Pro sau Contra guvernarii USL
![]() ![]() ![]() |
Pro sau Contra guvernarii USL
kato |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Păi măi kato, prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, prin definiție.
Valabil și pentru miniștri și secretari de stat, la nivel central. This post has been edited by Markos: 2 May 2012, 21:32 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/sh..._ggdebt&lang=en
evolutia datoriei guvernamentale: 25 de miliarde cand se alese minunatul a doua oara, 43 in vara anului trecut. armaghedoane fara numar, unul peste celalalt. LE: pentru cunoscatori ![]() This post has been edited by Han Solo: 2 May 2012, 21:42 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Constat ca s-au inmultit (pro)pdl-stii de cand au trecut in opozitie.
|
--------------------
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(Markos @ 2 May 2012, 22:31) Păi măi kato, prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, prin definiție. Valabil și pentru miniștri și secretari de stat, la nivel central. total de acord! de aia am si scris p.s. ul ala. insa, cand faceam afirmatii de genul asta eram pdl-ist, basist, etc. acum, cu totii suntem rationali si corecti. aham,....... |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Nu-s mai multi ci doar un pic mai activi. Se pregatesc sa intre in opozitie, si exerseaza...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 2 May 2012, 21:36) http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/sh..._ggdebt&lang=en evolutia datoriei guvernamentale: 25 de miliarde cand se alese minunatul a doua oara, 43 in vara anului trecut. armaghedoane fara numar, unul peste celalalt. LE: pentru cunoscatori ![]() Din pacate nu ma pricep la economie si nu am timp sa citesc mai multe chiar acum. Eu vroiam doar sa spun ca suma de 40 MLD (34 MLD furati ) mentionata de klaus nu e corecta. Din cate stiam eu valoarea totala a creditului era 20 MLD. Din calculele tale rezulta 18 MLD. Deficitul la fondul de pensii este vreo 3 MLD si ceva pe an din cate tin minte, deci ar vrei vreo 10-11 MLD in 3 ani si ceva. Parca se lauda vechiul guvern inainte sa plece ca a lasat deoparte 5 MLD in ceva fond de rezerva.. This post has been edited by testike: 2 May 2012, 21:57 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(testike @ 2 May 2012, 22:18) Te rog sa-mi dai si mie niste (4-5 macar, repede din memorie) exemple de devalizari masive de pe vremea PDL. Nu vorbesc la misto, chiar vreau sa aflu. Ia de aici cu paine. QUOTE(testike @ 2 May 2012, 22:18) De pe vremea guvernului Nastase mai tin minte, chiar daca a trecut ceva timp. Atata doar ca in 2000 (cand a venit nastase) bancorexul deja era falit. Numai din Bancorex si Dacia Felix (parca a fost si banca religiilor) au fost pierderi de cateva miliarde de $. Dacia Felix, care nu era banca de stat, a inceput falimentul si anchetele penale in 1997.Cam toate bancile falimentare a falimentat inainte de 2000 (inclusiv BIR, cu un scandal monstru cu cati bani a luat avocatul Stoica ca lichidator, om de baza al PDL-ului). Cand ce sa vezi, era un guvern din care facea parte cineva, daca e sa acuzam guvernul la putere... Ca ma intreba cineva pe undeva de inalta tradare ca nu ar fi motive de aperitive. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(testike @ 2 May 2012, 21:56) Din pacate nu ma pricep la economie si nu am timp sa citesc mai multe chiar acum. Eu vroiam doar sa spun ca suma de 40 MLD (34 MLD furati ) mentionata de klaus nu e corecta. Din cate stiam eu valoarea totala a creditului era 20 MLD. Din calculele tale rezulta 18 MLD. Deficitul la fondul de pensii este vreo 3 MLD si ceva pe an din cate tin minte, deci ar vrei vreo 10-11 MLD in 3 ani si ceva. Parca se lauda vechiul guvern inainte sa plece ca a lasat deoparte 5 MLD in ceva fond de rezerva.. nici