DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Circuit Formula 3 in centrul Bucurestiului?, opinii pro si contra

eurro
post 16 May 2007, 14:38
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

skija-cu ratb, cu masina personala, tot 2 ore faci, iar in zonele adiacente aia NU este metrou, pentru a ajunge la metrou trebuie obligat-fortat sa o iei pe acolo, asa ca tot nu scapi de traficul infernal, si vorba co-forumistului de mai sus, populatia tace si rabda si face jogging, ca de toti au 20 de ani si sunt marathonisti de performanta. m-a luat rasul astazi cand vedeam domnisoarele alergand pe tocuri sa nu intarzie prea mult la serviciu, pe urma iar o repriza de injuraturi, iar ras, asa am facut ceva km si pe ziua de azi.

--------------------
Dacia SuperNova Confort
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 16 May 2007, 14:48
Post #122

membru violet

In 1989, prin noiembrie parca, a avut loc Congresul al IV-lea al Partidului Comunist Roman. Nu a durat mult, vreo 10 zile. Circulatia era paralizata inca de la Eroilor, asa ca daca vroiam sa ajung la liceu (zona centrala), mersul pe jos scria pe mine. Al dracu' sa fiu daca maraia cineva!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
skija
post 16 May 2007, 16:03
Post #123

proud not to be american

From: Bucharest/Buzau

cu RATB faci 2 ore daca ne suim noi 2.. dar daca se suie toate cucoanele pe care le-am vazut azi la volan, sau toti jmecherii carora "li se inmoaie" daca merg fara masina lor personala la munca...

TOTI CU RATB-ul si or sa fie doar autobuza, taxiuri si cateva masini de servici.. in rest GOL! dar poate oare bucuresteanul sa sa mearga in RATB? NU, nu poate!

Alta solutie, ca tot a venit vara este CUMPARAREA de biciclete... 2.000.000 maxim si nu te doare capu'... si daca ai bicicleta te lasa sa mergi si pe CIRCUIT.. asa te poti simtii Schumacher...

hai bafta si viteza!

--------------------
LOGAN MCV 1.5dci - BZ 80 SKJ 2007
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
+
GabyT
post 16 May 2007, 17:15
Post #124

Membru autentic

Dar crezi tu oare ca face fata RATB-ul daca ar merge majoritatea bucurestenilor cu el ?

Cu privirea la solutia bicicletelor, sunt PENTRU, dar din pacate la noi nu prea se poate decat daca iti plac senzatile tari tinand cont ca nu exista nici o pista speciala pentru biciclisti, iar majoritatea soferilor sunt... blush.gif

In loc sa faca ceva constructiv in acest sens, sa largeasca bulevardele si strazile secundare si sa aditioneze piste pentru biciclisti (cum se intampla in toate orasele din Europa), "draga" noastra municipalitate organizeaza curse auto "gen Monte Carlo". RUSINE !!!!! mad.gif

P.S. in Austria si Franta exista asemenea piste inclusiv in localitati super mici (echivalentul satelor la noi); nu mai vorbesc cum este in marile orase din Europa.

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
ssilviu
post 16 May 2007, 18:54
Post #125

F1 Man

From: Nicaieri

Eu consider ca beneficiile aduse de aceasta cursa ( drepturi de televiziune, astfalt turnat, ca asta e platit si facut de nemti, locuri in hoteluri ocupate, reclama la greu prin transmisiunea TV si eventualii turisti si banii lor cheltuiti in Romania) sunt mai importante decat daunele (o intarziere de jumatate de ora la munca).

Cei care spun ca circuitul trebuia facut in Baragan trebuie sa inteleaga ca locatia a fost aleasa tocmai datorita decorului. Era cam greu sa mutam Casa Poporului in Baragan, nu?

This post has been edited by ssilviu: 16 May 2007, 18:56

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
ovidiusoft
post 16 May 2007, 21:49
Post #126

Membru de sub patura

Lasa-i Silviu, tu chiar nu intelegi ca s-au taiat 3 copaci???? Ufff.....

