consum super mare
![]() ![]() ![]() |
consum super mare
raducu38rar |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 21 November 09 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|||
Lucian MC |
![]()
|
![]() Mandru Posesor De Dacie Sport Group: Members Posts: 628 Joined: 17 May 09 From: Iasi ![]() |
Verifica in primul rand sa nu ai pierderi (furtune sparte sau fisurate aproape de pompa de benzina sau cele ce fac legatura intre rezervor si conducta de cupru) Sau returul sa nu fie infundat .
|
--------------------
Dacia
Un sport si un break
1989 1410 si 1995 1410
- IS-60-GVE
|
|
raducu38rar |
![]()
|
ala a fost primul lucru pe care l-am facut, sa ma uit daca ceva nui spart sau fisurat. nimic totul e etans. poate e problema din calculator sau ? ? ? ?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
Lucian MC |
![]()
|
![]() Mandru Posesor De Dacie Sport Group: Members Posts: 628 Joined: 17 May 09 From: Iasi ![]() |
E pe injectie? In cazul asta poate fi sonda lambda din cate stiu. In problema asta nu ma pricep prea bine.
|
--------------------
Dacia
Un sport si un break
1989 1410 si 1995 1410
- IS-60-GVE
|
|
libarca |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 14 December 09 ![]() |
Motorul cum se comporta?E vreo diferenta la mers?Verifica bujiile,vezi ce mai fac...fum scoate?Si filtrul de aer,desi e cam mare diferenta de consum...Daca nu scoate fum,si totul e in regula,tot la pierderi ma gandesc...
|
--------------------
DACIA
1310
1998,berlina
- OT 98 MMM Merge ea cum o taie capu'...da' ma duce acasă!
|
|
raducu38rar |
![]()
|
motorul merge bine, motorasul pas cu pas functioneaza, se simte dimineata cai mai turat motorul, sonda lambda eu crede ca este buna, am facut fumul si toates bune mai putin monoxidul care este mai mare din cauza lipsei catalizatorului, nu are scurgeri de benzina, atat ca consuma enorm de mult pentru o dacie.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
Lucian MC |
![]()
|
Termostat mai ai pe ea? Daca l-ai scos si asta ar putea fi o cauza ca motorul nu ajunge la temperatura optima de functionare.
|
--------------------
Dacia
Un sport si un break
1989 1410 si 1995 1410
- IS-60-GVE
|
|
raducu38rar |
![]()
|
are si termostat functional, testat babeste prin apa fiarta, deschide undeva la 87 sau 89 nu mai stiu pe care lam pus
9 Apr 2012, 08:05: masina are 156000 km la bord, poate sa dereglat ceva, se poate regla cumva avansul (poate este prea mare) sau sa curat injectorul? 9 Apr 2012, 08:46: am desfacut returul din corpul cu injector si la relanti nu vine nimic, daca accelerez vine ceva benzina dar putina, nu stiu cam cata ar trebui sa curga. This post has been edited by raducu38rar: 9 Apr 2012, 08:46 |
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
Lucian MC |
![]()
|
voila ai gasit pb , returul e sigur colmatat
|
--------------------
Dacia
Un sport si un break
1989 1410 si 1995 1410
- IS-60-GVE
|
|
raducu38rar |
![]()
|
salut. am desfacut injectorul si era curat fara pic de mizerie sau depunere. daca sonda lambda este buna, motorasul pas cu pas este bun, bujiile nus afumate, care ar putea fi problema ca imi consuma aproape 16%.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
daniel1994 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 15 February 12 From: Ocnita Dambovita ![]() |
returul...ti-ai dat raspunsul singur
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|
raducu38rar |
![]()
|
pai returul nui infundat si nici colmatat, ca am desfacut injectorul si era totul curat fara mizerie sau alte prosti marunte (eu fac 5000-6000 km pe an si odata pe an schimb fltru de benzina, filtrul de aer, fac schimbul de ulei si filtru de ulei). deci totusi asta sa fie consumul la dacia injectie. am scos si consum de 6,5% si tot in stilul meu de condus. (masina are un singur sofer).
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
libarca |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 14 December 09 ![]() |
Daca tu zici ca totul e in regula,si motorul se comporta normal,atunci o solutie mai disperata ar fi sa-i faci noxele.Daca ies cat de cat bine,diferenta aia de 10 litri sa fi sigur ca nu intra in motor,si iti scapa picurata pe drum,sau evaporata,ca tot ai zis ca nu se vede nimic!
|
--------------------
DACIA
1310
1998,berlina
- OT 98 MMM Merge ea cum o taie capu'...da' ma duce acasă!
|
|
vion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 851 Joined: 20 May 10 From: Bucuresti ![]() |
salut, eu stiu ca pompa de benzina de la injectie (electrica)baga 1 si ceva atmosfere si ma indoiesc ca la relanti din 1 atmosfera sa nu dea nimic la retur.
(((am desfacut returul din corpul cu injector si la relanti nu vine nimic))) This post has been edited by vion: 12 Apr 2012, 11:43 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
De unde sti ca sonda e buna? Ai testat-o? De cate ori ai facut testul la consum? Ai vazut acel consum, in urma mai multor alimentari? Nu cumva benzina dispare in vr-un bidonas pe dupa colt, seara tarziu, sau la statie, s-a inghesuit pe furtun , si n-a mai ajuns in rezervor?
