DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> v-ati montat repartitoare de caldura?

dizzy
post 15 Oct 2011, 22:14
Post #301

Work smart not hard!

Group: Members

CE a urmat?
Zi-ne si noua ca nu o fi secret de stat/

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R20
post 15 Oct 2011, 23:37
Post #302

R20 (prima mea masina)

From: Bucuresti

taci.gif
Ai puțintică răbdare, stimabile!

--------------------
R25GTX/R25 Baccara 1985/1990 Masini din vremea cand firma Renault se respecta.
+
DannyY
post 16 Oct 2011, 08:07
Post #303

Marele plictisit

QUOTE(adi_ar @ 14 Oct 2011, 19:21)
Cum ar veni, de fapt nu pierzi caldura spre podeaua mai rece ci "nu beneficiezi de supliment"!!! Buna asta!
Daca ar fi 18C in loc de 15C jos iar in apartamentul de deasupra sunt 23C, inteleg ca se cheama ca cel de jos ofera un supliment de 3C????  blink.gif
Ce fizica, ce principii?!?  radmasa.gif Daca vrem noi, apa curge si la deal!

*

Deocamdata vrem ca aerul cald sa 'curga' de sus in jos.
Caldura se transfera in orice directie,daca mediul este bun conducator de caldura. Podeaua mea transfera caldura catre plafonul tau, care iti incalzeste aerul din partea DE SUS, care nu se mai deplaseaza prin incaperea ta decat daca il 'pompezi' cu un ventilator. Altfel, curentii de aer normali nu sunt suficienti pentru un transfer termic eficient.
De ce punem caloriferele in partea de jos, daca transferul de caldura se face oricum?
Ca fapt divers, termodinamica spune ca caldura poate trece DE LA SINE doar de la corpul cu temperatura mai mare la celalalt. Dar nu e obligatoriu sa treaca. De aia izolam locuintele. wink.gif
Prin metode specifice, putem transfera caldura si din corpurile mai reci la cele calde.
In concluzie, intr-un ansamblu de incaperi, camera de sus nu contribuie semnificativ la incalzirea celei de sub ea.

LE. Am corectat cu rosu typo-urile (tastatura prea fina pentru degete prea groase)

This post has been edited by DannyY: 16 Oct 2011, 09:25

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
maho
post 16 Oct 2011, 09:00
Post #304

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

@dizzy, ref. R20:
Urmarea o fi fost asa: omu' a descoperit ca izolatia nu produce caldura, si in prima saptamana (sau 2) nu s-a simtit nici un efect (pana s-au incalzit peretii). Dupa aia, in urmatoarele vreo 2 luni, i-a iesit toata umezeala din perete in interior, de si-a tras omul pumni in cap, pana a scos-o, cu hipoclor sau solutii anti-mucegai. La mine, cel putin, asa a fost. Trebuie sa dau drumul la caldura cu o saptamana inainte de a veni frigul, ca sa incalzesc peretele si sa se mentina caldura mai mult timp, dupa ce opresc centrala (vorbesc de camera mai friguroasa, cu 2 pereti ext. si fata spre nord).
Din punctul asta de vedere, mai castigat e un vecin de la et. 4, care si-a izolat pe int. cu vata bazaltica si rigips, si-i tine caldura imediat.
Dar oricum, topicul asta e cu repartitoare, ala cu izolatii e altul. blush.gif

This post has been edited by maho: 16 Oct 2011, 09:01

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
BZN
post 16 Oct 2011, 09:38
Post #305

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(maho @ 16 Oct 2011, 10:00)
@dizzy, ref. R20:
Urmarea o fi fost asa: omu' a descoperit ca izolatia nu produce caldura, si in prima saptamana (sau 2) nu s-a simtit nici un efect (pana s-au incalzit peretii). Dupa aia, in urmatoarele vreo 2 luni, i-a iesit toata umezeala din perete in interior,...
*

Asta se intampla daca faci izolatie in interior. Colegul a precizat ca izolarea a fost facuta la exterior.