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
skija
post 17 May 2007, 09:12
Post #127

proud not to be american

From: Bucharest/Buzau

S-au taiat 5, nu 3.... deci va dati seama cata lipsa de oxigen va fi si cat de repede se vor topi ghetarii din cauza celor 5 castani taiati? Stratul de ozon are deja 5 gauri deasupra Bucurestiului... Vine APOCALIPSA!!!! (cu trenu' de Galati)

Bafta si Viteza!

PS: Daca nu asfaltau circuitul puteau face MOTOCROS.... sau poate fac deja circuit de motocross pe traseul Colentina-Europa.. ar fi "cul"...

This post has been edited by skija: 17 May 2007, 09:13

--------------------
LOGAN MCV 1.5dci - BZ 80 SKJ 2007
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
+
dantes
post 17 May 2007, 11:43
Post #128

Membru

From: Tzaranoaia

Ma uit si ma minunez de cuvintele unor oameni si de pe forum si din afara lui cum ca au taiat copacii, ca se circula greu, ca e nebunie, ca de ce nu in baragan, ca de ce in buc, ca etc...!

Pai daca tot sunteti ecologisti si/sau vreti strazi mai libere, etc... de ce nu lasati masina acasa???? Masina dvs. polueaza cat poate filtra copacii aia (o masina) si mai lasati si strada libera!

NIMENI din personajele de mai sus nu vad si partea plina a paharului. Hai DOAR sa punctam avantaje si dezavantaje ale cursei.

Avantaje:
-O cursa de masini, care nu a avut loc NICIODATA in Romania la nivelul asta. Nu vorbesc de raliuri sau alte chestii..doar CURSE internationale!
-Categoria selecta de orase care gazduiesc curse in oras, printre care Monaco (aia de ce nu fac gura?)
-Muncitori care au familie si copii si/sau rate etc, care muncesc acolo si iau bani frumosi
-Publicitatea adusa Bucurestiului si RO
-Bani si salarii din/in publicitate
-Bani si salarii din/in drepturi de televizare (apopos..nu e nici una din romania)
-Bani si salarii din servicii hoteliere si restaurante
-Strazi asfaltate ca la carte
-Bani si salarii pentru organizatori
-IMPOZITE din toate cele de mai sus!!! care sunt de ordinul zecilor de milioane de eruo.
-etc..nu-mi mai vin in cap acum

Dezavantaje:
-16 copaci taiati..da 16 din comunicatele primariei
-ambuteiaje care se formeaza tot din cauza noastra ca nu lasam masinile acasa
-SI ATAT !!!!!!

Pai oare spre ce inclina balanta? Astia din Bahrain au facut un circuit cap coada in desert si au scos investitia+profit in 2 ani NUMAI din F1...noi nu putem macar sa facem niste bani din ce avem?

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
IRONICK
post 17 May 2007, 11:49
Post #129

-

From: Romania

agree

De paduri nu zice nimeni nimic ? Acum s-a gasit toata lumea sa faca galagie pentru cativa copaci in plus.

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
SUPERCAR
post 17 May 2007, 14:08
Post #130

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(ssilviu @ 16 May 2007, 18:54)
Eu consider ca beneficiile aduse de aceasta cursa ( drepturi de televiziune, astfalt turnat, ca asta e platit si facut de nemti, locuri in hoteluri ocupate, reclama la greu prin transmisiunea TV si eventualii turisti si banii lor cheltuiti in Romania) sunt mai importante decat daunele (o intarziere de jumatate de ora la munca).
*

Sunt de aceeasi parere,pacat ca nu se fac mai multe evenimente de genul asta in Romania.

