WC pe bani, pipiul: drept uman fundamental sau lux?
![]() ![]() ![]() |
WC pe bani, pipiul: drept uman fundamental sau lux?
walleye |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|||
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
este normal sa platesti . ti se asigura un serviciu ce trebuie platit !
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
da tu de pipi in boscheti n-ai auzit?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
pai sa elaborez tot eu:
cuvintul cheie este PUBLIC: wc PUBLIC. adica costurile lui de functionare ar trebui sa fie acoperite din taxe, impozite, etc. daca la baruri mai am intelegere pentru patron care vine si zice ca nu te poti cufuri in closetul lui daca nu-i esti client (acolo de fapt WC-ul nici nu este prea public), in metrou, pe strazi, in muzee, etc (spatii publice) nu mi se pare normal. o data ca am platit un bilet, si doi, functionarea acelor spatii e partial (cel putin) finantata si din bani publici, mai sus-mentionatele taxe si impozite. cu alte cuvinte eu deja am platit pentru acel serviciu, achitindu-ma de taxele ce-mi revin sau platind biletul de acces in metrou sau in muzeu sau in cinema samd. plus ca metroul din paris trazneste a pisalau de-ti da nasul ecran albastru, asa ca in acest caz masura "vrei pipi? scoate banul" este de-a dreptul contraproductiva. sincer prefer sa puta numai buda decit o statie intreaga, asta apropos de boschetii lui costi. |
--------------------
Alco
Century
628
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
ce cauta asta la "Toate modelele Dacia"? Ca eu de WC Dacia n-am auzit....
La Cafenea cu el A, uitasem sa raspund la intrebare. Pai depinde. Daca e privat proprietarul poate face ce vrea cu el. La benzinarii , baruri, hoteluri, e la latitudinea proprietarului daca percepe sau nu taxa. Din punctul asta de vedere am observat ca stam mai bine la capitolul taxfreepipi decat occidentalii. E drept ca in compensatie in veceurile noastre e mizeria pana la glezne si trebuie sa vii cu ziarele de acasa. Daca e public, e aiurea sa ceri taxa, pentru ca asa cum zice walley, ai mai platit o data la impozite. Si la capitolul asta Bucurestiul sta bine. Sunt atat de multe bude prin parcuri ca nu mai vezi copacii de ele. Dupa cum se putea citi intr-un articol din AC postat pe aici primaria plateste 8 euro/zi pe bucata de stabiliment albastru. asta zice articolul inseamna cam 4 euro de bucurestean / an. Cred ca e mult mai mult decat ar cheltui bucurestenii daca ar fi bude cu plata. Asta ar insemna ca fiecare cetatean fara exceptie ar trebui sa le foloseasca de 2-3 ori pe luna. Ma indoiesc ca este cazul. Asa ca eu as prefera unele mai civilizate dar cu taxa. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai depinde daca municipalitatea plateste sau nu pt. aceste WC-uri.
Daca nu (sau nu tot costul), atunci nu e gratis. Cu siguranta nu va plati firma care le intretine. "Public" nu inseamna "Gratuit". Inseamna doar ca oricine are acces la ele. Contra cost, ca si transportul "Public". |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
walleye |
![]()
|
mea culpa, credeam ca la "statistici" se accepta orice statistici, nu doar despre modelele dacia.
honest mistake, cum zice neamtu'. |
--------------------
Alco
Century
628
|
|
CristiZ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 11 October 04 From: Iasi ![]() |
Chiar ca se discuta de toate pe forumul asta...
|
--------------------
Duster ph2
Green Olive
2014
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Public se refara la forma serviciului.... adica serviciu public...pentru toata lumea... si nu la forma de proprietate sau finantare... exemplu: un supermarket ofera un serviciu public... dar nu e platit din taxe... idem si transportul public... platesti bilet!... doar anumite servicii publice sunt oferite de comunitate si finantate din taxe si impozite... companiile private care ofera servicii publice o fac de regula pe bani sau cu restrictic, adica serviciul privat, limitat... e dreptul lor... in acest caz e vorba de restaurant... acela nu ofera "WC public" ci "WC privat"... adica nu e pentru oricine ci doar pentru clienti...
deci este un mare DEPINDE... dar oricum e de retinut ca nu orice WC e public... si nu orice WC public e cu bani (sau fara bani). |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot e topic despre Wc-uri. Om avea si noi vreo sansa sa vedem bude pe autostrada? Ca la austrieci in creierii muntilor erau niste buzi luna -puteai sa iei linistit pranzul in ele
![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.741 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@ake: sa fim seriosi. Daca nu sunt cosuri de gunoi in orase, ce sa mai vorbim de buda pe autostrada!
