Stare drum Sf.Gheorghe-Gheorgheni-Bicaz
![]() ![]() ![]() |
Stare drum Sf.Gheorghe-Gheorgheni-Bicaz
ursul-alb |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|||
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Cum iesi din Bicaz si vezi barajul se face un drum in stanga, intr-o curba usor spre dreapta.
Si drumul asta era foarte foarte bun. Am mers vreo 5-6 km pe el si dupa aia ne-am dat seama ca nu e drumul ce ne permite sa vizitam barajul. Am oprit si am intrebat un localnic si ne-a zis ca drumul asta iese la Ceahlau si nu e ala care trece pe baraj. Am intors. E vorba, cred, de drumul asta. Cat am mers noi pe el era impecabil. Ingust dar asfalt foarte bun. This post has been edited by daniel_p: 7 Sep 2009, 09:38 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Acela e drumul: DJ 155F. Se ramifica din drumul national DN 15 inainte de a ajunge la baraj (cum vii dinspre orasul Bicaz).
O mica observatie: acest drum este prin dreapta lacului, nu prin stanga. Lacul de acumulare fiind de fapt un sector al raului Bistrita, se aplica regula de la rauri: malul drept este cel din dreapta, privind spre aval. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai dreptate, Batrânul.
Eu am spus stanga si dreapta barajului cum te uiti de jos ceea ce nu este corect pentru ca, practic, te uiti din aval in amonte si nu invers. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Trebuie sa rectific si eu ceva: DJ 155F intradevar pleaca din DN15 de la poalele Barajului si iese in Bistricioara tot in DN15 (trecand prin Izvorul Muntelui, Durau si Ceahlau-sat) si are (cf.linkului lui daniel_p) 42,88 km; pe bucatile descrise in articol, mai exact baza barajului-intrarea in rezervatia Ceahlau (la capatul satului Izvorul Muntelui) si extremitatea cealalta (Durau-DN15) se putea circula cat de cat (adica era gropile standard din .ro, un pod stricat in Ceahlau, inundatii care au distrus urat de tot in Durau acum vreo 2 ani, etc).
Dupa cum zic si ei, au terminat de refacut bucatile astea, dar partea efectiva din munte (de la km 12 la 32, pe sensul catre Durau) e asa cum am descris-o eu in postul anterior. Oricum, drumul merita strabatut, privelistile superbe fiind destule, dar putini o fac, pentru ca 99% dintre localnici iti spun ca nu se poate trece iar pe multe harti drumul are un statul incert. E bine totusi ca macar accesele in principalele 2 puncte de plecare in Masivul Ceahlau (Durau si Izvorul Muntelui) sunt mult mai accesibile. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
In sfarsit.......a ajuns asfaltul!
![]() Se asfalteaza drumul complet de la intrarea in judet(dinspre jud.Bv) spre Sfantu Gheorghe, in mare parte e terminat, asfalt ca-n palma. La fel, tot centrul orasului a primit asfalt nou ,gaurile de canalizare le-au astupat in mare parte, iar cele ramase sunt facute foarte frumos la nivel.Atentie, pe unele artere din oras inca se circula greu,lucrarile tin pana la sfarsitul lui octombrie. De la Sfantu Gheorghe spre Miercurea Ciuc se lucreaza la greu, se asfalteaza si se lateste drumul integral. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Mai, pe mine nu m-au mancat (inca)!