--------------------
Dacia Logan - CT 82 PWR 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
+
Smiley
post 17 May 2007, 14:45
Post #131

Membru autentic

QUOTE(dantes @ 17 May 2007, 12:43)
......................
Avantaje:
-O cursa de masini, care nu a avut loc NICIODATA in Romania la nivelul asta. Nu vorbesc de raliuri sau alte chestii..doar CURSE internationale!
-Categoria selecta de orase care gazduiesc curse in oras, printre care Monaco (aia de ce nu fac gura?)
-Muncitori care au familie si copii si/sau rate etc, care muncesc acolo si iau bani frumosi
-Publicitatea adusa Bucurestiului si RO
-Bani si salarii din/in publicitate
-Bani si salarii din/in drepturi de televizare (apopos..nu e nici una din romania)
-Bani si salarii din servicii hoteliere si restaurante
-Strazi asfaltate ca la carte
-Bani si salarii pentru organizatori
-IMPOZITE din toate cele de mai sus!!! care sunt de ordinul zecilor de milioane de eruo.
-etc..nu-mi mai vin in cap acum

Dezavantaje:
-16 copaci taiati..da 16 din comunicatele primariei
-ambuteiaje care se formeaza tot din cauza noastra ca nu lasam masinile acasa
-SI ATAT !!!!!!
...........
*

in primul rand, va rog eu frumos, nu mai aduceti vorba de Monaco. uite ce scrie pe Wikipedia despre Monaco:
Monaco is the world's most densely populated country and second-smallest independent nation; with a population of just 32,410 and an area of 1.96 square kilometers ( http://en.wikipedia.org/wiki/Monaco )
aia au in total mai putin de 2 km patrati. adica un soi de dreptunghi cu o latura de 1 km si o alta latura de 2 km. Eu fac pana la serviciu 5 km. Daca as trai intr-un oras de 2 km patrati, as merge si eu pe jos si n-as face scandal cand nu se mai poate circula pe anumite strazi.

Legat de avantaje, sunt multe chestii care nu au avut loc NICIODATA in Romania. Astept cu nerabdare regattele de yacht-uri (va trebui, evident, sa inundam o parte din Bucuresti, dar avand in vedere "Categoria selecta de orase care gazduiesc curse in oras", merita sa o facem, nu?)
Cat despre bani, fa si calculul asta:
-bucurestiul are 2.6 milioane de locuitori.
-un sfert din ei merg la serviciu (deci peste 800.000)
-2/3 din ei ajung la serviciu cu o ora mai tarziu

Considerand o medie salariala de 1 Euro/ora, rezulta ca in fiecare zi d'asta cu circulatia blocata se pierd peste 500.000 E.
Sunt de acord ca nu-i o tragedie imensa sa tai cativa copaci, dar trebuie totusi sa fim realisti si sa intelegem ca anumite lucruri nu ni le permitem.

--------------------
+
dantes
post 17 May 2007, 14:54
Post #132

Membru

QUOTE(Smiley @ 17 May 2007, 15:45)
...
Cat despre bani, fa si calculul asta:
-bucurestiul are 2.6 milioane de locuitori.
-un sfert din ei merg la serviciu (deci peste 800.000)
-2/3 din ei ajung la serviciu cu o ora mai tarziu

Considerand o medie salariala de 1 Euro/ora, rezulta ca in fiecare zi d'asta cu circulatia blocata se pierd peste 500.000 E.
Sunt de acord ca nu-i o tragedie imensa sa tai cativa copaci, dar trebuie totusi sa fim realisti si sa intelegem ca anumite lucruri nu ni le permitem.
*

Pai pierzi 500.000 - 1.000.000, dar castigi zeci..si asta numai statul...ca mai sunt si restul...
E de pus la dezavantaje pierderea a pana la 1.000.000 € ...insa a spune ca nu ne permitem mai e mult...
De ce nu se merge cu metroul? De ce nu merg "bucurestenii" decat cu masina? Le cad ceva? Ca eu azi am mers cu metroul! ...si nu am contribuit la pierdere!