Eu cred ca, ulterior, toti vecinii si-au izolat peretii respectivi.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
SorinCT
post 16 Oct 2011, 09:52
Post #306

Honor et Patria

From: Constanta

Intradevar, izolarea asta se face cu cap, nu unde iti e mai comod. Trebuie respectat un principiu simplu, temperatura la suprafata materialului de izolare sa fie cel putin mai mare decat punctul de roua si intotdeauna izolarea sa se faca in exterior pentru ca acolo se ptroduce in prima instanta schimbul de caldura.
Eu de exemplu am blocul izolat pe exterior si chiar daca dau drumul la centrala brusc pe o temperatura mai mare nu am probleme cu umezeala si nici pierderile de caldura nu sunt la fel de mari ca pe vremurile cand nu aveam izolatie.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
maho
post 16 Oct 2011, 13:37
Post #307

Membru rigido-flexibil

@BZN: am zis bine: dupa izolatie ext., umezeala a iesit in interior, adica pe calea cea mai accesibila. Eu asa am patit, si am scos-o cu hipoclor. Dupa aia, n-a mai aparut, deci e clar ca umezeala aia era acumulata in perete. Intr-adevar, asta se intampla si daca faci pe int. cu zapada (nu si cu vata+ rigips, ca aia lasa peretele sa respire), pt. ca peretele nu mai respira, si ramane umed datorita umezelii ext. (ploi, etc.). Ideea e ca umezeala se propaga de-afara (unde e sursa) spre inauntru. Daca inauntru ai zapada, intra mai greu, dar odata intrata n-o mai scoti.
SorinCT      Posted Today, 10:52
Eu de exemplu am blocul izolat pe exterior si chiar daca dau drumul la centrala brusc pe o temperatura mai mare nu am probleme..

Aia e, trebuie dat drumul mai devreme, nu cand deja a venit frigul, ca sa se mentina. Dar cati (mai ales batranii) fac asta ?

This post has been edited by maho: 16 Oct 2011, 13:41

--------------------
Dacia 1310 1983
+
mk2
post 18 Oct 2011, 14:11
Post #308

Membru autentic

@R20

Sa incerc sa ghicesc eu.

Dupa ce a izolat-o, a avut caldura in casa.

Dupa aceea s-au montat repartitioare in tot blocul. Modul de calcul la repartitoare este un coeficient x consum. Avand in vedere ca avea trei pereti exteriori i-au calculat un coeficient foarte mare (in mod sigur nu i-au luat in consideratie izolatia).

Astfel, desi are izolatie si foloseste mai putina caldura decat vecinii neizolati, plateste mult mai mult decat vecinii datorita modului de calcul la repartitoare.

Am ghicit?

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
+
R20
post 19 Oct 2011, 00:05
Post #309

R20 (prima mea masina)

NU! (pentru toti cei care ati avut curajul sa va exprimati opinia).
"Viata bate filmul" - Este o expresie careia putini ii recunosc insemnatatea si valoarea intrinseca; deoarece trebuie sa cunosti atat viata - cat si filmarile acesteia.

--------------------
+
george_scala_2004
post 19 Oct 2011, 07:46
Post #310

Membru autentic

Acel coleg/prieten probabil ca s-a apucat de izolare FARA a avea autorizatie de construire si a fost sanctionat de primaria locala ! Iar amenda este destul de mare. Plus ca a fost obligat sa aduca imobilul la starea initiala...
Cu alte cuvinte pentru o lucrare banala, cu scopul imbunatatirii conditiilor de locuit, a platit lucrarea, amenda, distrugerea lucrarii !
Iar acum, probabil ca tremura in casa... sad.gif

--------------------
... ... ...
+
Iulikk
post 19 Oct 2011, 07:57
Post #311

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Inseamna ca pretinu' asta al tau e cam certat cu vecinii.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
george_scala_2004
post 19 Oct 2011, 08:02
Post #312

Membru autentic

Nu neaparat...da' daca scara unde este situat apartamentul este plin de pensionari care toata ziua stau si se hlizesc sa vada ce si cum despre fiecare e de inteles...