![]() Alaltaieri nu se circula deloc prin centru, unde se fac, de fapt, reparatiile. Spre piata/tribunal au decopertat. In rest, adica spre iesire Ilieni, textila, nimic! Cu gaurile de canalizare astupate nu te bucura prea devreme! Intr-o zi vor avea nevoie de acces la canal si vor sparge totul! Spre Miercurea Ciuc "latirea" este mai mult o risipa deoarece nu s-a consolidat marginea "largita", asa ca se va rupe la margine cu s-a intamplat si cu asfaltul vechi. Daca studiezi bine, se aduce la latimea initiala de asfalt deoarece marginea s-a tot "erodat", pana s-a ingustat drumul. Acum, pe o portiune de cativa kilometri este bine. Este adevarat ca sambata am fost numai pana la Malnas Bai, insa nu vad de ce ar fi in rest altfel. Din pacate, efortul este aproape inutil daca nu se inchide traficul greu de la cariere! Pana nu se va rupe drumul sub TIR, ca la Valcele, nu se va face nimic! O alta problema acolo este ca tot drumul este "marcat" cu balegar si nu vad cum se va schimba acest lucru. Spre/dinspre Brasov n-am mai fost demult pe Chichis, asa ca nu stiu cum este. Sper sa se niveleze cu covor asfaltic si placile betonate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Adi, s-ar putea sa ai dreptate cu latirea drumului.Eu din ce am vazut au pus pietris pe marginea drumului pe care l-au batatorit cu utilajele alea.Daca la trafic normal ar mai rezista, la ala greu (basculantele alea de mare tonaj incarcate cu piatra) ma cam indoiesc.In "Haromszek" am citit ca in primavara se vor face si santuri de drenare a apei de pe drum, plus diverse lucrari.
In oras nu cred sa sparga caci cateva canale s-au pastrat.....oricum erau prea multe.Adevarul e ca in niciun oras n-am mai vazut atatea canale pe metru patrat, era criminal. Spre Brasov e meserie facut,ca-n palma e asfaltul.Din cat am putut numara\observa cat stateam in coloana, 3 straturi de asfalt s-au pus cu ceva panza/plasa intre ele. Ca fapt divers drumu' e facut de cei de la "Vectra", sper sa tina ceva. Ps:vad ca stii bine orasul, fost localnic cumva? ![]() |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
venit astazi din tg mures - sovata-gheorgeni-lacul rosu-chei bicaz-piatra neamt-bacau
sovata pana in gheorgeni a fost zapada, am prins ninsoarea pe drum, cu ceva gheata chiar, dar dupa gheorgheni la urcat pe serpentine pana la bicaz chei zapada se topise, ramasesera doar gropile |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 28 Sep 2009, 11:09) Spre/dinspre Brasov n-am mai fost demult pe Chichis, asa ca nu stiu cum este. Sper sa se niveleze cu covor asfaltic si placile betonate. Din cate tin eu minte, intre Brasov si Sf Gheorghe s-a asfaltat ceva, astfel incat, singura zona cu beton cred ca este de la Lunca Calnicului la centura Brasov... intre Chichis si Sf Gheorghe au asfaltat... ca si de la Chichis spre Bacau dealtfel... Cand o sa scapam de betonul ala nenorocit din zona Harman o sa-mi vina si mie zambetul pe fata (caci stiu ca in acel moment vom avea aeroport functional)... dar asta e alta poveste ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
lord_wader |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 9 March 09 ![]() |
Ce noutati aveti despre traseele:
Bicaz-Gheorgheni, Gheorgheni-Toplita, Toplita-Borsec? Cum se mai prezinta acum dupa iarna soselele in zona Toplita in special la intrare si iesirea din oras. Anul trecut era penal drumul. Multumesc ![]() |
--------------------
dacia
1310
1991 tlx
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Fara sa fi fost in zona, mizez lejer ca arata LA FEL, ba chiar mai prost...
This post has been edited by ursul-alb: 19 Mar 2010, 19:58 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
lord_wader |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 9 March 09 ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1991 tlx
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Semierata: am vrut sa "mizez" doar pe zona Toplita, adica ma refeream la ultima parte a intrebarii de mai sus.
De fapt pot miza lejer si pe Gheorghieni-Bicaz cu plus pe pasul Bicaz ![]() Da, Borsec-Toplita e bun si asa va ramane (asfalt de calitate); ceva probleme doar pe serpentinele pasului Borsec. In schimb cei 15 km ai localitatii (!!!) Toplita sunt infioratori (da, 15, ca asa e ea semnalizata, nu de unde incep casele, ci cu doua dealuri mai inainte...) Cand o sa fie asfaltata localitatea Toplita eu ma duc de la Iasi si ma imbat in prima carciuma din localitate! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Hello, trebuie sa fac un circuit in jurul lacului Bicaz si eram curios daca a apucat-o pana la urma cineva pe drumul 155F. Este practicabil pe toata lungimea lui, de la Izvorul Muntelui pana la Durau, sau se intrerupe undeva?