nu mentiona aia 5 mld. stiai ca din punctul de vedere al CE, RO e programme country, alaturi de GR, IE, PT, HU si LV. cu alte cuvinte, in randul fruntas al PIG, cu trena la unguri (unde UE a oprit finantari majore, pe probleme fundamentale) si Letonia, unde problemele 'strucutrale' s-au rezolvat intr-un an. fara prea multe detalii, cei 5 miliarde sunt garantii. nu exista. nu se adauga la statisticile existente. si nu sunt in buget, ca sa fie fond de rezerva. pentru mine unul, retorica asta e halucinanta. insa vad ca tine. deci: repeta dupa mine: cei 5 mld nu exista. mi-e lene sa explic de ce si e nevoie de multa engleza. insa poti sa ma crezi pe cuvant. |
--------------------
White Star
Titanic
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Ai dreptate cu bancorexu si dacia felix, am incurcat eu datele. :-)
Mai studiez site-ul cu porcisme. Deocamdata am gasit esalonarea maririi profesorilor care apare cu 500 MIL EUR ( e porcism ca nu au aplicat hotarari definitive, dar macar nu e furt), si ceva economie care s-ar putea face cu medicamentele de vreo 180 MIL eur (potential furt). :-) |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
si structura datoriilor externe ale romaniei:
http://www.bnr.ro/StatisticsReportHTML.asp...ble=579&column= In 2004 datoria exclusiva a statului: 9,2 miliarde. In 2011: 24 miliarde. In acelasi timp, imprumuturi banci in 2004: 3.47 mld. In 2011: 22,7 mld. Toatea astea-s tot la imprumuturi garantate de stat. deci per total de la 12,5 mld la aproape 47 mld. O bagatela... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Markos @ 2 May 2012, 20:29) Io, dacă aș fi PM, aș desființa glumița aia atrofiată numită ANAF și aș înființa un minister nou: MCEFES (ministerul pentru combaterea evaziunii fiscale si a economiei subterane). Aș pune acolo cei mai bazați băieți, adunați din mediul privat (bănci, instituții financiare, companii) și de stat (DNA, SRI, SIE, hai doi-trei și de la ANAF). Da' triați la sânge, răsverificați și cu clauze și termene dureros de precise. Evident, și cu salarii pe măsură, că altfel n-ai ce angaja, de valoare. Aici, cel mai bine s-ar potrivi un sistem de bonusuri, spre exemplu 0,5% din sumele recuperate, ar merge ca uns ![]() Bulanul românilor e că nu fac politică, ca să ajung PM ![]() Mdea, stim. Intentii bune ar fi. Da' pui pariu ca ai fi in cel mai bun caz ejectat din pozitia de PM in prima saptamana? ![]() Multi au incercat sa se pishe contra vantului si apoi se mirau ca boii ca de ce sunt uzi de pishat pe pantaloni. Hint: cine sunt cei care detin puterea in tara asta? Politicienii? Sau... |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
testike |
![]()
|
In 2004-2008 nu a fost Tariceanu la guvernare?
Parca era din PNL? Nu inteleg din pacate ce vrei sa spui cu datoria bancilor, am zis mai sus ca nu ma pricep la economie. Eu vroiam doar sa atrag atentia ca nu s-au imprumutat 40 MLD de la FMI. Din "datoria externa a bancilor" eu inteleg sumele imprumutate de banci din strainatate ca sa isi finanteze creditele. Nu stiu daca statul garanteaza imprumuturile astea. In articolul asta din Hotnews din Octombrie 2011 scrie : "..in vreme ce datoria externa garantata public a coborat cu 9%, la 1,54 miliarde de euro. Datoria externa negarantata public s-a diminuat cu 488 milioane de euro, pana la 37,24 miliarde de euro." http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-1...liarde-euro.htm This post has been edited by testike: 2 May 2012, 22:47 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
datoria bancilor se distribuie la datoria de stat (imprumuturi de pe piata interna facute de stat - titlurile de stat, este un mod de imprumut care nu se vede in datoria exclusiva externa, asa cum au facut grecii de au pitulit cca. 100 mld) si in masa monetara, care e intr-un fel garantata de stat.