Referitor la Monaco... Faceam referire STRICT la faptul ca acolo e un circuit in oras...si mai sunt cateva ....acum si noi avem...ATAT.

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
eurro
post 17 May 2007, 16:27
Post #133

Membru autentic

cineva ii da cu metroul, dar, repet, NU exista metrou in zonele afectate, cel mai apropiat este la Unirii, sau Eroilor, deci practic dupa ce treci de zona respectiva, iar chestia cu orasele selecte, sa fim seriosi, exact asta face Bucurestiul select, restul problemelor palesc total. mie nu imi place automobilismul de exemplu, de nici-un fel, F1, 2, 3, x, si consider dpdv al meu de vedere ca este o greseala circuitul. si apropo de masina, poate am rucsac, un laptop de carat, ce fac? stau atarnat cu el de gat 2 ore in autobuz? nu, nu pot face asta, sau las masina si iau autobuzul, ca mine inca 1000, deja nu mai am loc si eu in el, sau altul. la o asemenea infrastructura nu iti permiti sa blochezi circulatia atatea zile, daca chiar iti pasa de cetatean. colac peste pupaza, in aceeasi perioada alte nspe mii de lucrari ca sa fie treaba treaba si abrambureala totala. solutia minune-scosi garceii de la umbra si pusi sa dea din maini in intersectii ca se rezolva tot.

--------------------
Dacia SuperNova Confort
+
Tossi
post 17 May 2007, 17:33
Post #134

Membru autentic

QUOTE(eurro @ 17 May 2007, 17:27)
cineva ii da cu metroul, dar, repet, NU exista metrou in zonele afectate, cel mai apropiat este la Unirii, sau Eroilor, deci practic dupa ce treci de zona respectiva, iar chestia cu orasele selecte, sa fim seriosi, exact asta face Bucurestiul select, restul problemelor palesc total.

Mai exista si statia Izvor.

P.S. e statie de metrou

--------------------
Renault Megane 1.5 dci - B6SSSS 2004
+
Smiley
post 17 May 2007, 18:03
Post #135

Membru autentic

QUOTE(dantes @ 17 May 2007, 15:54)
Pai pierzi 500.000 - 1.000.000, dar castigi zeci..si asta numai statul...ca mai sunt si restul...
E de pus la dezavantaje pierderea a pana la 1.000.000 € ...insa a spune ca nu ne permitem mai e mult...
De ce nu se merge cu metroul? De ce nu merg "bucurestenii" decat cu masina? Le cad ceva? Ca eu azi am mers cu metroul! ...si nu am contribuit la pierdere!

Referitor la Monaco... Faceam referire STRICT la faptul ca acolo e un circuit in oras...si mai sunt cateva ....acum si noi avem...ATAT.
*

dupa calculul de mai sus, pierzi 500k Euro pe zi. la 8 sau 10 zile cat dureaza nebunia, ajungi la 4-5 milioane euroi.
legat de zecile de milioane castigate de stat si (probabil) alte zeci castigate de "restul", da-mi voie sa fiu putin sceptic. mare parte din bani vor ajunge la organizatori, o gramajoara la fel de mare va fi folosita pentru constructia (si, sper eu, refacerea) traseului, iar firimiturile vor ajunge la primarie.

legat de metrou si ratb, tu cat de des mergi cu ele? nu de alta, dar am o veste pentru tine: autobuzele si tramvaiele sunt mereu pline. Daca 20% din cei ce circula cu masina ar renunta si ar folosi ratb, n-ar avea loc in tramvaie sau in autobuze. uita-te la 41 dimineata, sau intreaba pe cineva care foloseste linia respectiva cat de aglomerate sunt vagoanele, asta desi pe strada, langa tramvai, masinile merg bara la bara.

iar metroul, e sublim, doar ca in unele zone lipseste cu desavarsire. zona Rahova-Cosbuc-Viilor, de exemplu, a fost printre cele mai afectate ieri. Si acolo metrou nu e.

