Mai cititi carti?, topic 'ntelectual...
![]() ![]() ![]() |
Mai cititi carti?, topic 'ntelectual...
Lolek |
![]()
|
||
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|||
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
vezi ca e Len Deighton. da, e bine scrisa.
in domeniul literaturii de razboi, incercati deaparat Pierre Clostermann - Marele Circ, si Cornel Marandiuc - Inimi cat sa cuprinda cerul patriei. Amandoua, reale. e bine sa ai acces totusi la o "baza de date" de idei. nu poti gandi toate ideile din lume, nu? |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Marele Circ e o carte extraordinara! Este jurnalul unui pilot francez din RAF. La sfarsitul razboiului tipul si-a publicat jurnalul.
Cornel Marandiuc este tot un fost pilot din cate stiu eu. Un fost pilot care si-a propus sa arate ca am avut si avem unii dintre cei mai buni piloti militari din lume. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mil @ 12 Aug 2005, 11:52) Lolek citisi sper Ciresarii, 3 Muschetari, Insula Misterioasa, 2 ani de vacanta, [...] oh, da...si La Medeleni (Ionel Teodoreanu) ... inegalabila! |
-------------------- |
|
adso |
![]()
|
pierre closterman a zburat in escadronul 346 alsace, alocat initial lui 601, la biggin hill. Alsace a fost constituit exclusiv din francezi liberi. tipul a "vazut" actiune din '42, deci nu a luptat in batalia angliei. a zburat in schimb pana foarte aproape de VE.
a zburat pe Spitfire si pe Tempest. a fost cel mai mare as francez, si unul dintre cei mai buni piloti RAF. decorat de mai multe ori, cu respectarea integrala a regulilor foarte stricte ale Royal Air Force. apropiat al lui de gaulle, a fost inclusiv deputat. Cornel Marandiuc nu a fost pilot. a facut insa o laborioasa munca de cercetare, iar Inimi cat sa cuprinda cerul patriei e o lucrare extraordinara. |
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
adso, l-ai citit pe Doru Davidovici?
Ai dreptate, Marandiuc nu a fost aviator. Scuze! Memoria imi mai joaca feste. This post has been edited by Sony: 12 Aug 2005, 11:21 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
adso |
![]()
|
numai "lumi galactice". l-am cunscut indeaproape pe domnul gabrian, prieten bun cu doru davidovici, pe care l-am intalnit foarte scurt.
|
|
|
cabanos ticalos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 June 05 ![]() |
La Medeleni... daaaaa!!!
CIresarii au fost cartea mea de scoala generala de capatai! Sfarleaza cu fofeaza iar maraf. Mai citeam in copilarie Jules Verne, de uneori e cam pompos... rau. Cu filozofia e ok sa citesti, insa in zilele astea citesti mai mult sa te dai de telectual cool, majoritatea asta fac. |
--------------------
El Camino
El Camino
- El Camino
|
|
Sony |
![]()
|
Jules Verne nu era pompos. Doar ca ii placea sa dea multe detalii tehnice. Si de multe ori chiar nu stiu de unde le avea pentru ca era vorba de domenii explorate mult mai tarziu.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
adso |
![]()
|
acu'... depinde ce inseamna puompos... folosea in mod cert mai mult de o suta dooj'da cuvinte... cre'ca se califica. si ce ie cu fantiziile alea. 'ai domne, cine il crede pe iel ca s-a scobaltit in fundu' pamantului.
