nu stropeste, stropire parbriz
![]() ![]() ![]() |
nu stropeste, stropire parbriz
danch |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 25 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Supernova
Rapsodie
- 60703
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
He he .. asta e "tricky" rau
![]() Daca mai ai inca un simptom, si anume ca semnalizatoarele de pe aripi raman aprinse cand vrei sa dai sprit, se poate sa fie contactul de masa de pe motorul stergatoarelor. Daca nu e de acolo, verifica releul de stergatoare care este situat sub bord, cam in dreptul cadranelor si e "lipit" de releul "flash". Este accesibil prin cutia sigurantelor. Releul e fixat de "tavanul" metalic al bordului printr-o piulita de 10. Bafta multa ! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
danch |
![]()
|
Mersi mult, Liviu.
Nu se aprinde semnalizarea... Ramane sa incerc sa misc putin releul respectiv (am dat search si am gasit ca trebuie demontat ceva mai mult pentru a-l desface complet - lucru care ma cam sperie, sincer - prefer o vizita in service daca e ceva...) Inca o data mersi. Va voi tine la curent. |
--------------------
Supernova
Rapsodie
- 60703
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca este de la comutatorul de stergatoare, care se mai strica la contactorul pentru spritare... Partea nasoala este cu desfacerea, ca prinderea nu se va mai putea face la fel, vor trebui folosite alte metode (banda adeziva, "soricei" de plastic de prins cablurile etc
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
danch |
![]()
|
Klaus, te rog frumos, poti sa fii mai exact:
1. Ce inseamna ca nu se poate pune la loc la fel? Vorbim de maneta din dreapta - comutatorul de stergatoare, nu? 2. Atunci nu este mai convenabil una noua? Orientativ, ai idee cam cat costa? Mersi. |
--------------------
Supernova
Rapsodie
- 60703
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu se poate pune la loc la fel pentru ca este cu prinsa cu ... nituri (cele doua jumatati ale bloculuicare se desfac ). De aceea prinderea ulterioara se poate face doar cu altceva (izolirband de jur-imprejur, benzi de plastic cu autostrangere ("soricei" le mai zice lumea), sau metote mai "de la tara" cu sarma stransa de jur-imprejur etc.
Insa oricare din metodele mentionate da rezultate foarte bune pentru rezistenta in timp a ansamblului. Deci acest mic "impediment" nu ar trebui sa fie unul "mare". Recomand desfacerea (dupa verificarea masei de pe motorasul de stergatoare si a releului, ca sa nu desfaci blocul degeaba), refacerea contactelor si prinderea la loc cu una sau alta din metodele artizanale... Crede-ma pe cuvant ca este mai ieftin sa cumperi un releu, sa vezi astfel ca nu este de la releu si sa desfaci blocul ca sa-l repari decat sa cumperi unul nou... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Iaca ma bag si eu in seama aici... Eu personal am schimbat la SN maneta stergatoarelor si va asigur e foarte simplu!!! E prinsa in 2 suruburi, nu doua nituri (model din 2001). Poate la modelele mai vechi e prinsa in nituri dar mi se pare o aberatie (la Dacia nu ma mai mira nimic). Merge sa incerci, e super simplu de schimbat. Iar daca e prinsa in nituri, asta e, pui totul la loc (nu trebuie desfacuta decat partea de deasupra volanului, sunt 4 suruburi). Iti dau un sfat: mergi in targ (in cazul in care esti din Bucuresti) la Ovidiu si ia o maneta, ii lasi banii apoi mergi in parcare si-o schimbi pe loc, acolo. Daca nu e de la maneta Ovidiu iti da banii inapoi. Toata operatiunea iti ia 20 de minute daca esti atehnic si 10 daca te pricepi cat de cat. Tine minte: e prinsa in doua suruburi si are o mufa in spate. Bafta!
|
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
klaus |
![]()
|
S-avem pardon, dar vorbest de cu totul altceva: mataluta zici de cum se da maneta jos de pe angrenajul volanului, eu vorbesc despre CUM SE DESFACE BLOCUL. intelegi?
Adica tu imi spui cum se da televizorul jos de pe masa, iar eu iti spun cum se desface televizorul ca sa ai acces inauntru... Asa ca faza cu suruburile... e la categoria cum dai jos televizoru de pe masa... Faza cu niturile e la categoria cum desfaci carcasa televizorului ca sa ajungi la piesele din-nauntru... E o oarece diferenta, mica, insignifianta e adevarat, dar este... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(danch @ 23 May 2005, 22:48) Klaus, te rog frumos, poti sa fii mai exact: 1. Ce inseamna ca nu se poate pune la loc la fel? Vorbim de maneta din dreapta - comutatorul de stergatoare, nu? 2. Atunci nu este mai convenabil una noua? Orientativ, ai idee cam cat costa? Mersi. Doar am zis ca ma bag si eu in seama... ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
danch |
![]()
|
Klaus a avut dreptate, era comutatorul de la stergatoare (maneta).
S-a inlocuit cu totul. 300.000+TVA+manopera la AutoMarcus. |
--------------------
Supernova
Rapsodie
- 60703
|
|
danch |
![]()
|
Klaus, aseara m-am apucat sa desfac maneta veche....
Am fost insa surprins sa constat nu exista nici un fel de nit.... Cele doua bucati care formeaza cutia sunt prinse intre ele prin niste picioruse de plastic care intra putin fortat... se desface si se pune la loc foarte simplu... Am re-indoit lamela care facea probleme si gata!..... |
--------------------
Supernova
Rapsodie
- 60703
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Adica au facut upgrade la sistem?
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
danch |
![]()
|
Nu stiu ce sa zic... ma pregatisem moral sa tai/rup nituri... si cand colo.....
In sfarsit... m-am ales cu o maneta de rezerva... ![]() |
--------------------
Supernova
Rapsodie
- 60703
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 10:40 |