Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
b34uen |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|||
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Ca timp e preferabil prin Makaza si din ce zice goagal maps sunt numai 49 km in plus. cel putin din Byala pana la Makaza, traficul e mult mai lejer..ca si nr de radare
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.218 Joined: 29 May 06 ![]() |
@vali71
Pana la traseul prin Bulgaria, spune-i amicului tau ca are de stat la Giurgiu (banuiesc ca pleca din Bucuresti). Sambata, 27.06.2015, pe la ora 15.00 inainte de intrarea pe pod era o coada de masini de vreo 300 de metri. Duminica, 28.06.2015, pe la ora 19.00, venind dinspre Byala, era o coda de masini de vreo 500 de metri (coada se oprea la intrarea in sensul guratoriu situat inainte de vama). Eu am fost cu motocicleta, asa ca n-am stat deloc la coada, asa ca nu stiu sa spun cat se sta ca timp. Insa masinile erau oprite, cetatenii pe langa ele, soferii de TIR erau adunati la o sueta, cate un TIR mai incepea sa claxonexe, etc. Romanii s-au apucat de reparat podul si pare ca fac treaba serioasa. Cam pe jumatate din partea romaneasca (sensul Giurgiu - Ruse) soseau nu mai exista, au scos inclusiv betonul de sub asfalt, acum este o gropa ca de juma de metru adancime. In plus, am vazut si oameni care munceau (nu prea multi) chiar daca era duminica seara. In plus, se lucreaza si la re-vopsirea structurii podului. Referitor la traseu, si sugestia mea este tot prin Makaza. Diferenta fata de drumul prin Sofia este de vreo 30 km mai mult, insa se recupereaza in GR, pe autostrada. Daca te ajuta, am spus cateva vorbe (si mai multe poze), in sectiunea asta, la postul nr. 3993. Bafta. This post has been edited by gibonu: 29 Jun 2015, 09:49 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
vali71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 6 June 06 From: Bucuresti ![]() |
[quote=gibonu,29 Jun 2015, 09:48]
@vali71 Pana la traseul prin Bulgaria, spune-i amicului tau ca are de stat la Giurgiu (banuiesc ca pleca din Bucuresti). Sambata, 27.06.2015, pe la ora 15.00 inainte de intrarea pe pod era o coada de masini de vreo 300 de metri. Duminica, 28.06.2015, pe la ora 19.00, venind dinspre Byala, era o coda de masini de vreo 500 de metri (coada se oprea la intrarea in sensul guratoriu situat inainte de vama). Eu am fost cu motocicleta, asa ca n-am stat deloc la coada, asa ca nu stiu sa spun cat se sta ca timp. Insa masinile erau oprite, cetatenii pe langa ele, soferii de TIR erau adunati la o sueta, cate un TIR mai incepea sa claxonexe, etc. Romanii s-au apucat de reparat podul si pare ca fac treaba serioasa. ..... Sa nu ii deochem....daca te uiti pe panoul unde sunt trecute datele tehnice ale constructiei, vezi ca autorizatia este eliberata in noiembrie.... De ce au început in sezonul estival?..... Acum doua săptămâni când ne -am întors noi am stat 30 de min sa traversam, acum probabil stai cam o ora. Si eu voi merge tot prin Makaza indiferent de destinatia din Grecia. Seara bună! |
--------------------
mercedes
e Klas
220
- b-80- e220
|
|
Dan73 |
![]()
|
Si totusi am uitat de o chestiune.
