tarii zic io ca e un pic mai mult decat zona barladului. da tu fii tare si spera sa-ti ofere statul roman dota. ![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Nepoace cand te infiltrezi incoa` sa-mi zici sa-ti caut gazda.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Markos |
![]()
|
radian are altele pe cap, se chinuie cu spatiul ala de la parter..
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 07:24 |