Octavia vs. SuperNova
![]() ![]() ![]() |
Octavia vs. SuperNova
GeorgeB |
![]()
|
||
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- ---
|
|||
bzip2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 September 02 From: Bucuresti ![]() |
1) Octavia aia de 90CP e putin submotorizata, pentru greutatea ei. Astea vin cu gume Continental Sport cu profil de uscat, si umed. Pe zapada sunt nasoale rau, mai ales cand au 2-30.000 km. Daca tot a dat tipu ala atatia bani, isi lua varianta 4x4 cu 101/115CP ...
![]() 2) nu cumva intai a parcat Octavia, s-a chinuit cat s-a chinuit, si cand a trecut DSN-ul era deja facuta partie ? (mai e si faptu' ca sunt mult mai inguste gumele la DSN). Bafta cu Opel-ul ala, si zi-ne cum se comporta. |
-------------------- loose bits sink chips
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
cauciucurile de iarna fac toti banii !!!
sunt grozave. nici nu zici ca e gheata pe jos. e nici chiar asa dar se comporta GREAT . la intoarcere am venit cu golful , cu pirelli p 6000 205 rr r16. maine schimbam cauciucurile pe el ca e tare naspa treaba, aluneca ca dracu' nu am vrut sa spun ca e proasta octavia dar la cati bani costa , eu nu-mi luam octavia de 90 cp ca nu-mi luam ... la banii aia puteai sa-ti iei orice altceva. si cat am ras eu de ala cu octavia mi-a parcat unu in locul meu pe care l-am curatat dimineata 2h ca sa am unde sa intru si normal am incercat sa intru pe langa el si am ramas si eu in zapada cu golful ahhh ... era sa uit cu opelul am intrat printr-un strat de zapada lasat la o intrare de straduta de pluguri fara problema , si pe aceeasi straduta plugul nu a mers decat pana pe la 3/4 , asa ca restul era ca de la dumnezeu zapada de 40cm sau de cat o fi fost , nu am avut NICI o problema cu opelul am intrat ca tancu' , asta da masina ... nu a vrut sa derapeze de loc, are pe ea 5 sisteme de control activ, ESP plus, TC plus, EBD, ABS, si unul de la opel ceva ISOP sau ceva pe acolo... e nemaipomenit ... cu pedala la podea in a doua isi regleaza singur turatia motorului si controleaza independent fiecare roata de nu derapezi DELOC. |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- ---
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asa cum s-a zis mai sus, octavia este o masina grea, in special pentru motorul de 1.6 pe benzina. Ori anvelopele de pe ea sunt foarte bune vara, dar iarna sunt chiar nasoale. Drept pentru care trebuie inlocuite cu un set de anvelope de iarna obligatoriu.
Si pentru bucuria voastra, eu consider ca la DSN este mai buna cutia de viteze, dar in rest.... diferentele sunt cam maricele, si la confort, si la finisaj (inclusiv materiale), si la modul in care se conduce. Ce mai, comparatiile sunt greu de facut. Eu am o DSN, iar nevasta-me are o Octavia de la servici, deci chiar stiu ce va spun. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa fiu rautacios, dar e vorba de sofer si n-are nici o legatura cu masina! Bagati-va mintile in cap cu astfel de comparatii!
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Singurul deavantaj pe care l-as vedea eu la o Ocatvia pe vremea asta ar fi garda la sol mai mica decat la DSN. In rest cu cuplul unui diesel si niste cauciucuri de iarna poti sa ari prin zapada ....
|
-------------------- |
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Duminica dimineata am fost la socri eu cu cumnata-meu. Eu DSN cu Matadoarele de rigoare si el cu Bora 1.9 TDI cu niste Continental de iarna (pardon, si 4Motion). Erau nene troiene adevarate printre blocuri. Eu n-am avut tupeu in prima faza si l-am lasat pe el. A trecut ca prin branza, chiar daca zapada era intr-un loc mai mare decat ii permitea garda (a facut nitel pe buldozerul). Dupa ce a facut el partie, m-am riscat si eu insa nu am reusit. E destul de posibil sa fiu si eu incapabil (in fine, nu intram exact pe canalul pe care a intrat el), insa n-am reusit din doua incercari, moment in care am renuntat si am dat un mic ocol.
