A crapat ceva la motor/chiuloasa, Posibil culbutor/talpa rupt
![]() ![]() ![]() |
A crapat ceva la motor/chiuloasa, Posibil culbutor/talpa rupt
Str82Hell |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) 2012_06_24_08.27.10.jpg ( Size: 1.65mb ) Number of downloads: 716 2012_06_24_08.27.20.jpg ( Size: 1.66mb ) Number of downloads: 824 |
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
N-au ce sa aiba pistoanele. Nici macar supapele.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Str82Hell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Mda, bine ca au scapat pistoanele intregi ca daca nu o dadeam la dezmembrari, o sa schimb toata chiuloasa, noroc ca o primesc gratis, si ce ma mai costa, distributie, pompa apa, sper cu 500 ron sa scap
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
nu au fost stranse bine suruburile de fixare a rampei ,eu nu as schimba chiulasa ,refaci filetu umpic mai mare (1 sau 2 mm) alte suruburi mai groase facute pe strung ,verificat axu de la culbutori daca e drept si pus la loc scapi ieftin 100 lei maxim si va merge mult si bine
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Str82Hell |
![]()
|
Suruburile care tin axul au 2 gauri, alea sunt folosite pentru lubrifiere si decat sa stau cu frica ca poate se mai intampla din nou asa o schimb, asta e din vina mea sa mi fie invatatura de minte, bine ca nu s a intamplat ma rau.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
stiu ca au gaurile de ungere ,dar se pot face ,treaba ta daca ai bani de piese schimbo ,dar sa schimbi neaparat la noua chiulasa semeringurile de supape si sa verifici ghidurile
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Str82Hell |
![]()
|
Am dat chiuloasa jos.
M a enervat la culme compresorul, a fost foarte incomod, inainte de a o da jos am alinia cele 2 puncte de la distributie si veneau amadoua la semn, bun, dupa ce am jos chiuloasa am observata ca pistonul 1 si 4 sunt sus (banuiesc ca se numeste PMS) si intrebarea mea acuma este : cand montez cealalta chiuloasa cum ii fac fac reglajul la supape, la cea de pe masina cand am dat o jos am observat ca evacuarea de la pistonu 2 si 3 erau deschise dar nu la maxim si amadoua cam erau deschise cam la fel, intre deschise cealalta poate ca are alt joc si as dori sa stiu cum rezolv mica problema This post has been edited by Str82Hell: 25 Jun 2012, 17:17 Attached thumbnail(s) 2012_06_25_16.03.02.jpg ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 571 2012_06_25_16.03.12.jpg ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 506 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
reglajul de supape se face cu chiulasa pusa pe masinaaa, dupa ce pui la punct distributia mai intai
![]() |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
Str82Hell |
![]()
|
ok am inteles, reglajul il fac cu chiuloasa pe masina si mai am inca o intrebare: cum sau de unde imi dau seama ca roata dintata si axul cu camel sunt in pozitia corect ca daca incepi si rotesti si dai o tura nu mai pica la punct/ semne, dupa cate rotati imi dau seama ca e pozitia corecta, citisem undeva mai demult dar nu mai stiu unde, cate rotatii ajung la pozitia corecta.
"Cate o data dau explicatii pe care numai eu le inteleg, sper cat de cat sa ma intelegi la ce ma refer." |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
QUOTE(Str82Hell @ 25 Jun 2012, 20:10) ok am inteles, reglajul il fac cu chiuloasa pe masina si mai am inca o intrebare: cum sau de unde imi dau seama ca roata dintata si axul cu camel sunt in pozitia corect ca daca incepi si rotesti si dai o tura nu mai pica la punct/ semne, dupa cate rotati imi dau seama ca e pozitia corecta, citisem undeva mai demult dar nu mai stiu unde, cate rotatii ajung la pozitia corecta. "Cate o data dau explicatii pe care numai eu le inteleg, sper cat de cat sa ma intelegi la ce ma refer." Il citez pe colegul Stefan_B : "Se monteaza noua curea. Aveti grija la sens (sageata de sus in jos, in partea din fata a masinii) iar semnele de pe curea (numai la cureaua originala) vin la FIX pe semnele indicate anterior. Daca nu aveti curea originala, va descurcati cu semnele fixe pomenite anterior. - Se tensioneaza cureaua a.i. sa se poata torsiona numai 75 grade (tensiune mai mare ca cea originala - cca 870N). Acum se "aseaza" cureaua pe roti, si se elimina eventualele deformari elasto-plastice intr-o curea noua. - Se roteste motorul 5 1/2 ture si se verifica ca semnele sunt din nou in corespondenta. Se foloseste o cheie pe fulia arborelui cu came, IN NICI UN CAZ DEMARORUL. Motorul tb sa se roteasca usor, fara socuri/zgomote. - Se slabeste cureaua pana la tensiunea normala (90 grd torsionare - cca 640N tensiune) - Se strange definitiv intinzatorul de curea." |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001/confort
- GL 61 TES http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
Str82Hell |
![]()
|
Am inteles, ms pentru raspunsuri.
Are ceva daca mi a scapata pe langa "camasi" antigel cand am dat chiuloasa jos? la ulei inca nu i am dat drumul ca nu gasesc cheia, nu mai stiu pe unde am pus o, posibil ca pana joi sa o montez pe cealalta. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
kti |
![]()
|
![]() ,,hobyst,, Group: Members Posts: 123 Joined: 20 May 08 From: CRAIOVA ![]() |
![]() nu se merita GLUMA asta ![]() bafta |
--------------------
logan
1.4/gpl/stag200-4 ,1,5 diesel
2005
- xx-70-xxx
|
|
Str82Hell |
![]()
|
Acuma colac peste pupaza mi a cazut ce va in gaura dinspre torpodou, curatam cu degresant spray si in capul la spray era paiul ala si a cazut direct in gaura care banuiec ca duce in baia de ulei, deci cu alte cuvinte trebuie sa dau baia de eulei jos, yuhoo !! "dixtractie la maxim !"
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:55 |