Apropo: cind se intimpla cite o chestie nasoala si vine Politia nimeni nu a vazut, nimeni nu a auzit, toti sint cuprinsi brusc de lipsa temporara a memoriei...

--------------------
... ... ...
+
klaus
post 19 Oct 2011, 09:55
Post #313

步步

Group: Moderatori

Ce labareala sinistra din partea lu' nea R20.
Pe principiu: bai fraierilor papagali, ia dati-va cu presupusa ca sunteti la concursul presupui si castigi o omida in ciocolata
Auzi tu, "pentru cei care au avut curajul sa-siexprime o opinie"...
Eu sunt de un principiu foarte simplu: vrei sa zici ceva, zici, vrei sa faci un onanism, il faci acasa in liniste, nu iesi in public.
Parerea mea spusa pe sleau, fara gentilete

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dizzy
post 19 Oct 2011, 13:44
Post #314

Work smart not hard!

Pai normal ca si-a luat amenda pretenul tau care a aincercat sa isi izoleze.
Stie toata lumea ca "pensionarii nu doarme, ei e vigilenti".
Cum adica sa nu stea in frig. Mama lui de neorocit.

--------------------
+
maho
post 19 Oct 2011, 14:49
Post #315

Membru rigido-flexibil

Noi acu' ne dam cu parerea sa ghicim, asa ca putem largi discutia: daca individul a luat amenda, e fraier: si eu am fost reclamat de o "binevoitoere" ca mi-am izolat fara autorizatie de la primarie (fusesem inainte la astia sa-ntreb, ei au zis ca trebuie certif. urbanism si aut. de constructie, am citit ATENT legea, care prevedea unele exceptii de la necesarul de a cere aut. : sa nu schimb volumetria, culoarea si peretii de rezistenta, asa ca le-am dat flit, n-am luat nici o autorizatie sau certif. urbanism, si EVIDENT, vaca m-a reclamat degeaba, nu m-a amendat nimeni. Asta era prin 2008, trebuie vazut daca s-a modificat ceva prin lege intre timp (ma refer la exceptiile alea).

--------------------
Dacia 1310 1983
+
R20
post 19 Oct 2011, 23:56
Post #316

R20 (prima mea masina)

post-336-1110552475.gif
Klaus, daca esti mascul corect ar trebui sa sti(avand experienta masturbarilor), ca termenul "sinistru" este total inadecvat; chiar si in cazul unei astfel de exprimari... colocviale.

SINÍSTRU, -Ă, siniștri, -stre, adj., s. n. I. Adj. 1. Care trezește sentimente de spaimă, de groază; groaznic, înspăimântător. ♦ Care inspiră oroare; oribil. 2. Primejdios, lugubru, funest; criminal2. II. S. n. Dezastru care aduce după sine mari pierderi materiale; calamitate. – Din fr. sinistre.
Sursa: DEX '98

Chiar nu inteleg ce anume din "labareala" postarilor mele te-a facut pe tine (moderator fiind) , sa ai o asemenea reactie. In plus, chiar daca am fost amuzat de ideatica ce-o expui, acum ma simt dator sa procur si sa ofer "o omida in ciocolata" eventualului " fraier papagal" care intuieste corect urmarea evenimentelor. Ai de grija! c-o sa te rog sa ma ajuti in aceasta privinta.
Daca tu - si altii ca tine - aveti impresia ca eu mi-am propus o masturbare intelectuala si exhibata prin forumul reno.ro, tin sa va marturisesc ca nu aceasta mi-a fost intentia. Daca voi - cei ce aruncati cu pietre in tot ceea ce nu intelegeti - nu vreti sa faceti un efort mental, asta nu inseamna ca cei ce au ceva de spus(pe cai neintelese de voi) sunt onanisti.

Sper sa-ti revizuiesti atitudinea inainte ca eu sa sa ma simt obligat a-ti spune ceva despre rusinea necesara bunului simt.

