DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Miniturul României, cu cupilu'..

dacis
post 7 Jun 2012, 22:00
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

Din experienta a catorva scurte excursii pentru invitati din diverse zari, am tras cateva concluzii. Mai intai, sa nu mergi niciodata in stil maraton, ca sa "faci" cat mai multe zone / trasee / obiective. Le vei face, dar nu vei putea sa te bucuri de excursie, ceea ce este pana la urma scopul pentru care ai plecat de acasa. Apoi, sa nu conduci decat maxim 6 ore pe zi; in mod exceptional 8. Daca undeva iti place ceva mai mult, nu ezita sa nu respecti programarea; ai venit sa te destinzi, nu sa atingi un "target".

Strict cu privire la traseu, din Delta la Tg. Neamt este al naibii de mult de condus. Nu stiu daca tu stii, dar de la Bacau la Tg. Neamt nu stiu daca ai 10 km fara localitate. Iar alea-s localitati, nu gluma...

Eu as merge pe un alt traseu, putin schimbat
- ziua 1: Delta - Iasi (cazare, fara probleme, la Iasi; Iasul si zonele limitrofe merita vazute intr-o jumatate de zi, macar)
- ziua 2: Iasi - P. Neamt, (eventual) Manastirea Bistrita (1420, parca), apoi Manastirile Agapia si Varatec (sunt pe traseul dinspre Piatra Neamt spre Tg Neamt; pe acelasi traseu este si o manastire mai putin cunoscuta, dar macar la fel de impresionanta, Horaita), cu cazare la Tg Neamt (pensiunea aleasa e Ok si e chiar langa Cetate)
- ziua 3: Cetatea Neamtului, Zimbraria, Casa Sadoveanu (nu stiu daca sa recomand; este la 2-3 km de zimbrarie), neaparat Manastirea Neamt (e mai mare decat toate manastirile din Bucovina si e si la vreo 4-5 km de zimbrarie), dupa care plecarea spre Bucovina
- ziua 4 + ziua 5: cazarea in Bucovina; recomand doua nopti cazare in Bucovina, una in zona Gura Humorului si una in zona Sucevita; aici ai atatea variante, ca e bine sa iti faci singur programul
- ziua 6: plecarea din Bucovina; nu imi place traseul inspre Ardeal prin Vatra Dornei: e lung, neofertant si te duce in zone nu impresionante, ca destinatii; de aceea eu, din Gura Humorului m-as intoarce la Tg Neamt, apoi pe alt traseu decat cel de la venire as merge spre Poiana Largului, apoi Hangu, barajul Bicaz; aici probabil nu vei vrea sa te plimbi cu vaporasul, dar vei putea manca foarte bine, inspre dupa-amiaza; mai departe, la 20 km cheile Bicazului, Gheorgheni si cazare in Praid
- ziua 7 poti vizita salina din Praid (probabil cea mai impresionanta din tara, chiar daca nu si cea mai trendy amenajata si apoi o poti apuca spre miezul Ardealului; sugerez Sibiu, Medias, Agnita, Sighisoara si cateva localitati sasesti mai mici dar cu atat mai impresionante.

Mai departe, altul la rand. Eu as petrece aici zilele 7 si 8, eventual si a 9-a si as apuca-o apoi spre Bucuresti.

PS O observatiune: daca la terminarea turului iti mai raman cateva zile de odihna, e OK. Daca intri direct in paine, atunci incepe cu turul si termina cu Delta. Parerea mea. si seara buna.

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 7 Jun 2012, 22:04
Post #152

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(dacis @ 7 Jun 2012, 23:00)
PS  O observatiune: daca la terminarea turului iti mai raman cateva zile de odihna, e OK. Daca intri direct in paine, atunci incepe cu turul si termina cu Delta. Parerea mea. si seara buna.
*

E și asta o variantă, mersi frumos smile.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
eurocristi
post 7 Jun 2012, 22:15
Post #153

Membru autentic

From: Oradea

Cum bine spune colegul dacis,intre Bacau si Targu Neamt este un traseu plin de localitati iar localitatile pline de radare operate de cei mai perfizi si fomisti politissti din Romania.La fel este si pe ruta Bacau-Piatra Neamt.Urasc sa conduc pe acolo.
Ar fi bine sa ai treaba asta in vedere.