![]() LA Makaza se sta la coada. A fost un prieten in Samotraki si a stat cam 45 min la trecerea in Grecia. Am inteles ca acum sunt 2 ghisee ,dar politistii bulgari sunt tot scrofulosi. This post has been edited by Dan73: 30 Jun 2015, 22:16 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
gibonu |
![]()
|
@vali71
Au inceput lucrarea in iunie pentru ca asa stiu romanii sa faca treaba. @Dan73 Fara pretentia ca am dreptate (am trecut doar o singura data pe la Makaza) nu cred ca este o regula generala sa se stea mult acolo. Fiind un punct de frontiera mic, este oarecum normal sa se aglomere atunci cand vin foarte multe masini in acelasi timp. Doar gandeste-te ca daca stau 30 de secunde la fiecare masina si sunt 100 de masini la coada, tot se face aproape o ora de asteptare. In plus, uneori (nu des) ii mai apuca nebunela pe bulgari si incep sa controleze masina, bagajele, etc. Am patit-o intr-o sambata seara, in aprilie 2013, la Kulata (veneam din Grecia) si m-au tinut bulgarii vreo 5 minute, cu tot tacamul: scos masina din coloana, dat jos geamantaul, uitat in geamantan, verificat interiorul masinii cu lanterna in exterior, etc.. Chiar daca s-ar sta 45 de minute, tot iesi mai bine ca timp fata de varianta prin Sofia- Kulata. Doar daca iei in considerare ca traversezi Bulgaria in 5 ore, plus autostrada Egantia Odos. In alta ordine de idei, sambata 27.06.2015 am fost prin pasul Sipka (DN 5 Veliko Tarnovo – Gabrovo – Kazanluk – Stara Zagora). Drumul este OK in ceea ce priveste asfaltul si semnalizare rutiera. Doar undeva dupa Gabrovo, pe o distanta de cateva sute de metri se circula pe o singura banda si exista semafor, pe motiv de alunecare de teren. Oricum, bulgarii se ocupau de reparatia drumului. In Gabrovo am luat-o prin oras (n-am mai fost niciodata pe aici). Orasul este foarte lung (bulgarii spun ca este cel mai lung oras al tarii) iar drumul spre Stara Zagora este destul de imbarligat, insa foarte bine semnalizat. Practic, daca belesti ochii la indicatoare, n-ai cum sa te pierzi. Cred ca mult mai bine este pe varianta de ocolire (drumul nr. 5522). Astfel, avand in vedere cele de mai sus, raman la parerea ca este mult mai utila varianta DN 55: Veliko Tarnovo – Kilifarevo – Gurkovo – Nova Zagora – autostrada A1. Am detaliat in posturile anterioare, nu mai insist aici. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
cosmin_angh3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 July 10 From: Bucuresti ![]() |
A mai facut cineva de curand Bucuresti-Skiathos? Care este ruta recomandata si ce alte informatii imi mai poate da despre acest traseu?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2,2007/1.6 16V Megane 3 1.5dci 110
Dacia Logan,2017/1.5
|
|
gibonu |
![]()
|
@cosmin_angh3l
Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Byala - Veliko Tarnovo - Kilifarevo - Gurkovo - Nova Zagora - autostrada A1 Trakia (directia Stara Zagora) - Dimitrovgrad - Haskovo - Kardjali - Momcilgrad - Makaza - Komoniti - Kavala - Salonic - Larisa - Volos. Tocmai ce-am discuta aici pe topic despre Makaza vs. Kulata sau despre Veliko Tarnovo vs Nova / Stara Zagora. Bucata Komotini - Volos este doar pe autostrada (doar o mica pauza mai la nord de Larisa). De la Volos pana in Skiatos nu stiu ce sa iti spun. Bafta. This post has been edited by gibonu: 1 Jul 2015, 15:20 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cosmin_angh3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 July 10 From: Bucuresti ![]() |
ms mult
|
--------------------
Renault
Megane 2.2,2007/1.6 16V Megane 3 1.5dci 110
Dacia Logan,2017/1.5
|
|
gibonu |
![]()
|
@cosmin_angh3l
N-ai pentru ce. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
vali71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 6 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai din Volos te urci pe ferry ....si ai ajuns in Skyatos!