Multam. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Nu se intrerupe, daca nu te temi de povestirile unor localnici (am invatat ca trebuie sa intrebi macar vreo 10 de astia ca sa afli macar 50% despre ceva din zona - din orice zona; e indicat sa afli daca interlocutorul tau a mers macar odata cu o masina) poti merge linistit. Probabil o sa gasesti indicatoare de drum inchis (si in Durau si in Izvorul Muntelui) dar da-i inainte. Sunt zone in care probabil vei trece cu viteza I (vorbesc de o masina gen Logan) si zone in care merge si a III-a. Peisajul insa e superb in multe zone si iti vine sa te tot opresti. De o parte vezi in multe locuri lacul barajului iar in celalata parte vezi toata creasta principala a Ceahlaului. Cel putin daca intri dinspre Izvorul Muntelui ai impresia ca o sa te izbesti de munte...
PS: sus, undeva (o sa gasesti indicator) e si un schit (Cerebuc); salbatic, primar (o sa vezi si chilii in copaci), chiar sub varful Toaca (vreo 300 de m mai jos). E si o biserica noua construita, se intra des cu autoturismele pana acolo. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
QUOTE(ursul-alb @ 31 Mar 2010, 16:07) Cand o sa fie asfaltata localitatea Toplita eu ma duc de la Iasi si ma imbat in prima carciuma din localitate! Cand o sa vad eu Toplita asfaltata de la capete (cele 3 indicatoare de oras) pana in centru, o sa ma uit pe cer, poate niste carduri de vaci cu pene sau herghelii de melci zburatori, vor plana gratios pe sub curcubeu... Sa revenim pe pamant: Toplita<---E578--->Miercurea Ciuc a fost asfaltat in vara 2009; exceptand anumite comune din care parca Lazarea arata ca dupa bombardament si cateva bucati ce aratau mai bine si au tras de o economie, e circulabil ok. Mai putin, normal, iesirea din Toplita 2km, unde e drum de antrenament pt. tancuri, cand filmeaza scene din WW2... Toplita<---DN15--->Borsec, cred ca inca arata bine (l-am parcurs in 2009 ultima data), iar iesirea din Toplita pe care s-ar fi rusinat si armata romana, e acum ok. Spre Tulghes, atentie, s-a surpat ceva, gasiti pe net. Toplita<---DN15/E578--->Reghin, semi-bombardat, alterneaza cu portiuni mai bune, trebuiau sa inceapa sa repare, n-am auzit s-o fi facut-o inca. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Revin, nu gasesc butonul de edit, sau cum sa modific mesajul anterior, asa ca scriu altu'.
Bucata de iesire din Toplita spre Gheorgheni-Miercurea-Ciuc-Brasov, 2km, e proaspat asfaltata. Ce a ramas relativ cumplit pana la Ciuc e comuna Lazarea si inca vreo 2 comune cred. Reghin-Topita se asfalteaza de zor, din pacate daca nu or sa intareasca acostamentul inainte de inghet, va fi cam degeaba... Se lucreaza si la poduri, unele sunt decopertate sau chiar cu placa data jos complet pe un sens de mers, exista indicatoare sau semafoare de lucru, atentie la drum, sensurile pot fi denivelate intre ele de straturile de asfalt. In Toplita nu va grabiti, drum de tanc prin centru, ca sa tineti minte ca ati fost pe acolo. Fara graba, sa nu lasati cadou ceva piese din masini pe acolo. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu poți face Edit decât în maxim 24 ore de la postare...
On-topic: ne-ai dat o veste bună cu asfaltarea sectorului Reghin-Toplița. Să vedem cât o să țină. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Am fost pe cheile Bicazului acum o saptamana dinspre Moldova spre Transilvania. Drumul incepe sa se umple de plombe de la Bicaz in sus, este un adevarat chin pentru masina pe toata lungimea cheilor (din fericire gropile sunt astupate, dar plombele se simt), in Chei se circula pe o singura banda pentru ca drumul este cazut in apa si practic la fiecare trecere peste o vale de torent podurile sunt subrede si se circula pe un singur sens.