TCB (Toate Cele Bune - pentru cine nu ma cunoaste) imbratisare.gif

--------------------
+
Madriann
post 20 Oct 2011, 09:12
Post #317

Membru autentic

From: Tunisia

Mai bine foloseai timpul sa scrii "urmarea"...chestiile de mai sus se puteau aranja pe privat.
Zici or nu zici? smile.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
adi_ar
post 20 Oct 2011, 09:38
Post #318

Membru autentic si conservator

From: Arad

QUOTE(DannyY @ 14 Oct 2011, 12:15)
Deci, daca el s-ar incalzi, ti-ar incalzi si tie talpile cu 5 grade, nu? Aia e caldura pe care el o plateste, iar tu o primesti. Daca el nu incalzeste, tu nu pierzi caldura, ci de fapt nu mai primesti suplimentul. wink.gif

Ca idee, daca m-am mutat la casa, am vreo obligatie sa incalzesc in continuare apartamentul nelocuit de la bloc? Ca sa beneficieze fostii mei dulci vecini? Eu nu prea cred. Pe mine nu m-a interesat niciodata daca aia din jurul meu se incalzesc sau nu. Cat mi-a trebuit, atat am incalzit. Si gata povestea. Unii vor sa stea in chiloti iarna, altii prefera clima polara.
*

QUOTE(DannyY @ 16 Oct 2011, 08:07)
Deocamdata vrem ca aerul cald sa 'curga' de sus in jos.
Caldura se transfera in orice directie,daca mediul este bun conducator de caldura. Podeaua mea transfera caldura catre plafonul tau, care iti incalzeste aerul din partea DE SUS, care nu se mai deplaseaza prin incaperea ta decat daca il 'pompezi' cu un ventilator. Altfel, curentii de aer normali nu sunt suficienti pentru un transfer termic eficient.
De ce punem caloriferele in partea de jos, daca transferul de caldura se face oricum?
Ca fapt divers, termodinamica spune ca caldura poate trece DE LA SINE doar de la corpul cu temperatura mai mare la celalalt. Dar nu e obligatoriu sa treaca. De aia izolam locuintele. wink.gif
Prin metode specifice, putem transfera caldura si din corpurile mai reci la cele calde.
In concluzie, intr-un ansamblu de incaperi, camera de sus nu contribuie semnificativ la incalzirea celei de sub ea.

LE. Am corectat cu rosu typo-urile (tastatura prea fina pentru degete prea groase)
*

Bag sama' ca n-ai prea inteles ce spuneam!
De la ce spui tu in al doilea comentariu si pana la ideea ca incalzind apartamentul de jos ii faci un favor vecinului de sus, care "beneficiaza" de cele +5C (de la 15 la 20) este cale lunga si contrazisa de ce spui in al doilea post: "caldura poate trece DE LA SINE doar de la corpul cu temperatura mai mare la celalalt" deci incalzind jos, mai putina caldura se pierde de la vecinul de sus (cara are, sa zicem 23C), necum il "incalzesti" tu suplimentar.

Acum , nu ca ar conta prea mult, oricum nu rezolvam nimic scriind aici insa nici sa-i dam cu dezinformari partizane.

PS
Daca nu va porcaiti nu va simtiti bine? Sunteti frustrati? Puta mica, sau ce?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
DannyY
post 20 Oct 2011, 10:43
Post #319

Marele plictisit

QUOTE(adi_ar @ 14 Oct 2011, 19:21)
1.
Cum ar veni, de fapt nu pierzi caldura spre podeaua mai rece ci "nu beneficiezi de supliment"!!! Buna asta!
Daca ar fi 18C in loc de 15C jos iar in apartamentul de deasupra sunt 23C, inteleg ca se cheama ca cel de jos ofera un supliment de 3C????  blink.gif
Ce fizica, ce principii?!?  radmasa.gif Daca vrem noi, apa curge si la deal!

@maho:
2.
Sa stii ca indiferent de directie, corpul cald cedeaza caldura corpului rece! Daca planseul (deasupa) are 19C (in camera fiind 23) iar dedesubt sunt 15C, caldura de sus in jos se va transfera.
*

1.Vecinul de sub mine incalzeste (pe banii lui) pana la 18 grade. Eu pierd caldura mai putina (pe banii mei) decat daca el ar incalzi pana la 15 grade.
Banii lui dispar din buzunarul lui, banii mei raman in buzunarul meu. Chiar cred ca vecinul mi-a oferit, in felul asta, niste bani in plus, la care eu nici nu speram. Daca el n-ar incalzi deloc, buzunarul lui ar ramane intact, iar din buzunarul meu ar disparea mai multi bani, dar ar fi cheltuiala mea exclusiva.
Cam asa vad eu lucrurile.