--------------------
+
ssilviu
post 17 May 2007, 18:27
Post #136

F1 Man

From: Nicaieri

Ce glumeti sunteti. A primit careva din voi penalizari pentru ca ati intarziat zilele astea la munca?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Smiley
post 17 May 2007, 18:45
Post #137

Membru autentic

dar cine a zis ceva de penalizari? Banii aia sunt pierduti de catre firme. Dantes a inceput sa explice ce de bani or sa castige firmele bucurestene, hotelurile, restaurantele, firmele de constructii si de publicitate, asa ca i-am adus aminte ca or sa fie si firme(majoritatea) care or sa aiba pierderi din cauza efectelor organizarii acestui circuit.

--------------------
+
finutu
post 18 May 2007, 08:28
Post #138

baga un - ..aere!

Abia astept cursa sa o vad live.

--------------------
Docia 1710 - 1-B-113456 1943
promo VN2
+
AIX
post 18 May 2007, 08:28
Post #139

quite a regular

..si a inceput smile.gif Poze (fara zgomot):

18052007_001_.jpg ( Size: 66.31k ) Number of downloads: 74

18052007_002_.jpg ( Size: 63.54k ) Number of downloads: 77

18052007_003_.jpg ( Size: 49.98k ) Number of downloads: 66

--------------------
. . .
+
SUPERCAR
post 18 May 2007, 08:29
Post #140

Membru autentic

From: Constanta

stiti cumva daca se transmite si pe la TV si daca da cam pe unde?

--------------------
Dacia Logan - CT 82 PWR 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
+
finutu
post 18 May 2007, 08:31
Post #141

baga un - ..aere!

marfaaaaa!

--------------------
Docia 1710 - 1-B-113456 1943
promo VN2
+
AIX
post 18 May 2007, 09:11
Post #142

quite a regular

Parca pe Antena 1&2 o sa fie transmisii live.
Acum au intrat Logan-urile in actiune:

18052007_005_.jpg ( Size: 62.63k ) Number of downloads: 64

18052007_006_.jpg ( Size: 61.55k ) Number of downloads: 53

--------------------
. . .
+
dantes
post 18 May 2007, 09:23
Post #143

Membru

QUOTE(Smiley @ 17 May 2007, 19:03)
legat de metrou si ratb, tu cat de des mergi cu ele? nu de alta, dar am o veste pentru tine: autobuzele si tramvaiele sunt mereu pline.
*

Ce vrei sa-ti povestesc de BASINOSII din metrou? Sunt cu nemiluita ! E incredibil asa ceva... Cand e rupere pe strazi prefer metroul... Ziceai de zone neacoperite...Pai daca de ex. tu te duci cu ratb-ul, o masina in minus pe strada, si daca mai sunt ceva oameni care fac switchul pe ratb pe eprioada limitata, atunci si ratb-ul circula mai usor...

@AIX...vine si je...ma oftici! mai am un pic ..tine locul cald smile.gif

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
AIX
post 18 May 2007, 09:33
Post #144

quite a regular

Lucram in aceeasi cladire? smile.gif

--------------------
. . .
+
dantes
post 18 May 2007, 09:43
Post #145

Membru

Din pacate nu...sad.gif ... E incantator ce se vede pe strada!
Sa tii locul cald prin poze! Ca inebunesc momentan ca nu pot ajunge imediat...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
IRONICK
post 18 May 2007, 09:56
Post #146

-

From: Romania

Si eu vad cursa de la birou. Doar trebuie sa trag cu privirea usor spre stanga ca nu am biroul pozitionat prea bine. 10561582.gif

PS. Voi lucrati la hotel parliament ?

This post has been edited by IRONICK: 18 May 2007, 09:57

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
Ov
post 18 May 2007, 09:58
Post #147

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

in ~1 ora sunt la locul faptei cu aparatu' foto de gat si acreditarea de centura 04.gif

3 zile de poze, HAOS !!!