El cand a fost sa sara la bloc peste valul de zapada pe care l-au lasat astia cu lama, doar a bagat nitel lopata sa afaneze zapada, apoi a luat-o pieptis si a iesit in no-time. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Deci eu am o Octavia 1,9 tdi elegance 90 cp.Adevarat ca are garda mica la sol si ramane suspendata pe undeva pe unde au facut santuri daciile.E mult mai grea ca DSN si cauciucuri mai late si mai inalte.E clar ca e putin cam nasol pe zapada.Masina are aproape 1400 Kg goala.Daca mai sui si doi ca mine de 100 kg fiecare si mai pui un bagaj.....Deci la impins, asta este!Ce daca imping 3 insi 5 minute?Lasa sa impinga la mine 10 insi 20 minute la un BMW si la DSN sa impinga unu 15 sec.Tot as fi cel mai multumit!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-------------------- |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Iarna, se vede indemanarea soferului, e o chestie pe care o inveti doar "jucandu-te" cu masina in zapada! Daca te obisnuiesti ai sa vezi ca nu prea exista zapada din care nu poti iesi fara a fi inpins (in oras)!
[b]I Love Winter!!!!!!!! |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
GeorgeB |
![]()
|
cred ca stiu ce vorbesc despre masini straine , doar am in familie un golf IV si un opel vectra C .
acum cu dsn am avut m m mult mai putine probleme la deplasat prin oras decat cu golful. opelul are ciucuri de iarna si se subintelege si tc si esp si toate alea, dar dsn se descurca onorabil in conditiile din oras !!!! cat despre octavia, fratilor e o masina DEPASITA din toate punctele de vedere. iar motorul de 1.9 tdi e la fel de dapasit (var pe 90cp) conceptia e de cand lumea, nu zic ca nu e fiabil, doar ca e depasit ca constructie , nu va suparati pe mine dar vorbesc din experienta. |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- ---
|
|
dragOn |
![]()
|
Si E7J e un motor de ultima generatie nu? Hai s-o lasam balta!
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
GeorgeB |
![]()
|
acum ca tot m-am inhamat, pt mine era bun si un trabant , dar daca a fost sa fie dsn asta e. n-am avut de mai mult. daca aveam banii de octavia eu nu-mi luam octavia. dar este doar opinia mea, nu trebuie sa fiu spanzurat fiindca nu vad cu ochi buni octavia. nu va suparati pe mine, sunt doua masini (dsn si octavia) total diferite, dsn e surclasata de octavia si la mototr si la mai tot. dar nu pot spune ca da frate, am octavia dar merg cu dsn sa nu sara luciu de pe masina, nu va suparati dar octavia nu e chiar masina de lux sau de ultima generatie. va spun ca m-am lovit si eu de problemele unei masini luat de la porsche romania.
pe zi ce trece vad ca dsn isi merita banii, ca se rupe una alta, asta e . ps stiti cat costa inchiderea de la o usa de golf ? 300 euro fara tva si manopera .... |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- ---
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE cat despre octavia, fratilor e o masina DEPASITA din toate punctele de vedere. iar motorul de 1.9 tdi e la fel de dapasit (var pe 90cp) conceptia e de cand lumea, nu zic ca nu e fiabil, doar ca e depasit ca constructie , Motoarele VW nu au nimic in comun cu fiabilitatea. Am prieteni de familie care au de la golf 3, pana la passat 2002 full option. si motorina si benzina. Nu este acceptabil ca la motor pe motorina sa se sparga axul cu came la 50000 km. si multe alte probleme nu ma apuc acum sa le spun pe toate. E7J nu este de ultima generatie dar nici prea invechit deoarece singurul progres inregistrat de la el incoace este injectia directa pentru benzina. In rest la ungere, cutie de viteze... sta bine. De Skoda nu merita sa vorbim deoarece este un VW mai mic si mai ... Toate bune. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0
|
|
GeorgeB |
![]()
|
am o intrebare ?
stiti la cat se face revizia la opel vectra c diesel ? 50.000 km !!! iar la benzina al 30.000 km !!! sau la doi ani de functionare . hai sa nu vorbim de fiabilitatile motoarelor !!! |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- ---
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
berkut, scuza-ma dar eu nu am pomenit nici aici nici in alta parte numele opel. Personal nu te cred DAR este o parere pur personala care nu are baze. Nu stiu nimic despre reparatii la aceste masini. de aceea nu am comentat nimic. Despre VW si Skoda stiu multe si din surse foarte sigure. Deci pot sa vorbesc.
Stiu pe cineva care a avut o vectra b si desi era foarte bine intretinuta ii tot cadeau diverse piese asa ca a vandut-o. dar este doar un caz deci nu se pune. Daca tu gasesti pe undeva ca eu am vb pana acum de opel, tot respectul. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0
|
|
dragOn |
![]()
|
Topicul vad ca nu duce nicaieri! :?
Deci: :roll: Topic Closed! |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:58 |