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Ake, bude puse de autoritati pe autostrada nu cred ca avem sanse sa vedem, mai ales nesupravegheate. Insa cu timpul se vor construi benzinarii, si acolo negresit vor fi bude. Si asa cum ai zis si tu, in Romania stam mai bine aici, ca la benzinarii nu se plateste buda niciodata. Si nici jegoase nu pot zice ca sunt, in multe benzinarii am vazut bude luna nene, chiar nu aveam ce sa le reprosez.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Ake |
![]()
|
Curatenia din buzile private cred ca depinde de cat de gospodari sunt patronii.
Ca fapt divers: -acum vreo 10 ani faceam destul de des Romania Ungaria Austria Germania Franta, drumuri pe unde se putea pe autostrada. Ghici unde erau cele mai mizerabile WC-uri? N-ati ghicit. In Ungaria. Mai ales pana in Budapesta. Ghici unde erau cele mai scumpe? Iar n-ati ghicit. Tot in Ungaria. Ainzmark (1 DM) sau pipi la cucuruzi. Dupa doua patanii d'astea am zis ca WC-ul de la Nadlac e absolut obligatoriu. Urmatorul - primul tankstelle din Austria - unde se putea face decent si dush- tot 1 DM |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
din cauza buzilor (si a vamesilor unguri din Nadlac) mie mi s-a luat de Ungaria. Chiar tipii cu care am fost ziceau ca aveau de gand sa viziteze ungaria, dar s-au razgandit si vor merge intr-un loc mai dragut cand au timp. Stiu ca e o atitudine superficiala dar de la detalii de-astea se trag multe concluzii.. si curatenia din WC-urile publice este un criteriu.
Cat despre plata vs. gratis... eu sunt de acord asa, la limita, sa fie cu plata, daca nu e foarte scump si daca e super-ok (curatenie luna, sapun lichid, prosoape de hartie etc.). Dar cred ca ar trebui sa fie gratis, in special in locurile frecventate de multa lume (gen piete, muzee, parcuri, metrou, magazine mari etc.). Ca dup-aia tot noi ne plangem ca 'pute a buda' si ca ce nesimtit sunt gibonii ca isi fac treburile in public. Cum ar fi sa se puna o taxa pentru aruncat gunoiul la cos? (ca doar cineva trebuie sa il ia din cosul ala, sa il transporte, sa inlocuiasca din cand in cand cosul etc.) |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
draku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 3 November 04 From: Bucuresti ![]() |
bai fratilor, cu wc-urile publice in franta o fi cum o fi (sau nu...) dar ce sa mai zicem de restaurantele de pe litoral care iti cer taxa daca vrei sa mergi la buda lor...
io era sa cad pe jos cand am vazut asa ceva.... mi se pare cea mai mare nesimtire, adica vii la restaurant (terasa, bar, etc), consumi de o anumita suma de bani si dupa aia, cand vrei sa ajungi la wc, 10.000 lei (vechi) taxa..... a, era vorba de litoralul nostru, din RSR |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
- Barkas Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
|
|
Fire |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 12 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi se pare normal sa percepi o taxa daca vrei sa intrii intr-un loc bine amenajat, cu oglinzi curate, cu pisoare si wc-uri cu tot cu colac si hartie igienica. Dar nu mi se pare normal sa-ti ceara 5000 lei pt a folosi buda din pasajul de la universitate sau de la un amarat de bar la mare cum spunea draku.
Prefer sa merg intr-un wc public imputit decat sa le dau lor 5000. Sau daca le dau 5000 le cer un intreg sul de hartie igienica...chiar daca nu o folosesc ![]() |
--------------------
Logan
Ambition
- B XX RHS "Pai sa studiem problema sa gasim pe cineva"
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
nici taxa pe fumul care iese pe cos nu era de inteles...
