DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> v-ati montat repartitoare de caldura?

klaus
post 12 Sep 2014, 13:01
Post #391

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Baietii de la UE s-au gandit sa dea o directiva (27/2012) in care spun ei pe art. 9 al. (3) ca pana pe la 31 decembrie 2016 statele membre au obligatia de montare de contoare de masurare a energiei de incalzire sau daca e prea scump, de repartitoare de costuri.
Drept pentru care, se da o lege (121/2014) care spune la art. 10 alin. (5) acelasi lucru (obligatia de repartitoare pana la 31 decembrie 2016).
Cum orice incalcare de lege trebuie sa aiba si un revers, ma uit la sanctiuni si ... nemontarea de repartitoare nu e sanctionata...
Pai atunci care e scopul legii de fapt?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IancuMIC
post 12 Sep 2014, 13:40
Post #392

Membru autentic

Group: Members
From: Galati

Potrivit oficialilor Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET), in Capitala situatia privind repartitoarele de costuri instalate in apartamente pana la aceasta ora nu este deloc multumitoare. Din cele circa 600.000 de apartamente de bloc, doar 35.000 si-au montat repartitoare.
Nerespectarea termenelor din programul de contorizare se sanctioneaza, potrivit HG 933/2004, cu sume uriase, cuprinse intre 300 si 500 de milioane de lei vechi. Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de catre personalul imputernicit de ministrul Administratiei si Internelor, de presedintele autoritatii de reglementare competente, de prefect sau de primar.

Sanctiunile vor fi decise, probabil de fiecare regie la nivel local.
...
Sursa.

http://www.romanialibera.ro/economie/finan...-la-bloc--70680

--------------------
DACIA Logan 2008,Prestige 1.6/16v
Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul.
+
spectator
post 12 Sep 2014, 14:10
Post #393

Membru incepator

QUOTE(IancuMIC @ 12 Sep 2014, 13:40)
Sanctiunile vor fi decise, probabil de fiecare regie la nivel local.
...
Sursa.

http://www.romanialibera.ro/economie/finan...-la-bloc--70680
*

Repartitoarele au rolul de a defalca intre consumatorii aflati pe acelasi bransament (de regula contorizat) consumul. Este domeniul de competenta al beneficiarului (asociatiei), nicidecum al furnizorului, administratiei locale guvern, parlament si a altor persoane aflate in intretinerea contribuabililor.

--------------------
Renault Laguna/1.9dci 2007/II
+
IancuMIC
post 12 Sep 2014, 14:58
Post #394

Membru autentic

From: Galati

Oare?.
Crezi d.ta, ca directiva UE in acest sens, il priveste doar pe ...Gica Spataru de la 5., iar administratiile locale stau si se uita, nu?

--------------------
DACIA Logan 2008,Prestige 1.6/16v
Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul.
+
BZN
post 12 Sep 2014, 21:57
Post #395

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Sunt destul de multe blocuri reabilitate termic fara nicio contributie din partea proprietarilor. In lipsa repartitoarelor (sistem perfectabil, de acord!), multi locatari prefera sa deschida fereastra, in loc sa faca o minima economie... Pentru ce se cheltuiesc sumele astea?

Asa, ca tema de discutie..., cati dintre noi ar reduce consumul de curent electric, gaz, apa (ba chiar irosi, ca doat tot atat platesc) daca contorul respectiv s-ar afla in capatul strazii, si nu in locuinta proprie?
Si oare, e normal sa se pastreze sistemul pausal in conditiile in care suprafata echivalenta termic (SET) difera, poate semnificativ, in acelasi condominiu, de la un apartament la altul?

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
dr_mKe
post 13 Sep 2014, 21:00
Post #396

Membru cu stetoscop

From: Deva

Toata treaba, in tarisoara noastra are urmatoarele defecte.

Cota comuna impusa unisens, pe deasupra necalculata real. Cota comuna unisens este ilegala dupa normele UE.

La condominiile unde sistemul de incalzire centralizat este exclusiv, cota comuna este in general prea mica. Daca s-ar pune 50%, ar fi dezavantajat clar cel care tine caldura inchisa.

Coloanele de distributie in interiorul imobilului/condominiului sunt izolate prost sau deloc. Cele 2 scari de bloc care compun asociatia la care inca sunt presedinte au bransament separat direct din punctul termic, facuta cu foarte mare scandal, toata izolatia la locul ei. Cota comuna in asociatie este de 10%, rezonabila si pentru cei cu centrale termince, care sunt majoritari (cca 2/3 din apartamente). Sa nu uit, am fost una din primele asociatii din oras cu repartitoare, acum vre-o 10 ani sau mai bine, ca nici nu-mi mai aduc aminte decat daca ma uit prin hartii.