verne avea mania unor personaje prea conturate si unipolare. gen balzac. |
|
|
Sony |
![]()
|
Mie mi s-a parut ca Balzac era deprimant.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(cabanos ticalos @ 12 Aug 2005, 12:59) La Medeleni... daaaaa!!! CIresarii au fost cartea mea de scoala generala de capatai! Sfarleaza cu fofeaza iar maraf. Mai citeam in copilarie Jules Verne, de uneori e cam pompos... rau. Cu filozofia e ok sa citesti, insa in zilele astea citesti mai mult sa te dai de telectual cool, majoritatea asta fac. Ai asa de multa dreptate...ce zici in ultimul rand. Am avut si eu un disc (placa) cu sfarleaza cu fofeaza. Citeste Blazare, daca nu-ti place iti dau banii pe carte. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Sony @ 12 Aug 2005, 12:09) Marele Circ e o carte extraordinara! Este jurnalul unui pilot francez din RAF. La sfarsitul razboiului tipul si-a publicat jurnalul. Cornel Marandiuc este tot un fost pilot din cate stiu eu. Un fost pilot care si-a propus sa arate ca am avut si avem unii dintre cei mai buni piloti militari din lume. Apropo de piloti militari si de RAF: am citit acu vreo cativa ani buni "Bader, invingatorul cerului". Nu-mi mai aduc aminte autorul(am un lapsus teribil), dar subiectul e foarte bun, povesteste viata lui Douglas Bader, primul om din lume care, avand ambele picioare amputate, a pilotat un avion de vanatoare si mai mult de atat, a luat parte la Batalia Angliei |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Sony |
![]()
|
Povestea este bazata pe un fapt real. Dar din cate stiu pilotul se numea altfel, nu Bader. Povestea este condimentata si cu evadarea acestui individ fara picioare, din captivitatea germana.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
bai cati 'ntelectuali suntem ...
mai tineti minte: M.Eliade Romanul adolescentului miop Maitreyi Lumina ce se stinge Intoarcerea din rai Domnisoara Christina Șarpele Nunta în cer Noaptea de Sânziene Pe strada Mântuleasa Tratat de istoria religiilor Mitul eternei reîntoarceri De la Zalmoxis la Genghis-Han Istoria credintelor si ideilor religioase ia cautati prin biblioteca ... |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
Sony |
![]()
|
luxcor, tot caut sa-mi amintesc cum se numea nuvela lui Eliade despre doctorul yoghin, care prin exercitii de respiratie reuseste sa isi desprinda spiritul de corpul fizic.
Ma poti ajuta? This post has been edited by Sony: 12 Aug 2005, 13:26 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
am imbatranit si io de aia nu bag mana in foc dar cred ca era "Secretul doctorului Honigberger" ...
|
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
|
Sony |
![]()
|
Multam!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
luxcor |
![]()
|
Si ca tot a fost influentat Eliade al nostru de Giovanni Papini puteti sa puneti langa fara ezitare si Gog, Un om sfarsit (Un uomo finito), Viata lui Hristos (Storia di cristo) ....
|
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Sony @ 12 Aug 2005, 14:18) Povestea este bazata pe un fapt real. Dar din cate stiu pilotul se numea altfel, nu Bader. Povestea este condimentata si cu evadarea acestui individ fara picioare, din captivitatea germana. ![]() Ba da, Douglas Bader se numea. Personajul a decedat prin '80 si ceva. era presedintele onorific al nu stiu carei asociatii aviatice din Anglia; am vazut si un interviu cu el. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Tracy Chevalier - Fata cu cercel de perlă
Tracy Chevalier - Albastru pur |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gino78ro @ 11 Aug 2005, 22:54) Harry Potter este un fel de canalizare a tineretului spre lene si spre faptul ca totul poate avea si alta solutie numai nu MUNCA. !!!!!!! Tu ai citit vreunul din romane? Nu cred! Cred ca ai vazut doar filmul. In romane nu e nici urma de asa ceva - auzi, sa-i indeparteze pe tineri de munca. Afirmatia mi se pare o aberatie. QUOTE(gino78ro @ 11 Aug 2005, 22:54) Ii canalizeaza spre stiintele oculte gen (new age si nu intamplator am scris cu litere mici, sau mormoni). Nu sint deloc de parerea asta. Este o lume imaginara, exact ca povestile cu zine, vrajitoare, Fat Frumos, etc. Daca Harry Potter ii "canalizeaza" pe copii spre stiintele oculte, lucruri asemanatoare se pot spune despre MULTE povesti pentru copii. De exemplu, Fat Frumos se bate cu