Super insula .... Din cate îmi amintesc faci vreo 3 ore din Salonic pana in Volos si încă vreo doua cu ferry... This post has been edited by vali71: 1 Jul 2015, 21:16 |
--------------------
mercedes
e Klas
220
- b-80- e220
|
|
Dan73 |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 1 Jul 2015, 11:16) @Dan73 Fara pretentia ca am dreptate (am trecut doar o singura data pe la Makaza) nu cred ca este o regula generala sa se stea mult acolo. Fiind un punct de frontiera mic, este oarecum normal sa se aglomere atunci cand vin foarte multe masini in acelasi timp. Doar gandeste-te ca daca stau 30 de secunde la fiecare masina si sunt 100 de masini la coada, tot se face aproape o ora de asteptare. In plus, uneori (nu des) ii mai apuca nebunela pe bulgari si incep sa controleze masina, bagajele, etc. Am patit-o intr-o sambata seara, in aprilie 2013, la Kulata (veneam din Grecia) si m-au tinut bulgarii vreo 5 minute, cu tot tacamul: scos masina din coloana, dat jos geamantaul, uitat in geamantan, verificat interiorul masinii cu lanterna in exterior, etc.. Chiar daca s-ar sta 45 de minute, tot iesi mai bine ca timp fata de varianta prin Sofia- Kulata. Doar daca iei in considerare ca traversezi Bulgaria in 5 ore, plus autostrada Egantia Odos. Astfel, avand in vedere cele de mai sus, raman la parerea ca este mult mai utila varianta DN 55: Veliko Tarnovo – Kilifarevo – Gurkovo – Nova Zagora – autostrada A1. Am detaliat in posturile anterioare, nu mai insist aici. Am mai vazut discutii pe forumuri. Anul trecut in sezon s-a cam aglomerat, am auzit si de 2 ore de asteptare, dar era un singur ghiseu. Depinde probabil si de ora la care ajungi acolo. In 2014 am trecut pe 7 septembrie pe la 11.30 si am avut in fata vreo 15 masini. Nu am stat mai mult de 10-15 min. Bulgarii or fi avand ei socotelile lor, dar din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa prevada fluxul mare de turisti din sezon pe ruta asta si sa fi facut mai multe ghisee care sa functioneze temporar in varf de sezon. De altfel cred ca ruta nu are alt scop decat cel de tranzit turistic. Circulatia tirurilor este restrictionata prin Makaza. Un amic are o ruda vames la Bechet si l-a rugat sa isi sune colegii bulgari. De la el am aflat ca problema s-ar mai fi rezolvat pentru ca s-a infiintat inca un ghiseu fata de anul trecut. Nu te contrazic si in mod sigur o voi lua pe acolo indiferent de destinatia din Grecia. Spre Sofia e mai aglomerat, mai multe radare. Acum 3 ani eram mort de oboseala cand am ajuns la Sofia, dimineata pe la 8, in plin trafic. O placere. ![]() Nu zic, au dreptul sa controleze dar mi se pare ca exagereaza bulgarii mai ales daca ii compar cu politistii greci care te saluta frumos, iti zambesc si fac semn sa treci mai departe. Intr-un rand bulgarii mi-au dat si mie jos tot ce era in portbagaj. Si in lada frigorifica s-au uitat. Si era evident ca nu suntem contrabandisti periculosi, ci ca venim din concediu, parliti bine, masina plina de nisip, copiii labartati dormind in spate. This post has been edited by Dan73: 1 Jul 2015, 23:14 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
gibonu |
![]()
|
@Dan73
Aglomeratia de la Makaza este inca unul dintre dezavantajele mersului in sezon (pe langa aglomeratie, caldura, preturi mari, etc). Avand in vedere banii investiti in acel drum, atat in BG cat mai ales in GR, nu prea pare gandit ca un punct de trecere sezonier. Concret, la Makaza nu s-a asfaltat poteca de magarus asa cum este la Zlatograd. Au in plan bulgarii sa continue autostrada A2 (Hemus) de la nord-est de Botevgrad (unde se termina acum) pana la Shumen. Iar la A3 (Struma) care face legatura intre Sofia si Kulata lucreaza pe anumite tronsoane. Insa, se pare ca bulgarii sunt la fel de meseriasi ca si romanii, adica nu se stie cand vor fi gata acele autostrazi. Cat despre centrua Sofie, cel putin bucata nordica mi se pare OK. Am vorbit despre asta aici pe topic, nu mai insist. Doar de curiozitate: de unde veneai incat ai reusit sa ajungi la ora 08.00 la Sofia? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Dan73 |
![]()
|
Din Lefkada veneam si atunci am intrat pe centura nordica care mie nu mi-a lasat o impresie prea buna..dar poate eram prea obosit
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
b34uen |
![]()
|
eu prefer la venire sa merg pe Kulata si din faptul ca pe acolo am mers de mai multe ori dar si din cauza Free-Shopului. La Sofia prefer sa trec prin oras.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Free-shop-ul ala nu m-i s-a parut ceva deosebit.Preturi normale !