O data cu prima factura de incalzire verific si pretul REAL al giga caloriei, pentru ca mereu sunt surprize, dar pretul in DEVA este exagerat de mare fata de Bucuresti, de exemplu. Pentru ca eu sa incalzesc 60 mp la 24 de grade constant, in regim centralizat sar de 400 de lei pe luna lejer, pentru ca s-a si intamplat acum 6 ani cand am decis sa pun centrala, pe cand cu incalzirea in regim propriu, cu tot cu apa calda, tot la 24 de grade, abia ajung la 200 de lei in ziua de azi. Asa este la toata lumea, nu doar la mine.

In plus, sa nu uitam neuniformitatea izolarii termice la nivelul ferestrelor !

Un sistem centralizat bine pus la punct trebuie sa aiba randament superior si costuri sensibil mai mici decat sistemele individuale pe gaz sau electrice.

Vis a vis de reabilitarea termica, nu dau detalii momentan, dar daca fac cu primaria ma costa mai mult decat daca fac tot blocul in regie proprie, plus ca-n regie proprie calitatea are sa fie mai buna, dar repet, situatia este la nivel de DEVA.

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
klaus
post 14 Sep 2014, 10:57
Post #397

步步

dr_mKe, presupun ca sustinerile tale cu nivelul cotei comune si cu interdictiile din UE au la baza o documentare reala, nu una "dupa ureche"...
Poate ar fi cazul sa revolutionezi Heizkostenverordnung-ul german (ordonanta privind costurile de incalzire) care prevede expres (in paragraful 7) ca intre 30 si 50% din factura se imparte pausal.
Deci cum ar veni, daca tu esti bine documentat, nemtii au o lege ilegala in europa, nu?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dr_mKe
post 15 Sep 2014, 22:04
Post #398

Membru cu stetoscop

Tocmai. Exista un proces in urma caruia s-a interzis aplicarea de cota comuna unisens in condominiile cu sistem mixt de incalzire. Recte se calculeaza procentual cat inseamna din cota comuna un apartament cu sistem comun de incalzire. De asemenea se garanteaza accesul liber al cetateanului la utilitati. Idem si tot de asemenea, intr-un condominiu pot exista reguli pe care te obligi sa le respecti cand cumperi un apartament si sunt trecute in contractul de vanzare cumparare.

Cred ca povesteam cu BZN acum 5-6-7 ani aspectele astea.

Cand pentru un apartament de cca 70mp, in localitate de munte, platesti ceva peste 100 euro caldura & apa calda, fara sa stai in frig dupa standardele mele. Oare cine ar fi idiot sa cheltuie o gramada de bani sa.isi puna centrala de apartament, chiar daca ar fi.posibil ?

Pe deasupra, la noi nu se respecta multe reguli, asa ca eu imi permit sa strang cu usa ISTA Romania iar ei nu au ce face. Cand nu mai merge la fac papucii, ma costa ma mult contractul cu ei decat sa.suportam la comun pentru 3 babe costul subventiei de la stat. In multe orase din vestul tarii sistemele centralizate raman fara clienti din cauza costurilor exagerate.

Stai linistit klaus, normativele.europene inseamna.zero in tara noastra. Cand aveam 1 centrala.la 60 de apartamente si am pus gigacalorimetrul si repartitoarele, ISTA a refuzat categoric cota de 30%, in scris. Te mai miri de ceva ? Stii cat a creacut consumul.de gaze, la.momentul.respectiv nefiind contorizte individual apartamentele ? Cota comuna mare are tocmai acest rol, sa faca dreptate daca vecinu sta in frig iar eu cheltui mai mult din cauza asta. Baiul este ca lumea nu pricepe !

This post has been edited by dr_mKe: 15 Sep 2014, 22:08

--------------------
+
klaus
post 16 Sep 2014, 11:08
Post #399

步步

Si cam unde ar exista acest proces de care vorbesti? La Atarnatele de Vale, la Inalta Curte, la CEDO, la Curtea Europeana de Justitie? Ai putea face o trimitere directa la el?

Si referitor la refuzul lu' ISTA, daca era in perioada in care era OBLIGATORIE (prin lege) cota de 50% la pausal pe lunile de iarna si voi a ati propus ceva ce incalca legea, ce va asteptati sa spuna ISTA? Ca da, suntem de acord sa incalcam legea? Adica sa raspuna penal pentru declaratii?