--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
+
dacis
post 7 Jun 2012, 22:24
Post #154

Membru autentic

QUOTE(eurocristi @ 7 Jun 2012, 23:15)
La fel este si pe ruta Bacau-Piatra Neamt.
*

Normal, atat timp cat ruta \Bacau - Piatra Neamt este parte a traseului Bacau - Tg Neamt rolleyes.gif

--------------------
dacis
+
cdadan
post 7 Jun 2012, 22:29
Post #155

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(Markos @ 7 Jun 2012, 22:01)
Mociu - Frata
*

Daca vrei aventuri si mult offroad, recomand! Da' sa nu ramai pe acolo cu masina rupta, ca n-ai semnal la telefon.

QUOTE(eurocristi @ 7 Jun 2012, 22:16)
Bistrita-Cluj-Turda este mai bun.
*

Cum mai bun ma? Exista vreun termen de comparatie? huh.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
Markos
post 7 Jun 2012, 22:33
Post #156

fost programator

Am reținut, o luăm prin Napoca biggrin.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
cdadan
post 7 Jun 2012, 22:47
Post #157

Ok, pun berea la rece.

--------------------
pegas de dame 1986
+
BlaueCorsa
post 7 Jun 2012, 22:49
Post #158

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Tot de prin Bucovina:

- se poate urca pe Rarau prin Pojorata, drumul e foarte bun. De preferinta in timpul saptamanii, in week-end e plin de grataristi. Urcati la Piatra Soimului si faceti turul Pietrelor Mari (traseu marcat, nu ia mai mult de-o ora);
- herghelia Lucina (cai rasa hutul);
- salina Cacica;
- manastirile Slatina, Sucevita si Moldovita.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
cdadan
post 7 Jun 2012, 23:01
Post #159

Imi pare mie sau prea o intindeti langa cu SuperBucovina aia? Ce-i asa deosebit p-acolo? Luminati-ma, ca pe bune, io nu ma prind. sad.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
BlaueCorsa
post 7 Jun 2012, 23:06
Post #160

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

E un fel de Valea Prahovei pentru moldoveni smile.gif. Adica ne imbulzim acolo in weekenduri si concedii.

This post has been edited by BlaueCorsa: 7 Jun 2012, 23:06

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
bmwh548
post 7 Jun 2012, 23:47
Post #161

Membru cu insomnii

From: Iasi

QUOTE(dacis @ 7 Jun 2012, 23:00)
- ziua 1: Delta - Iasi (cazare, fara probleme, la Iasi; Iasul si zonele limitrofe merita vazute intr-o jumatate de zi, macar)
*

Daca orasul nu ar fi un dezastru rutier cu cea mai mare placere i-as sugera sa vina sa vada Golia, Cetatuia, casele memoriale, Palatul Culturii, Gradina Botanica pentru relaxare (eu unul nu am vazut-o pe cea din Bucuresti, dar discutand cu cei care le-au vizitat pe amandoua cica a noastra e de cateva ori mai mare si mult mai frumoasa), dar stiind ca au intors orasul pe dos cu lucrarile am o retinere.

--------------------
- - - - -
+
dacis
post 8 Jun 2012, 08:42
Post #162

Membru autentic

Just. Numai ca nu uita ca, studentii fiind plecati, Iasul vara e pustiu. Asa ca poate merge relaxat prin oras la orice ora. Prin centru sunt ceva probeleme, dar si astea doar in intervalele 7,30-8,30 si 16,30-17,30. In rest, offroad urban de voie.

--------------------
dacis
+
corbex
post 8 Jun 2012, 10:31
Post #163

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

E mare pacat sa faci atitia kilometri prin Moldova si sa nu vizitezi Textila Buhusi!

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
bucatzel
post 8 Jun 2012, 10:44
Post #164

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(Markos @ 7 Jun 2012, 22:01)
(am adăugat salina la "must see", http://www.salinaturda.eu )
*

Din cate-am inteles, salina e unul din locurile unde se duc mirii la pozne. Daca te nimeresti intr-o zi de-aia, se face o coada la lift de nu-i voie, si mai degraba ajungi pe scari.