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
de acord cu vv, buna comparatia cu gunoiul
daca e public, e sustinut din taxele platite de TOTI cetatenii, nu mai vad necesitatea inca uneia care sunt in curtea unui bar & co, corect e sa fie numai pentru clienti, si pentru ei gratis, ca doar am facut consumatie This post has been edited by Codrin: 26 Jul 2005, 23:56 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
...acu' se intelege...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
cabanos ticalos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 June 05 ![]() |
Cred ca WC publice ar trebui sa fie gratis, obligatorii in parc, cu plata te duci la cele particulare daca e. Daca se ia taxa pe orice de ce mai platim impozite?
|
--------------------
El Camino
El Camino
- El Camino
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Interesanta retorica.Suntem condamnati sa platim de mai multe ori acelasi gen de servicii.(a se vedea si cazul asigurarilor de sanatate:retete gratuite sau compensate nu,asistenta medicala gratuita din parti,s.a.m.d)
|
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare normal sa ceara taxa ca sa asigure curetenia pe acolo/plata personal...daca e asigurata de stat (taxa) e super ok sa fie free.
Si mie mi se par penale alea de la mare unde trebuie sa dai 5-10mii dar in fine cineva spala pe acolo,face curat etc si asta nu poate fii free...da ma streseaza tigancile alea care pun mana pe hartia igineica cand ti-o ofera....asa ca aduceti-va servetele ![]() Cand am fost in Spania aveam o problema urgenta si m-am dus frumos la un fel de bar ca sa zic asa si am intrebat ..pot sa va folosesc si eu toaleta sau e nevoie ca sa comanad/cumpar ceva..binenteles ca raspunsul a fost go ahead...asa ca mai e si lume civilizata...la fel si in Grecia in benzinarii..poti sa te duci direct la buda fara sa cumperi ceva..si arata super ok ...Sper ca e valabil si in Ro acest lucru... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
Charlton |
![]()
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
Din ultima calatorie prin Bucuresti ( Baneasa ) parca a-m vazut WC-uri ecologice instalate , nedumerirea mea consta in faptul ca n-am vazut pe nimeni care sa perceapa taxa , sau sa ne asteptam ca-n viitor sa platim cu cardul .
![]() Este normal sa se perceapa o taxa care sa se reflecte in curatenia din toaleta. |
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
ashu |
![]()
|
In toate parcurile din Bucuresti sunt veceuri ecologice, unde nu se percepe taxa, normal. Din punctul asta de vedere stam bine, n-am ce sa reprosez.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
QUOTE(Charlton @ 27 Jul 2005, 08:12) Cine e propritarul WC-ului? In cazul in care e privat, atunci propritarul decide si clientul reactioneaza in consecinta (parerea mea e ca vorbim in general de locuri in care lumea vine pentru alte beri, si atunci mi se pare ok ca taxa respectiva sa vina din consumatie). Daca e public, e al primariei (de fapt "al nostru") si primaria poate deduce costurile pentru intretinerea lacasului de cult si in alte moduri decat cu o tanti la intrare care n-are marunt sa-ti dea rest, sau in varianta direct alternativa - WC cu fise pe variantele : 1. Pipi mic - 0,2 lei 2. Pipi mediu - 0.5 lei 3. "Norii negri" - 1 leu si fugi repede Nu intotdeauna are omul maruntul dupa el, si nu mi se pare normal ca din atata chestie sa se apuce sa decoreze peretii muzeului din cauza ca n-are incotro. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Vi se pare ciudat sa platiti la buda? Asa sunt multe din budele restaurantelor din Belgia si Olanda.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE(ashu @ 28 Jul 2005, 16:06) In toate parcurile din Bucuresti sunt veceuri ecologice, unde nu se percepe taxa, normal. Din punctul asta de vedere stam bine, n-am ce sa reprosez. Mda! In Tineretului e la moda asteptatul sa intre mosu in buda si dupa aia 5-10 idioti iau buda la zgaltait... Adevrarul e ca e distractiv si cred ca ajuta si la constipatie |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
err.. ti s-a intamplat asta?
![]() ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Ake |
![]()
|
citisem undeva ca intr-o vreme ar fi existat berarii unde plateai NUMAI la buda. Acum imi greu sa cred ca era adevarat.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 12:00 |