--------------------
+
Markos
post 16 Sep 2014, 11:24
Post #400

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(dr_mKe @ 15 Sep 2014, 23:04)
In multe orase din vestul tarii sistemele centralizate raman fara clienti din cauza costurilor exagerate.
*

Nu si la Bucuresti a scapat.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
nasty
post 16 Sep 2014, 14:34
Post #401

Membru autentic

http://www.habitaturban.ro/?p=1943

Pt cei din Bucuresti, unde centralele de apartament sunt puține, dacă 50% din valoarea facturii de încălzire, se împarte paușal și restul pe bază de repartitore, toți vor fi mulțumiți și cei care fac economie și cei care nu.
Dar mai este o condiție care nu este îndeplinită - ca Radetul să facă economie la gaze, corelând temperatura agentului termic cu cea de afară, mai ales că prognozele meteo sunt precise pe cel puțin 3 zile.

Dacă Radetul nu ar da mai multă căldură decât trebuie, nici n-ar fi nevoie de repartitoare.

This post has been edited by nasty: 16 Sep 2014, 15:14

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
dantes
post 16 Sep 2014, 18:47
Post #402

Membru

From: Tzaranoaia

Astept si momentul in care municipalitatea (Bucuresti) va inceta cu subventionarea gigacaloriei. Astept ca acei bani sa fie folositi ptr altele, gen gradinite/scoli/spitale/etc.
In Constanta de ex. se poate..de ce nu s-ar putea si la noi...

Referitor la stabilirea cotei comune...pai nu se poate aplica la noi dintr-un singur motiv...la noi blocurile nu sunt concepute ca alea de afara. In plus de asta, daca ii zici asa ceva vecinului care in 90% din cazuri inchide repartitorul, iti da cu ceva in cap.
Solutia de compromis (cel putin la mine in bloc) prin care toate coloanele sunt dotate cu repartitoare, precum si toate corpurile de incalzit de pe scara....se cam apropie de o imparteala cat de cat echitabila a caldurii.

Totusi am si eu o intrebare mai la obiect... repartitoarele astea nu au si ele (ca apometrele de ex.) o perioada de valabilitate a metrologiei sau ceva similar? Nu cumva era ceva de genul 10 ani?

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
kert
post 17 Sep 2014, 11:23
Post #403

QUOTE(nasty @ 16 Sep 2014, 14:34)
...Dacă Radetul nu ar da mai multă căldură decât trebuie, nici n-ar fi nevoie de repartitoare.
*
Si cine ar trebui sa stabileasca, cit trebuie?

--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
+
dizzy
post 17 Sep 2014, 11:51
Post #404

Work smart not hard!

Ce metrologie Dantes?
Metrologarea se face la aparate de masura si nu orice chestie cu afisaj e aparat de masura.
Astea nu sunt in nici un caz aparate de masura, sunt repartitoare de certuri, nemetrologabile.
Gigacalorimetrul de la subsolul blocului este aparat de masura si se verifica metrologic. Nu stiu la ce perioada, de obicei 1-2 ani.
La repartitoare poti defini eventual o durata de utilizare de genul 10 ani.
Pe Radet il intereseaza ce zice gigacalorimetrul, el iti factureaza pe baza lui. Restul, cum imparte e treaba asociatiei.

This post has been edited by dizzy: 17 Sep 2014, 11:52

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
dantes
post 17 Sep 2014, 14:29
Post #405

Membru

Pai si repartitorul masoara niste temperaturi...de pe calorifer si din aer...mai exista si vreo baterie pe acolo...mai multe d-astea.
Nu cred ca sunt functionale pana la infinit!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
maho
post 17 Sep 2014, 15:31
Post #406

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(dantes @ 17 Sep 2014, 15:29)
Pai si repartitorul masoara niste temperaturi...de pe calorifer si din aer...

nono.gif
nu e nici termometru, nici termostat; unitatile indicate pe afisajul repartitoarelor sunt adimensionale.
@ kert: evident ca radet-ul nu poate furniza diferit, in functie de necesitatile (foarte) diferite ale apartamentelor de pe aceeasi scara. Scandaluri vor fi mereu, c-asa-i la bloc...

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
npleshea
post 17 Sep 2014, 15:36
Post #407

34 de ani degeaba

Scandaluri sunt la bloc de cand cu repartitoarele. Nu imi aduc aminte de scandal cand se platea dupa suprafata apartamentului.