Avantajul pe scari e ca faci suficient efort aerob incat sa inhalezi sare ca lumea. Da' o sa petreci ceva vreme pe scarile alea tongue.gif . Sala e destul de mare, asa ca daca vrei sa te joci de-a focheru' ia dupa tine si-un obiectiv cu luminozitate buna, ca cu blitzu' nu cred ca faci mare lucru. Si vezi ca totu-i luminat de neoane.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
dacis
post 8 Jun 2012, 10:59
Post #165

Membru autentic

QUOTE(corbex @ 8 Jun 2012, 11:31)
E mare pacat sa faci atitia kilometri prin Moldova si sa nu vizitezi Textila Buhusi!
*

Oh, da. Recomand. Cu atat mai mult cu cat imi dau seama ca o propune tocmai Domnu Corbex, care a pus piatra de temelie a fabricii. Impreuna cu rabinul din Buhusi, reprezentantul patronatului din momentul constructiei.

--------------------
dacis
+
Marty
post 8 Jun 2012, 11:01
Post #166

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(corbex @ 8 Jun 2012, 10:31)
*

Si Siretul Pajcani!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
ady77
post 8 Jun 2012, 11:05
Post #167

راحتزیل یو

From: near Bacau

*

Nu mai se iexista de mult.
Siretul Pascani parca mai era icon_mrgreen.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 8 Jun 2012, 11:14
Post #168

Membru autentic

S-a razgandit dnul Corbex si a venit sa isi reia in proprietate piatra de temelie?!... Parca acu vreo 2-3 ani mai erau pe acolo. Zidurile, macar. Ia zi, domnu, ady, macar gradina zoologica s-a pastrat. Ca daca si asta a decedat, adios Buhusi, acest Karlovy Vary (corect sris?) de Bacau.

--------------------
dacis
+
dragoselu
post 8 Jun 2012, 11:22
Post #169

SB-12-UST

From: Sibiu

*

Din Buhusi sunt eu originar! radmasa.gif radmasa.gif Da, poate vizita fabrica de Textile Buhusi, a fost a doua fabrica ca marime din Europa de Est, pacat ca au facut varza din ea! Cand eram copil, suna sirena fabricii la ora 3, semn ca ieseau oamenii de la lucru... se oprea circulatia cam 10 minute pana trecea puhoiul de oameni strada... era de munca pentru toata lumea... Poti vizita manastirile Runc si Ciolpani, centrul orasului, Sinagoga cu monumentul Rabinului din Buhusi... tongue.gif http://www.buhusi.net/ce-vedem-la-buhusi/

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
dacis
post 8 Jun 2012, 11:24
Post #170

Membru autentic

QUOTE(dragoselu @ 8 Jun 2012, 12:22)
Din Buhusi sunt eu originar!
*

Asa-mi explic, atunci, apetenta ta pentru usturoi! icon_mrgreen.gif

--------------------
dacis
+
dragoselu
post 8 Jun 2012, 11:24
Post #171

SB-12-UST

From: Sibiu

Nu mai este! sad.gif Au trimis toate animalele, printre care si leul pe care il auzeam cum rage tocmai de la mine la tara, de unde le-au prins... nu mai aveau cu ce le hrani... sad.gif Tabara de la Runc e inchisa, ehei cate mandrute nu am alergat eu pe acolo cand eram liceean... Si acum imi tresalta inima... smile.gif

<span class='edit'>8 Jun 2012, 12:25:</span>
QUOTE(dacis @ 8 Jun 2012, 12:14)
S-a razgandit dnul Corbex si a venit sa isi reia in proprietate piatra de temelie?!... Parca acu vreo 2-3 ani mai erau pe acolo. Zidurile, macar. Ia zi, domnu, ady, macar gradina zoologica s-a pastrat. Ca daca si asta a decedat, adios Buhusi, acest Karlovy Vary (corect sris?) de Bacau.
*

QUOTE(dacis @ 8 Jun 2012, 12:24)
Asa-mi explic, atunci, apetenta ta pentru usturoi!  icon_mrgreen.gif
*