P.S. mersi inca o data Liviu pt ajutorul acordat. Tele-ul o sa-si faca treaba cu brio zilele astea blush.gif

This post has been edited by Ov: 18 May 2007, 09:59

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
..IcemaN..
post 18 May 2007, 10:03
Post #148

membru drept superior

From: Bucuresti-Dristor

QUOTE(Cocojambo @ 12 May 2007, 18:47)
mai bine de atat nici ca putea fi zis.
mai zicea cineva aici ca traim in metropola si ca ce ne trebuie parcuri, ca doar mosii se plimba in el, omule revino-ti ca fara verdeata, parcuri in oras, o sa fie numai praf... de aia se imbolnavesc copii de mici de astm si toate alea la plamani, din cauza unora ca tine cu gandire infecta am ajuns asa cum suntem, un oras din beton, numai cenusiu peste tot. Sa te vad unde o sa iti cresti copii, unde o sa se joace pe asfalt???? domnu' din dristor.... ???!!!!! 251.gif
*

ALO! ALO! Domnu' Cocogiambo!
Io am zis ca traim in metropola...si nu am zis ca ce ne trebuie parcuri, am zis ca ce ne trebuie 'parcul' ALA...care arata mai mult a teren de trosbal! ala nu E PARC! e o bucata de iarba cu banci! mai parc e ala de la Unirea!
astmul n-are treaba cu poluarea urbana si cu pacurile, informeaza-te inainte sa vb despre ceva!
Eu...cu gandirea mea infecta, o sa-mi cresc copiii in PARCURI...adica in IOR, Tineretului, Herastrau si cismigiu.....NU in parcul(?) izvor, o sa-i trimit la tara in vacanta, in tabara, o sa-i duc la munte si la mare....N-o sa-i cresc in parcul Izvor!!!
sau in spatele blocului cum am vazut ca se poarta...mame casnice scuipa semninte si 'au grija' de plodzi sa nu dea cu capul de asfalt...si sunt ingrijorate de poluare...dar nu-i duc in parc...ii tin in spatele blocului.
stiu...voi vreti ca copiii vostri sa creasca in spatele blocului...sa se joaca intr-un oras fara poluare...cu mingea printre pubele...si masini cu alarme..dar fara poluare nene...ca avem parcul izvor.

Inainte sa-mi cataloghezi gandirea...infecta, si sa-ti dai cu parerea la persoana mea...ai obligatia sa ma cunosti...pana atunci gura mica si joc de glezne...ca mai aiurea gandesti tu...tipic..."NU NE VINDEM TARA" din iunie '90.

Domnu' Cocogiambo.....de circuitul de la Monte-Carlo ai auzit? ia cauta si vezi....si vb dup-aia!
Orasul e oras...nu-ti convine ...muta-te in suburbie, sau la tara! e simplu!

--------------------
Dacia Berlina - B- -ICE 1997, 1.4 L
CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :))
+
AIX
post 18 May 2007, 10:18
Post #149

quite a regular

QUOTE(IRONICK @ 18 May 2007, 09:56)
Si eu vad cursa de la birou. Doar trebuie sa trag cu privirea usor spre stanga ca nu am biroul pozitionat prea bine.  10561582.gif

PS. Voi lucrati la hotel parliament ?
*

Pai langa H. Parliament mai sunt doua cladiri de birouri - si chiar si H. Ibis. Tu unde esti? tongue.gif

Acum a intrat pe pista "grupa mare" - Lamborghini, Ferarri, Dodge, etc.

E clar, in week-end o sa am treaba smile.gif

le: tocmai ce s-au ridicat steagurile rosii si a trecut un Lamborghini tractat (dar intreg) icon_mrgreen.gif

This post has been edited by AIX: 18 May 2007, 10:21

--------------------
. . .
+
dantes
post 18 May 2007, 10:20
Post #150

Membru

POZEEEEEEEE!!!!!

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
10 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 12:37
Forum Renault