DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renault Dauphine Gordini, Video - foto

Gheorghedracu
post 14 Sep 2006, 17:36
Post #61

Membru autentic

Group: Members

Nu sunt sigur ca inteleg intrebarea, dar suspensia pe spate la D1100 nu e chiar cel mai bun lucru. E drept, la vremea ei era probabil printre cele mai bune. Sistemul independent cu bascule a fost insa folosit in Renault Alpine A110 (contemporan si cu acelasi motor si cutie de viteze ca D1100-R8/R8G) in perioada cu pricina, dar si atunci numai masinile cam din ultimele serii au avut acest sistem care intr-adevar e tot ce poate fi mai bun chiar si in ziua de azi. Bascula inferioara insa e atasata la carcasa cutiei de viteze intr-un suport (acest suport e parte turnata din carcasa) care uneori se rupe din pacate ceea ce face ca aceste cutii sa fie extrem de scumpe daca reusesti sa le gasesti. A, si inca un detaliu, cutiile respective au cinci viteze, nu patru. Un model mai nou (asemanator cu cutia din R16 dar cu cinci viteze) a fost folosit ulterior in R Alpine A310, versiunea cu motorul de 1600cm cubi, cu un capac al ambreiajului schimbat. Modelul cu sase cilindri in v (3000cmc) au primit o versiune a aceleiasi cutii dar cu un alt capac al ambreiajului. Pentru dv in Romania este interesant de stiut ca daca gasiti un capac de ambreiaj de la cutiile folosite pe D1100 aveti sansa sa il vindeti bine, pentru ca din cele doua modele folosite (pe D1100), unul este interschimbabil cu cele folosite pe R Alpine A110. Am inteles ca si in Franta versiunea respectiva a capacului de ambreiaj este foarte greu de gasit. O alta masina care poate sa il aiba este bineinteles R10/R10 Major, din care mai sunt citeva si prin Romania.

Pe de alta parte suspensia pe fata la familia R8/10 are doua bascule exact ca D1300! Si Dauphine are la fel!

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Gheorghedracu
post 15 Sep 2006, 04:08
Post #62

Membru autentic

Un video frumos cu R8G pe pista in Franta. Urmariti corectia traiectoriei in viraje (vezi roata din fata) cu acceleratia la podea!

http://www.youtube.com/watch?v=XvCkWUYIC1A

Jean Ragnotti este bineinteles unul din pilotii care au "crescut" pe R8G, A110, R12G, samd. A cistigat apoi Monte Carlo in 81 si 82 chiar in R5T pe care il vedeti. Pirueta executata impecabil in R5T a fost facuta pe viu intr-unul din filmele din anii 60-70 de Alain Delon intr-o Lancia beta.

A, si mi-am adus aminte, ultima oara am vazut un R12G de vinzare pe ebay in Franta pentru 12.000euro cam acum sase luni. Pret bun pentru calitatea masinii. Si doar ca o curiozitate, aici in Australia s-a vindut acum o luna un R8G in conditie imaculata pe ebay pentru 23.000AUD!

This post has been edited by Gheorghedracu: 15 Sep 2006, 06:36

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
+
Mario_b
post 15 Sep 2006, 16:00
Post #63

Membru Simplu

From: Craiova+Sibiu

QUOTE(argon @ 28 Aug 2005, 22:33)
dute polisheaza-ti Loganul sau cauta dupa rugina la portiere, si pe noi "LASA-NEEE...LASA-NEE", vorba Carcotasilor
*

Calm, domnule moderator!Omu si-a expus punctul de vedere!

ON-Topic: am si eu aici la bloc un Renault Dauphine care merge si merge chiar bine!! Este de culoarea grundului, un pic sifonat si cu putina rugina, dar arata de milioane, mie imi place! Proprietarul se duce cu ea la servici aproape in fiecare zi!
Mai am un Fiat pe aici, cred ca scrie 128 pe el, nu-s sigur, care arata cam de varsta Dauphinului, si care la fel, merge de rupe! Adevarate bijuterii!!!

--------------------
'05 Dacia Logan 1,6 Ambition - MBM
War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<---
+
danut 69-71
post 15 Feb 2008, 22:26
Post #64

Membru autentic

From: SUCEAVA

happy.gif happy.gif

16 Feb 2008, 00:26:
frumos

This post has been edited by danut 69-71: 15 Feb 2008, 22:26

--------------------
Colectionar Dacia 1300 - 0744/555816
+
Kruger
post 19 Feb 2008, 20:02
Post #65

Membru autentic

From: Bucuresti

Am vazut un Dauphine "stripped" era caroseria absolut goala. M-am dus sa duc masina la vopsit, si cand am vazut minunatia acolo la reconditionat, nu mi-a veniot sa cred.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
Andw
post 16 Mar 2008, 21:11
Post #66

Membru incepator

salut...ma intereseaza un renault r8 gordini, daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna cam care ar fi pretul unuia aflat in stare buna? multumesc

--------------------
Volkswagen passat 2007
+
costin1300
post 17 Mar 2008, 10:57
Post #67

Membru

From: bucuresti

in seara asta sau maine poate va aduc niste poze cu Dauphine din buc
coolpics.gif

--------------------
- - -
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 19:41
Forum Renault