Ma bine ca am luat totusi ceva bun de la jidovii aia din Buhusi... radmasa.gif

"Ultimii evrei de la Buhusi : Cimitirul evreiesc, loc de depanat amintiri

Cimitirul evreiesc din Buhusi este incarcat de istorie.(Foto: Desteptarea)
Rabinul de Buhusi a intrat in folclor prin celebrele bancuri romanesti cu evrei. Acum el se odihneste in cimitirul evreiesc din Buhusi. Altadata, localitatea cu cei mai multi evrei din Moldova, in targusorul Buhusi nu au mai ramas decat patru. Unul singur mai stie idis dar spune ca nu ar putea in ruptul capului sa invete ebraicaPatru evrei get-beget, pensionari, mai locuiesc in Buhusi. Ultimul evreu buhusean a trecut in eternitate acum patru ani. Cimitirul evreiesc a devenit loc de pelerinaj si pentru ortodocsii care au fost prieteni ai decedatilor. Buhusenii deapana inca amintiri si bancuri cu si despre romani si evrei.Cimitirul evreiesc din Buhusi este istorie. Cel putin la doi ani, evrei din toata lumea, inclusiv rabini mai tineri, vin aici pentru a se reculege la mormintele stramosilor. In Buhusi nu mai sunt decat patru evrei get-beget: David Alterescu si sotia sa, Ernest Ianculovici si Caster Herscu.Ultimul cunoaste limba idis, dar nici in ruptul capului n-ar putea invata ebraica, dupa cum ne-a marturisit. Altii doi, care au trecut, prin casatorie, la ortodoxism, nu sunt recunoscuti ca evrei.Glumind, romanii se lauda ca i-au pacalit pe evrei Originile cimitirului, aflat in zona Mocani, pe langa fostul CAP, se pierd in urma cu aproape o suta de ani. Intr-un caiet special, dar de data recenta, pe care paznicul de zi si de noapte al cimitirului il mai pastreaza, figureaza 498 de persoane decedate si inregistrate, mormintele acestora putand fi usor localizate. In cimitir sunt mult mai multe monumente funerare si mii de decedati.Pe unele morminte, cazute prada vechimii, nu mai poti deslusi identitati si ani. Ultimul evreu inmormantat aici, in aprilie 2001, este Scherf Ernest Norbert, un fel de legenda locala, dupa cum spune profesorul Petru Manole, o fiinta spirituala care depana, pe banda rulanta, bancuri originale cu... romani si evrei. De-atunci, carul mortuar nu s-a mai miscat din magazia cimitirului.L-am vazut aici, stand, ca un obiect special dat uitarii, cu semeata stea a lui David deasupra. In Buhusi au trait mii de evrei, targul fiind un veritabil centru national al evreimii. Bancurile cu rabinul celebru de Buhusi, Roller, tatal cunoscutului istoric, mai circula si astazi prin lume... Un buhusean s-a gandit ca n-ar fi rau sa publice un... volum cu aceste bancuri.Prin oras circula acum... amintirile. Oamenii isi aduc aminte cu drag de negustorii, medicii, profesorii, inginerii, functionarii si muncitorii evrei. Unii dintre romanii ortodocsi povestesc si astazi cum ii pacaleau pe... evrei. Evreii taiau gainile - nu mancau niciodata cocosi, atitudine fundamentata religios - la haham, evreu indrituit religios pentru acest ritual.Pentru acest serviciu, hahamul primea si bani. Cum hahamul locuia ceva mai departe, unii evrei ii rugau pe romani sa mearga cu gainile la haham. Le dadeau si bani pentru a plati acestuia, pentru ritualul sacrificarii... Numai ca, romanii, cunoscand tehnica hahamului, oficiau chiar ei sacrificiul si-si insuseau banii. Se mai si laudau c-au reusit sa pacaleasca un... evreu.Ceea ce, trebuie sa recunoastem, era o performanta. Altii isi aduc aminte de faptul ca sambata si la marile lor sarbatori evreii nu aprindeau focul. Ii chemau acasa pe unii dintre romani ca sa le atate focul si-i plateau, conform perceptelor religioase, pentru asta. Facea si romanul un... gheseft.Marele Rabin este inmormantat la Buhusi Desi, asa cum am spus, in oras nu mai sunt decat patru evrei, de Pastele evreilor, in cimitir a fost multa lume. Multi buhuseni ortodocsi au ajuns in cimitirul evreiesc pentru a aprinde o lumanare fostilor prieteni, vecini, colegi de munca. Gesturi impresionante. Unii dintre ei reamintesc ritualul inmormantarii evreilor.Evreul decedat, invesmantat doar intr-un giulgiu alb, era inmormantat chiar in ziua in care murea. Cand ajungea la poarta cimitirului, rudele mortului il implorau pe paznic sa deschida. Inflexibil, acesta spunea ca decedatul a fost un om foarte bun si nu poate accepta ideea ca a murit, ca trebuie inmormantat. Implorat din nou, paznicul spunea ca nu mai are loc in cimitir.In cele din urma, accepta ca mai exista doar un singur loc, dar nu care cumva sa mai indrazneasca cineva sa moara, pentru ca chiar nu mai sunt locuri... Cimitirul evreiesc chiar este istorie. Intr-o cladire speciala se afla mormintele a cinci rabini.Unul dintre ei este Marele Rabin Fridman, despre care unii spun ca ar fi adevaratul spirit care a creat tot felul de „legende" despre evreii de la Buhusi. Ceilalti, spune istoria locala, sunt rabini care au slujit in alte localitati, dar au fost inmormantati aici, in acest cimitir de referinta.Cine vrea sa cunoasca istoria evreilor din Romania nu poate ocoli targul Buhusi, locul in care n-am auzit nici o istorie despre intoleranta.In ziua de 5 mai, cand in lume au fost organizate activitati emotionante pentru a reaminti si a condamna ororile holocaustului, am aprins si noi o lumanare in acest cimitir, in memoria celor sase milioane de victime ale uneia dintre cele mai mari orori ale umanitatii.
Publicat de evreu la 00:14 0 comentarii
Orasul Buhusi a devenit simbol mondial al pioseniei“

