DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> bara spate, suruburi intepenite

totaldeacord
post 22 Jul 2011, 18:13
Post #1

Membru

Group: Members

salut. am vrut sa desfac bara de spate pt a curata sub ea niste puncte de rugina aparute. am desfacut suruburile de la aripi spate iar cand am ajuns la suruburile de sub hayon(care nu se vad decat cu hayonul ridicat) am desfacut 3 iar doua se invart in gol. la fel si cele de sub bara.
deci nu pot desface bara pt ca suruburile acelea se invart in gol si nu am de unde sa apuc cu ceva contra ca sa fortez pt ca structura caroseriei nu permite.
aveti idee cum sa desfac pana la urma bara? multumesc!

--------------------
Dacia Solenza 2004 1.4 mpi rapsodie cu imbunatatiri - AG-18-LEV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daedalus
post 22 Jul 2011, 20:21
Post #2

sound addicted

From: Bucuresti

Problema e pe cat se poate de nasoala. Alea ruginesc si nu prea ai ce sa le mai faci. Am intampinat aceeasi problema cu un surub de dedesubt si pana la urma l-am smuls cu totul prin tabla. Suruburile se prind pe un gen de camasa filetata care ar trebui teoretic sa stea prinsa fix de caroserie. Intr-un final, dupa cum am spus, am smuls surubul cu tot cu camasa aia, apoi am indreptat cat de cat tabla ramforsarii si i-am bagat piulita normala si cu seibi la care ai acces sa bagi o cheie sa tii contra pentru viitor. Asta la varianta de sub masina.
Ar mai fi o varianta sa dai niste puncte de sudura incat sa nu se mai miste camasa aia. Eu dedesubt am taiat prinderea barii perpendicular cu gaura ca sa pot trage bara de pe surub, dar deasupra o sa se vada interventia, lucru care s-ar putea sa te deranjeze vizual. Asta ca sa poti da sudura.
Alte variante nu prea vad, imi pare rau.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
totaldeacord
post 23 Jul 2011, 00:47
Post #3

Membru

merci! m-au uimit de 2 ori cei de la dacia...o data la problemele cu oalele...si acum cu suruburile care nu poti sa le desfaci ca se misca cu totul...dar...de aia avem solenze...ca ne place sa mesterim...smile.gif

si sa nu uitam de inca o chestie...chederul exterior al geamului(cel dintre tabla si geam...intre care se inchide geamul)...care tine apa si rugineste la greu...

Cu toate astea imi place ca am de lucru la ea:))

--------------------
+
totaldeacord
post 4 Jul 2012, 19:25
Post #4

Membru

dupa aproape un an revin la intrebarea topicului. cum se scot acele suruburi fara a distruge bara?

am lasat-o asa pana acum dar am observat mai multe pete de rugina si in bara de fier e mult nisip, praf chiar si pietricele.
incercand sa desfac iar, am acum 4 suruburi care nu se desfac doua de sus doua de jos

--------------------
+
ORIJINAL21
post 5 Jul 2012, 03:00
Post #5

Membru Oficial

From: Romanian City Life

ori le tai cu flexul, ori bagi spray pt rugina..

--------------------
DACIA NOVA GT / GTI Se dezmembreaza 1998/1999
Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan
Piese, in stare buna!
+
totaldeacord
post 5 Jul 2012, 11:23
Post #6

Membru

am reusit sa scot bara prin metode barbare! alta sansa nu vad.
am smuls pur si simplu camasile din tabla. acum caut o solutie sa o pun inapoi. cred ca voi suda cate o piulita pe tabla.

din 7 suruburi cate au camasi au fost intepenite 5.
degeaba am dat cu spray si am incercat sa le desfac se invart pur si simplu

ca sa fie treaba treaba am mai gasit un surub intepenit( ala care se desface din portbagaj pe partea dreapta). are o clema care vine pe bara dar s-a rupt clema si acum se invarte in gol

mare ingineri la dacia. puteau sa puna si ei alte sisteme de prindere numai astea nu

--------------------
+
halogen
post 5 Jul 2012, 13:40
Post #7

Membru incepator

trebuia sa dai cu bormasina o gaura in surub si o rezolvai elegant,acum ca ai smuls- o smile.gif cauta totusi sa ii pui suruburi din inox sau alma sa nu mai rugineasca,

Succes

--------------------
dacia solenza 1.4mpi dacia solenza 2004
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:40
Forum Renault