probleme roti/frane, se incing ,se infraneaza
![]() ![]() ![]() |
probleme roti/frane, se incing ,se infraneaza
Merlucius |
![]()
|
||
![]() membru care incepe si nu mai termina odata Group: Members Posts: 105 Joined: 21 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300 '80;
Solenza Scala 2004/
2006 ombelico del mondo
|
|||
shm3k3ru_sasha |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 18 September 05 ![]() |
buna ziua.
am si eu cateva intrebari legte de frana la o dacie 1310 din 1986, adusa din germania si folosita fffff mult la transportat marfa.am spus astea ca sa va faceti o impresie despre starea in care se afla. 1 intrebare: sabotul de frana de pe stanga ramane blocat dar nu totdeauna. uneori isi da drumul dupa 500 m . alteori nu are nimica. alteori abia pot sa tin volanul din cauza fortei cu care trage dreapta. ce poate fii??? 2 intrebare: frana de mana nu tine deloc .ce imi sugerati sa desfac/verific intai?? 3 intrebare: nu are legatura cu franele. am patit intr-o zi o chestie ciudata. cand eram "pe liber" se tura bine. bagam 1-a si o puteam tura bine. cum bagam a 2-a , motorul pierdea din putere si oricat de mult acceleram el pierdea din viteza si dupa 10-20 metrii se oprea. am lasato pe liber si am turat-o de cateva ori si si-a revenit. oare ce a avut?? multumesc anticipat |
--------------------
DACIA
1310 din 1986
- SV-01-GRY
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Raspunsuri:
1. Se blocheaza pistonasul, desfa-l si curata-l apoi fa o aerisire a franelor; 2. Verifica daca se tensioneaza cablul de frana, daca acesta se tensioneaza dar frana nu tine inseamna ca ferodourile sunt uzate excesiv si se inlocuiesc, daca nu se tensioneaza cablul inseamna ca este blocat in mantaua si se inlocuieste cablul; 3. Posibil sa ai ceva mizerie in carburator, desfa-l curata-l cu Decarburol, verifica jiglerele |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
shm3k3ru_sasha |
![]()
|
multumesc frumos pt raspunsuri. oricum o sa ma ocup de ea la vara cand o sa merg la tara. pana atunci asteapta. inca ceva. eu nu folosesc dacioara decat vara. din iulie pana in septembrie. adica doar cat tine vacanta de vara. pentru iarna pot sa scot toata apa din ea sau trebuie obligat sai pun antigel??
|
--------------------
DACIA
1310 din 1986
- SV-01-GRY
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Adica tu ai doar apa in masina? fara antigel? Daca da atunci a scoate apa din masina pe timpul iernii este cel mai frumos lucru pe care poti sa-l faci pentru ea. Nu de alta dar cum vor da gerurile puternice blocul tau motor va face poc si larevedere. Adica, daca este doar apa chioara aceasta va ingheta la iarna si se va crapa blocul motor, scoate apa afara si pune jumate-jumate apa distilata cu antigel daca vrei sa circuli cu ea la iarna, iar daca nu vrei sa circuli cu ea iarna atunci goleste tot lichidul de racire al motorului.
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
shm3k3ru_sasha |
![]()
|
am doar apa. si iarna trecuta am scos toata apa , dar acum k am gasit forumul acesta am intrebat daca e bine ce fac, si daca nu stric ceva. iarna nu circul deloc. incepand din septembrie pana in iunie rar daca mai face vreun drum. doar cand merg la pescuit
![]() |
--------------------
DACIA
1310 din 1986
- SV-01-GRY
|
|
rtulea |
![]()
|
Si cand mergi la pescuit nu pui antigel in masina? Inseamna ca-ti plac sporturile extreme. Daca nu o folosesti atunci goleste totul iar daca vrei sa mergi cu ea undeva neaparat sa-i bagi apa distilata cu antigel ca altfel o sa crape blocul motor.
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
shm3k3ru_sasha |
![]()
|
eu merg la pescuit primavara, dupa ce pleaca zapada. adica merg prin mai . deci atunci ii pun apa
|
--------------------
DACIA
1310 din 1986
- SV-01-GRY
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Apa distilata cu antigel concentrat 1:1; antigelul are si proprietatea-printre altele- de a "unge" presetupa, antioxidante, etc. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
B-38-NFS |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 August 05 From: BUC -DR TABEREI ![]() |
salut.am si eu o mare intrebare legata de frane??
pot sa te lase asa brusc adica dimineta frane beton iar pe la ora 13 frane la a 2 a 3 pedala . placutele schimbate acum 2000 km iar ferodourile acum 1.500 km la fel si garnituri ,lichid etc . conteaza daca am mers mult prin balti imense de apa . adica buc o mica venetie . mersi anticipat . |
--------------------
spark /chevrolet
solenza/dacia
2006/2005
- b-23-REU NU E SUFICIENT SA FI BUN ,CI E SUFICIENT SA FI SI BUN DE CEVA .....
|
|
cata23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 6 July 05 From: Tg-Jiu ![]() |
Daca ai mers prin apa nu mai tin asa cum trebuie, ca s-au udat discurile si p;lacutele "aluneca" pe ele, dar cand se usuca vor tine ca inainte.
|
--------------------
Dacia
Nova
- GJ-03
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 12:42 |