--------------------
Lada Niva 2001 - strain
Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
+
dr_mKe
post 17 Sep 2014, 17:53
Post #408

Membru cu stetoscop

In Deva sunt destule asociatii unde cei cu centrala de apartament nu platesc de ani buni cota comuna. Nu sunt dati in judecata pentru ca nu exista temei legal.

Azi am primit instiintare ca trebuie inlocuite repartitoarele pentru ca intra in al 11-lea an de functionare. Pret 65 de lei per bucata, deci 200 per apartament. Fac din nou sedinta, sa vezi scandal. Pe langa asta, Calor vrea sa oblige pe toti la contorizare individuala pt. agentul termic si apa calda. Costa mai mult decat instalarea unei centrale termice. Mentionez ca am facut proiect si executie la coloana de gaze & contorizare cu 2 focuri pentru toata lumea, exact pentru un moment ca asta !

This post has been edited by dr_mKe: 17 Sep 2014, 17:54

--------------------
+
klaus
post 17 Sep 2014, 18:26
Post #409

步步

Da ce putine camere aveti in medie in blocul ala. La 3 repartitoare, inseamna ca aveti cel mult 2 camere (1 la bucatarie, si cate unul in fiecare camera). Daca aveti si prin bai, deja e un bloc de garsoniere...

--------------------
+
dr_mKe
post 17 Sep 2014, 19:14
Post #410

Membru cu stetoscop

Doar 2 camere. In bai sunt registre de 2.5 toli, calculate la cota cutarescu.

--------------------
+
dantes
post 18 Sep 2014, 09:22
Post #411

Membru

QUOTE(maho @ 17 Sep 2014, 15:31)
nu e nici termometru, nici termostat; unitatile indicate pe afisajul repartitoarelor sunt adimensionale.
*

Asa..si pe baza a ce calculeaza nr de unitati? Aaaa....bingo...diferente de temperatura intre corpul de incalzit si mediul de incalzit... si cum stabileste temperaturile?...prin masurarea lor.

QUOTE(dr_mKe @ 17 Sep 2014, 17:53)
Azi am primit instiintare ca trebuie inlocuite repartitoarele pentru ca intra in al 11-lea an de functionare.
*

Aha...deci stiam bine de 10 ani...numa' ca se schimba cu totul...
Multam..asta vroiam sa stiu si eu.

This post has been edited by dantes: 18 Sep 2014, 09:23

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
DannyY
post 18 Sep 2014, 13:38
Post #412

Marele plictisit

QUOTE(npleshea @ 17 Sep 2014, 15:36)
Scandaluri sunt la bloc de cand cu repartitoarele. Nu imi aduc aminte de scandal cand se platea dupa suprafata apartamentului.
*

Pe vremea aia agentu' 007 termic era asa de anemic ca nimeni nu inchidea vreun calorifer. Asa ca modalitatea de calcul era echitabila. Acu' ti se baga pe gat prea mult, iar unii (majoritatea pensionari) s-au smecherit: ii lasa pe altii sa consume, iar ei se incalzesc gratis de la pierderile alora.

Solutia ideala s-a aplicat la Slatina (aproape de Scornicesti tongue.gif) : taiat total sistemul de termoficare si fiecare s-a descurcat dupa cum a putut. Azi toata lumea are centrala pe gaze (la bloc si la casa) sau pe lemne (la casa). Mai sunt si unii chiaburi care au centrala electrica SI centrala pe gaz biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
b76bgaarh
post 18 Sep 2014, 14:05
Post #413

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 18 Sep 2014, 13:38)
iar ei se incalzesc gratis de la pierderile alora.

Solutia ideala s-a aplicat la Slatina (aproape de Scornicesti tongue.gif) : taiat total sistemul de termoficare si fiecare s-a descurcat dupa cum a putut. Azi toata lumea are centrala pe gaze (la bloc si la casa) sau pe lemne (la casa).
*

rationamentul se aplica si la centrala individuala, asa ca.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
DannyY
post 19 Sep 2014, 08:23
Post #414

Marele plictisit

Rationamentul poate fi acelasi, dar cantitatea de caldura consumata e diferita.
Centrala o pot regla sa-mi dea agent termic la o temperatura minima care sa-mi asigure un confort acceptabil. Sau o pot comanda cu un cronotermostat, iar aia care se incalzesc "gratis" trebuie sa astepte pana vin eu acasa, ca doar nu incalzesc apartamentul cat sunt la serviciu. Pe cand RADET (sau echivalentul) iti impinge cat agent termic poate, la temperatura maxima, astfel ca gigacalorimetrul blocului sa se-nvarta ca ventilatorul. Conductele comune ard, aia cu caloriferele inchise se incalzesc, eu platesc... Thanks, but no, thanks.