2. Am incercat sa-ti arat ca nu e chiar asa, fiindca nu analizam fenomene fizice separate, ci interdependente. Cand ii arunci cuiva o remarca de genul "ce fizica, ce principii", plus un emoticon din ala batjocoritor, asteapta-te sa primesti si un raspuns civilizat, dar mai detaliat decat ti-ar placea.

O zi buna.

PS. Imi imaginez ca PS-ul tau nu mi se adreseaza.

--------------------
+
adi_ar
post 20 Oct 2011, 11:36
Post #320

Daca este politicos este ok oricum! peacefingers.gif
Poate mai reflectezi, insa, la ce ai scris aici:
QUOTE(DannyY)
Deci, daca el s-ar incalzi, ti-ar incalzi si tie talpile cu 5 grade, nu? Aia e caldura pe care el o plateste, iar tu o primesti.

Dupa ce am cazut de acord in ce directie se duce energia termica, mie-mi suna ca: "daca el nu-ti ia, inseamna ca ti-a dat!".
Este un fel de filozofie a justificarii tepuirii "fraierului".

Nu, remarca PS nu ti se adresa!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
dizzy
post 20 Oct 2011, 11:42
Post #321

Work smart not hard!

A dracu caldura, nu trece de la sine decat de la un corp cald la un corp rece.
Daca cubul 1 are 25C, si cubul 2 are 20C, si cele doua sunt in contact, cel cald il va incalzi pe cel rece.
Atunci, daca apartamentul X are 24 grade (indiferent de sursa de incalzire) iar apartamentul vecin Y are 18 grade (indiferent de sursa de incalzire), atunci apartamentul X il incalzeste pe ap. Y.
Daca cei din Y vor sa tina mai frig in casa si sa faca economie era mult mai simplu si mai ieftin sa inchid robinetele termostatate decat sa monteze centrala. Eu inca nu am auzit de cineva sa-si monteze centrala ca sa iti tina mai frig ca la vecini.

Acum sa detaliem nitel doua camere de bloc suprapuse.
De curiozitate o sa masor la mine si o sa iti zic cat e temperatura podelei.
Intuitia imi spune ca e mai sus de 15 grade si mai jos de 24, probabil undeva in jur de 20.

This post has been edited by dizzy: 20 Oct 2011, 11:47

--------------------
+
DannyY
post 20 Oct 2011, 12:12
Post #322

Marele plictisit

@dizzy:
Nu considera cuburile alea doua ca fiind doua corpuri ideale. Ele au laturi de beton real si sunt pline cu aer imperfect.

Aerul din cubul de sus nu prea poate sa incalzeasca tot aerul din cubul de jos, ci doar stratul superior. De ce? Pentru ca aerul e termoizolator, iar ala cald e mai usor decat cel rece si va sta numai in partea de sus. Daca toti ceilalti pereti ar fi izolatori perfecti, echilibrul termic intre cele doua incinte s-ar atinge foarte lent.

Invers da: aerul cald din cubul de jos se ridica la plafon si il incalzeste. Plafonul asta e comun cu podeaua celuilalt. Betonul nu e atat de bun izolator termic, deci podeaua se incalzeste. Aerul de la nivelul podelei se incalzeste si el, apoi se ridica, producand un curent ascendent care incalzeste aerul din cubul de sus.
In cazul asta echilibrul termic se obtine mai repede.