This post has been edited by PH-06-BOA: 12 Apr 2012, 22:17 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
QUOTE(raducu38rar @ 11 Apr 2012, 15:55) salut. am desfacut injectorul si era curat fara pic de mizerie sau depunere. daca sonda lambda este buna, motorasul pas cu pas este bun, bujiile nus afumate, care ar putea fi problema ca imi consuma aproape 16%. ai auzit vreodata de benzina + apa?? in momentul cand vei sta la semafor, sa te uiti la cel din fata ta numai sa vezi ce dara de apa lasa in urma... eu, m-am lamurit cu benzina... acum bag numai cu efix si nu mai am probleme deloc.. |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|
raducu38rar |
![]()
|
am facut testul de fun sau noxe sau cum vreti la o statie itp, si toastes bune mai putin monoxidul care nu iese din cauza catalizatorului care lipseste (0.6 max 0.3). eu fac 1.5 km pana la servici si inapoi in total 3 km. poate fi cauza ca fac drumuri scurte cu motorul rece. sonda da la test 1.019 care este in limite.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
tiaz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 January 11 ![]() |
[quote=ORIJINAL21,12 Apr 2012, 23:25]
in momentul cand vei sta la semafor, sa te uiti la cel din fata ta numai sa vezi ce dara de apa lasa in urma... eu, m-am lamurit cu benzina... [/quote/] Se pare ca fizica e o materie de domeniul sf-ului. Intredevar condensul e un fenomen foarte straniu in curs de descoperire.....parca printr-a cincea!!!!! ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1999 break
- B 47 AJU
|
|
Magnum_Baracuda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 28 January 09 ![]() |
dar cu mobilitatea cum stai,merge infranata?
|
--------------------
dacia
1310
1981
- CT 03 BND
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(raducu38rar @ 13 Apr 2012, 08:03) [...]eu fac 1.5 km pana la servici si inapoi in total 3 km. [...] Ala nu e drum, motorul nu se incalzeste. Consumul se face din plin in plin, nu pe 50 km. Apropo, de unde stii ca pe aia 50 km a luat cit spui? Ai avut plin apoi ai refacut plin? daca da, posibil corect, daca nu sigur e aiureala. Consumul, am zis, se face din plin in plin, repetat de citeva ori. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
raducu38rar |
![]()
|
salut. eu am curatat rezervorul, iar cand am bagat benzina am urmarit cand se stinge becul de benzina (totul a fost facut pe un paln drept). la 8 litri se stinge adica cand se aprinde becul de benzina am 8 litri de benzina suficient pana sa ajunj la un peco. eu bag de 50 de lei benzina (8,5 litri) si nu fac mai mult de 50 de km si se aprinde iar becul de benzina. asa am determinat eu consumul mare de benzina. ar fi de umblat undeva sa scada consumul la o berlina pe injectie?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Aia nu e determinare. In plus, pe drumuri de 1,5 km motorul nu se incalzeste, ruleaza rece. Ca atare consum mare e normal sa ai.
Ai doua solutii: rulezi pe drumuri lungi sau mergi pe jos aia 1,5 km. Ar fi si a treia: te obisnuiesti. Oricum, determinarea corecta e pe distante mari prin metoda plinului, aprinderea becului e doar informativa, cu abateri prea mari pt a face determinare de consum. This post has been edited by diaconuliviu: 18 Apr 2012, 07:23 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
raducu38rar |
![]()
|
salut. pai la drumuri lungi am scos consum de 6.5 incarcat si 4 persoana adulte. consumul lam facut pe 2200 de km pe un drum de mare dus intors, urban si extraurban (si cutia de viteze este daia de tras in a-V-a la 3000 am aproape 100km/h, si am mers destul de turat, peste 3000 de ture aproape tot timpul).
|
--------------------
RENAULT
MEGANE IV
2019
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
E consum OK. Pe drumuri scurte n-ai ce-i face..ecu isi gestioneaza singur ce a fost invatat: daca e rece, dai atit benzina la atit aer..daca e cald, dai mai putin, esti in accelerare dai si mai mult
ETC..1,5 km ai tai sint la rece, poate cu citeva semafoare sau stopuri...regim tranzitoriu. 16-17 l/100km care ies din calculul ala al tau...e cumva exagerat dar.. e si eronat si si conditiile is ciudate..tranzitorii. This post has been edited by diaconuliviu: 18 Apr 2012, 07:51 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@raducu38rar: sunt normale valorile de consum, atat cel pe distante lungi, cat si cel "astronomic" pe 1.5 + 1.5 km. Eu ma mir ca se suie cineva in masina pt. distanta asta, pe care ar face-o in 15 + 15 min pe jos.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
daniel1994 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 15 February 12 From: Ocnita Dambovita ![]() |
daca spui ca nu vine benzina pe retur asta e o problema...sau ca vine putina....desfa injectorul si uitate la garniturile lui si poate e posibil sa ai si ceva apa acolo si sa fi ruginit ceva...
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 12:12 |