Problemă ambreiaj, -cred-
![]() ![]() ![]() |
Problemă ambreiaj, -cred-
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
Daca esti sigur ca ,furca si cablu e k,atunci tre sa desfaci adica sa iei motoru jos si sa vezi ce sa dus acolo ,dupa ce dai jos vezi exact ce trebuie schimbat ,da mai multe detalii,poti sa apei ambreiaju?,pedala isi face cursa pana jos?ai joc la mansonu d ela cblu de deasupra furcii?
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Din păcate nu am acces la mașină, proprietarul fiind din Urziceni. Din ce mi-a spus, totul "se simte" normal, doar că ambreiajul e de decor
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am patit si eu ceva asemenator mai demult, dar cum-necum, si-o revenit dupa un pic de brutalizare din partea mea. Oricum, am schimbat discul de ambreiaj atunci, ca isi cam traise viata.
Explicatia initiala a fost ca vreunul din arcurile din disc a sarit si-a iesit si el la joaca, blocand ambreiajul. Explicatia dupa desfacere , vazand ca arcurile-s toate la locul lor, a fost ca vreo bucata din ferodoul discului a facut asta, sau ceva mizerie adunata cumva. Cam SF si explicatia aia, avand in vedere ca discul arata rezonabil, dar mecanicul in cauza a spus-o si el ca fiind singura idee decenta care-i vine. This post has been edited by bucatzel: 31 May 2012, 17:39 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Deci, din ce spuneți voi ar cam trebui să fie de la ambreiaj. O s-o aduc în București și o să o duc la tata la servici să o repare
![]() Aveți idee, vă rog, cât e un kit de ambreiaj? ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
un luk era putin peste 300 acu vreo 2-3 ani
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
230 lei MS (Master Sport)
|
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Puteți vă rog să-mi recomandați o firmă anume? Mulțumesc anticipat!
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
la o simpla cautare, vezi si tu pe acolo.
http://www.google.ro/search?hl=ro&cp=14&gs...OM4bhtQaOmezuDg |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca a trecut prin vreo baltoaca inainte sa opreasca masina e posibil sa fi ramas discul lipit pe placa. Se poate debloca brutal: Bagi in marsarier sau a 1-a, tii ambreiajul apasat si dai la cheie. Dupa 2-3 smuceli ar trebui sa se dezlipeasca. Am patit-o si eu de 2 ori si am deblocat-o asa.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Salut si eu am patit ceva asemanator dar a ramas si pedala blocata si a trebuit sa schimb doar rulmentul de presiune care s-a spart
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
1mai intai de toate verifica daca atunci cand apesi ambreajul sufa actioneaza furca de pe cutia de viteze daca sa misca dar prea putin incearca sa mai strangi piulitele de la sufa de ambreaj.
2verifica daca ambreajul se departeaza de volanta 3daca sufa actioneaza trebuie data cutia sau motoru jos sa vezi care e defectu.legat de kit daca e doar ferodourile poti incerca sa cumperi doar ferodouri (daca celelalte componente sunt bune) si sa le schimbi doar pe acestea.astea care costa pana in 10 lei+un bidon de bere+cativa prieteni=15lei.fata de un kit care poate ajunge si pana la 300lei. |
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
QUOTE(Ov @ 1 Jun 2012, 15:41) Din păcate nu e vorba de asta, am venit de la Urziceni la București cu ambreiajul așa și a trebuit să plec din electromotor de vreo 10 ori și nu și-a revenit. Culmea, pe la Sinești a mers ok o vreme ambreiajul, apoi a cedat iar ![]() QUOTE(BN64FLO @ 1 Jun 2012, 15:54) Salut si eu am patit ceva asemanator dar a ramas si pedala blocata si a trebuit sa schimb doar rulmentul de presiune care s-a spart Pedala parcă stă ... mai sus ![]() QUOTE(r3d @ 1 Jun 2012, 17:35) 1mai intai de toate verifica daca atunci cand apesi ambreajul sufa actioneaza furca de pe cutia de viteze daca sa misca dar prea putin incearca sa mai strangi piulitele de la sufa de ambreaj. Ambele funcționează ok, furca fiind acționată ... Acum că am reușit să o aduc în București, o să-l las pe tata să o demonteze (sunt total pe lângă subiectul "Dacia") și să o repare. O să postez aici ce a avut defect. Vă mulțumesc tuturor de ajutor! This post has been edited by cosmin_2300: 1 Jun 2012, 23:43 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
2xGI |
![]()
|
sa stricat nestricabilu'
![]() daca tremura poate fi placa de presiune fisurata si/sau soarele dus, arcurile de pe disc slabe/rupte. eu spun totusi sa cumparati un set intreg, nu pe bucati. |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
asa a vibrat la mine, posibil sa fi sarit bucsa aia lunga de pe axul de la cutie si sa prinda stramb rulmentul pe soare, poate acolo e si blocajul
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Astăzi a fost dată cutia jos de pe mașină. Problema nu a fost de la cutie, a fost de la discul de ambreiaj ... Toată partea metalică (cea din mijloc, unde sunt și arcurile) era "ghemotoc". Nu am idee cum s-a rupt și de ce, dar din fericire nu a afectat nimic altceva p-acolo.
Am cumpărat alt disc, de origine, cu 90 de lei. Vă mulțumesc tuturor pentru idei! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
La 90 roni sigur nu e de origine,poate RUEN
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Am luat doar discul, nu tot kitul de ambreiaj. Avea și discuri ieftine, dar am vrut de origine.
L.E.: este exact ca ăsta, inclusiv ambalajul. L.E. 2: acum am aflat că tata are ceva reduceri la magazinul ăla ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 5 Jun 2012, 21:56 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
ghitza |
![]()
|
Zi asa si tu
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 11:27 |