La apartamentul "parasit" am lasat termostatul pe 10 grade, dar nu cred ca centrala va porni vreodata. Apartament de caramida, la et 3/4, un singur perete la exterior, inconjurat din toate partile de apartamente incalzite. Ala de la et. 4 n-o sa contribuie prea mult mad.gif icon_mrgreen.gif

--------------------
+
adi_ar
post 20 Oct 2011, 12:31
Post #323

Si mai tineti cont ca (aici iar se va supara DannyY ca-l contrazic smile.gif ) peretii reci, pardoseala rece, deplasarea prin incapere, produce curenti de aer care mai omogenizeaza temperatura.
Desigur, niciodata temperatura la nivelul podelei nu va fi egala cu cea de la tavan. Intodeauna va fi mai mica.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
klaus
post 20 Oct 2011, 17:12
Post #324

步步

QUOTE(R20 @ 20 Oct 2011, 00:56)
Daca voi - cei ce aruncati cu pietre in tot ceea ce nu intelegeti - nu vreti sa faceti un efort mental, asta nu inseamna ca cei ce au ceva de spus(pe cai neintelese de voi) sunt onanisti.

Efort mental iti urez sa-ti ceara toti in viata!
Cand te vei duce la fisc sa-ti platesti impozitele sa-ti zica aia: ati calculat CORECT cat aveti de plata? Daca nu, veniti cand calculati, pana atunci curg penalitatile.
Cand te vei duce la casa de pensii sa-ti dea pensie, sa-ti zica aia: v-ati calculat pensia? Cand o sa v-o calculati CORECT atunci o sa v-o dam si noi, pana atunci nu.
Cand o fi ziua de salariu sa-ti zica aia: v-ati calculat darile? Cand o sa vi le calculati CORECT o sa va dam si noi banii.

Etc.

Numai de d-astea care-ti pun mintea la contributie sa ai in viata! Ca vad ca-ti plac jocurile mintii.
Mult succes si bafta in d-astea!

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dizzy
post 21 Oct 2011, 09:44
Post #325

Work smart not hard!

@dannyy, uite o fotgrafie cam cum vad eu distributia termica.
Am uitat sa masor temperaturile, poate nu uit si diseara.
si o corectez pe dna poza.
In situatia asta, nu vad cum ar putea corpul rece sa dea caldura corpului cald situat deasupra

This post has been edited by dizzy: 21 Oct 2011, 09:44

Attached thumbnail(s)
camera_de_bloc.GIF ( Size: 10.7k ) Number of downloads: 281

--------------------
+
corbex
post 21 Oct 2011, 10:07
Post #326

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Nu cedeaza caldura, cedeaza frig. Ii mentine podeaua rece.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
bodomhc
post 21 Oct 2011, 10:12
Post #327

Membru incepator

e o mare teapa asta cu repartitoarele: mama nu a vrut sa-si puna repartitoare si sint 40 de grade la ea in casa (peste tot); ale mele sint toate deschise pe maxim si doar in jurul lor (1 m) sint vreo 30 grade, iar in restul camerei e frig.

poate sint bune daca ai blocul izolat, dar la un bloc din '86 neizolat nu fac fata.

This post has been edited by bodomhc: 21 Oct 2011, 10:18

--------------------
renault noul symbol 2010 1,2 ; 16V ; 75CP ; E5
+
DannyY
post 21 Oct 2011, 10:40
Post #328

Marele plictisit

@dizzy:
Corpul rece nu da caldura corpului cald
In situatia data, nici corpul cald nu da (prea multa) caldura corpului rece. Mai degraba apartamentul cald incalzeste planseul de sub el, iar planseul pierde caldura spre exterior.
Pierderea de caldura este direct proportionala cu diferenta de temperatura dintre fata de sus si cea de jos a planseului.
Daca cel de jos incalzeste camera, pierderea celui de deasupra se micsoreaza progresiv, pana in momentul in care cele doua temperaturi devin egale. Tradus in bani, cel de jos plateste o caldura care participa la economia facuta de cel de deasupra lui.

Nu am sustinut ca un corp rece il incalzeste pe unul cald, ci ca atunci cand cel de jos incalzeste incaperea, cel de deasupra beneficiaza de asta. Si asa consider si acum.
Am sustinut (ca si acum), ca apartamentul de deasupra NU il incalzeste pe cel de jos, fiindca cineva a afirmat ca un corp cald il incalzeste automat pe unul rece. Nu intotdeauna. Pozitia lor relativa, compozitia si mediul in care se afla au o importanta majora.