Imprumuturile pe care le fac intreprinderile, de ex, nu se duc in masa monetara, ci se duc in altceva (investitii in general). Iar PNL-ul a fost in alianta cu PDL-ul mult timp, nu a fost singur din 2004. Iar in ce priveste pe baietii aia de la notnews, as fi curios sa-mi spuna si mie, datoria contactata de autoritatea monetara (BNR) nu intra la datoria publica a tarii, doar aia contactata de Min. de Finante? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
klaus |
![]()
|
BIR a intrat oficial in faliment pe 10 iulie 2000., dar problemele reale au fost evidente cu mmmuuulllttee luni inainte.
Dificultatile bancii au aparut inca din 1997. Guvernul Nastase de care se spunea mai sus ca a falimentat banci a venit la putere 20 decembrie 2000. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Han Solo |
![]()
|
toata campania cu 'dormi linistit, fni vegheaza pentru tine' a rulat obsesiv in 99 si a crapat inainte de alegeri.
da' nah' |
--------------------
White Star
Titanic
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 2 May 2012, 21:14) De ex Marga la externe, pe care îl cunosc personal și probabil mulți dintre voi îl știu. Iar dacă ar fi fost numit la educație, mai ziceam, dar la externe?! ![]() Pai daca il cunosti personal, stii ca are o gramada de relatii prin tarile cu apa calda si ca din postura de rector, o reusit sa o aduca la Cluj pe Angela Merkel, lucru ce a lu' betivu sef, nu o prea reusit ... (Si nu cred ca viziteaza aia prea des orase de provincie din tari bananiere) Si o apropiere de Germania ... nu ne prea strica, la cum ne-o inchis portocalii astia. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da, dar știi tu, dpdv tehnic tot băse îi e șefu' așa că...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Se rezolva si asta cat de curand.
Dar, pana atunci sper ca Ponta sa-i dea peste bot ori de cate ori si-l baga unde nu-i fierbe oala, asemenea lui Tariceanu. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
A zis Victor ca Florin "s-a uitat în hartii" si ca n-a gasit niciun leu pus deoparte pentru bugetari si pensionari
![]() Ce uameni, incredibil, ba ce uameni.. ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Pai erau bani doar la TV, aphophis are orgasm acu', dar cand o sa mareasca psd salariile, ca vazui ca au dezlegare de la Isarescu, o sa moara in chinuri pe forum.
|
--------------------
|
klaus |
![]()
|
Am si eu o nelamurire: ce dracu e cu Alistar ala?
Ce naiba e asa de dorit de PSD? Au incercat sa-l puna la CSM, au luat-o in mana, baiatul incompatibil. Au incercat acum sa-l puna nu stiu ce ministru cu transparenta (cred ca era mai buna Anastase la transparenta), iarasi ceva cu incompatibilitatea. Am inteles eu ca ei sustin ca aia de la ANI e bulangii, ca au dat niste acte care nu sunt ce spun etc, da' ce naiba e asa important Alistar asta de e pompat peste tot? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Păi nea cutare ăsta, nu e ăla care milita pentru căsătoriile între poponari?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 3 May 2012, 14:40) A zis Victor ca Florin "s-a uitat în hartii" si ca n-a gasit niciun leu pus deoparte pentru bugetari si pensionari ![]() A zis altceva, ca nu s-au prevazut in buget sumele respective, nici pentru reintregire nici pentru returnarea CASS (cum dracu sa fie bani prevazuti in buget pentru asta cu CASS-ul cand bugetul a fost intocmit anul trecut?), dar s-au prevazut sume pentru clientela PDL. Eu aici vad 2 situatii posibile: 1. O sa invoce greaua mostenire si nu o sa reintregeasca salariile ca nu sunt bani la buget. 