DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme cu SUPERNOVA, rog raspunsuri. multumesc

bishop
post 10 Aug 2005, 09:24
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor posesorilor de Super Nove si de Dacii !

Am cateva probleme pe care nu mai stiu cum sa le rezolv cu a mea supernova sad.gif

1. scartait in volan
La orice schimbare a directiei de mers se aude un scartait gen plastic pe plastic.
Am schimbat axul volan acu 1 luna, deoarece pe langa scartait mergea si super greu si nu revenea. Dupa inlocuire, scartaitul s-a mentinut. Mentionez k nu ma pricep la mecanica, dar am vazut k volanul e din 2 bucati, iar eu am inlocuit axul inferior al volanului, cel care se prinde in caseta de directie. Sa fie scartaitul din axul superior ? Freaca undeva sub capacul de plastic care acopera axul superior al volanului ? Sa desfac capacul volanului sa verific ?

2. zgomote gen trosnituri la rotire din volan - chiar si pe loc - am pus vaselina in caseta de directie acum 1 luna dar am inteles ca e bine sa repet operatiunea pana se umple cu vaselina.

3. zdranganit, scartait in spate: cred k toate DSNurile au treaba asta... ce dumnezeu scartaie ? scaunele din spate sau balamalele de la haion ? Si ce se poate face sa se atenueze macar zgomotul ?

Mai sunt probleme, dar momentan numai astea smile.gif

--------------------
DACIA SUPER NOVA - B-54-UBR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 10 Aug 2005, 09:31
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

bun venit
problemele la DSN au fost fiscutate si rasdiscutate.
Sinteza rezolvarii lor este la:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=5113

Parcurge lista si alegeti ce te doare.
Abia daca nu gasesti raspuns revino cu intrebari!

In principiu:
1. scirtiitul vine din bucsa prin care axul volan trece prin podea (ulei/vaselina rezolva dar nu definitiv)
2. probabil ca ai probleme cu caseta (mai merge)
3. aici e o istorie lunga de probleme si rezolvari; citeste mai sus !

This post has been edited by costi: 10 Aug 2005, 09:32

--------------------
DSN/SLZ
+
klaus
post 10 Aug 2005, 09:47
Post #3

步步

Group: Moderatori

Probleme clasice supernova.
Rog efectuarea de search pe sectiunea de DSN si pe sectiunea de tutoriale...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bishop
post 10 Aug 2005, 10:02
Post #4

Membru incepator

Multumesc ptr. raspunsuri si linkuri.
Am citit cateva posturi si sunt mai ametit decat inainte...
Lasand celelalte deoparte, de la ce d-zeu poate fi scartaitul ala de plastic pe plastic din dreptul volanului ??
Am schimbat axul volan, am bagat vaselina in caseta de directie, am picurat niste ulei de mecanisme fine in mansonul acela din podea in care intra axul volanului, din teflon sau din ce dzeu e, si nimic !
E super super enervant. La orice rotire din volan scartaie parca ar fi polistiren. Si m-am gandit sa demontez masca volanului poate o fi de acolo ceva... Voi ce ziceti ?
Am in masina concert de scartaieli... una din fata din dreptul volanului iar a doua din spate din miscarile laterale ale hayonului cred... Nu sunt fitos, dar credeti-ma ca uneori imi vine sa dau cu bata in ea de masina !! sad.gif

--------------------
+
klaus
post 10 Aug 2005, 10:17
Post #5

步步

Eu zic sa faci o repriza de ... ascultare. Pur si simplu. Cu masina pe loc dai de volan stanga dreapta si asculti de unde vine scartaitul. Noi la vremea noastra cand am depista cauze de scartait tot asa am facut, nu am folosit aparate sofisticate si standuri de proba...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
costi
post 10 Aug 2005, 10:30
Post #6

Membru autentic

OK. Scirtiitul "din zona volanului" poate veni din doua zone: sus si jos.
De sus vine din frecarea mastii din jurul volanului, de bord (fie desptrinzi masca de bord lasind putin volanul mai jos fie pilesti zonele de contact.
Asta daca vine de sus.
Daca vine de jos este de la mansonul ala de care vad ca stii si despre care ti-am spus ca nu poate fi rezolvat definitiv. Cel putin eu nu am reusit oricit am incercat asa ca "dau cas-ul mai tare".