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
Preturi normale pentru Beverly Hills,as putea adauga!
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
b34uen |
![]()
|
acum daca neveste-mi ii place ce pot sa fac?
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
vali71 |
![]()
|
Am inteles de la un prieten care a venit prin Makaza ca s-a dublat numarul posturilor de control pasapoarte....vorbesc de ultimele doua saptamani...
Probabil ca nu ai cum sa astepti mai mult de 20-30 min. indiferent de numarul de masini. O zi buna in continuare! This post has been edited by vali71: 2 Jul 2015, 15:28 |
--------------------
mercedes
e Klas
220
- b-80- e220
|
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Eu am trecut acum doua saptamani pe acolo si am stat aproape o ora pe sensul Grecia-Bulgaria.
Pe sensul Bulgaria-Grecia era jale!!!! Nu se mai termina coada. Numai masini de Romania. De-abia dupa 1/2 de ora le-a dat in gand bulgarilor sa mai deschida un ghiseu. |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Sâmbătă 20 iun, la aprox 5 dimineața: stat cam 30 min la semafor; pe urmă alimentare și căutat vinieta bulgărească (la Shellul de pe centură se terminaseră), la Lukoilul de la Metro am avut vreo 2 români în față la coadă, cu toții am luat 2 viniete deodată (și pentru întors), o idee bună dealtfel; pierdut în total cam 1 oră în zona Giurgiu-Ruse
NB: a fost „ziua podului”, nu s-a plătit taxa ! Sâmbătă 20 iun, aprox 11 dimineața: stat 40 min la Makaza; coada și controlul actelor pe 2 rânduri Marți 30 iun Kulata aprox 16:30: trecere destul de greoaie, cred că am pierdut 30 min; nu erau bine separate autoturismele de tiruri (pe partea grecească), intrat pe contrasens, etc; imediat după PTF deviere prin satul Kulata (peste calea ferată); mers încet, în caz contrar rupt roțile; apoi deviere prin Petrich, mers în coloană, când mai repede, când mai încet, mașini mici + tiruri. În zona defileului Kresna o zonă în lucru, cu paletari; evident, în sensul opus lăsau să treacă mai mulți La intersecția de la Biala (unde eu trebuia să fac stânga cu cedează trecerea, venind dinspre Plevna), am stat ceva, curgeau râuri-râuri de romăni dinspre Veliko). Miercuri 1 iul, 00:10-01:20 : plătit podul la bulgari (coada la turisme pe 2 rânduri începând de la giratoriu; la tiruri se mișcau mai repede) și stat două ture la semafor pe pod; o tură de staționare 10-15 min; când eram oprit mai pe la mijloc, a trecut și trenul pe dedesubt, de s-a zguduit binișor tot podul (fără să apară o stare de insecuritate totuși). De toată rușinea intrarea în Ro, în zona podului, PTF, intrarea în orașul Giurgiu dinspre PTF (similar cu satul Kulata). Benzina 95: la plecare am pus cu 2.30 leva, era și cu 2.33; la întoarcere aproape preț universal la stațiile cu nume 2.33 leva. Am vazut și cu mai puțin (minim 2.10, undeva pe autostrada Sofia-Yablanitsa), dar eu n-aș fi băgat de acolo. Mai ieftină de 2.33 era și la ultimele 2 benzinării înainte de giratoriul de la PTF Ruse. Per total, recomand tuturor varianta Sofia-Kulata, ca să rămână mai liberă (pentru mine) Veliko – Nova Zagora – autostrada – Haskovo – Makaza. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Brainie @ 2 Jul 2015, 22:16) ... căutat vinieta bulgărească (la Shellul de pe centură se terminaseră), la Lukoilul de la Metro... Sa inteleg ca chioscul din giratoriu de la iesirea din vama de la Ruse (unde se vand vignete si se schimba bani) era inchis cand ai trecut pe acolo? This post has been edited by gibonu: 3 Jul 2015, 10:02 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Nici măcar n-am privit spre chioșc, eram chitit pe benzinării și plata cu cardul. Deci nu știu.