2. O sa spuna ca taie de peste tot de unde se dadeau bani la "clientela" ca sa reintregeasca salariile si sa returneze banii la pensii. Dat fiind ca e vital pentru USL sa ia un scor bun in noiembrie, sunt convins 99% ca se va aplica pct. 2, dar asta va presupune o rectificare bugetara. Daca se aplica pct. 1 inseamna ca Basescu i-a facut ca pe ultimii papagali si le-a taiat creaca de sub picioare fix inainte de alegeri, le-a dat guvernarea in brate si astia s-au trezic ca fraierii ca frige rau treaba. Ma indoiesc sincer ca isi vor permite astia de la USL asa ceva. Vor lupta si vor taia de peste tot ca sa dea banii aia inapoi. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
astia or sa inchida si forumul pina la urma
![]() cred is bolnavi cu capu: ![]() This post has been edited by kaspersky: 3 May 2012, 16:38 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.488 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Neh, o sa-l ia numai pe nutzu la o discutie "prieteneasca"
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Întoarcerea spre 2004 a început. Într-un fel mă bucur, pentru ca să vadă gunoaiele de ziariști ce i-au adus la putere cum e când faci presă dictată. Nu mă refer strict la ziariștii plătiți de ei, care nu vor avea mari probleme, ci la restul ziariștilor ce au stat indiferenți la toate porcăriile și nu s-au chinuit să informeze lumea cum trebuie.
Klaus - Și fără clientela PSD/PNL crezi că vor putea finanța / câștiga alegerile?! Îți spun eu ce o să facă, vor tăia tot de la investiții (adică autostrăzi etc (că suntem pe forum auto)), iar dacă va fi nevoie, vor crește deficitul. Ca să dea pomană, ca de obicei. Eu nu cred că Ponta spune adevărul, nu e cu nimic mai cinstit ca Boc/Ungureanu. Ăia vorbeau cu FMI despre pensii, salarii, dar nu era niciun plan pentru asta?! Chiar cei de la FMI au dat declarații despre asta. Deci cum să nu fie niciun plan?! A venit cu promisiuni de saci cu aur și acum vede că nu are de unde. Oricum, omul ăsta e chiar prost grămadă. Iliescu i-a spus să stea cuminte, Băsescu era tot un zâmbet, știa că îl îngroapă. Și el ce face? Nu doar că nu se prinde, dar vrea Prius, numește niște oameni care doar prin priză la public nu excelează, își lasă tovarășii să înceapă cu amenințările media încă de acum. Acum sincer, cât de ... să fii?! Nici nu știu dacă e de râs, parcă o face intenționat. Cel mai interesant e că prin declarația lui (dacă ar fi reală și nu minciună) el recunoaște că a venit la putere cu gândul să facă ce ar fi făcut Boc/Ungureanu și să culeagă voturile. Credea că doar vine, semnează și curg banii, iar la alegeri se laudă cu marea realizare? Deci și dacă minte și dacă nu, tot praf a ieșit din treaba asta. Că sunt mulți care nu vor sesiza și vor da vina pe PDL... e altceva. This post has been edited by eXtenSion: 3 May 2012, 17:46 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
klaus |
![]()
|
Am ascultat declaratia lu' ponta spusa de gurita lui si a zis de fapt cu totul si cu totul altceva, da' a pus-o mai discret in fraza (lucru gresit zic eu, trebuia sa o zica pe sleau) si prostii de ziarisit au inteles ce au inteles dupa capacitatile lor.
Ponta a zis ca ungureanu si bok nu aveau de fapt nici un gand de a da banii retinuti ilegal sau banii de salarii si d-aia au facut un buget fara aceste sume prevazute, dar ca el, ponta luptatorul, va da inapoi toate aceste sume, ca va lua din alte prevederi bugetare chiar daca se vor supara unii baroni pdl sau sefi de la udmr, si ca spera ca pana maine (parca) sa cada de acord si cu FMI-ul asupra acestui subiect. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 18:59 |