Buhusi, prin inteleptii rabini care au locuit mult timp aici, era celebru in intreaga lume. Locuit de câteva mii de evrei, târgul nu era numai un centru spiritual al evreimii din România, ci si un reper international. Influenti prin iscusinta economica, dar si prin lobby, evreii au influentat mult viata târgului. Bancurile cu rabinii de Buhusi circula si astazi vesele prin lume si sunt ascultate cu mare placere si de urmasii rabinilor, pentru ca ele reprezinta, in esenta, pilule superconcentrate de virtuozitate a inteligentei, dar si de toleranta. Astazi, la Buhusi, nu mai sunt decât vreo trei familii de evrei, dar spiritul evreiesc este viu. Ori de câte ori mergi la cimitirul evreiesc din localitate vezi multi ortodocsi sau catolici care se reculeg si aprind lumânari la mormintele fostilor vecini si prieteni evrei. Sinagoga buhuseana din strada Al.I. Cuza, veritabil simbol al evreismului, este, inca, un centru de interes deosebit pentru evreii din lumea intreaga.Dinastia rabinilor FridmanL-am intâlnit in sinagoga buhuseana pe inteleptul rabin israelian Tobias I., venit la Buhusi nu numai pentru reculegere, ci si pentru a reabilita acea parte din sinagoga care da semne de mare oboseala. Rabinul Tobias ne-a oferit informatii inedite despre istoria evreilor buhuseni: „Exista, astazi, in Israel, o dinastie Rujin. Unul dintre descendentii acestei dinastii a fost primul rabin de Buhusi, Isac Fridman. Rabinul Isac Fridman intemeiase, si el, la Buhusi, o adevarata dinastie (copii, nepoti, stranepoti) care a pastrat opera spirituala evreiasca din Buhusi. Primul a intemeiat aici, pe strada Al.I. Cuza, o curte rabinica. In afara caselor construite pe aceasta strada si de o sinagoga mai veche (care astazi nu mai exista), din apropiere, in urma cu o suta patruzeci de ani a fost construita aici sinagoga care dainuie si astazi. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, aici au locuit copiii, nepotii si stranepotii rabinului Isac Fridman. Ultimul rabin de aici, al familiei Fridman, a fost, prin anul 1970, tot un Isac. Acesta s-a mutat in Bucuresti, unica fiica a acestuia a plecat in Israel unde a intemeiat o curte rabinica. Aceasta este condusa astazi de nepotul rabinului Isac, rabinul Iacob Mendel Friedman“.Aproape la fiecare doi/trei ani, vin la Buhusi, la acest sfânt lacas, sinagoga, intr-un adevarat pelerinaj, zeci de hasidim (piosi) din lumea intreaga, multi dintre ei fiind urmasi ai dinastiei rabinice buhusene. „Vin, spune rabinul Tobias I., pentru a se reculege si a se ruga in sinagoga si la morminte“. In aceasta toamna, in octombrie, de sarbatorile evreiesti, la Buhusi vor veni din nou pelerinii hasidim. Insotit de alti confrati, rabinul Tobias din Buei-Brac, Israel, a venit la Buhusi de vreo saptamâna si a purces lucrarile de reabilitare a acelor structuri ale sinagogii care sunt in suferinta.O prietenie care dureazaOchii rabinului Tobias, originar din Piatra Neamt, stralucesc de bucurie atunci când depanam amintiri despre unii dintre evreii buhuseni pe care i-am cunoscut amândoi: chirurgul Ghelber, o adevarata celebritate buhuseana a anilor ‘60; profesorii Engler, Inghel, Balter, Farkas sau Braunstein; inginerii Schulman, Croitoru si multi altii. Zice din nou rabinul Tobias: „Le spun buhusenilor ca fiul raposatului dr. Ghelber, pe care l-au respectat atât de mult, este tot chirurg, dar in Israel. Un chirurg la fel de vestit acolo, precum era tatal sau la Buhusi“. Ce reprezinta, astazi, orasul Buhusi pentru evrei? „Pentru ca aici au pastorit somitati rabinice care au atras credinciosi evrei si neevrei din toata lumea, orasul Buhusi are o semnificatie speciala. Evreii care au trait aici - multi dintre ei fiind ingineri, doctori, profesori, economisti - au ajutat mult obstea locala, dar au fost ajutati si ei. Au fost priviti cu mare respect si ma bucur sa vad ca acest respect este viu si astazi. De aceea si revenim mereu aici, in pofida multor greutati, ca sa mentinem viu spiritul curtii rabinice, dar si spiritul vechii noastre prietenii cu oamenii locului“.