Daca zona proaspat asfaltata dinspre Gheorghieni iti mai da ghes sa calci pe acceleratie, trebuie sa te calmezi instant, pentru ca desteptii au lasat ditamai gaurile la capacele de canal cum intri in oras. Tot drumul dintre Gheorgheni si Miercurea Ciuc este sub orice critica din punctul meu de vedere, starea proasta (plombat, ce-i drept, dar cu stopuri la mai orice trecere peste vreun rau din cauza podurilor subrede) tinand pana hat departe, dincolo de Tusnad. Repet, nu sunt gropi, nu iti rupi masina, dar e absolut jenant sa ai un asemenea drum denivelat cu pretentii de DN. Spre nord, mie drumul mi s-a parut bun intre Gheorgheni si Toplita, acum e adevarat ca ma aflam intr-un GLK, deci... Intre Toplita si Borsec iarasi nimic de relatat, asfaltul e relativ ok, ca si pe mare parte din drumul ce strajuieste lacul Izvorul Muntelui pe partea sa estica. Nu am urcat pe drumul Durau-Bicaz, poate data viitoare... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
ursul-alb |
![]()
|
QUOTE(Batrânul @ 5 Oct 2010, 07:28) On-topic: ne-ai dat o veste bună cu asfaltarea sectorului Reghin-Toplița. Să vedem cât o să țină. Hai ca mai dadusem cativa vestea asta, la Moldova-Transilvania ![]() QUOTE(maddan @ 5 Oct 2010, 09:30) ...pe toata lungimea cheilor (din fericire gropile sunt astupate, dar plombele se simt), in Chei se circula pe o singura banda pentru ca drumul este cazut in apa si practic la fiecare trecere peste o vale de torent podurile sunt subrede si se circula pe un singur sens. ... Nu am urcat pe drumul Durau-Bicaz, poate data viitoare... La fel de socat am fost si eu de starea drumului intre Chei si Bicaz. Drumul ala nu prea urca, e pe curba de nivel ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Noutati despre Brasov-Sf.Gheorghe-Gheorgheni-Toplita ?
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Andrei..am intrebat un amic care sta in Ciuc..Asadar : Reparatii pe drum(se lucreaza la drum), multe hopuri...pana la Bixad este ok..dupa este jale....mai mult nu mi-a zis
![]() This post has been edited by M i h a i: 9 Nov 2010, 19:03 |
--------------------
------
------
------
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Merci mult
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.514 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pana la Miercurea Ciuc este bine.
Mai departe n-am fost de curand. This post has been edited by adi_ar: 17 Aug 2011, 21:15 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
nasty |
![]()
|
portiunea Miercurea Ciuc- Gheorgheni e acceptabila?
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
Brasov-Sf.Gheorghe-Gheorgheni drum in reabilitare- asfalt bun, inca nu are marcaje si "se lucreaza" la toate podurile, unele cu semafor altele fara. Dupa " vitesa" de lucru mai au vreun an- dupa parerea mea la alegeri e gata...
Gheogheni- Lacu Rosu prost peticit , pacat de peisajul frumos |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Justincase |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 21 October 08 ![]() |
2 Ian 2012 - Brasov - Sf. Gheorghe - Miercurea Ciuc - Gheorghieni - Toplita - Reghin
Centurile de tranzit din Miercurea Ciuc si Gheorgheni sunt pline de gropi. In rest asfaltul este perfect iar traficul este redus. Recomand 100% pentru cine apreciaza un sofat placut pe un drum virajat cu peisaje superbe ![]() |
--------------------
BMW
Z3
1996
|
|
bog_cip |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 215 Joined: 16 July 04 From: Brasov ![]() |
Centura de tranzit din Miercurea Ciuc acum este in proces de asfaltare. Au ajuns la faza de râcâire + asfaltare pe un sens. Singurele mici probleme sunt la intrarea in oraș în rest este ok.
Eu am fost de la BV - Miercurea Ciuc - Iyvorul muresului si drumul a fost 95% ok mao putin portiunile de mai sus. Drumul a primi reparatii de structura nu de "fatada" sper sa tina cat mai mult este super v. unui coforumist :" ... drum de viteza si peisaj superb ...". |
--------------------
Toyota
corola sedan
2008
- -----
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 12:50 |