zmeul. Voila, povestile ii canalizeaza pe copii spre violenta. ![]() QUOTE(gino78ro @ 11 Aug 2005, 22:54) iar ce as recomanda ca replica la romanul din zilele noastre, avid dupa avere si bogati, care trece peste orice, chiar si peste educatie si principii, pentru a avea ce-i este necesar, ION de Rebreanu. Face parte dupa parerea mea din categoria romanului oribil. M-au obligat la liceu sa citesc porcaria aia si l-am urit. Yuck. Nu stiu de ce se citeste in liceu, pentru ca nu e deloc relevant pentru viata adolescentilor. Dupa parerea mea este mult mai relevant pentru viata moderna a adolescentilor serialul "Beverly Hills" - acolo apar probleme mult mai variate si mai moderne. QUOTE(ashu @ 11 Aug 2005, 23:58) Mie-mi spui?! Cind am citit prima data cartile alea nu le mai puteam lasa din mina. Citeam pina noaptea tirziu, iar la liceu, in timpul orelor, ma asezam intr-o banca din spate si citeam. ![]() QUOTE(Lolek @ 12 Aug 2005, 11:19) va rog eu, dati-mi si mie o recomandare in sensul de titlu de carte de-a lui Vlad Musatescu, mult elogiat pe aici. Mie mi-a placut "Expeditia Nisetrul 2". Am ris cu lacrimi. Este insa un tip aparte de umor, nu il gusta oricine. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Vlad, "ION" nu e neaparat o carte "usoara" dar eu zic ca poate fi totusi digerata la varsta respectiva (in liceu). Mie unul mi-a placut.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Vlad, mie mi-a placut Ion, desi e foarte sumbra. De altfel de Rebreanu am citit apoi tot ce mi-a cazut in mana, tocmai ca mi-a placut ce a trebuit sa citesc pt. scoala. Romanul Ion nu-l citesti ca sa intelegi problemele taranului roman interbelic, il citesti ca e bine scris. Si pana la urma e o poveste universala, ce alegi, banu sau dragostea - o experienta ce se poate regasi oriunde, indiferent de loc sau de timp.
Pe cand de Beverly Hills, ce sa zic... telenovela pt. liceeni... n-am rezistat mai mult de primu episod. ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Curat telenovelă pentru liceeni... În primele episoade au avut ceva subiecte, după care povestea s-a diluat și au întins de ea pînă au îmbătrînit actorii... Au reluat, de fapt, toate subiectele comune genului, cu schimbul de parteneri pînă i-a cuplat pe fiecare cu fiecare, cu droguri, cu fuga de acasă, etc. Ba producătorul mai făcea și schimb de actori, între telenovele, cu o telenovelă soră, finanțată tot de el și turnată în paralel, pentru "copii" mai mari: "Melrose Place".
Trebuie însă subliniat că producătorii serialului "Beverly Hills" au dorit ca acesta să fie educativ și într-o mare măsură au reușit, la început. Apoi, s-au lăsat duși de val (cîștigau bani buni, serialul se vindea, aveau audiență și succes) și serialul, cum spuneam mai sus, s-a diluat pe parcurs... De asemenea, o rețetă cunoscută: unii dintre actorii care jucau, la început, în acest serial, au devenit apoi producătorii lui executivi. Dar asta a fost cam off topic, noi ar fi trebuit să vorbim de cărți... Mai luați două, de aceeași autoare: Tracy Chevalier - Îngeri căzători Tracy Chevalier - Doamna și licornul Subscriu la David Lodge, am citit tot ce a apărut la noi în librării scris de el, tipul are un umor nemaipomenit, merită citit. This post has been edited by Watchful snake: 12 Aug 2005, 22:44 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
pentru cei care vor să citească:
http://84.244.131.254/MailScanner user : digibook password : cartionline |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Super!
Sarumana! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
luxcor |
![]()
|
@ afh
supermeserias ... mii de multumiri ... |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
|
Charlton |
![]()
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
@Afh , zdemiii de multumiri
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Recunosc ca nu mai citesc nimic, adica mi-am inmormintat spiritul din punctul asta de vedere...ba chiar i-am facut si de 7 ani.
![]() Ultima zvicnire in ceea ce priveste dorinta de lectura s-a manifestat cu ocazia aparitiei seriei complete a lui Sven Hassel. Dupa aia..am mai incercat niste Eugen Barbu da' am dat repede la meci. ![]() De citit, am citit gramada, da' cind eram mai mitel. In ultima vreme am renuntat chiar si la ziare, infulec de la TV (cind apuc). |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:05 |