8 Jun 2012, 12:34:
Rabi primeste de ziua lui, de la un prieten din America, o papagalita. O aduce acasa si cum pune colivia pe masa, papagalita incepe sa strige:
- Sunt o curva! Sunt o curva!
Un alt prieten, care era in vizita ii spune:
- Rabi, nu fi suparat, am eu acasa doi papagali superbi, foarte evlaviosi, care-si petrec tot timpul in rugaciuni. Da-mi mie papagalita, sa stea cu papagalii mei ceva timp si se va intoarce pe drumul cel bun.
Ia omu' papagalita la el acasa, o baga-n cusca papagalilor. Acestia nemiscati stau cufundati in rugaciune. Nu trece mult si papagalita incepe:
- Sunt o curva! Sunt o curva!...
- Vezi, dom'le, ti-am spus eu ca rugaciunile ajuta, sar jubiland papagalii...

wink.gif

This post has been edited by dragoselu: 8 Jun 2012, 11:34

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
Markos
post 8 Jun 2012, 11:39
Post #172

fost programator

hsbp... mellow.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
l@u
post 8 Jun 2012, 11:42
Post #173

Membru autentic

sa nu spui ca ai citit tot postul profului wacko.gif

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
corbex
post 8 Jun 2012, 11:43
Post #174

white_flag.gif Nu mai trage dom' Semaca, e el, Lascarica!

--------------------
+
dacis
post 8 Jun 2012, 11:44
Post #175

Membru autentic

Nu te mira, jupane Markos. Buhusul a fost unul din marile centre mondiale ale sionismului.

--------------------
dacis
+
Markos
post 8 Jun 2012, 11:44
Post #176

fost programator

Am sărit partea cu ovreii buhușeni.

Ia să reiau tocilar.gif

This post has been edited by Markos: 8 Jun 2012, 11:45

--------------------
Reno Megan Privilej
+
corbex
post 8 Jun 2012, 11:46
Post #177

Dragoselue e taiat imprejur. Prea le stie! nedumerire.gif

This post has been edited by corbex: 8 Jun 2012, 11:51

--------------------
+
ady77
post 8 Jun 2012, 12:34
Post #178

راحتزیل یو

From: near Bacau

L-au taiat tiganii din Buhusi?

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Marty
post 8 Jun 2012, 13:00
Post #179

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Nu, ma! Cind s-a facut list de avansari, au toiat tot ce era imprejurul lu' dragoselu, asa a ajuns el sa fie singurul nepromovat.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Markos
post 8 Jun 2012, 13:03
Post #180

fost programator

QUOTE(dragoselu @ 8 Jun 2012, 12:24)
leul pe care il auzeam cum rage tocmai de la mine la tara
*

Sigur era Buhusi si nu Somalia?

This post has been edited by Markos: 8 Jun 2012, 13:04

--------------------
Reno Megan Privilej
+
13 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 15:39
Forum Renault