Și ca fapt divers, nu știu dacă era vorba de inabilitatea vânzătoarei, sau softul nu permite, dar la cumpărarea a 2 viniete am făcut 2 plăți separate din card (nu m-a afectat cu nimic asta, doar 1-2 minute în plus) |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
Chioscul de care spuneti voi este cel alb,cum intri in giratoriu,pe dreapta?
Eu ma opream un pic mai in fata(2-3 km) la o benzinarie.E drept ca era 6e vigneta dar nu am prins nici macar o data aglomerat. |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Dan73 |
![]()
|
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Brainie |
![]()
|
Chioșcul e pe dreapta, imediat ce intri în giratoriu, dar nu-mi amintesc culoarea.
Prima benzinărie pe dreapta chiar pe centură e Shellul; mai e una mica mai înainte, dar se iese foarte puțin pe o bretea paralelă cu centura. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
gotty |
![]()
|
Pai cred ca l incerc si eu luna viitoare,ca sa imi imbogatesc cunostintele.Se pot schimba si bani aici sau am inteles gresit?
In rest,tocmai vorbeam cu cineva ce s a intors zilele trecute din Lefkada,pe Makaza, si mi recomanda aceasta varianta spre deosebire de Kulata. |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
gibonu |
![]()
|
Pe langa postarea lui @Dan73.
Nu se poate rata acel chisoc, este chiar in giratoiu. QUOTE(gotty @ 3 Jul 2015, 13:10) Pai cred ca l incerc si eu luna viitoare,ca sa imi imbogatesc cunostintele.Se pot schimba si bani aici sau am inteles gresit? Exista si casa de schimb, care schimba inclusiv Lei. Desi ma repet, avantajele opririi la chiosc: - bulgarul vorbeste romaneste; - nu a dat-o niciodata cotita ca n-are vigneta, ca nu exista vigneta de o saptamana sau alte vrejeli asemanatoare; - vigneta se poate plati si in Lei, avand in vedere existenta casei de schimb; - vigneta are tot timpul pretul oficial, nu 6 Euro (in loc de 5) cum am inteles ca se intampla la benzinarie. In final, fiecare face cum crede ca este mai bine. This post has been edited by gibonu: 3 Jul 2015, 12:35 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Dan73 |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 3 Jul 2015, 12:33) mai adaug ca bulgarul se misca repede. ca bila neagra as zice ca ar fi putut si ei sa amenajeze spatiul ala, ca maidan e destul acolo. cand sunt multe masini se face cam brambureala. dar si ei la fel ca noi, ca doar suntem frati de ginta traca ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Brainie |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 3 Jul 2015, 13:33) - vigneta are tot timpul pretul oficial, nu 6 Euro (in loc de 5) cum am inteles ca se intampla la benzinarie. Tocmai că anul trecut, când erau mai multe chioșcuri în giratoriu, prețul standard era 6 euro, sau xx lei (mai mult decât echivalentul a 10 leva); acum, la singurul chioșc existent, nu știu; la benzinărie a fost 10 leva, plătind cu cardul QUOTE(gibonu @ 3 Jul 2015, 13:33) Foarte corect |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 01:41 |