Cu haionul ai o groaza de metode. Ia-le si tu pe rind.

--------------------
DSN/SLZ
+
klaus
post 10 Aug 2005, 10:51
Post #7

步步

--------------------
+
alex_sb
post 10 Aug 2005, 11:21
Post #8

Membru incepator

From: Sibiu

Scirtiitul din partea superioara vine de la axul 'superior', adica cel de care fixat volanul. Mi-a scirtiit si mie de citeva ori, dar numai vara si numai la temperaturi ridicate. Nu a fost destul pentru a ma determina sa-l desfac, asa incit nu pot da detalii, din pacate. Spune-ne si noua daca (si cum) ai rezolvat problema.

--------------------
DSN Clima
+
TibiCraciun
post 11 Aug 2005, 07:16
Post #9

Membru autentic

From: CUGIR-AB

Si eu am avut probleme cu scartaitul volanului (ca toata lumea) atat in zona consolei (sus) cat si de la bucsa de plastic din podea.
Scartaitul din consola (cuplat cu rotirea cu hopuri a volanului) aparea mai ales vara pe caldura si a disparut instant dupa ce am rezolvat (reparat) axul inferior: din cauza ca era blocata una din articulatiile crucii cardanice dinspre caseta, coloana volanului se tensiona in anumite pozitii si aparea scartaitul in consola.
Scartaiala bucsii din podea am ameliorat-o (in sensul ca acum sunetul are o frecventa mult mai joasa si este mult mai putin auzibil) astfel: ansamblul ala de plastic e format din trei bucati, un inel interior care poate culisa pe ax si doua semiinele care imbraca inelul interior; frecarea se face intre inelul interior si cele doua semiinele exterioare. Am demontat tot ansamblul din conul de cauciuc prin fortare in sus pe ax (nu e lipita in nici un fel, sta numai stransa de gulerul conului), am desfacut cele doua semiinele (cad ele singure) si le-am uns cu vaselina pe interior dupa care am presarat praf de grafit (mina de creion frecata de o pila). Am remontat totul la loc (nu fara oarecare greutate, dar se poate) si am obtinut ce va spusei mai sus. Daca nu merge casetofonul si daca esti atent se mai aude, dar e incomparabil mai bine.

--------------------
DACIA SupeRNova Clima - AB 04 LVU
decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
+
bishop
post 15 Aug 2005, 13:12
Post #10

Membru incepator

Fratilor ! Multumesc ptr. sfaturi.
Pentru moment, s-a rezolvat problema cu scartait volan in felul urmator:
dupa ce am schimbat ax volan inferior, scartaitul in dreptul volanului s-a pastrat; de aceea am fost in week-end la un mecanic si am efectuat urmatoarele operatiuni: o juma' de cutie de vaselina MOL ( la peste 100 mii cutia) bagata in caseta de directie si mi-a legat apoi burduful cu inele d-alea de plastic cum se prind firele in computer ( nu stiu cum se numesc ) ca sa nu iasa vaselina. Apoi, a dat cu ulei la inelele acelea albe de teflon din axul volan inferior care se prind in podea.
Si surpriza ! De 2 zile merge ca unsa tongue.gif A ramas doar scartaitul clasic al hayonului...
da doamne sa o tina asa !

This post has been edited by bishop: 15 Aug 2005, 13:16

--------------------
+
Jack Daniel's
post 18 Aug 2005, 16:48
Post #11

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Pocniturile cu rotirea pe loc sunt de la atingerea cochiliilor volanului de bord . Ia pune volanul in pozitia de jos si o sa vezi ca nu mai trosneste . Pe spate se aude ori hayonul ( destrangi cele doua cauciucuri de pe hayon , ca sa apese mai bine ) , ori banchetele ( le rabatezi si pui pe sistemul de prindere banda izolanta ).

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 17:04
Forum Renault