Iar varianta ca TOTI sa aiba caloriferele deschise (fara nici un robinet) si plata sa se faca dupa suprafata ar duce la impartirea echitabila a unui consum exagerat. Ai vedea toate geamurile deschise in plina iarna (cum am vazut asta iarna pe la Tulcea), perfect pentru aruncarea banilor pe fereastra.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
marksman
post 19 Sep 2014, 10:13
Post #415

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(DannyY @ 18 Sep 2014, 14:38)
[...]Solutia ideala s-a aplicat la Slatina (aproape de Scornicesti tongue.gif) : taiat total sistemul de termoficare si fiecare s-a descurcat dupa cum a putut. Azi toata lumea are centrala pe gaze (la bloc si la casa) sau pe lemne (la casa). [...]

Exact asa s-a intamplat la ai mei in oras. Din anul 2000 n-a mai existat picior de centrala termica de oras sau de cvartal. Toti cu centrala proprie, sau aia mai amarasteni cu convector. La case putini au centrale pe lemne, cred ca 99% au pe gaz.

Vizavi de ce zicea tovarasu' npleshea, ca nu erau scandaluri la bloc pentru ca se calcula dupa suprafata incalzita, ii dau dreptate.

Erau insa alte scandaluri legate de incalzire: aia de la etajul 4 vroiau sa aeriseasca instalatia pentru ca aveau caloriferele bocna, aia de la etajul 1 bombaneau ca li se lua caldura; se infundau coloanele sau caloriferele si se desfundau prin metoda sarpelui plus batut cu ciocanul pentru dislocarea pamantului si se gasea cate unul care facea scandal ca e ora de liniste si ca el are caldura, si de ce trebuie sa se goleasca instalatia cand afara sunt grade sub zero etc.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
dr_mKe
post 19 Sep 2014, 13:18
Post #416

Membru cu stetoscop

Alt scandal cu ISTA. Durata medie de viata este 10 ani, inlocuirea este obligatorie cand se defecteaza ! Deci, pana nu se defecteaza nu se schimba nimic !

Dpv.economic este mai ieftin sa ai temperatura constanta. Am probat eu in 2 apartamente.

This post has been edited by dr_mKe: 19 Sep 2014, 13:20

--------------------
+
nasty
post 25 Sep 2014, 07:00
Post #417

Membru autentic

QUOTE(kert @ 17 Sep 2014, 11:23)
Si cine ar trebui sa stabileasca, cit trebuie?
*

1. Temperatura de afară.
2. Buletinul meteo, există prognoze destul de exacte pentru 3 zile.

De multe ori sunt 15-20 de grade afară și caloriferele sunt fierbinți.
Deci Radetul trebuie să coreleze temperatura agentului termic cu temperatura de afară, dar promt, fară decalaje.

<span class='edit'>25 Sep 2014, 07:17:</span>
QUOTE(dantes @ 16 Sep 2014, 18:47)
Astept si momentul in care municipalitatea (Bucuresti) va inceta cu subventionarea gigacaloriei. Astept ca acei bani sa fie folositi ptr altele, gen gradinite/scoli/spitale/etc.
In Constanta de ex. se poate..de ce nu s-ar putea si la noi...
*

Aștept momentul când criteriul de performanța a Radetului va fi randamentul și economia de gaz, de minim 20%, cu menținerea acelorași temperaturi în apartamente, odată cu reabilitarea termică a blocurilor și reabilitarea rețelei de transport și nu mărirea producției de gigacalorii vândute.
Aștept ca Radetul să fie restructurat și controlat la cheltuielile imense pentru modernizare, reparații, cu efect zero, asupra randamentului.
Aștept momentul în care se va înțelege că agentul termic produs de o centrală electrică este un produs care este aruncat în atmosferă dacă nu e vândut pt incălzire și apă caldă, deci costurile de producție sunt zero, costă numai transportul. Ce fac centralele electrice, se inchid dacă tot Bucureștiul trece pe centrale individuale?
Nu poți trece ineficiența pe spinarea consumatorilor. Există un procent limită de consumatori, care dacă se debranșează, duc la falimentarea sistemului acesta de tip monopol, necontrolat de nimeni (deja s-a întâmplat în mai multe orașe).
Aștept să fim informați corect nu să fim manipulați și dezinformați, cu măsuri populiste gen Constanța ( aștia au 2 rânduri de "repartitoare", cu al doilea repartizează cheltuielile în funcție de venit)