Matematic, simplificat:
Q=mc(Tmax - Tmin)
unde Q e caldura pierduta de camera calda de sus pentru incalzirea podelei, iar m si c sunt constante. Deci, atat confortul termic la nivelul podelei, cat si valoarea facturii aluia de sus depind de gradul de incalzire al celui de jos.

Experiment ca sa te convingi de viteza de transfer a caldurii in functie de directie:
Ia o sarma de 15-20 centimetri, pune-o vertical si incalzeste-i, cu o flacara, capatul de jos. Cronometreaza in cat timp se inroseste cel de sus.
Fa acelasi experiment, dar incalzeste capatul de sus. O sa astepti cel putin dublu, daca nu 'forever'. Si e vorba de un mediu solid, bun conducator de caldura, nu de aer wink.gif

@bodomhc:
40 de grade? Aia-i sauna, taica!
Aeriseste-ti caloriferele, poate ca nu se incalzesc complet.

This post has been edited by DannyY: 21 Oct 2011, 10:50

--------------------
+
dizzy
post 21 Oct 2011, 12:09
Post #329

Work smart not hard!

@dizzy:
Corpul rece nu da caldura corpului cald - de acord
In situatia data, nici corpul cald nu da (prea multa) caldura corpului rece. - dar nici nu ia caldura de la corpul rece caci nu are cum

Mai degraba apartamentul cald incalzeste planseul de sub el, iar planseul pierde caldura spre exterior. - dar nici nu ia caldura de la cel de jos, aici m-ai pierdut cu planseul care pierde caldura spre exterior.....

Pierderea de caldura este direct proportionala cu diferenta de temperatura dintre fata de sus si cea de jos a planseului. - temperatura pe fata de jos nu am cum sa o masor, intrucat e la vecina, o sa completez cu datele de la mine

Daca cel de jos incalzeste camera, pierderea celui de deasupra se micsoreaza progresiv, pana in momentul in care cele doua temperaturi devin egale. Tradus in bani, cel de jos plateste o caldura care participa la economia facuta de cel de deasupra lui.

- cel de jos plateste o caldura cu care se incalzeste. Asa si cel de deasupra celor doi primeste caldura. Ar fi normal sa ma duc la baba de deasupra si sa-i cer bani ca ii incalzesc podeaua, nu? Intr-un fel chestiile astea se compenseaza in sistem pt ca parterul incalzeste etajul 1 care incalzeste pe 2 care incalzeste pe 3 ..... pana la ultimul etaj care incalzeste terasa care e sub cerul liber.
Deci intr-un caz de oameni normali care isi incalzesc apartamentele, cam ce primesti de la etajul de jos, cedezi si tu mai sus. O data cu implementarea rahatului asta de "consumi cat platesti" poti ceda mai mult decat primesti, respectiv poti primi mai mult decat cedezi. In cazul in care temperaturile medii in camera nu sunt egale de la un etaj la altul, principiul "platesti cat consumi" nu este respectat

--------------------
+
maho
post 21 Oct 2011, 12:25
Post #330

Membru rigido-flexibil

bodomhc     
post Today, 10:12
Post #327
mama nu a vrut sa-si puna repartitoare si sint 40 de grade la ea in casa (peste tot)

Ti-a zis ea si ai crezut-o pe cuvant ? Poate 40 la suprafata caloriferului.
dizzy      Posted Today, 13:09
Intr-un fel chestiile astea se compenseaza in sistem pt ca parterul incalzeste etajul 1 care incalzeste pe 2 care incalzeste pe 3 ..... pana la ultimul etaj care incalzeste terasa care e sub cerul liber.

Cel mai mult se compenseaza in preturile apartamentelor (parterul si ultimul etaj sunt mai ieftine, asta fiind unul din motive - parterul friguros iar ultimul et. cu probleme de hidroizolatie).

--------------------
Dacia 1310 1983
+
19 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 07:39
Forum Renault