Disc ambreiaj+placa presiune+rulment presiune, Split de la dacia clasic
![]() ![]() ![]() |
Disc ambreiaj+placa presiune+rulment presiune, Split de la dacia clasic
tony1234 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 26 February 12 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
nova
2000 gti
- nt-06-dnc
|
|||
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
cauta sa dai jos toate suruburile jos sau cel putin sa le desfaci.incearca cu un levier sa distantezi cutia de motor.si cu piulita de 17 presupun ca tine tampoanele la cutie.daca nova asta e ca dacia la prindere tampoanele le poti lasa pa masina si sa desfaci doar jugu ala din spatele de la cutie.uitete bine sa nu tina altceva nu forta trebuie sa iasa relativ usor.da si planetarele jos sa fi mai sigur.
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
tony1234 |
![]()
|
Sa spun tot ce am facut, pe rand
Am desfacut planetarele, sunt scoase de pe cutie Am decuplat cablul de ambreiaj si chilometraj Mai era un fir cu o mufa care am scos/o Am scos toate suruburile de la cutie de sus,de jos si laterale inclusiv cele care veneau prinse la suporti pe caroserie,am scos suporti de acolo Se distanteaza cutia de motor dar nu este suficient spatiu sa iasa trasa in spate cutia,in spate insemnand spre roata din stanga fata |
--------------------
dacia
nova
2000 gti
- nt-06-dnc
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
off e pus motor invers ca la dacie13xx.totusi incearca sa bagi un cric sa salti cu el putin de partea opusa care trebuie sa iti iasa cutia.daca nu reusesti scoateo cu tot cu motor,cu toate ca e cam greu.
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
La nova nu merge sa scoti motorul fara cutie, nu este spatiu.
Acum o luna am schimbat eu kitul la nova si am dat motorul + cutia jos. 1. Dai capota jos. 2. Desfaci suruburile de jos de la amortizor, scoti stifturile de la planetare, scoti planetarele din cutie. 3. Scoti cablul de kilometraj, ambreiaj, bateria si suportul acesteia. 4. Scoti antigelul din masina si desfaci furtunul ala gros de sus de la termostat si mai sunt vreo 2 mai mici prin spate ( care se duc la caloriferul de incalzire). 5. Dai jos scutul motorului si desfaci tija de comanda de la schimbator. 6. Desfaci suruburile de la tampoane. 7. Desfaci furtunele de benzina + firele de la bobina de inductie, sonde de temperatura, elv, alternator. Eu pentru mai mult spatiu am dat jos si alternatorul si vasul de expansiune. Cu o sfoara groasa, o ranga zdravana si vreo 3-4 voinici scoti motorul de acolo. Sper ca n-am uitat nimic This post has been edited by G I M: 23 Apr 2012, 09:45 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am desfacut topicul de la discutia de la dacia clasic, se muta la nova.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
tony1234 |
![]()
|
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar la cat de dezamagit am fost eu cu scosul cutiei,am vrut sa aflu un raspuns cat mai repede posibil
Nu am avut astazi timp ,dar maine daca reusesc am sa fac tot posibilul sa scot cutia Am sa tin cont de toate aspectele si am sa posteza in detaliu operatiunea Poate ajuta pe alti care vor face acest lucru Va mutumesc. |
--------------------
dacia
nova
2000 gti
- nt-06-dnc
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Nu inteleg de ce te incapatanezi si te chinui de o saptamana sa scoti cutia cand puteai sa dai si motorul jos si in jumatate de zi rezolvai treaba.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
BugaMarius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 6 April 12 ![]() |
cutia o dai jos de pe motor doara daca demontezi cadru motor pe partea stanga si`l lasi cat mai jos posibil pe cric ... dar e riscant. la fel cum zic colegii de forum mai repede dai si motoru jos.
MARE ATENTIE LA CELE 4 suruburi DE LA "APARATOAREA" aceea dintre cutie si motor. foarte multi le omit si sparg cutiile. |
--------------------
Dacia
Berlina
1989
- B 19 MZK
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
GIM, esti sigur ca nu merge sa dai jos motorul, fara cutie? Eu n-as fi.
Toni, pentru a schimba ambreiajul, nu dai cutia jos, ci motorul, pentru ca ambreiajul e prins de motor, nu de cutie, iar motorul se da jos mult mai usor decat cutia. Dupa ce ai desfacut toate suruburile de M10 (nu 17 cum spui tu), la cele doua prezoane din lateral (daca amandoua au ramas pe cutie si s-au desfacut doar piulitele), pui cate doua piulite si le strangi intre ele, apoi rotesti doar de una, ca sa scoti prezonul afara. Dai fulia de pe arbore jos, si asa iese perfect, cu putina indamanare si bunavointa. Iata si o poza. Daca aici s-a putut, si la tine se va putea, fara sa dai capota si parbrizul, jos. Daca dai cutia jos, ce faci, te bagi cu capul in jos si picioarel in sus ca sa lucrezi la ambreiaj? Am facut putin pe desteptu', ca sa pricepi ca, e mult mai usor ca pe langa suruburile de la cutie, care le desfaci oricum, sa mai desfaci doua de la tamponul motorului si fulia, pentru a da motorul jos (si radiatorul, care are si el doua suruburi), decat sa demontezi roti, pivoti, bielete, planetare... This post has been edited by PH-06-BOA: 29 Apr 2012, 21:46 Attached thumbnail(s) 2.jpg ( Size: 247.97k ) Number of downloads: 783 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
tony1234 |
![]()
|
Nu am mai revenit demult,am rezolvat problema,am dat motorul si cutia jos fintca era deja desfacuta cutia
Va multumesc pt. ajutor Am rezolvat |
--------------------
dacia
nova
2000 gti
- nt-06-dnc
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:28 |