This post has been edited by nasty: 25 Sep 2014, 08:53

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
dantes
post 25 Sep 2014, 11:20
Post #418

Membru

Nene...platesc la taxe statului de ma cocoseaza pe diverse cai...asta e..sunt eu mai cinstit (a se citi fraier).
Din banii mei ei subventioneaza (a se citi arunca pe fereastra) radetul. Nu vreau asta! Cand cumperi apa la robinet, nu e subventionata, cand te duci sa cumperi paine, nu e subventionata...Astea 2 lucruri te tin in viata (apa si mancare super basic).
Vreau sa nu se subventioneze nimic.
Decat sa subventioneze, mai bine ar reabilita termic blocuri sau ar moderniza transportul energiei termice sau multe altele!
In Constanta subventia a disparut, insa fiind un partid de stanga la putere, cei saraci au diverse reduceri ca si subventie. simplu!

Blocul reabilitat e bun, dar nu reduce factura...nu stiu cum naiba cei care plateau inainte mult la caldura, platesc la fel si acum iar pretul gigacaloriei nu a crescut in Buc....dar factura pe intreg blocul a scazut cu aprox. 20% .....deci interesant....

This post has been edited by dantes: 25 Sep 2014, 11:20

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Sudsemnatu
post 25 Sep 2014, 13:50
Post #419

Membru Huligan

QUOTE(dantes @ 25 Sep 2014, 12:20)
Blocul reabilitat e bun, dar nu reduce factura..
*

nu stiu de unde ai scos asta, la mama acasa factura lunara la caldura i-a scazut la jumatate. Sta la etajul 10, apartamentul nu e pe colt. De cele mai multe ori cand ma duc la ea iarna sta cu caloriferele inchise de caldura, stiu ca intr-o luna normala de iarna( a dat ger f putine zile) i-a venit 70 de ron factura.

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
kert
post 25 Sep 2014, 14:54
Post #420

QUOTE(nasty @ 25 Sep 2014, 07:00)
1. Temperatura de afară.
2. Buletinul meteo, există prognoze destul de exacte pentru 3 zile.

De multe ori sunt 15-20 de grade afară și caloriferele sunt fierbinți.
Deci Radetul trebuie să coreleze temperatura agentului termic cu temperatura de afară, dar promt, fară decalaje.
*

Caloriferele sint fierbinti pentru ca bizonii de la bloc nu stiu sa invirta robinetii aferenti.
De ex. eu mi-am montat robineti termostatati, ii las pe 24*C, iar daca radetu' baga caldura ca boul nu are cum sa ma prajeasca pe mine - o buna parte din caldura aia i se intoarce inapoi.
Daca eu vreau 25*C in casa presupun ca ar trebui sa le pot avea. Daca radetu' hotaraste ca tre' sa am 21*C, mie nu-mi convine.
De exemplu: am un copil mic, care se joaca si sta mai mult pe jos prin casa (pentru cine nu stie, il rog sa masoare diferenta de temperatura la "diverse altitudini" in apartament).
Pensionarii din bloc au hotarit (EI!) sa facem economie si "regleaza" caldura de la robinetul din subsol, ei se imbraca cu șuba si stau sub patura la televizor.
Am facut scandal - eu vreau caldura pe care sa o platesc (daca e frig in casa cumpar medicamente de ~200 lei/luna, mai bine-i dau la caldura si am si confort si nici nu ma imbolnavesc).
Mosnegaraia nu si-a reparat instalatiile de incalzire/robinetii de la calorifere ca sa poata opri/regla caldura daca le e prea cald asa cum declara, dar in schimb s-au gindit sa intrerupa caldura la toata lumea.
Cica daca nu-mi convine, sa-mi pun centrala, pai sa-si puna ei in mă-sa.
Statu' la bloc este pentru oameni cu minte, ori asta e ceea ce lipseste. La bloc nici un sistem de incalzire nu poate fi contorizat ca lumea si nici costurile nu pot fi impartite riguros - pur si simplu nu ai cum. De aceea trebuie gasita o solutie de compromis/bun simt care sa asigure confort tuturor - asta daca ai cu cine in tara in care vecinii isi dau cu topoare in cap cind se cearta de la pozitia gardului dintre ei.

--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
+
19 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 21:37
Forum Renault